hits

KRISTINE FJELLESTAD

Slankeoperasjon er enkelt

 • Publisert: 01.11.2015, 18:13
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg ønsker å ta opp ett tema som jeg vet engasjerer mange. Dette med at slankeoperasjon er en enkel utvei på ett vektproblem. Sannheten er jo den at de aller fleste går ned mange kilo når dem opererer seg, uavhengi av hvor mye jobb dem legger i det. Man kan ligge på sofaen og kiloene renner av uansett om man ikke endrer kostholdet sitt eller blir mer aktiv. Ja, det er enkelt.. Du legger deg under kniven, du våkner opp med mindre magesekk og det første året forsvinner kiloene av seg selv.

  Personlig hadde jeg det ufattlig tøft etter min operasjon med mye komplikasjoner og det er utentvil den verste måten jeg har vært borti å miste kiloene mine på. Det jeg derimot irriterer meg grønn over er dem som ikke innser at man ikke kan leve som før og forvente å miste all overvekten eller holde vekten. Når det første året har gått, vekten begynner å stabilisere seg men du fortsatt har kilo igjen som du ønsker å miste så er det kanskje på tide å innse at du må begynne å jobbe med vanene dine. Du kan ikke lengre spise sjokolade hver dag selv om du bare spiser en liten bit. Du kan ikke fortsette å spise halvfabrikata, junk food og drikke brus for så å unnskylde deg med at det er så små mengder at vekten går ned uansett. Tror du dette så lever du på en løgn..

  Det første året mitt var beintøft selv om vekten mer eller mindre forsvant av seg selv. Jeg gjorde såklart mye for å oppnå ønsket vekt og jeg var en av få som faktisk gikk ned 100% av overvekten min. Etter ett år hadde jeg begynt å utforske mer på maten. Jeg tålte mer og spiste større måltider. Plutselig hadde jeg lagt på meg ett par kilo og jeg innså at dersom jeg ikke gjorde noen endringer så kom vekten sakte meg sikkert til å øke mer.

  Heldigvis har jeg en ufattelig støttende kjæreste som også ønsker at vi skal ha en sunn hverdag. Dette med at vi kun skulle kose oss i helgene ble raskt innført men det var mye prøving og feiling. Jeg har jo vært sykelig overvektig hele livet mitt så hvordan vet man da hva som er "normalt" og ikke fanatisk? Jeg hadde perioder hvor jeg var hysterisk på maten. Jeg kunne ikke spise sauser eller lage noe som inneholdt sukker. Ferdig glass med pastasaus var feks bannlyst her hjemme. Samme var godteri selv om det var helg. Jeg prøvde også å ikke være så fanatisk men da skled kostholdet helt ut igjen så ja, det har vært mye prøving og feiling og jeg har fortsatt en lang vei igjen å gå.

  Nå trener jeg tung styrke tre dager i uken i tillegg til turer med Bentley. Jeg spiser ikke ferdig brød men lager proteinrundstykker. Til middag går det i sunn og næringsrik mat laget fra bunnen og jeg holder meg helt unna junk, godteri osv ca 90% av tiden.  Jeg kan ha dager jeg også hvor jeg spiser akkurat det jeg har lyst til men det er unntaket og ikke regelen. Det er nå jeg ser hvor mye jobb som egentlig kreves bare for å holde vekten. Det er ikke enkelt. Vektnedgangen var enkel for den kom av seg selv.

  Jeg kjenner mange slankeopererte som både har lagt på seg men også hvor vekten har stoppet opp selv om de har mange kilo igjen. Disse personene er folk som spiser som før og som ikke har gjort endringer i livet sitt og sannheten er da at vekten vil gå opp igjen..

  Kirurgene har kun gitt oss ett verktøy også er det opp til hver enkelt hvordan vi ønsker å bruke det. Vi har fått en unik sjanse til ett ny liv så hvorfor ikke gripe den?

   

   

 • Publisert: 01.11.2015, 18:13
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • 7 kommentarer
 • 7 kommentarer

  Kristine

  03.11.2015 kl.16:43

  Bra innlegg, har selv tenkt at operasjon er kun en enkel utvei, men innser selv etter og lest denne bloggen Og hørt med folk at det er egentlig bare et lite hjelpemiddel ikke noe mirakel.

  Josefine Fevang

  09.12.2015 kl.11:16

  Jeg er egentlig litt i mot holdnigene noen har som får operasjonen. Skal selv ta den nå i februar. Og det er så mye jobb før, men har også innsett at det er dobbelt så mye jobb etter også. Men merker jeg gleder meg til og ha gjort det. Man får liksom en ny mulighet.

  www.josefine.blogg.no

  Ida

  06.01.2016 kl.23:45

  Kom plutselig over bloggen din, godt å lese noen i samme situasjon. Jeg er selv slankeoperert. De to første årene gikk som en drøm, men nå må jeg passe veldig på hva jeg spiser, og hvor mye. Jeg er sleeve operert. Jeg overspiser, og er totalt avhengig av godteri, det har jeg vært hele livet.. Så slankeoperasjon er et hjelpemiddel man selv må bruke:) I tillegg har jeg fått påvist LGL Leukemi, jeg blir behandlet i form av tabletter, håper jeg kan fortsette med det og bli frisk. Uansett, ønsker deg lykke til videre! Kommer til å lese bloggen din mer, siden jeg kjenner meg igjen i mye av tekstene dine. Men du virker noe flinkere med kosthold osv enn meg, kanskje jeg kan få litt motivasjon;)

  Jenny

  13.01.2016 kl.11:46

  Takk for at du skriver og holder oss oppdatert. Jeg er innom bloggen din i nye og ne for å se hvordan det går med deg. Du har blitt fin og slank, men du har måttet betale en høy pris forstår jeg. For jeg som er i en situasjon der slankeoperasjon kan være aktuelt, er det veldig ineressant å lese. Jeg har enn så lenge bestemt meg for å prøve så hardt jeg kan på den naturlige måten, og ha operasjon som siste utvei.

  24.02.2016 kl.18:21

  Takk for en flott og opplysende blogg. Har sittet og lest i flere timer og begynner å glede meg til min operasjon, forhåpentligvis til sommeren 😀Flotte bilder av div.hudoperasjoner både før og etter, viser det virkelige bildet på hva man skal igjennom. Ønsker deg lykke til videre med både sykdom og operasjoner 😕

  Daniel Haavik

  02.05.2016 kl.08:15

  Mange takk for et godt innlegg. Jeg er også i den fasen hvor jeg har tenkt på om jeg bare vil fortsette med diett eller om jeg vil ha en slankeoperasjon slankeoperasjon.com. Det er ikke et enkelt valg, men ved hjelp av nærstående som venner og familie pluss profesjonelle råd har jeg besluttet for å ta en operasjon. Igjen, mangetakk for et supert innlegg.

  Julia

  16.05.2016 kl.19:33

  Det er så mange ting som kan skje etter operasjon. Jeg hadde problemer med kvalme og noen ganger smerte, men de gikk bort etter 3 uker. Diett var også et stort problem ? fant hjelp hos Baltic Bariatric Services (www.slankeoperasjon.com) ? de hadde gode oppskrifter og har nylig publisert en liste med ?Verdens beste supper? :)

  Skriv en ny kommentar