hits

KRISTINE FJELLESTAD

Sukkerfri sjokoladekake med kokoskrem

 • Publisert: 28.10.2015, 10:56
 • Kategori: Proteinrike oppskrifter


 • Åh denne kaken, dere.. Herlighet så god den er! Det er egentlig en muffins oppskrift som jeg fant på en annen blogg og som jeg har gjort litt endring på og det er en storfavoritt hos meg. Den er såklart helt uten sukker/tilsatt fett og proppet med proteiner.

  Jeg er ikke så glad i å drikke proteinshake og da syntes jeg det er mye bedre å kunne lage meg en god dessert som dekker proteinbehovet mitt i stedet.

   

  Kakerøren:

  - 2 egg
  - 50gr sukrin gold
  - 50gr sukrinmelis
  - 30gr kakao
  - En liten ts bakepulver
  - 20gr havremel (Evt havregryn som man kjører i blender)
  - 20gr kokosmel
  - 10gr bakepro
  - 120gr mager kesam

  Du kan bruke valgfri tørrvare tilsvarende 50gr, men jeg syntes det er best å blande disse meltypene og tilsette bakepro for ekstra protein. Samme gjelder med søtning, bruk det du ønsker men ikke bare vanlig sukrin.

   

  Så er det egentlig så enkelt som å bare blande alt i en bolle. Jeg steker kaken min i to små hjerteformer men du kan egentlig bruke det du måtte ønske. Desto større form, desto lavere blir kaken. Kaken skal stå i ovnen på 180gr i ca 20 minutt. Kommer selvfølgelig ann på størrelsen.

      

  Kokoskrem:

  - En boks vanlig kokosmelk (Avkjølt)
  - 20gr sjokoladeprotein
  - 10gr kakao
  - 10gr sukrinmelis

   

  Her begynner du med å ta ut kun den stive delen av kokoskremen. Det som er "vannete" skal ikke brukes og dermed er det lurt å la den stå i kjøleskap noen timer først slik at man lettere får ut den harde delen. Når det kommer til kakao og sukrinmelis er det bare til å smake seg frem til en kombinasjon av hva du liker best men her er ca mål jeg har brukt.

     Når kaken er helt avkjølt så deler du den i to, smører på ett god lag kokoskrem i midten, legger på toppen og smører med kokoskrem på og rundt hele kaken.

  Kaken holder seg også fint i kjøleskap i noen dager men jeg anbefaler å la den stå i romtemperatur en stund før den skal spises.

   

  Denne MÅ dere prøve!

    • Publisert: 28.10.2015, 10:56
 • Kategori: Proteinrike oppskrifter
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Kristin Antiveros

  29.10.2015 kl.11:58

  Mmm, den der så nydelig ut! Så flink du er :-)

  Skriv en ny kommentar