hits

KRISTINE FJELLESTAD

Kategori: Hudfjering

Mine tips til infeksjonsfri hud

 • Publisert: 04.11.2015, 15:15
 • Kategori: Hudfjering
 • Jeg vet at det er flere av dere som leser bloggen som skal ha hudfjernings operasjoner etterhvert eller kanskje du ønsker å fikse på noe, selv om du ikke skal fjerne hud? Uansett er tiden etter utrolig kritisk i forhold til infeksjon og de aller fleste får antydning til vesking i sårene eller begynnende infeksjon/betennelse. Kirurgene kan bare gjøre sitt også er det vårt eget ansvar å følge opp hjemme.

  Jeg ser veldig mange får tips om vaske med medisinsk grønnsåpe og lufte såret dersom det er antydning til infeksjon og dette syntes jeg blir feil. Grønnsåpen er ikke sterk nok og lufting gjør kun at såret lukker seg, dermed ender du opp med å stenge infeksjonen inne. Heldigvis leste jeg mye om sårstell og har også venninner som er sykepleiere og lærte derfor mye av dem. I dette innlegget tenkte jeg derfor å skrive litt om hva du burde handlet på apoteket før en operasjon og hvordan du steller såret best mulig.   

  Innkjøpsliste fra apotek:

  - Micropore tape
  - Antibac
  - Medisinsk grønnsåpe
  - Brulidine desinfiserende krem
  - Klorhexidin
  - Tuphere
  - Mepore plaster
  - Kompress

   

  Mulig jeg handlet inn litt for mye men jeg fikk faktisk bruk for alt! Jeg gjorde ingenting med sårene før første dusj. Da brukte jeg antibac på hendene før jeg var borti sårene og dusjet med grønnsåpen (Uten å røre plasterene). Dette gjorde jeg faktisk helt til alt var lukket. Dusjet kroppen i vanlig såpe også over arrene  med grønnsåpe.

  Ved begge mine operasjoner har jeg hatt småinfeksjoner, men pga raskt og riktig sårstell har dette hele veien vært under kontroll og jeg har aldri trengt antibiotika eller andre behandliger fra sykehus/lege. 

  Når jeg fikk antydning til infeksjon så fjernet jeg tape i akkurat dette område og fortsatte å dusje med grønnsåpe. Dusjet annenhver dag og byttet på sårene hver dag. Etterpå renset jeg med klorhexidin (De dagene jeg ikke dusjet) også på med brulidin krem og plaster over (Mepore er favoritten og finnes i all slags størrelser).

  Når det kommer til plastring så valgte jeg å bytte over til micropore som er veldig god for sensitiv hud. Med denne tapen så kommer også grønnsåpen igjennom til sårene. Når jeg derimot hadde en liten betennelse i snittet så tapet jeg alt bortsett fra akkurat der for å kunne følge med såret.  Så mine tips litt oppsummert..

  - Bruk antibac på hendene når du driver med sårstell
  - Vask sårene med grønnsåpe hver gang du dusjer og ikke bare hvis du har antydning til infeksjon
  - Bruk en desinfiserende krem hvis du har begynnende infeksjon/betennelse. Heller litt for tidlig enn litt for sent.
  - Luft gjør at sår lukker seg fortere men du blir IKKE kvitt infeksjon av luft. 
  - Bruk nye og rene handklær etter hver dusj 

   

  Ellers vil jeg bare si lykke til dere som skal opereres i nærmeste fremtid. På facebook finnes det også en gruppe for slankeopererte som skal/har fjernet hud som heter postbariatrisk kirurgi som jeg vil anbefale :)

 • Publisert: 04.11.2015, 15:15
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hudfjering

  Min andre hudfjernings operasjon

 • Publisert: 22.10.2015, 13:54
 • Kategori: Hudfjering
 • Nå nærmer det seg tre måeder siden jeg hadde min forrige operasjon som var brystløft m/proteser, armer og axille. Jeg hadde det veldig tungt etter denne operasjonen og valgte derfor å ikke dele noe som helst bortsett fra med mine nærmeste.

  Jeg valgte å ta tre operasjoner i ett for å slippe å gå igjennom så mange narkoser, fraværsdager fra jobb og mindre helings tid. Desverre var ikke operasjonene helt vellykket og dette tok på psykisk. Jeg hadde store såroverflater, åpne sår som ikke ville gro på grunn av vanskelig område som snittene var lagt i og generelt mye smerter.

  Heldigvis var kirurgen enig med meg om at resultatet ikke var tilfredstillende men ønsket en oppdatering etter tre måneder. I løpet av de nærmeste dagene skal jeg sende han en ny mail med bilder slik at vi kan bli enige om veien videre. Jeg har jo fortsatt hofter og lår igjen så jeg er desverre langt fra ferdig med hudfjernings prossessen.  Her ser dere ett av "problemene". Snittet på høyre side er lagt lengre ned enn på venstre side slik at valken på ryggen nå er ujevn. Dette håper jeg på å få rettet opp i med en øvre ryggplastikk hvor snittet går fra bryst til bryst og over ryggen slik at de få løftet huden opp.

  I tillegg er snittet på armene lagt midt på armen slik at det er lite flatterende. Det er det nok ikke så mye å gjøre noe med og jeg har igrunnen innfunnet meg i at jeg vil heller ha ett snitt som er synlig enn all den huden jeg hadde.  Også den største frustrasjonen av dem alle. Jeg har en stor pose med hud igjen under armen (Axille) som rett og slett ser ut som en pung. Denne begynte å legge seg i en fold og gav meg store smerter. I tillegg ser snittet helt forferdelig å skjevt ut. Det er rett og slett gjort en forferdelig dårlig jobb så jeg gleder meg til det skal rettes opp i.

  Jeg kunne nok skrevet mye om hele denne operasjonen men velger nå å legge det negative bak meg og heller se fremover. Kirurgen har sagt at jeg er ett av de verste tilfellene jeg har sett så da er det ganske logisk at ikke alt kan fikses på første forsøk. Nå er alt heldigvis grodd, jeg har begynt å trene igjen og ser egentlig bare frem mot neste operasjon.

  Jeg har også skrevet ett innlegg om mine tips til infeksjonsfri hud som kommer i løpet av de nærmeste dagene. :)

   

   

 • Publisert: 22.10.2015, 13:54
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Hudfjering

  Status nesten en uke etter hudfjerning

 • Publisert: 26.04.2015, 11:13
 • Kategori: Hudfjering
 • I morgen er det en uke siden jeg la meg under kniven i Bergen og formen er overraskende bra. Så lenge jeg sitter/ligger i ro har jeg nesten ingen smerter med med en gang jeg skal bevege på meg så stikker det og drar i sårene så det er tydelig at de har strammet godt inn. Verst er det på morgenen når jeg har ligget en hel natt. Da går det fort noen minutter med intense smerter før det gir seg.

  Dagene blir stortsett tilbringt liggende på sofaen og siden jeg går på endel sterke smertestillende og har vært igjennom en såpass omfattende operasjon så sover jeg opptil flere ganger til dagen. Det skal ingenting til før jeg blir helt utslitt og bare en dusj kan gjøre at jeg ikke klarer særlig mye resten av dagen.  Men nå er det jo ikke slik at jeg bare kan ta av meg tøyet og hoppe i dusjen. Her må bodyen av, plasterene fjernes, jeg må dusjes og etterpå må tapen fønes tørr så det er litt av en prosess. Det ser også ut som alt gror veldig greit og ingen tegn til infeksjon ennå så nå føler jeg at jeg er over den mest kritiske tiden. Tenkte jeg skulle skrive ett eget innlegg om dette med infeksjon og hvordan man kan forebygge det så enkelt mulig hjemme og hva man skal gjøre hvis det først dukker opp noe. Jeg har reaserchet og spurt venninner som er sykepleiere osv bare for å være godt nok forberedt og det tror jeg er gull verdt.

  På onsdag er det ti dager siden operasjonen og da skal det fjernes noen tråder, tapen kan byttes og puten jeg har på magen i bodyen kan også fjernes. Det skal bli så godt! Jeg skal også dele bilder med dere etterhvert med foreløpig er det så hovent og ikke mye pent at det er ikke så gøy med før og etter bilder da.


  Slik blir dagene mine tilbringt, med pute under knærne for ekstra støtte.

  Og gjett hva dere? Jeg har allerede fått time til ny operasjon så den 23 juni skal jeg inn å ta arm m/axille og brystløft + innlegg. Jeg har jo fått dekket arm og axille i Bergen og puppene ett annet sted men da reduksjon og skulle jeg gjort det så måtte jeg vært igjennom to ekstra operasjoner i forhold til hva som er nødvendig så derfor velger jeg å betale for brystene selv i Bergen sammen med arm operasjonen slik jeg slipper flere narkoser, mer tid borte fra jobb og generelt mindre helingstid. Jeg gleder meg sååå til å få tatt overkroppen for det er det som har plaget meg mest og det som er mest synlig.

   


  Også har Bentley endelig kommet hjem igjen. Såå godt med litt Bentley kos igjen.

  Ellers lurte jeg på om jeg skulle ha en spørsmålsrunde her på bloggen siden jeg likevel har så god tid fremover? Det har jo skjedd ganske mye i livet mitt den siste tiden så kanskje det er noe dere lurer på. Ja eller nei til spørsmålsrunde?

   

   

 • Publisert: 26.04.2015, 11:13
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hudfjering

  Overstått bukplastikk

 • Publisert: 23.04.2015, 19:43
 • Kategori: Hudfjering
 • Hei dere!

  Nå har jeg kommet hjem fra Bergen og er klar for å oppdatere dere om di siste dagene mine. Vi reiste til Bergen på søndag ettermiddag og sjekket inn på scandic ørnen i seks tiden på kvelden. Solen skinte så vi bestemte oss for å dra ut å nyte de siste timene av finværet. Først dro vi ned på starbucks å kjøpte oss en kaffe før vi satt oss på bryggen og nøt livet. Videre derfra dro vi på fridays og spiste en bedre middag. Dersom jeg er ett sted de har fridays så kan jeg ikke unngå å dra innom minst en gang! Hehe..  Når vi kom tilbake til hotellet så var det på tide å forberede seg til morgendagen. Jeg måtte dusje hele kroppen i hibiscrub og ta på meg helt rent tøy. Det ble en tidlig kveld og siden jeg ikke skulle møte på aleris før klokken 11 så hadde vi veldig god tid på morgenen også. Da dusjet jeg på nytt i hibiscrub, tok en del piller og måtte jo såklart faste.

  Når vi kom frem til aleris så fikk jeg skifte til sykehusklær, ble tegnet på av kirurgen også var det rett inn til operasjon. Heldigvis hadde jeg tatt en valium for å holde nervene litt under kontroll men det kom noen tårer likevel. Det tok heldigvis ikke lang tid før jeg sovnet og når jeg våknet igjen på oppvåkningen så hylte jeg av smerter fordi det var så vondt. Sykepleieren gav meg masse smertestillende, kvalmestillende og lot meg få se Paul og da ble det straks bedre. Resten av dagen gikk egentlig bare til soving og hente seg inn igjen.

  Dagen etter skulle drenene tas og dette hadde jeg gruet meg VELDIG til (Dren er to små slanger som er festet inni kroppen for å få ut evt blod). I det hun dro ut det første drenet så kjentes det ut som jeg raknet innvendig men heldigvis gikk smerten fort over. Med en gang drene var tatt så kunne jeg dra tilbake til hotellet som lå ca 500 meter unna aleris og det gikk faktisk veldig greit å gå dit. Når jeg kom på hotellet så fikk jeg rullestol slik at Paul kunne trille meg rundt hvis jeg trengte det men at jeg prøvde å gå så mye som mulig.

  Vi hadde en natt på hotell og dro hjem igjen i går. Jeg var veldig glad for at vi hadde en ekstra natt i Bergen og hadde gruet meg veldig til hjemreisen. Heldigvis fikk jeg masse smertestillende og rullestol på flyplassen så det var absolutt ikke noe å grue seg til.

  Første natten hjemme har også gått veldig greit. Jeg tar nesten ikke smertestillende nå og har lite vondt når jeg sitter i/ligger men det strekker godt i sårene når jeg beveger meg. Kirurgen fjernet 1,8kg hud og fettsugde 500gr så det var endel som ble fjernet! Kjempe merkelig å plutselig ikke ha noe som henger lengre men det føles fantastisk godt! Ellers merker jeg det tar på med operasjon og sover nesten hele tiden. I dag hadde jeg første dusjen og alt ser bra ut foreløpig, det vesker litt fra navlen med det er helt normalt. Er også veldig hoven så gleder meg til å se det ferdige resultatet om noen uker til når alt har "satt"seg. Ellers må jeg også få skryte av den fantastiske behandlingen jeg har fått på aleris og ikke minst min fantastiske mann som duller og daller og gjør alt for at jeg skal ha det så greit som mulig. Jeg er så heldig :)
  Vi pratet også om neste operasjon som enten blir i juni eller august. Da er det arm m/axille og brystløft med innlegg som står på planen. Løft og innlegg må jeg betale for selv, men da slipper jeg i det minste og igjennom så mange operasjoner. Jeg er hvertfall kjempe fornøyd og har så langt hatt en veldig positiv opplevelse med hele prosessen :)

   

   

 • Publisert: 23.04.2015, 19:43
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Hudfjering

  Når huden blir for stor

 • Publisert: 30.03.2015, 18:03
 • Kategori: Hudfjering


 • Når man har hatt ett vekttap på 80kg så sier det seg selv at man sitter igjen med litt ekstra hud på kroppen. Jeg er i utgangspunktet en selvsikker jente som gikk rundt i bikini på stranden både her hjemme og når vi var på tenerife uten å bry meg særlig om huden. Problemet med huden er mer fysisk som da også gjør at jeg får dekket hudfjerning igjennom det offentlige.

  Jeg begynte å søke for lenge siden men det har vært litt av en prosess frem til nå. Først søkte jeg på offentlige sykehus som Skien og Moss men når jeg fikk beskjed om at jeg måtte vente to år kun på konsultasjon så begynte jeg å lete etter sykehus med kortere ventetider. Fritt sykehusvalg ble sjekket mer eller mindre daglig for å finne ut hvem av de private som hadde avtale på hva og hvor lang ventetid det var. Valget falt på Aleris Oslo som jeg var på konsultasjon hos men kirurgen der mente at jeg hadde for mye hud til hva de hadde avtale på så han anbefalte meg å søke ett annet sted. Det han mente med det var at jeg ikke ville få ett bra resultat på armene uten axille plastikk som det heter (Fra armhulen og nedover). Jeg søkte også på teres i Stavanger men de mente jeg trengte mer overvåkning pga kreften enn hva de kunne gi meg.


  Armene mine slik de er i dag. MYE overflødig hud!

  Etter flere avslag begynte jeg å få øynene opp for aleris bergen og dr busch som er en av landets dyktigste kirurger. Jeg var inne på konsultasjon hos han i januar hvor han godkjente meg for omvendt t-snitt (Bukplastikk hvor du har snitt fra puppene og ned, samt vertikalt fra hofte til hofte), arm med axille og lår. Puppene mente han så ut som en 70åring sine men at det kun var kosmetisk. Dette var det jeg ønsket å ta i første omgang men nå har jeg blant annet begynt å få gnagsår under rumpa når jeg trener osv så mulig jeg ønsker å ta denne også etterhvert.

  Når det gjelder puppene så gav jeg meg ikke selv om jeg fikk avslag i Bergen og sendte ny henvendelse til Ibsensykehuset i Porsgrunn. Her har de kun avtale på reduksjon og ikke løft men ofte tar de løft som "reduksjon". Kirurgen her sa at han kunne godkjenne meg for reduksjon men at puppene mine ville bli så små siden jeg hadde lite brystvev igjen og at jeg dermed ikke kom til å bli fornøyd. Etter mye betenkningstid fant jeg dermed ut at jeg betaler for løft med innlegg av egen lomme. Det er tross alt en kropp jeg skal leve med i mange år til og da er det viktig å være fornøyd.

  Forrige mandag fikk jeg allerede brev om time til bukplastikk Bergen og datoen er satt til 20 april. Første reaksjonen min var ekstrem angst og tårer som bare trillet. Hvorfor? Jeg burde jo glede meg til dette.. Likevel er det en fryktelig stor operasjon og noe jeg ikke hadde gjort dersom det faktisk ikke var nødvendig. I mitt tilfelle er det ikke slik at magen er litt slapp men her er det hvertfall 3kg med hud som skal fjernes og det er kun på magen!


  Slik ser magen ut hvis jeg bøyer meg litt fremover.

  Nå som det har sunket inn litt så gleder jeg meg til å bli kvitt bolledeigen min. Jeg gleder meg til å ha på meg stramme bukser uten at hele magen henger over bukse linningen. Jeg gleder meg til å slippe å bruke lag på lag for å skjule magen. Jeg gleder meg til å slippe å rense navlen for infeksjoner og ikke minst gleder jeg meg til å kunne trene uten at magen slår puppene opp i fjeset mitt hvis jeg hopper rundt.

  Tiden fremover kommer nok til å bli tung og smertefull men jeg håper og tror at det skal bli verdt det. Vektnedgangen var jo bare en liten brikke oppi alt og nå fortsetter veien videre med å holde vekten men også bli kvitt huden. Jeg er en normalvektig person med huden til en overvektig og det er ikke slik det skal være. Jeg føler meg ikke slank når jeg ser meg i speilet fordi huden tar for mye plass og minner meg om den jeg var før.

  Når man skal inn og operere så må man slutte å røyke og i dag er første dagen uten røyk. Jeg har aldri prøvd å slutte å røyke fordi jeg rett og slett ikke vil. Derfor er motivasjonen min nå at jeg ikke trenger å slutte men jeg må holde meg til jeg er ferdig operert. Det er mye større fare for komplikasjoner når man røyker og jeg har sett MYE forferdelige bilder om folk som har fått nekrose og gått rundt med åpen buk. Da ønsker jeg heller å gå noen uker uten røyk. Ingen tvil om at vektnedgangen har sin pris og jeg håper det blir verdt det til slutt..
   

   

 • Publisert: 30.03.2015, 18:03
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">17 kommentarer