hits

KRISTINE FJELLESTAD

Perfekt dag i stallen

 • Publisert: 18.07.2012, 19:33
 • Kategori: Hest
 • I dag har det vært en nydelig dag her med skikkelig sommervarme. Hva er vel bedre enn å gå i stallen da? Da vi kom inn å skulle hente Ymir på beite så ble omringet av hestebrems. Full panikk! Heldigvis gikk det greit og vel fremme i stallen så satt vi oss i sola og koste oss mens vi kjaset med Lene og Reidar som er smeden. Han har jeg faktisk kjent i ti år nå og drev å red hos han når jeg var mindre. Good times

  Rebecca fikk ri en av Lenes hester i mens vi ventet på at Reidar skulle sko Ymir og hun red den bedre enn hun klarte å ri Ymir. Han er ikke akkurat noe liten hest og da han ikke gikk så bra med henne enn hva jeg vet at han kan så hev jeg meg opp selv. Jeg har ikke ridd han etter at jeg har gått ned i vekt og jeg hadde aldri trodd at det kom til å være så stor forskjell! Jeg klarte å ri han bedre som resulterte i at han bærte seg bedre. Åh, jeg elsker den hesten og kunne byttet ut hvilken som helst mann for hans del altså. Haha!

   
  Verdens beste

   

  Nå så har jeg hevet på meg joggedressen og skal opp til Hildegunn. Bursdagen hennes er egentlig i dag så vi skal grille, kose oss med jorbær, vin og litt baileys. Veldig greit at jeg har fri fra jobb i morgen. Jeg får også stadig høre av bekjente og venner at de leser bloggen og da veldig ofte gutter. Må bare si at jeg syntes det er sååå koselig. Ikke minst når dere forteller meg at dere leser og syntes det jeg gjør er bra. Det betyr mer enn dere tror

   


 • Publisert: 18.07.2012, 19:33
 • Kategori: Hest
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  Ida

  18.07.2012 kl.22:11

  Flott hest! Er det en kaldblodstraver eller døl?

  18.07.2012 kl.22:49

  De så mye bedre ut disse hestene, var så trist å se bilde tilbake av en annen som man så ribbeina på. Jeg har ¨fått litt skrekken for å ri liker best kjerre. men tenk nesten gang du rir åssen det må være for hesten å bli dradd sånn i tøylene jeg ser over her.

  Kommer til¨å bli veldig " hard i kjeften " viss du har så stramme tøyler.

  Tenk viss du måtte ha bitt i munnen og bli dradd og ikke kunne gjøre noe med det ?!

  Nå sier jeg det så greit jeg kan, sier alltid ifra viss jeg ser slikt pga erfaring.

  18.07.2012 kl.22:56

  ps : syntes du er ei veldig pen jente og liker mye av det du skriver :)

  ha en riktig god kveld Kristine :)

  18.07.2012 kl.22:57

  Det er umulig å bedømme utifra bildene om hun er hard i hånden eller ikke.

  18.07.2012 kl.23:19

  det er det IKKE !!! det ser man ... spesielt det øverste se hvor langt bittet blir dratt bakover ! tømmene oxo.

  Louise

  19.07.2012 kl.00:40

  Stramme tøyler...? Hun kunne sikkert uten problemer ha stramma de 10 cm til ;-) Men når det er sagt, så er et bilde kun et nanosekund av en hel rideøkt, det er -umulig- å påstå noe om ridestil, hvorvidt hesten går i form eller om rytteren er konsekvent hard i hånden eller noe, med mindre man var til stede og så hele økten. Hvilket du som kommenterte over her helt sikkert ikke var :-)

  Kristine: ingenting er som lykke etter en vellykket rideøkt!
  Ida: Han er en tungdøl ja :)
  Anonym: First off.. Den hesten på de andre bildene er en ÅRING som er i stadig vekst. Han er en spinkel type men som er langt i fra tynn (Som du hadde sett dersom du så hele hesten og ikke bare litt av han i feil posisjon).

  Når det kommer til Ymir og hvordan han blir ridd så jobber jeg han. Det vil si å få han til å bruke kroppen riktig ved at han jobber godt med bakparten og løfter ryggen. Jeg rir alltid med løser tøyler på han men tar ofte litt ekstra i innvendig tøyle for å få hodet til å henge med. Han er langt i fra hard i munnen fordi jeg rir hestene med bena og ikke tøylene slik alt for mange andre gjør. Dessuten så rir jeg halvparader som betyr "gi og ta" noe du hadde visst dersom du hadde hatt peiling på hest.
  Anonym: Det heter forresten TØYLER. Tømmer bruker man når man kjører hest.
  Louise: Det har du helt rett i! Tøylene kan fint strammes men Ymir jobber best med lang nakke. Er ikke for at hestene skal snurpes inn for så å synke ned med ryggen. DA kan man begynne å diskutere hva som gjør hesten vondt ;)

  Nei, det er det beste i verden!! <3

  Ida

  19.07.2012 kl.02:25

  "Bittet dradd langt bakover?" - Gi deg. Det er forskjell på å gi støtte på tøyle og dra. Selv om det kan være vanskelig å se utifra bilder så er det tydelig at hun ikke drar i kjeften på hesten.

  Lita

  19.07.2012 kl.14:03

  Man kan ikke dømme hvordan noen rir ut i fra et par bilder på hesteryggen, folk må virkelig slutte å tulle med alt mulig.

  Det å gi en hest støtte på utvendig tøyle er viktig for en hest, jo flinkere og mere sterk den blir jo mindre støtte kreves det, men støtten skal altid være der. I tilegg er veldig mange hester VELDIG flinke til å legge seg på den tøylen som støtter ettersom dette er lettere for hesten på den måten. (har ett år med hest og helse som fag, så fikk lære mye om det der :p)

  Og jeg er veldig enig med mange andre her, det der er og ri på lange tøyler ikke stramme tøyler. Kan nok hende Ymir sniiiiker seg til og "henge" litt på tøylen og, som så veldig mange hester gjør.

  Hester er herlige dyr, håper jeg en dag får testet riding igjen!

  tiriltutta

  19.07.2012 kl.23:14

  Haha, må le av de anonyme kommentarene over her.. Her er det noen som ikke vet hva de snakker om hvertfall! Jeg ser iallefall helt klart at du ikke er hard på hånden, men at du er stødig og fin, og lar hesten bruke nakken på en naturlig måte. Hadde du dratt han inn med hjelpetøyler f.eks, så kan vi snakke om unaturlig bruk av tøylene. Hev deg over slike kommentarer Kristine, du vet best når det gjelder ridningen din! :)

  Tonje Hågensen

  21.07.2012 kl.01:09

  Selvom jeg aldri har hverken tatt i eller ridd med bittså er det ikke så vanskelig å se at hun "jobber". Er veldig forskjell på å sitte å dra i tøylene og å jobbe. Drar du hardt nok går jo hesten bakover :p noe han ikke gjør obviousely.

  Jeg må ofte dra i annenhver tøyle for å stressened hoppa mi når vi er på tur, hun er altfor glad i å løpe og i alt for dårlig form etter en sommer uten sko og for mye gress :( og når jeg jobber sånn kan det fort på et bilde se ut som jeg drar villmann i tøylene :p

  Skriv en ny kommentar