hits

KRISTINE FJELLESTAD

Oppskrift: Proteinrundstykker

  • Publisert: 18.03.2015, 18:17
  • Kategori: Proteinrike oppskrifter
  • Dette er både min faste frokost og lunch for tiden. De er så fantastiske gode både ferske og etter de har vært fryst. De er stappfulle av proteiner, magre og kan spises med GOD samvittighet!

     

     

    Du trenger:

    - 400gr havregryn
    - En stor boks cottage cheese
    - 4 egg
    - 2 ts bakepulver



    Først blander du egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle. Kjør med en stavmikser helt til klumpene er borte. Jeg pleier også å tilsette litt krydder for ekstra smak. Basilikum, salt og cayenne pepper feks.





    Deretter har du oppi havregryn og blander hele røra med stavmikser. Form til passe størrelse på rundstykkene. Jeg pleier normalt å få 10 - 11 stykker.

    Stekes i ovnen på 200gr (varmluft) i ca 20 minutter.





    NYT!

     


  • Publisert: 18.03.2015, 18:17
  • Kategori: Proteinrike oppskrifter
  • 117 kommentarer
  • 117 kommentarer

    Dette så jammen meg godt ut.:)
    Maren Helgemo: De er helt fantastiske! :)

    linnhelen89

    18.03.2015 kl.18:35

    Såg gode ut! Disse skal prøves! =))

    Hilde

    18.03.2015 kl.19:50

    Det er så gøy at du har begynt å blogge igjen!

    Lillian

    20.03.2015 kl.19:36

    ser veldig god ut og lettvint. Må prøves.😀

    Kristin

    30.03.2015 kl.20:02

    Hei. Må man bruke stavmikser på det eller er det mulig å bruke kjøkkenmaskin? Eller stavmikser er kanskje for å få klumpene til å forsvinne.......

    anne m

    12.04.2015 kl.12:01

    Prøvde de idag. Knallgode. Takk for oppskrift☺ Tilogmed ungene elsket dem. Dette blir fast niste på jobb☺

    camilla

    13.04.2015 kl.20:00

    Går det å fryse ned dem?

    14.04.2015 kl.09:24

    Kor mye kalorier i en bolla?

    14.04.2015 kl.11:34

    Hvor mange dl blir ca 40 gr havregryn?

    Stine

    15.04.2015 kl.09:51

    har bakt no lignende, men da med havremel( laget av havregryn selv i blender) og uten bakepulver. Knallgode. Må prøve disse og. Sikkert ikke så fine å fryse siden det er cottage cheese i de.
    camilla: Ja, jeg har alltid en pose liggende i frysen. Like gode når dem er tint :)
    Anonym: Hvis du får 11 stykk så er det 175kcal pr rundstykke.
    Anonym: Hvis du mener 400gr som er i oppskriften så blir det ca 5dl.
    Stine: Jeg fryser alltid mine og de blir like gode som når de er ferske :)

    Olaug

    15.04.2015 kl.14:42

    Lagde de igår og syns de ble veldig gode :) Kommer nok til å lage de igjen. Takk for oppskrifta!

    Signe

    15.04.2015 kl.16:47

    Har ikke varmluftsovn, hvilken temp skal man da bruke?

    Tonje

    15.04.2015 kl.19:42

    hei.

    Vet du om noen alternativer om man ikke tåler cottage cheese eller egg? 😊

    15.04.2015 kl.21:38

    Skal deigen vera fast sånn at ein kan trilla ut boller? Min vart laus og eg brukte akkurat det som stod i oppskrifta.bollene flaut heilt utover på brettet.☺️

    Trine

    15.04.2015 kl.22:52

    Veldig gode rundstykker☺ Og så raske å lage!!!

    Signe: Jeg har heller ikke varmluftsovn, stekte dem på ca 220 grader i nesten 20 min☺

    Laila

    16.04.2015 kl.10:50

    Er det noen som vet hva kaloriinnholdet per rundstykke blir om man lager 10 stk?:)

    Disse så veldig gode og saftige ut:)

    grethe

    16.04.2015 kl.10:57

    Hei :) må prøve disse. Men stemmer det at 400 gram havregryn blir 5 dl? Jeg trodde at 2,5 dl var ca 100 g, og det blir ca 10 dl? Eller tar jeg helt feil?

    16.04.2015 kl.11:00

    Enkelt og godt😉

    Julie

    16.04.2015 kl.11:17

    Hvor mange gram karbohydrater pr rundstykke?:)

    Frøydis

    16.04.2015 kl.14:07

    Kan man bruke blender i stede for stavmikser?

    Så og hørtes veldig godt ut, btw :D

    Nancy

    16.04.2015 kl.15:56

    Hei..Ej holder på no å steike...Brukte blender istadenfor stavmikser...Men ser no at dei er runde og glatte og sige liksom ikke utover slik dei på bilde gjor...Har ej gjort noke gale? Blir dei for faste kanskje med blender...Såg akkurat likens ut som dine før steiking..

    Bente

    16.04.2015 kl.19:40

    Hvor i ovnen skal disse stekes?? Tenkte jeg skulle prøve å lage de :D
    Bente: Jeg steker de i midten :)
    Nancy: Det har ingenting å si om de siger utover eller ikke. Våre blir alltid forskjellige :)
    Julie: 24 hvis du lager 11 stk :)
    grethe: Jeg mener det blir det når jeg veier det i dl mål men skal ikke si noe sikkert :)
    Laila: 175kcal på 11 rundstykker :)
    Anonym: De skal være faste når du triller de ut ja, men de flyter litt utover når man steker dem :)
    Tonje: Nei desverre :(

    Irene

    16.04.2015 kl.22:43

    men da må de tilsettes mere havregryn.4 dl ble alt for lite.

    Britt Karlsen

    16.04.2015 kl.23:25

    Mine stekes ca 20 minutter - midt i ovnen på ca 200 grader i ovn UTEN varmluft også.

    Pensles med egg på toppen.

    Jeg har i tillegg til grunnoppskriften hatt litt (oppmot ca 1/2 dl) appelsinjuce i røra + et lite sprut med sitron + krydret med ca 2 ts pizzakrydder. Og de ble kjempegode og virkelig saftige.

    Synes nesten bollene ble bedre dagen derpå :-) Røra ble naturligvis ikke såpass fast at jeg kan trille ut boller, men brukte spise-skje i stedet og legge bollene ut på brettet. Får ca 9 - 11 "boller". Og ja, de flyter litt ut når de stekes, men for min del har dette ingen betydning :-)

    Jannicke

    17.04.2015 kl.09:29

    Stor cottage chees? Har sett bare en størrrelse æ. Men hvor mye er i boksen du bruker ?

    Nancy

    17.04.2015 kl.11:06

    No tok ej og målte opp...400 gr. lettkokt havregryn blir 10 dl.. og hvis ein berre bruker 5 dl..så blir ikke det meir enn 230 gram...Kva er rett.?? 5 dl..eller 400 gram?

    17.04.2015 kl.12:57

    Bruker dere pålegg på, eller spiser de hele?
    Anonym: Jeg bruker akkurat samme pålegg som jeg ville brukt på andre rundstykker/skiver.
    Nancy: Jeg bruker 400gr i min oppskrift og har aldri målt i dl, så hvis 400gr blir 10dl så er det det som er rett.
    Jannicke: Det er jeg usikker på men lurer på om det er 400gr :)

    Janne

    17.04.2015 kl.15:07

    Kan disse fryses uten problemer?
    Janne: Ja jeg har alltid en pose i frysen :)

    Thomas

    17.04.2015 kl.17:15

    ...for dem som måtte lure (inkludert meg selv):

    Basert på oppskriften 420 gram mager cottage cheese, 4 egg, 400 gram havregryn og 2 ts bakepuler:

    Næringsinnhold totalt:

    Kcal: 2456

    Fett: 80 gram

    Karbohydrater: 262 gram

    Protein: 150 gram

    Fordelt på 10 rundstykker, pr stk:

    Kcal: 246

    Fett: 8 gram

    Karbohydrater: 26,2 gram

    Protein: 15 gram

    Nancy

    17.04.2015 kl.18:14

    Grunnen til at ej spurte dej om det var rett med 400 gr og ikke 5 dl...var fordi lenger oppi innlegga her..så svarer du Anonym...."Hvis du meiner 400 gr som står i oppskrifta..så blir det 5 dl"...Og da stussa ej litt...og ei som heite grethe...spurte også..meinte du at 400 gr blir 5 dl...MEN no ekje det meir å lure på...400 gr havregryn - eller 1 liter :)
    Nancy: Jeg har skrevet at jeg TROR det var 5dl men det var meg som tenkte feil. Derfor det står 400gr i oppskriften fordi det er det jeg går ut i fra. :)

    Toril Fagerhaug

    19.04.2015 kl.09:19

    Jeg stekte og stekte mine rundstykker, men de ble aldri ferdige.

    Veldig deigete og bløte inni med en hard skorpe.

    Må ha gjort ett eller annet galt....😳

    Bente

    19.04.2015 kl.11:10

    Da har jeg lagd disse og mine fløt ikke noe utover under steking. Blir nå spennende å smake på de :D

    Camilla

    19.04.2015 kl.15:06

    Er det 246 kcal eller 175? Å er det i hele røra eller i et rundstykke??? om det er i et rundstykke er det jo mer kcal i disse enn de rundstykkene du kjøper i butikk :-o :-P
    Camilla: Jeg regner ikke kcal så disse tallene er det ikke meg som har kommet frem til, men om du lurer så er det jo bare å regne på det selv. Og disse veier mer enn ett vanlig rundstykke, de metter og gjør noe bra for kroppen din. Kjøpe rundstykker er vomfyll i mine øyne.

    Kirsti

    20.04.2015 kl.00:26

    Har laget disse 2 gg med ulik type havregryn og med ulikt resultat. Med store havregryn fløt bollene utover og ble ganske flate. Idag laget jeg en ny runde med lettkokte havregryn og de ble akkurat lik som bildet viser. Deigen var fast,litt klissete når jeg rulla til boller. NYDELIG,vil bli bakt ofte. Takk for oppskrifta😄

    20.04.2015 kl.11:23

    Kan du oppgi mengden Cottage Cheese i gram eller dl? Klarer ikke å se på boksen hvor mye "stor" inneholder!
    Anonym: 420gr i en stor boks.

    Camilla

    22.04.2015 kl.05:20

    Hehe, ja det er nok sant. De ser veldig gode ut. Skal prøves :-D

    Hoppsann

    22.04.2015 kl.14:21

    Hvor mye salt skal til i oppskriften?

    Ann Kari Kåsen

    22.04.2015 kl.21:45

    Nå har bakt min første porsjon av rundstykkene ,ble vellyktet og de ble kjempegode ,i morgen bakes det to porsoner til som skal i fryseren ,takk for den gode oppskriften 😀

    Bente Are

    23.04.2015 kl.10:50

    Har nettopp laget disse og de ble kjempegode. De blir nok et fast innslag på frokostbordet her i huset
    Hoppsann: Jeg bruker vel en halv t-skje ca. Tilsett etter hvor mye du selv ønsker :)

    Kjetil Etholm Rænningen

    24.04.2015 kl.22:15

    Fantastisk gode rundstykker, og dersom man bruker glutenfri havre så er de jo midt i blinken for oss med cøliaki også. Helt topp.

    Jorunn

    26.04.2015 kl.11:07

    Nam nam de var gode, tusen takk for oppskrift. Tenker at neste gang jeg baker de vil jeg trykke deigen ut på bakebrettet dele dem med pizzahjul før steking som frokostbrød

    Audhild

    27.04.2015 kl.22:27

    Jeg klipte opp skvallerkål og brukte det som krydder. Godt! Bare prøv det.

    Janne

    03.05.2015 kl.17:36

    Disse var supergode!!! Spiser ikke vanlig brødmat lenger! Tusen takk for fenomenal oppskrift :-)

    Reidun

    04.05.2015 kl.15:28

    Dette er langsomme karbohydrater, veldig bra for dem med diabetes. Og andre.

    Baker dem i dag.....

    Ellen Helene Hovemoen Solli

    04.05.2015 kl.20:48

    supergrei oppskrift - snarlaga - minner om scones de bakes også med bakepulver. Jeg har ikke stavmikser - men brukte hurtigmikseren på min assistent kjøkkenmaskin og det fungerte veldig godt. det vart 14 stk på min stekeplate og no gleder jeg meg til 1.prøvesmakebolle !

    takk for oppskrift Kristine. :-))

    Bente

    07.05.2015 kl.18:36

    Har akkurat tatt ut brettet med de nystekte protein bollene, de fløt litt ut, men gjør absolutt ingenting....de er bare såååå gode :-) takk for delingen :-)

    Randi Ystborg

    12.05.2015 kl.23:11

    Test med halv porsj; 200 gr havregryn, 250 gr cottage ch = halv boks = 250 gr, 1 ts bakepulver og 2 egg.

    Blei hard deig, slengte på 1 egg til.

    Ble avbrutt, deigen på benk i 2 t, stekte så dem i 20 min 200 gr. 9 Vakre nydelige rundstykker, glatteere enn bildene viser. Ingen pensling.

    Knuste havregryn og cottage cheese først, egg og bakepulver til slutt, så tror en ikke trenger å følge oppskrifta så strengt( glemte å se fremgangsmåten😃) lykke til for de som ikke har prøvd enda😊

    Monica

    22.05.2015 kl.11:30

    Desse er så gode :-) enkel å grei oppskrift og så raske å lage :-) min nye lunsjfavoritt :-)

    Liv Kari

    22.05.2015 kl.17:43

    Hvordan er disse i forhold til diabetes kosthold?

    Inger

    24.05.2015 kl.22:05

    Bruker du stavmikser med kniv?

    28.05.2015 kl.16:43

    Tusen takk for flott oppskrift Kristine. Fantastisk gode og enkle å lage, og så mykje meir fristande enn ei skive. Desse blir blir det mange av her i huset :)

    Birgit

    03.06.2015 kl.08:41

    Desse var kjempegode, og eit supert alternativ nå når eg prøver å kutte ned på kveitemjølet :)

    Skal lage dei for 2. gong idag - takk for tips :)

    Ønsker deg ein fin dag!

    Klem Birgit

    07.06.2015 kl.19:35

    Takk for at du deler oppskrift, de var kjempegode 😄

    Ann Karin

    23.06.2015 kl.00:08

    Hei Kristine Fjellestad! :)

    Fikk oppskriften din av en bekjent, og skal prøve å lage disse en dag i løpet av denne uken! :)

    De ser virkelig gode ut, så dette blir spennende! :)

    Blanca

    27.06.2015 kl.11:51

    Tusen takk for oppskriften .. Den ble stekt til lørdas frokost ☀️

    Skal prøve med forskjellige urter .. 😊

    Lykke til videre! 🍀

    Elin

    27.06.2015 kl.17:20

    Jeg har lagd disse flere ganger. Nydelige. I dag har jeg lagd 1,5 porsjon. Dvs. Jeg brukte 1,5 boks (stor boks) cottage cheese, 7 små egg, 3 ta bakepulver og 2 ts salt. Moste dette i smoothiemaskin da jeg ikke har stavmikser 😉 Brukte 600 gr. store havregryn. Men disse moste jeg ikke. Vil ha tyggemotstand. Ble 15 avlange rundstykker. De fløt litt ut, men ikke mye.

    Hege

    06.07.2015 kl.21:13

    Tommel opp:) Guttungen på 4 år hjalp å lage og synes de var knall gode:)

    Dina Delmark Helmersen

    15.07.2015 kl.20:39

    Hei :)

    Kan man bruke denne oppskriften som en pizzabunn også? :)

    Lorraine

    10.08.2015 kl.19:50

    Hvis jeg skal få 11 stk ut av denne så blir de utrolig små:P Har aldri klart det😄 Syns det var mye med 175 kcal pr stk- leste at disse skulle man kunne spise med goood samvittighet? Fordi de var så sunne?😄 Elsker de og lager de nesten hver dag:P

    Jonas

    24.08.2015 kl.20:04

    Spiste 10 stykk, la på meg 2 kg.

    Thank you thorn,
    Dina Delmark Helmersen: Absolutt, det har jeg gjort flere ganger :D
    Lorraine: Sunt er ikke det samme som kalorifattig. Det er 175 kcal som er bra for kroppen! :D

    02.09.2015 kl.23:05

    Min favoritt etter at madamen prøvdte oppskriften. Smaker nydelig med masse proteiner. Hilsen brannmann Sam

    Svenn

    14.09.2015 kl.11:25

    Disse var helt konge!

    Veldig gode og masse protein, at jeg har mye mindre oppblåst mage er bare en ekstra bonus :)

    Takk for oppskriften

    ps. dette er aller første gang jeg noensinne har kommentert på en blogg... Såpass gode var de, nå er torskeoppskrifta printa ut og blir middag i kveld ;)

    Silje

    26.09.2015 kl.00:09

    1 dl havregryn er 40 gram 😊 så 1 l havregryn er 400 gram 😁

    Tonje

    03.11.2015 kl.22:21

    Vi lager ofte disse, men tilsetter et beger med original kesam.

    Deigen skal være som kokosmakronmasse.

    Steker de på 200 grader i 15-20 minutter, alt etter størrelsen på de.

    Bodil Rindahl Ysland

    26.12.2015 kl.11:13

    Hei bruker å smøre røra utover stekebrettet før steiking,når det er ferdig skjær jeg de opp i store ruter,enkelt og greit.bruker å ha i kanel i røra:)kjempegodt:)

    Wenche martinsen

    02.01.2016 kl.19:05

    Prøver dem nå

    Alergikker mot egg

    07.01.2016 kl.02:49

    Noen som har oppskrift på noen protein rundstykker uten egg?

    Thomas

    08.01.2016 kl.21:08

    Stekte de ekstra lenge, men fortsatt litt "deigete" inni. Er det sånn de skal være eller skal de være som vanlige rundstykker, helt gjennomstekt?
    Thomas: Jeg liker de best når de ikke er helt gjennomstekt for da blir de saftige og gode :)

    Tone

    14.01.2016 kl.20:00

    Hei

    Har lagd disse med stor suksess flere ganger!! Små og store elsker de :)

    Nå lurer jeg på om du har prøvd å lage de ferdig, sette kaldt over natta og steke morgenen etter?
    Tone: Det har jeg ikke prøvd nei :)

    Tove

    15.01.2016 kl.23:38

    Havregryn går det under mel når man veier det

    Anne Marie Melle

    18.01.2016 kl.18:25

    Eg er diabetiker og tenker då karbohydrater. Veit du eller andre her kor mange karbohydrater pr. 100 gr.? Disse vil eg tru er bra for oss med diabetes. Skal prøve den etterkvart. Eg liker dei gjennomsteikte så då må en vel steike litt lenger? Takk som deler oppskrift.😊😊
    Anne Marie: Andre som har regnet på det har kommet frem til 24gr karbo hvis du lager 11 stk.

    Og de kjennes gjennomstekte ut men de blir saftigere hvis ikke de står så lenge. Steker du de lengre så kan de bli litt tørre og kjipe :)
    Tove: 100gr er 100gr uavhengig av hva du veier.

    20.01.2016 kl.22:16

    400g havnegryn er 1 liter. Evt 4/5 av en vanlig pakke

    Torill

    01.02.2016 kl.17:26

    Hei. Jeg lager disse hver uke. Men jeg har deigen i en liten brødform, (ikke den aller minste) da flyter de ikke utover . Når "brødet" er blitt avkjølt, så skjærer jeg det opp i skiver, og fryser det ned. Steketiden er ca. 1t. og 10 minutt. 2 skiver er nok til lunsjen :)

    Heidi

    06.02.2016 kl.01:21

    Hei bare lurer men er det 175 kalorier i et rundstykke? er på 5:2 kur og da er det veldig viktig med de j.... Kaloriene he he 😀

    06.02.2016 kl.10:29

    Dette ble en slager 👍🏻😊 kjempegode 😋😋

    Linda

    18.02.2016 kl.10:26

    Hei,

    Jeg forsøkte å lage disse og de var gode på smak, men ble så massive og tunge. Hva gjør jeg feil?
    Linda: Det er jo ikke gjærbakst så de vil ikke bli luftige. Men du kan prøve å piske egg, cottage cheese og bakepulver litt lengre :)

    Cecilia

    01.03.2016 kl.08:01

    Jeg pleier å ha i div rester. I dag f.eks skal jeg ha i påleggsskinke og jarlsberg. Turmat; kjøre tog i 70 mil... :) Oliven er en annen tinge jeg pleier å tilsette, purre, paprika +++ Kun fantasien som setter grenser!

    Eva Ferret Mehlum

    17.04.2016 kl.14:46

    Når halvparten av ingrediensene kommer fra lidelse, har jeg vanskelig for å si meg enig i at man kan spise dette med god samvittighet!

    Egg og melkeprodukter kan enkelt erstattes med dyrevennlige produkter.

    Cathrine

    07.05.2016 kl.10:20

    Hei :-) Disse er familiens nye favoritt! Er det noen som har prøvd å bruke deigen til pizza? Vi er så glade i pizza, og det hadde vært fantastisk å kunne lage en sunnere bunn :-)

    May-Britt

    29.05.2016 kl.16:50

    Rett og slett kjempegode =)

    Kari Lövdal

    06.06.2016 kl.11:12

    Hei!

    hvor mye er det iboksen med cottage cheese? Bor i Sverige ,så vi har ikke samme störrelsen :-)

    Tone

    11.08.2016 kl.15:21

    Jeg har laget disse flere ganger, og bruker de både til egen og barnas niste. Siden vi fryser de og kun tar opp det vi trenger, fyller vi de så vi slipper pålegg i tillegg. Er veldig godt med skinke og purre i midten, men det er litt klinete å lage. En enklere variant er å stikke inn et par coctailpølser.

    madelen

    19.08.2016 kl.04:56

    Kan ikke si jeg likte disse dessverre, men heldigvis gjorde mamma og pappa det. Røren min ble ekstremt seig så jeg måtte bruke to skjeer til å forme pletter og fikk ikke slike rundinger som deg. Smakte vel sikkert likt uansett, men må nok øve for å få de til å se ut som rundstykker og ikke kjøttkaker... Takk for oppskrift!

    Tone Berit

    14.02.2017 kl.23:43

    hva kan være alternativ til cottageches jeg å holde m unna melkeprodukter...

    Ida

    11.03.2017 kl.15:16

    Mine ble så rå inni. Noen gode forslag på hvordan å få dem godt gjennomstekt?

    Nylivsstil

    28.04.2017 kl.20:01

    Ser godt ut :)

    Malene

    14.05.2017 kl.07:23

    Kan man bruke kremost i stedetfor Cottage Cheese?

    Malin

    23.08.2017 kl.20:46

    Lagde disse rundstykkene idag, første gang jeg har laget noe fra bunn selv! Supergode, ble 8 stykk her :) skal flate di litt ut neste gang. Skal spise disse istedenfor landgang på skolen :) tusen takk.

    Elisabeth

    27.02.2018 kl.18:33

    Lager oppskrifta ×3. Og bruker langpanna og trykker deigen ned. Skjærer de opp i firkanter etterpå. Enda bedre😊

    07.03.2018 kl.18:50

    Takk for oppskriften, det ble kjeppe bra 😋

    Skriv en ny kommentar