hits

KRISTINE FJELLESTAD

Når huden blir for stor

 • Publisert: 30.03.2015, 18:03
 • Kategori: Hudfjering


 • Når man har hatt ett vekttap på 80kg så sier det seg selv at man sitter igjen med litt ekstra hud på kroppen. Jeg er i utgangspunktet en selvsikker jente som gikk rundt i bikini på stranden både her hjemme og når vi var på tenerife uten å bry meg særlig om huden. Problemet med huden er mer fysisk som da også gjør at jeg får dekket hudfjerning igjennom det offentlige.

  Jeg begynte å søke for lenge siden men det har vært litt av en prosess frem til nå. Først søkte jeg på offentlige sykehus som Skien og Moss men når jeg fikk beskjed om at jeg måtte vente to år kun på konsultasjon så begynte jeg å lete etter sykehus med kortere ventetider. Fritt sykehusvalg ble sjekket mer eller mindre daglig for å finne ut hvem av de private som hadde avtale på hva og hvor lang ventetid det var. Valget falt på Aleris Oslo som jeg var på konsultasjon hos men kirurgen der mente at jeg hadde for mye hud til hva de hadde avtale på så han anbefalte meg å søke ett annet sted. Det han mente med det var at jeg ikke ville få ett bra resultat på armene uten axille plastikk som det heter (Fra armhulen og nedover). Jeg søkte også på teres i Stavanger men de mente jeg trengte mer overvåkning pga kreften enn hva de kunne gi meg.


  Armene mine slik de er i dag. MYE overflødig hud!

  Etter flere avslag begynte jeg å få øynene opp for aleris bergen og dr busch som er en av landets dyktigste kirurger. Jeg var inne på konsultasjon hos han i januar hvor han godkjente meg for omvendt t-snitt (Bukplastikk hvor du har snitt fra puppene og ned, samt vertikalt fra hofte til hofte), arm med axille og lår. Puppene mente han så ut som en 70åring sine men at det kun var kosmetisk. Dette var det jeg ønsket å ta i første omgang men nå har jeg blant annet begynt å få gnagsår under rumpa når jeg trener osv så mulig jeg ønsker å ta denne også etterhvert.

  Når det gjelder puppene så gav jeg meg ikke selv om jeg fikk avslag i Bergen og sendte ny henvendelse til Ibsensykehuset i Porsgrunn. Her har de kun avtale på reduksjon og ikke løft men ofte tar de løft som "reduksjon". Kirurgen her sa at han kunne godkjenne meg for reduksjon men at puppene mine ville bli så små siden jeg hadde lite brystvev igjen og at jeg dermed ikke kom til å bli fornøyd. Etter mye betenkningstid fant jeg dermed ut at jeg betaler for løft med innlegg av egen lomme. Det er tross alt en kropp jeg skal leve med i mange år til og da er det viktig å være fornøyd.

  Forrige mandag fikk jeg allerede brev om time til bukplastikk Bergen og datoen er satt til 20 april. Første reaksjonen min var ekstrem angst og tårer som bare trillet. Hvorfor? Jeg burde jo glede meg til dette.. Likevel er det en fryktelig stor operasjon og noe jeg ikke hadde gjort dersom det faktisk ikke var nødvendig. I mitt tilfelle er det ikke slik at magen er litt slapp men her er det hvertfall 3kg med hud som skal fjernes og det er kun på magen!


  Slik ser magen ut hvis jeg bøyer meg litt fremover.

  Nå som det har sunket inn litt så gleder jeg meg til å bli kvitt bolledeigen min. Jeg gleder meg til å ha på meg stramme bukser uten at hele magen henger over bukse linningen. Jeg gleder meg til å slippe å bruke lag på lag for å skjule magen. Jeg gleder meg til å slippe å rense navlen for infeksjoner og ikke minst gleder jeg meg til å kunne trene uten at magen slår puppene opp i fjeset mitt hvis jeg hopper rundt.

  Tiden fremover kommer nok til å bli tung og smertefull men jeg håper og tror at det skal bli verdt det. Vektnedgangen var jo bare en liten brikke oppi alt og nå fortsetter veien videre med å holde vekten men også bli kvitt huden. Jeg er en normalvektig person med huden til en overvektig og det er ikke slik det skal være. Jeg føler meg ikke slank når jeg ser meg i speilet fordi huden tar for mye plass og minner meg om den jeg var før.

  Når man skal inn og operere så må man slutte å røyke og i dag er første dagen uten røyk. Jeg har aldri prøvd å slutte å røyke fordi jeg rett og slett ikke vil. Derfor er motivasjonen min nå at jeg ikke trenger å slutte men jeg må holde meg til jeg er ferdig operert. Det er mye større fare for komplikasjoner når man røyker og jeg har sett MYE forferdelige bilder om folk som har fått nekrose og gått rundt med åpen buk. Da ønsker jeg heller å gå noen uker uten røyk. Ingen tvil om at vektnedgangen har sin pris og jeg håper det blir verdt det til slutt..
   

   

 • Publisert: 30.03.2015, 18:03
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">17 kommentarer
 • Wine and dine

 • Publisert: 24.03.2015, 20:48
 • Kategori: Min hverdag
 • På lørdag så var meg og Paul invitert til Stine og Morten for middag og vin. De har bygget seg en splitter ny leilighet så denne måtte jo sees og innvies. Vet ikke om noen av dere har fulgt meg lenge nok til å huske når jeg bodde med Stine og rottweileren Tass? Vi hadde det vært kjempe gøy sammen i den tiden og jeg koser meg fortsatt like mye i Stines selskap. Vi er igrunnen litt som knoll og tott sammen.

   

  Her er ett lite bildryss fra kvelden.

  Innflyttingsgave. Jeg vurderte å kjøpe en blomst men er jo mye koseligere med en liten kurv fylt med masse ting til ny leilighet?

     Og noen oppdaterte bilder av meg. Det er mitt eget hår men som dere ser er det fryktelig tynt pga slankeoperasjonen. Håper det går seg til etterhvert og at det en gang kan bli fyldig og fint igjen.  Var også godt med litt Tasskos igjen. Lille godklumpen min som jeg ble fryktelig knyttet til.

   

   

  Jeg har forresten også noen spennende nyheter ang veien videre, så følg med fremover så kommer det snart ett etterlengtet blogginnlegg!

   

 • Publisert: 24.03.2015, 20:48
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">3 kommentarer
 • Oppskrift: Hjemmelaget burger med søtpotet fries og guacamole

 • Publisert: 22.03.2015, 18:15
 • Kategori: Proteinrike oppskrifter
 •  Denne middagen hadde vi som etter treningsmåltid og smakte helt fantastisk! Ennå bedre er det at man får i seg masse protein og riktig kilde til både karbo og fett. Kjempe enkelt og lage, så denne MÅ dere prøve :)

   
  Du trenger:

  - 1pk karbonadedeig
  - 1 chili
  - 2 hvitløksfedd
  - 2 egg
  - 1 charlottløk
  - 1 avocado
  - 1/2 lime
  - 2 søtpoteter

  + Olje til steking og krydder etter ønske

   

  Begynn med å kutt opp søtpoteten som pommes frites, ha litt olje over og ønsket krydder. Stekes i ovnen på 200 grader til dem er gjennomstekt og crispy.
  Bland karbonadedeig, hvitløk, chili og egg, pluss ønsket krydder. Vi brukte basilikum, salt og pepper. Bland godt sammen og del deretter opp i 4 klumper som du former som burger.
  Stek sopp og løk til det er gyllent, samtidig som du steker burgerene.
  Lag guacamole av en hel avocado og saften fra en halv lime. Moses med gaffel eller i en foodprosessor.

      

  Resultatet, en sunn og næringsrik middag!

   

   

 • Publisert: 22.03.2015, 18:15
 • Kategori: Proteinrike oppskrifter
 • #comments">4 kommentarer
 • Fordi jeg fortjener det

 • Publisert: 20.03.2015, 11:03
 • Kategori: Min hverdag
 • Forrige helg var meg og kjæresten på dagstur til Arendal for å nyte vårværet og hverandre. Jeg hadde ett lite mål om å finne meg en ny veske som jeg har letet etter i sikkert ett år nå. Er det noe jeg er kresen på så er det nemlig vesker og når jeg først finner en jeg liker så bruker jeg den daglig til den går i oppløsning.

  Vi var igjennom hele sentrum uten å se en eneste veske jeg kunne tenkt meg. Jeg ville ha en enkel sort veske men med litt detaljer. En praktisk en som kunne brukes til hverdags men også til fest. Når jeg først vet hva jeg er ute etter så hjelper det ikke om jeg finner noe som likner, da må jeg ha akkurat det jeg har sett for meg.

  På slutten av handleturen vår så var vi innom Harebakken senter og innom en veskebutikk der. Og plutselig ser jeg den.. Vesken jeg forelsket meg i og som bare måtte bli min. Nemlig en nydelig guess veske. Og heldig som jeg er så kjøpte min kjære den til meg, kun fordi jeg fortjener det :D

   
   

   

 • Publisert: 20.03.2015, 11:03
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">2 kommentarer
 • Oppskrift: Proteinrundstykker

 • Publisert: 18.03.2015, 18:17
 • Kategori: Proteinrike oppskrifter
 • Dette er både min faste frokost og lunch for tiden. De er så fantastiske gode både ferske og etter de har vært fryst. De er stappfulle av proteiner, magre og kan spises med GOD samvittighet!

   

   

  Du trenger:

  - 400gr havregryn
  - En stor boks cottage cheese
  - 4 egg
  - 2 ts bakepulver  Først blander du egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle. Kjør med en stavmikser helt til klumpene er borte. Jeg pleier også å tilsette litt krydder for ekstra smak. Basilikum, salt og cayenne pepper feks.

  Deretter har du oppi havregryn og blander hele røra med stavmikser. Form til passe størrelse på rundstykkene. Jeg pleier normalt å få 10 - 11 stykker.

  Stekes i ovnen på 200gr (varmluft) i ca 20 minutter.

  NYT!

   


 • Publisert: 18.03.2015, 18:17
 • Kategori: Proteinrike oppskrifter
 • #comments">117 kommentarer
 • Når kroppen endelig spiller på lag

 • Publisert: 16.03.2015, 20:18
 • Kategori: Trening og mat
 • I dag har jeg virkelig hatt tidenes økt på trening og jeg følte jeg svevde på en sky når jeg dro ut fra shapes!

  Jeg meldte meg inn på senteret i slutten av oktober hvor jeg da fikk program fra PT. Jeg var jo da fortsatt nedbrutt etter cellegift og begynte mer eller mindre uten en eneste muskel i kroppen. Selv om jeg ønsket å ned i vekt så var hovedfokuset mitt å bygge muskler, stramme opp og bli sterkere. På bare en måned fikk jeg store resultater og økte betraktelig i styrke. Vekten stod stille men bildene viste at det tydelig skjedde noe med kroppen min.

     Disse bildene skiller kun en måned så mye skjedde på kort tid. Nå har jeg jo ekstremt mye overflødig hud slik at man vil jo ikke kunne se særlig stram og fit ut uansett hvor mye man trener. Heldigvis skal dette fjernes og dette skal jeg skrive om i eget innlegg!

  Den siste tiden har jeg fokusert veldig mye på vekten da den har gått opp noen kilo. Jeg har prøvd mye forskjellig men vekten vil rett og slett ikke spille på lag. Jeg spiser alltid ren og sunn mat, kun utskeielser en gang i uken og trening tre dager i uken. Det som derimot er litt gøy er at jeg har nesten doblet vekten jeg løfter i de forskjellige øvelsene så det betyr jo at jeg begynner å bygge ganske mye muskler! Heldigvis har jeg heller ikke gått opp i fett% eller i cm så det er rett og slett vann + musklene som gjør at vekten har gått litt opp.

  Etter hvert skal jeg få fult program med diett og oppfølging av pt men kjenner at jeg ønsker å prøve og feile litt på egenhånd først. En ting er hvertfall sikkert og det er at det gir en utrolig mestringsfølelse når man merker hvordan kroppen endrer seg, blir sterkere og strammere. Jeg har også fult fokus på å bygge rumpe som var ikke eksistrerende tidligere men nå begynner det heldigvis å bli litt junk in the trunk!
  Nå gleder jeg meg bare til veien videre etter jeg har fjernet alle kiloene med hud henger og slenger rundt på meg. Selv om kropp, slanking og muskelbygging kan være utrolig frustrende til tider så er det så utrolig gøy når kroppen spiller på lag!

   

   

 • Publisert: 16.03.2015, 20:18
 • Kategori: Trening og mat
 • #comments">5 kommentarer
 • Når to blir til tre

 • Publisert: 10.03.2015, 16:59
 • Kategori: Min hverdag
 • Hei dere!

   

  Nå er det ufattelig lenge siden jeg har oppdatert her inne og grunnen er rett og slett at det var fryktelig deilig å ikke være så offentlig for en periode. Det var utrolig tungt og slite med sitt og i tillegg oppleve at alle skulle ha en mening og vite alt om meg. Nå derimot begynner skrivelysten å komme tilbake igjen så det kommer til å bli litt hyppigere oppdateringer fremover!

   

  Er det noe spesielt dere ønsker jeg skal skrive om eller noen spesifikke innlegg dere ønsker?

   

  Ellers, tilbake til overskriften. For dere som ikke følger meg på instagram eller facebook så har vi hatt en liten familieforøkelse. I slutten av desember var vi å hentet lille Bentley som er en blanding av chihuahua og pomeranian. Jeg har lenge hatt lyst på hund og fikk tilslutt Paul med på tanken. Jeg har også vært veldig opptatt av hva jeg ønsket, nemlig en liten og praktisk hund som er like fornøyd med en gåtur som kvaltitetstid på sofaen. Dette er jo fordi jeg fortsatt har dårlige dager hvor jeg må ligge mesteparten av tiden, men igjen så har jeg gått av å ut på tur ellers og da er det greit med en hund som gjerne blir med.  Nå er Bentely straks tre måneder allerede og vi storkoser oss som hundeiere! Av og til er han såklart ekstremt valpete og en håndfull å håndtere men jeg er også utrolig nøye på hvordan jeg vil ha hunden min så han får god oppdragelse og jeg merker vi får godt igjen for det allerede. Han begynner allerede å bli kjempe lydig og er ellers en ekstremt glad og lykkelig hund som elsker mennesker! Vi var veldig nøye på å sosialisere han godt fra vi fikk han siden begge rasene han er blanding av pleier å være nokså reservert for fremmede men ikke denne lille karen.

      Endelig har jeg fått min første helt egne hund og det føles fantastisk!

   


 • Publisert: 10.03.2015, 16:59
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">3 kommentarer