Meloner under haka


Dagens treningsøkt gikk betydelig bedre enn de andre har gjort denne uka. Jeg klarte å presse meg selv litt hardere og fant en bedre måte å ta knebøyene på. Shox er ikke de skoene som egner seg best til knebøy så jeg tok av meg dem, planta helen godt i bakken og når jeg var nede med rompa så holdt jeg der i ett par sekunder så lårene mine fikk kjørt seg godt.

 

Dagens trening:

20 minutter og 10reps av

Knebøy på ball (Dette for å vite hvor lang ned jeg skal)
Skulderpress 14kg
Dobbel kettlebellswing 8kg i hver arm

 

I tillegg lekte jeg meg også litt med andre styrke øvelser og tok blant annet glutebridge som ikke treneren er spesielt glad i den fordi det ikke er "normale" øvelser for kroppen. Jeg derimot digger den fordi den får kjørt rompa mi og alle jenter ønsker vel en godt trent rompe? Desverre er det tungt nok bare det å løfte raua mi opp fra gulvet foreløpig men jeg brukte en stang på ca 14kg og det var mer enn nok og tok 10x3 reps.

Det er virkelig ikke det letteste å trene med ett fronparti som passer bedre under kategorien meloner enn pupper. Mens jeg lå på gulvet så hadde jeg puppene oppi haka og desverre for meg var det bare mannfolk rundt meg akkurat da. Kan ikke skjønne hvorfor. Haha!

Intervallene ble ditchet i dag men til gjengjeld så skal jeg ut å gå en god tur senere i uka. Hadde likevel en flott økt!

 
Treneren svarer


Hva anbefaler du å trene om du vil ned 8- 10 kilo på 14 uker? Og hvor ofte bør jeg trene ? :)

- 8-10kg på 14 uker, dvs gode 3 mnd.Jeg har en formening om at intensitet er hva som gir deg ønsket resultater fortest. Få en intensiv trening som innebærer både høy puls, moderate vekter, funksjonelle bevegelser og aktivering av mye muskelmasse.

Høy puls: Dette for å holde hastigheten ope og at det kardio-vaskulære systemet ditt jobber hardt.Hva en mange tror så er det andre måter å trene kondis en jogging, sykling og annen «monostructural» øvelser.

Moderate vekter: Det er ikke masse styrke du skal trene men det er heller ikke utholdenhet eller smidighet. Alle de som sier at damer ikke skal løfte tungt og det innebærer også armer og skuldre kan ta seg ei bolle! Løft tungt men i ditt tilfelle vil jeg ikke løfte maks hver gang. Hol deg til ca70-80% av maks vekten.

Funksjonelle bevegelser: Dette er bevegelser som er naturlig for kroppen å utføre. Bevegelser som ikke belaster eller sliter unødvendig på feks ledd. Dette er også ofte bevegelser som involverer mye muskelmasse.

Mye muskelmasse: Jo mere muskelmasse man aktiverer jo mere brenner man. Enkel matte. Muskler krever mye energi, la de jobbe og jobbe tungt så eter de energi som gale. En annen fin ting med å aktivere mye masse er hvordan du stimulerer kroppen til å produsere hormoner som blant annet testosteron og vekts hormoner. Dette er hormoner som styrker kroppen deres, tillater reparasjon og «nye» muskler noe som igjen er veldig energi krevende. Hvor tror dere energien kommer fra.... Mat og lagret mykt-stoff. =) I korte trekk! Tren middels tungt, fort, lite pauser og ikke gi deg før du absolutt må. =) Ikke glem at hvis du terner 5timer i uken så er det ca 3% av hele uken din. Det er de resterende 97% som har størst innvirkning på resultatet ditt. DVS: Mat, mat og atter mat.
Hvor mye koster det å trene med personlig trener?
- Varierer fra plass til plass og ofte fra PT til PT. Hvis du trener et sted prat med de forskjellige Ptene og prøv å finn en du kan like. Det er viktig at dere kommer overens for du kommer til å bli pushet og du kommer til å føle ubehag hvis du virkelig skal oppnå noe. =)

 

 

Er det lurt å ta en form for proteintilskudd hvis man trener styrke? Og i så fall hvor mye styrke må man trene for at det vil ha noen effekt? Jeg blir litt forvirret, fordi noen sier det gir et godt utfall, mens andre mener hvis man trener 3ganger i uka - så burde man få nok proteiner gjennom kosten slik at proteintilskudd blir overflødig.

- Her er du inne på en årelang krangel. =) Jeg sier og har testet for min egen del at hvis du trener vanlig og spiser lurt så greier du å dekke inn protein inntaket via kosten. Skal du derimot trene veldig tungt og er på »diett» eller en annen litt streng spiserutine så kan suplementering og i noen tilfeller erstatte maten med protein tilskudd være en løsning. Husker jeg riktig så sier de ca2,5gram protein pr. ren kg av masse(ikke fett) for å dekke behovet ved bygging. Ikke glem at kroppen kan bruke fett og proteiner som energi så får du i deg store mengder protein så gjør det ikke stort.

 

 

Må man trene hardt, altså gi alt og bli utslitt for å ha effekt av trening? Om en ikke kan gi alt men allikevel ønsker å trene, hva anbefales da?
- Beklager men nå kommer litt av min hardhet frem. Hvis man ikke kan gi alt så bør man finne ut hvorfor ikke. Jeg har trent mennesker med allverdens utfordringer men de har alle til felles at de gir maks. Alle har sine begrensinger, det gjelder bare å jobbe rundt de. Intensitet er det som gir ønskede resultater fort, så «enkelt» er det bare. Som jeg sier til de som sliter med å gi den siste biten, å gi 100% krever 100 ganger mere en 90% men, du får 100 ganger mere tilbake. =) Et gammelt ordtak går:»It's never crowded along the last mile» 

For at ikke innleggene skal bli så lange så blir de delt opp. Resten kommer derfor etterhvert :)

 


Kostholdet mitt på diett


Diett var kanskje litt feil ord å bruke for jeg er jo i utgangspunktet ute etter en skikkelig livsstilsendring. Tenkte likevel å dele kostholdet mitt med dere, sånn siden jeg ikke er på noe spesiell kur.

Jeg har som utganspunkt å spise rent, mye proteiner og grønnsaker, lite karbo og ingen sukker. Dette funker helt supert for meg for jeg spiser "normalt", det eneste er at jeg prøver å holde meg unna poteter/ris og spiser fullkorns pasta og grovbrød.

 

Frokost: I det siste har det kun blitt en proteinshake som ikke er noe slankeshake av noe slag, kun ren protein shake. Ellers er jeg også veldig glad i proteinpannekaker med mager vaniljekesam og bær, lett youghurt med ca en spise skje musli eller havregrøt med lett eple/pære syltetøy og masse kanel. Dette er det jeg har spist mest de siste dagene og det har funket helt supert!
Lunch: Jeg spiser som regel to måltider på jobb og da går det mye i en salat med feks reker/kylling og omelett til og senere på dagen spiser jeg kanskje en grov baguett med ost og skinke. Prøver å variere, unngå altfor mye karbs/kalorier men samtidig spise noe som inneholder næring (Spesielt proteiner).

 

Mellommåltid: Jeg har prøvd å trene på tom mage og det funker dårlig. Derfor kjøper jeg gjerne med meg ett lite måltid på butikke før trening. Det kan være alt i fra ett grovt rundstykke med en halv banan inni, en atkinsbar, skyr osv. Dårlig på å variere her men prøver å få i meg ett lett måltid som kan få opp energien litt.

 

Middag: Her spiser jeg vel mer eller mindre "alt". Hvis jeg mangler matlyst så lager jeg meg en proteinsmoothie men ellers går det i sunn og næringsrik mat. Har fått veldig dilla på denne snadderen.


Grøvt pitabrød, hjemmelaget guacamole, salat og svinekjøtt/kylling. NAM!!

 

Jeg prøver altså å spise lite kalorier/karbo igjennom hele dagen. Jeg er ikke redd for å spise fett men da sunt fett som feks fra en avokado. Hvis jeg spiser karbo så er det fullkorn eller så grovt som mulig men ingenting hvitt mel, poteter eller vanlig pasta. Dette er fordi det ikke inneholder noe som er fornuftig for kroppen. Så lenge jeg skal ha i meg så lite kalorier så er det viktig å velge næringsrik mat.

I utganspunktet burde jeg fått i meg mer mat enn jeg gjør nå men vekten går nedover og jeg fungerer så ingenting er bedre enn det. Jeg har heller ikke noe spise dag i uken men har troen på å kose seg litt i feks sosiale sammenkomster og slike ting. Vekten går fortsatt nedover så NOE riktig gjør jeg heldigvis!

I dag dro jeg også på trening før jobb og det var kjempe deilig! Fikk en god intervall økt på romaskinen før jeg gikk over til utfall, kettlebellswing og benkpress. Nå skal jeg lage hjemmelaget spicy kjøttboller. NAM :)

 

 

Har jeg møtt veggen?


I dag var jeg skikkelig klar for trening igjen etter hele fire dagers pause! Min kjære trener har jo reist å jeg merker jeg blir litt lettere forvirret når jeg skal trene alene. Han satt opp diverse øvelser jeg kunne gjøre, men ikke antall kilo, repetisjoner eller hvilken dag jeg skal gjøre hva på.

Jeg hadde store smerter i kneet før jeg begynte i dag og når jeg kom ned på Spenst så letet jeg meg i hjel etter flere av apparatene jeg skulle bruke. Jeg manglet totalt overskudd da jeg kun hadde sovet fem timer i natt og ikke rakk butikken før trening så jeg trente på tom mage. Bad girl! Jeg kjente også at jeg var skikkelig lei av å gjøre det samme og trengte en liten forrandring så jeg fikk kjørt litt real styrke på flere av apparatene og det ble en sånn halvveis ok økt likevel.

 

Dagens trening:


12kg kettelbellswing
12kg skulderpress
Knebøy på ball

Dette var min "usle" økt i dag. Jeg begynte på ti reps og gikk nedover. Avsluttet etter den femte repetisjonen og ca 15 minutter så kan vel si det sånn at jeg var mindre fornøyd i dag. Heldigvis kommer det flere dager og jeg må bare plukke meg selv opp og hente frem styrken jeg vet jeg har. I dag har jeg kommet med altfor mange unnskyldninger og det er liksom ikke greit. No excuses!

 

Det gikk også opp for meg at jeg har kost meg både lørdag, søndag OG mandag og fikk litt lettere panikk. Jeg ønsker jo å finne en sunn balanse men det betyr ikke å kose seg litt hver dag. På lørdagen spiste jeg jo poteter og noen flak chips, på søndag hadde jeg en kopp med baileys og i går en milkshake. I går var jeg likevel utrolig stolt over meg selv. Therese skulle nemlig på McDonalds og tidligere har jeg tenkt "Bare i dag" når vi har vært der. Denne gangen klarte jeg å si nei men falt for fristelsen med en iskald milkshake i sommervarmen.

Selv om dette gnager litt mer enn det kanskje burde så hadde jeg tross alt fem harde økter forrige uke. Tre på spenst, en times tur på fredag og to timer på søndag så litt flink er jeg jo. Kjenner det er vanskelig å finne den berømte mellomtingen men når man tenker at jeg har levd 22år med dårlig kosthold så er det kanskje ikke så rart at det sunne kostholdet ikke kommer automatisk i løpet av en måned. Vi kan alle feile men det er viktig å hente seg selv inn igjen :)

 

Nå skal jeg kose meg kyllingsalat også vurderer jeg en økt på trening før jobb i morgen. Fettet mitt trenger å grine litt!

 
Jeg forventer ikke at dere skal forstå


Se for deg at du mer eller mindre er født overvektig. Du har vært ut og inn på sykehus og hos ernæringsfysiologer da du alltid har vært over gjennomsnittet. Siste året på barneskolen så bikket vekten 100kg og siden har du kjempet mot vekten. Du har tatt av deg 10 - 15kg for så å gå opp igjen. Hver dag er en kamp mot maten, mot tankene og mot livet. Når du da endelig får beskjed om at det er noe som kan redde deg. Noe som endelig kan hjelpe deg å bli kvitt overvekten for godt, ville du da ikke takket ja?

De fleste som velger operasjon har vært jojo slankere, inkludert meg. Jeg vet at dersom jeg ikke får "tatt" hele overvekten nå så kommer jeg til å gi opp. Det er også så langt frem at det er godt gjort å gå ned over 70kg på egenhånd. Jeg skulle ønske dere kunne innse at jeg skal slanke bort mer enn en voksen person og det er noe jeg trenger hjelp til.

Ja, jeg har gått ned 6kg på en måned og er strålende fornøyd med det. Men har dere egentlig peiling på hvor hardt det har vært? Jeg kan ikke gå på lavkarbo for da blir jeg dårlig men spiser jeg karbo så går jeg ikke ned i vekt pga insulinresistensen. Derfor har jeg funnet en mellomting med litt karbo og minimalt med fett. Jeg ligger på maks 1200kcal daglig og med tanke på hvor hardt jeg trener så er det for lite men om jeg spiser mer så vil ikke vekten gå nedover. Jeg har ikke unnet meg noenting, ikke hatt noen spisedager og gått rundt å vært sliten konstant fordi kroppen går på underskudd.

Jeg klager ikke fordi jeg vet at det er slik det er å gå ned i vekt og det er helt greit. Jeg vet også at det vil bli mer eller mindre likt når jeg har operert meg men da vil ting likevel gå litt av seg selv i begynnelsen og man går på en måte ned uansett hva man gjør. MEN.. Jeg har tenkt å fortsette slik jeg gjør nå til jeg når målet. Forskjellen er bare at jeg trenger hjelp.

Jeg forventer ikke at dere skal forstå men jeg forventer at dere skal respektere mitt valg. Det er en løsning som jeg har kommet til enighet med etter flere titalls legers meninger. Det er ikke noe jeg gjør for en "enkel utvei" eller fordi jeg er for lat til å trene. Det er fordi dette er min sjanse til å få bli kvitt overvekten for godt og til å virkelig få endret livsstilen min.

Jeg er 100% sikker på at dette er det riktige for meg!!
Minus 6,1kg!


Jeg jukset litt og veide meg i går i tillegg til i dag. Resultatet var helt likt og vekten viste 135,6!!!! Det vil altså si at jeg har gått ned 2,2kg fra forrige uke og 6,1kg tilsammen på fire uker. Jeg er strålende fornøyd! Bmi'en min er også under 50, noe som har vært målet slik at jeg kan søke meg inn i Arendal så med en gang jeg kommer hjem fra Thailand så skal jeg til Tønsberg for å veie meg og sende henvisning til Arendal i stedet.

Hovedmålet mitt har jo lenge vært å veie 120kg innen operasjonsdato og det avhenger såklart av når jeg blir operert men det skal være fult oppnåelig. Denne uken skal jeg trene uten Jens Petter så det er viktig å presse meg selv hardt for å oppnå resultatene jeg ønsker å ha neste uke.

I går skulle meg og Hildegunn egentlig i lysløypa men vi gikk forbi lysløypa i stedet og gikk inn til vannet hvor vi alltid pleier å bade for så å ta hovedveien hjem igjen. Det føltes mye lengre enn å gå i selve lysløypa og jeg var helt ødelagt etterpå! Tenkte jeg skulle unne meg en kopp med baileys så vi satt på terassen til langt på natt med kjas og baileys. Superkos

I dag var planen egentlig å dra på stranden igjen men jeg er så solbrent at jeg nesten ikke har fått sove i natt så tror det er lurt å holde seg unna solen. Får ta å shine crib'en litt i stedet.

 

Og dere? Nå er det bare en uke igjen også reiser jeg!!

 
Strandkos


Herlighet så deilig det er å ha fri fra jobb. Enda deiligere er det jo når været er så fint! Jeg stod faktisk opp klokken ni i dag og var på stranden allerede klokken ti sammen med verdens fineste gutter ♥ Vi koste oss i vannet og gikk i mange meter utover da det er så lang grundt. Fant også skjell som det var noe inni! Jeg blir virkelig som ett barn igjen, når jeg er med barn. Hehe..

Vi var på stranden i flere timer før vi dro hjem over og nå har jeg laget meg en frisk kylling salat, sovet en halv time og er klar for en powerwalk i lysløypa med Hildegunn. I går kveld dro jeg rett til Stine sammen med Victoria og vi satt på verandaen og koste oss til langt på natt. Det var både chips, sjokolade og kjeks der og er veldig fornøyd med meg selv; Jeg spiste kun noen få flak med chips og holdt meg helt unna sjokoladen. Det er slik jeg ønsker å ha det. Ikke være så fanatisk at jeg aldri kan spise noen ting, men kunne spise litt i sosiale sammenkomster. Jeg tror at så lenge jeg har hodet på riktig sted så burde det ikke være noe problem.

Jeg veide meg også i dag (Igjen) og holdt på å gå i bakken. Flere enn meg som er spent på i morgen og ukens veieresultater?

På forsiden av avisen dag og tid


I dag kom artikkelen om meg ut i dag og tid men siden det er en nynorsk avis så var den ikke lettest å få tak i her i Kristiansand. Etter å ha løpt rundt på mer eller mindre alle narvesene i byen så fant vi den tilslutt (For de som er kjent; Narvesen rett over Kiwi midt i byen). Jeg skal også prøve å få lagt ut selve artikkelen på bloggen men i mens får dere en liten smakebit.

 


Æææ, forsiden!

 

Dette var gøy, dere!

 


Fantastisk herlig dag!


Åh, i dag har akkurat vært dagen jeg trengte! Både for å få opp humøret men også energien. Jeg har vært på farten fra morgen til kveld og dagen min begynte med at jeg traff Tine i byen. Første vi gjorde var å dra innom kremmerhuset som endelig har kommet til Kristiansand. Deretter gikk vi ned på sjøhuset og spiste en deilig salat hver. Sjøhuset er virkelig favorittplassen min på sommeren da restauranten ligger vannet og har en helt fantastisk meny.
Dressing på siden! Kjempe lurt for da slipper man å få i seg så mye av den. Over halvparten av min var igjen!
Koser meg med en iskald cola zero
Mine nye ballerina sko! Var de ikke søte?


Deilig å være sminkefri i dag!


Etter at vi hadde vært på sjøhuset i ett par timer og begynte og bli litt for solbrente så ble jeg hentet og Tine dro videre. Vi var innom butikken slik at jeg fikk fylt opp kjøkken og frys for hele neste uke også dro vi hjem og grillet. Jeg prøver å holde meg unda karbs så det ble en kyllingfileet, salat, en liten skje med potetsalat og litt pesto dressing. Kjempe godt!

Jeg fikk også prøvd meg på trampolinen! Herlighet så gøy. Husker jeg hadde lyst på trampoline da jeg var mindre og jammen var det ikke like gøy enda. Da jeg kom hjem til meg selv var det bare å hoppe rett i treningstøyet for jeg hadde nemlig en date med Miriam om å gå i lysløypa. Vi var faktisk fire personer og fire hunder og selv om vi holdt på å bli spist opp av både knott og mygg så var det en kjempe deilig tur!

Kan jeg offesielt kalle meg sprek nå? HEHE

Anyways.. Jeg har blitt så solbrent i dag at jeg gjør ikke annet enn å smøre meg med aloe vera. Nå skal jeg ta en iiiiskald dusj og kose meg med verdens beste proteinsmoothie. I morgen er det jobb igjen men heldigvis har jeg fri søndag og mandag. Dagene skal nytes til det fulleste!

 

Var det noen som så meg i avisen i dag forresten?

 


Jens Petter svarer på spørsmål ang trening og diabetes 1


hei! Jeg er en jente på 16 år. Er ganske overvektig og har diabetes type 1. Jeg har vært overvektig hele livet, helt siden jeg kom ut av magan til morra mi. Dette har skapt ganske store konsekvenser for meg, blant annet: Mobbing, veldig stygge saker som både har blitt sagt å gjort. Dette førte til null selvtillit, angst, bekymringer og selvmordsforsøk + selvskading. da jeg fant ut at det ikke var så lett å dø, innså jeg at jeg måtte stå på for fullt med å prøve å gå ned i vekt.

I begynnelsen var det kanskje mest for å få andre til å slutte å plage meg og rett å slett slutte å glo. Men jeg har erfart at jeg selv ønsker det å være "normal vektig" eller å ha en akseptabel vekt, veldig høyt. Om ikke jeg kan bli tynn, er ikke noe krise, men bare jeg kan gå ned til en vekt jeg kan være fornøyd med meg selv på, så må da det være greit. Dessuten har jeg alltid og da mener jeg ALLTID, latt vekten hindre meg i det jeg vil gjøre eller det jeg gjør. Og dette er noe som plager meg ekstremt mye. Selvfølgelig har jeg prøvd å si til meg selv flere ganger at jeg kan faktisk ikke la vekta styre meg, men det går lissom ikke ann å forandre på, Untatt om jeg hadde klart å gått ned til en akseptabel vekt. Men det å klare å gå ned i vekt på egenhånd er overhode ikke lett. Det kreves til de grader en ekstremt bra viljestyrke hvertfall!

Men da jeg ble 14 år, ble jeg hennsvist til Tønsberg på en sånn avdeling for sykelig overvekt for barn og ungdom SSBU, eller noe i den dur'n.Det de sa der var at man skal bruke like lang tid på å gå ned i vekt som man brukte på å gå opp i vekt. Men det rimer jo ikke helt, syns jeg?Hvertfall ikke for meg som da i teorien må bruke 15/16 år på å gå ned. Jeg brukte litt under et år på å gå ned 15 kg, men jeg føler ikke selv at jeg har gått ned noe. Det er også veldig lenge siden sist jeg har gått ned noe særlig i vekt nå. Det går lissom bare opp og ned hele tida. Jeg trener regelmessig på treningsenter å går turer og spiser forsåvidt sunt. Men når jeg har diabetes, så blir det så veldig mye vanskeligere, ved lavt blodsukker så har jeg jo ikke noe annet valg enn å spise. Så det jeg lurer mest på er vell om det finnes noe alternativt eller noe jeg ikke vet om som kunne gjort det lettere å gå ned i vekt, i og med at jeg som sagt har diabetes. Selvfølgelig er jo det å spise regelmessig og sunt viktig, men er det noe annet? Også lurer jeg på om du har noen andre tips å dele, som eventuelt kunne gjort det litt lettere eller for den saks skyld morsommere å gå ned i vekt?

 

Oi... dette ver et langt innlegg. =)

Først og fremst så står det ENORM respekt for at du i en så ung alder står frem som så oppegående og så rett fra leveren ærlig og åpen. Tviler på at jeg hadde turt det. =) Skal prøve å svare så godt jeg kan.

Et av problemene med diabetes 1 er blodsukker nivåene, hvis du trener intensivt så brenner du det du har i blodet og går inn i det som kalles «hypoglycemia» dvs, for lavt blodsukker noe som er vel så ille som for mye. Det som kan være en løsning er å løfte tungt og hvile mellom settene. På denne måten så øker du «etter» forbrenningen som ikke krever så mye av energien fra blodsukkeret. Du kan prøve å dra på med høy intensiv trening men, da MÅ du måle verdiene dine ofte. Dette for å forbli på den sikre siden. =) Ønsker ikke at du deiser i gulvet!

Har lest litt på nettet om folk som har diabetes 1 og trener intensivt og de har et markant bedre liv nå sammen med trening og en «streng» diett. Jeg skal være ærlig å si at dette ikke er min sterke side men ut fra hva jeg kan lese og se så er det mulig å trene som alle andre og leve et helt vanlig liv helt uten problemer. Du må bare ta litt andre forbehold og passe på nivåene dine. Jeg vil anbefale deg å prøve sammen med en person du stoler på for å se hvordan du reagerer på det.

Ha med deg det du trenger av hjelpemidler skulle du reagere dårlig på intensiv trening. Å finne en gøyere måte å gå ned i vekt på er vanskelig når jeg ikke vet hva du syntes er gøy men sett deg mål. Om det måtte være benkpress, antall knebøy uten vekter, svømme under vann, distanse sykling på 30min, hva en det måtte være så lenge du greier å presse på.

Et par sider som muligens hjelper deg litt. Får du øvet deg på engelsk også.

http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/factsheets/special_diets2/diabetes_and_sports_nutrition
http://robbwolf.com/2009/08/05/type-1-diabetes-and-crossfit/
http://www.livestrong.com/article/357145-type-1-diabetes-exercise-diet/

 

- Jens Petter Haugen

Lunch med Tine


Nå er jeg klar for å ta turen til byen og lunche med verdens beste Tine ♥ Jeg hev på meg en tunika i dag med korte armer som jeg fortsatt ikke har fått brukt og når jeg prøvde den så satt den stramt på. I dag måtte jeg faktisk ha belte på, så noe forrandringer skjer jo i kroppen min!

Jeg har fortsatt lite matlyst for tiden så det går i shaker og salat egentlig. Fint for vekten men ikke like fint for meg som skal klare å yte maks på trening. Jeg har liksom ikke noe å hente ut energien fra. Anyways.. I dag er det fri fra både jobb og trening selv om jeg skal gå en tur i lysløypa med Renate i kveld. Jeg er så stiv etter gårsdagens økt at det er godt å få myknet opp litt.

Håper dere får en fin dag, så skal jeg prøve å oppdatere masse i dag :)Sol og endorfiner


I dag har jeg heldigvis hatt en mye bedre dag enn i går. Jeg hadde kun en fem timers vakt på jobb så jeg var ferdig klokken to. Da dro jeg rett opp på trening og skulle ha nok en økt alene, noe som i utgangspunktet er litt skummelt men jeg begynner å bli flinkere til å presse meg selv uten noen til stedet. Fremgang!

På dagens trening kjørte jeg først noen runder med apparatene som en liten oppvarming for så å ta knebøy på ball, dobbel kettlebell sving og benkpress. Jeg begynte på 15reps og skulle gå ned en for hver runde og gi meg etter femte runden. Det ble derfor en god del runder og jeg slet med benkpressen! Jeg har fortsatt problemer med 12kg og i dag tok jeg 16 så det er kanskje ikke så rart når jeg på toppen av det hele skulle ta 15reps. Hehe!

Nå har jeg også hatt siste treningen med Jens Petter på nesten en måned. Først reiser han bort en uke også er jeg borte nesten tre uker så det blir spennende og skummelt å skulle stå på "egne ben" i en måned fremover. Heldigvis vet jeg at han vil piske meg hardt når jeg kommer tilbake igjen dersom jeg sklir helt ut også var det jo fortsatt det veddemålet med tightsen da. Mangler bare 7kg nå ;)

Ellers har det vært helt fantastisk sommer vær her igjen i dag og jeg svettet jo FØR jeg kom på Spenst. Heldigvis har de aircondition både der og på jobb så det var nesten litt godt å komme inn etter å ha vært ute å svettet litt. Nå har jeg faktisk planer om å legge meg snart for jeg er heeelt skutt og i morgen skal jeg på sjøhuset å lunche sammen med Tine ♥ Jeg har nemlig fri morgen så jeg skal utnytte dagen til det fulleste og prøve å oppdatere dere litt oftere også.

 
Gjesteinnlegg fra min personlige trener


Før jeg svarer på alle spørsmålene så vil jeg forklare litt hva jeg mener og hvorfor jeg har disse meningene.

Trening er og skal være gøy, er det ikke morro så bør du revurdere hvordan du ser på trening eller om du virkelig trenger det. MÅ du trene av diverse grunner men ikke liker det så må du se på holdningen din til trening. Misliker du enda å trene men det er mangel på fysisk aktivitet som har fått deg i en situasjon som krever trening så «tough luck» gjør det da så intensivt som mulig. Uansett hva grunnen din til å trene er så vil jeg anbefale dere å gjøre det så intensivt som mulig.

Intensivitet er arbeid delt på tid. Årsaken til dette er effektivitet, vi har alle bedre ting å gjøre en å dasse rundt på et helsestudio eller liknende. Finner man glede i tung og intensiv trening så kommer fantastiske resultater fort, det beste av alt man har det supert mens de kommer. Jeg mener at hvis du ikke skal stille i noe spesielt (styrke, fitness, maraton, birkebeiner, osv) så vil ALLE være best tjent med å trene allsidig. Med dette mener jeg ikke at løping og liknende er bortkastet men bare å løpe, gjør deg til en spesialist til å løpe men ubrukelig til det meste annet.Samme mener jeg med kun styrketrening. Skal dere mestre det meste livet har å tilby så må dere være «all round». Det heter ikke «survival of the strongest eller fastest». Det heter «Survival og the fittest» Noe som betyr at den som er best på alt kommer lengst. Jeg pleier å si følgende:»Det er tungt å gjøre noe ofte. Er det for tungt å gjøre noe gjør du det ikke ofte nok».

Med dette mener jeg at selv om en ting er tungt så ikke slutt for da blir det bare verre. Starter du å sluntre unna så blir det bare tyngre å komme igang igjen. Hold ut, tenk på prisen på andre siden. Det er ingen raske snarveier, eneste sikre måten er med hard arbeid. Det er ingen andre der ute som kan gjøre tingene for deg. Stort sett alle er i en situasjon på grunn av valgene man har tatt. Det kan krangles og hyles rundt men har du et par kilo for mye så ta tak i det lille ekstra og si til deg selv uten å lyve at du har gjort alt!

Hvis du har det så fortell meg følgende: Hva er diverse maks løft? Hva løper du 3km på? Maks antall øvelser uten vekter(armhevinger, situps, knebøy, osv). Liten kunne fortsatt i det uendelige. Jeg er ikke ute etter å gi noen dårlig samvittighet, jeg vil bare på peke at de fleste er i en situasjon grunnet EGNE valg. Stort sett så står alt og faller på vilje. Kristine er et glimrende eksempel på akkurat dette. Hun kommer ned på treing og gir alt. Hun virkelig vil dette og se hva som skjer. Hun oppnår resultater hun aldri har oppnådd før. Hvorfor?!?! VILJE!Mat er og blir en stor del av trening og livsstil. Jeg følger følgende: proteiner (egg, kjøtt, fisk, fjærkre, meieri produkter) Grønnsaker(ikke poteter, mais og gulrøtter) Nøtter og korn( nøtter er en viktig fett kilde sammen med fisk) Litt stivelse(trege karbohydrater samt litt poteter, ris, pasta) IKKE sukker. =) Bare på kosetimene en gang i uken. 

Det er 168 timer i en uke, tenk på hvor mye du trener og finn ut hvor liten prosent andel det er. Da fatter man fort at det er hva man gjør de resterende prosentene som bestemmer store deler av utfallet. Jeg elsker crossfit og mentaliteten som følger dette. Det betyr at jeg liker å trene funksjonelt og høy-intensivt. Jeg forstå at ikke alle liker dette men man må se hva man gjør og hva man forventer å få igjen. Det er ingen som har fått noe gratis, de fleste av oss må jobbe raua av oss for å oppnå våres mål.

Jeg vil anbefale dere å se inn i crossfit og se hva det går ut på (kan lage et lite innlegg om det en gang hvis det er ønsker om det). Jeg gikk ned mye med denne typen trening uten å miste noe styrke, hurtighet, eksplosivitet. Faktisk så ble jeg bedre i alle deler av fysisk form. Tren tungt og spis smart. Husk at man skal leve også, ikke bare trene og gå på diett. Hvis man jobber hardt når man skal så kan man leve ekstra godt når man kan. =) Skal man oppnå målene sine så må man virkelig ville det, hvis ikke så la andre gjøre det og innfinn deg med det.

 

- Jens Petter Haugen

 

 

(HER kan dere fortsette å spørre han om det dere måtte lure på)

And there she goes again


.. believing in something that is never going to happen.

 

Det er ikke bare bare og være meg om dagene altså. Folk forstår ikke og jeg er bare ett eneste kaos som aller helst vil ligge på sofaen, uten å møte folk og bare sove. Jaja, livet kan ikke alltid være perfekt og det er i motbakke det går oppover! Thank god :)

 

Jeg hadde derimot en fantastisk økt på Spenst igjen med Jens Petter. Dere husker på mandag hvor jeg hadde lyst å hive både ballen og Jens Petter ut av vinduet under den ene øvelsen? Samme øvelsen hadde jeg i dag, med en tvist. Jeg skulle nemlig gjøre det en gang første minuttet, to på andre minuttet og gi meg når jeg ikke klarte antall ganger før minuttet var over. Landet vel på 11 ganger og var GELE i bena!

Etterpå var det klart for romaskin, skulderpress og kettlebellsving. Begynte på kettlebell hvor jeg tok 10reps og 12kg, deretter romaskinen i 150meter også skulderpress med 16kg og 10reps. Deretter var det tilbake til romaskinen og slik holdt jeg på i ca 25minutter. Det ble 1,6km på romaskinen så fikk kjørt meg godt!

Nå er jeg så varm at jeg tenkte å ta en lang og iskald dusj! Matlysten er heller ikke helt på topp så det frister mer med en iskald proteinshake enn middag, men det er jo ikke akkurat en dum ting. Frokosten byttet jeg også ut med proteinshake i dag men jeg blandet den bare med melk i stedet. Smakte jordbær melk! NAM :)

 

Husk også at dere kan spørre Jens Petter om alt mellom himmel og jord HER.

 

Meg og min fine Stephanie på jobb i dag
Spør min personlige trener


Jeg har fått overtalt Jens Petter til å ha en liten spørsmålsrunde på bloggen, selv om han er flink til å svare på kommentarer fra før av. Tenkte det kunne være greit for dere å spør om det dere måtte lure på for Jens Petter er FLINK!! Jeg veide meg i dag selv om det ikke er veiedag og det eneste jeg klarte å si var WOW!! Nå gleder jeg meg til offesiell veiedag til mandag.

Så.. Spør om det dere måtte lure på. Alt i fra mitt opplegg, hvordan jeg gjør det på trening, om jeg er lat eller gir alt, tips til trening/kostholdet deres. Her kan dere få svar på mye nyttig fra en som virkelig vet hva han prater om så benytt sjangsen!! Dere kan også såklart spørre han om ting som gjelder meg.

Skal få han til å svare på spørsmålene i eget inlegg i løpet av uken. :)

 Kos på fiskebrygga


I dag har vært nok en fantastisk sommer dag her på sørlandet og jeg digger det. Jeg dro rett fra jobb i dag for å møte Tine og vi gikk å satt oss på Makrellen på fiskebrygga. Stamstedet vårt fra i fjor! Etterhvert kom også Charlotte og Bjørnar og vi ble faktisk sittende til langt utover kvelden. Jeg var ikke hjemme før nå. Det var utrolig deilig å endelig kunne nyte ett måltid ute i sola igjen og de andre koste seg med øl.

Gikk forholdsvis greit med kostholdet også. Bestilte meg en salat og en iskald cola zero, og det var fantastisk god. Desverre fristet det litt for mye med karbs så jeg stjal ett par pommes frites av Bjørnar, men hey.. Jeg var jo faktisk ganske flink!

 

 

I morgen skal treningstøyet på igjen og jeg skal dra rompa mi til Spenst med Tine. Hun skal nemlig knipse litt bilder!

 


Veieresultater


Etter veiingen på mandag så skjøt plutselig vekten til værs og jeg veide to tilo mer, mer eller mindre hele uken. Jeg ønsket derfor å vite at jeg gjorde mitt beste og svettet derfor rompa av meg i lysløypa to dager på rad i tillegg til tre timer med PT Jens Petter. Når jeg veide meg i dag så viste vekten 137,8 noe som er 500gram mer enn forrige uke. Jeg er fult klar over at vekten kan variere og på slankekrigen kaller de jo uke to og tre for helvettes ukene, nettopp fordi de fleste stopper opp. Fikk forklart at det er pga vann som samler seg i musklene så det er helt greit egentlig. Jeg har jo hatt en sinnsyk vektnedgang på kort tid og jeg gir ikke opp så lett!

Fikk også kjørt meg godt på trening i dag og hadde lyst å hive både den jævla ballen OG Jens Petter ut av vinduet på slutten. Haha!

Meg: Du prøver virkelig å ta livet av meg i dag!
Jens Petter: Jeg prøver vel helt ærlig å gjøre det motsatte.

Haha, så sant så sant!

 

Dagens trening:

20min med

Wallball 5kg: 6
Dobbel Kettle-bell swing: 6
MOFO: 3 pr bein
Rotasjon skrått opp med strikk: 3 hver side

 

Wallball var rett og slett en knebøy øvelse hvor jeg holdt en ball på fem kilo. I det jeg reiste meg opp skulle jeg hive ballen høyt opp på veggen. Knalltungt! MOFO var utfall men forskjellen var at jeg ikke hvilte det ene benet (Pga belastning). På slutten byttet jeg ut denne øvelsen med vanlig kettlebell sving, først med 12kg også 16. Det er faktisk dobbelt så mye som jeg slet med første gangen!!

I tillegg til dette hadde jeg 12min på mølla hvor jeg fortsatt drar hele båndet. Rodde også på 600kcal i timen helt til jeg var oppe i 100kcal. Ble altså en god økt i dag!

 


Sliten jente!

 

I morgen skal jeg treffe Tine etter jobb og vi skal sette oss på fiskebrygga og kose oss i det fine været de har meldt! Det skal bli fantastisk godt å kle på seg noe annet enn treningstøy og ikke minst være litt sosial igjen. Eneste utfordringen blir maten.. What the fuck can I eat liksom?? Kamera blir med og det skal bli deilig å vise dere andre bilder enn en sliten og svett meg. Hehe!

 

 

Summertime


Herlighet.. FOR ett vær det har vært her i dag. Knall sol og skikkelig sommervarme! Akkurat i det jeg kom inn døren fra turen med Kelly, så fikk jeg melding fra Stine E som lurte på om jeg var hjemme. Hev i meg en proteinshake også tok vi turen ut for å bade med fine Odin. Vi dro til vårt faste badested og tenkte at det sikkert ikke var noe folk her på denne tiden av året. Vi var vel alene i 20min ca også kom det flere mennesker. Noen som skulle bade hundene og noen som skulle ut i kano.

Det er så fint der oppe så jeg bestemte meg for å være flink blogger å ta med meg speilrefleksen for å knipse litt bilder til dere!

 

Når vi kjørte herfra igjen så hadde ingen av oss lyst å hjem så vi dro videre ned på Hamresanden for å kjøpe oss en is hver. Jeg skulle likt å si at jeg kun valgte en liten saft is, men nei. Nå er det ikke slik at jeg har kjempe dårlig samvittighet for den ene isen for jeg har tross alt lagt bak meg en mil mer enn jeg egentlig skulle denne uka så jeg nøt den faktisk med god samvittighet.

Nå har jo ikke jeg noe "spisedag" så da syntes jeg det er viktig å kunne unne seg noe så enkelt som en is i blant, men alt med måte såklart! Regnet også på kalori inntak i dag og med middag så havner jeg på 1300kcal. Det er i utgangspunktet veldig lite, men jeg har i det minste fått i meg masse proteiner og sunt fett.

I morgen er det veiedag og jeg kjenner jeg gruer meg. Kan si så mye at vekten ikke har stått stille, men gått opp.
Proteinshake


I går lagde jeg som sagt verdens beste proteinsmoothie-shake. Den smakte litt som jordbær milkshake og litt som de rosa marshmellowsene hvis dere vet hvilke jeg mener? Den var hvertfall helt fantastisk god og det er gøy å kunne gjøre noe litt annet ut av en shake enn å bare blande melk i den. Ikke minst så digger jeg å kunne kose meg med noe som smaker tilnærmet like jordbær milkshake, med god samvittighet!

 

Du trenger:

Jordbær proteinpulver
Vaniljekesam
Melk
Frossne jordbær
Blender

 Hiv alt i blenderen og det er ferdig! Super enkelt.

 Nå har jeg nettopp kommet hjem fra nok en tur i lysløypa og 6,5km er lagt bak meg sammen med verdens beste Kelly og Kita. Det har vært ett helt fantastisk vær i dag så det var godt å ut å gå litt. Vekten har ikke gitt de resultatene jeg har ønsket denne uken selv om det ikke er veiedag før i morgen, så derfor har jeg hatt tre økter på Spenst og to gode turer i lysløypa. Selv om vekten ikke viser de resultatene jeg ønsker så er det viktig å huske på at jeg gjør noe bra for kroppen og at den er i stadig endring!


Mobilbilde

Hva har jeg å være stolt over?


Den siste tiden har jeg vært litt nedfor og jeg har ikke helt skjønt hvorfor. Jeg burde jo være lykkelig og storfornøyd med at vekten går nedover. Og hva skjedde med endorfiner liksom? Kan ikke si at jeg automatisk blir i godt humør etter en økt og etter å ha felt noen tårer til en kommentar så enkel som "Du burde være så stolt av deg selv!" så innså jeg hvorfor.

Problemet ligger ikke i det at jeg misfornøyd på noe som helst måte, jeg bare ser ikke noe glede i det å kjempe seg ned i vekt. Jeg burde tatt tak i problemet før jeg lot det gå så langt. Hvordan kan jeg være stolt over å miste 4,4 av 70kg? Joda, ett steg av gangen men jeg klarer ikke å være stolt av meg selv for at jeg går ned i vekt da det burde være en selvfølge. Jeg har gjort dette mot meg selv og da burde også vektnedgangen være noe jeg gjør automatisk uten at folk skryter over meg. Klart det er tungt å gå ned i vekt, men hadde jeg begynt å jobbe mot en sunn kropp for mange år siden så hadde jeg ikke vært i den situasjonen jeg er.

Men ikke misforstå.. Jeg liker å trene. Jeg liker å finne sunnere alternativer og jeg liker å være sunn. Jeg ønsker ikke å gå tilbake til en stillesittende hverdag med masse usunn mat men jeg kjenner også at jeg er livredd for å ikke klare det. Jeg har kjempet mot vekten i 22år så hvorfor skal jeg plutselig klare det nå?

Det er også på tide å innse at lykken ikke avhenger av hva vekten viser eller hvilken størrelse jeg bruker i tøy. Lykken finnes i meg selv og det er kun jeg som kan gjøre meg selv lykkelig.

Det eneste jeg ønsker er å kunne treffe mennesker uten at jeg får den følelsen av at de dømmer meg fordi jeg er overvektig. Jeg ønsker for en gangsskyld å være bare Kristine og ikke "ho tjukke". Jeg håper jeg en gang kan innse at jeg faktisk er god nok uansett hva jeg veier fordi det er ikke alle som dømmer meg utifra vekten.

 
Morgencardio


I dag ringte Therese å vekket meg halv ti for å si fra at hun var på vei til meg. Vi hadde nemlig planlagt å ut å gå en tur i lysløypa i det fine været. Jeg begynte derfor dagen med proteinpannekaker med vaniljekesam og bringebær. Herlighet så godt det var! Desverre ble de ikke så veldig vellykket, men de smakte i det minste godt.Etter vi hadde gått i lysløypa dro vi en tur på shopping og jeg fikk kjøpt meg både blender og nytt treningstøy. Denne gangen fikk jeg kjøpt meg en genser og en jakke. Jeg bor jo mer eller mindre i treningstøy for tiden så da er det greit å ha litt å velge i. Etter shoppingrunden dro vi hjem til meg og jeg lagde en helt fantastisk god proteinshake til oss. Skal legge ut oppskrift på den etterpå for den må virkelig prøves!

 

Er så deilig både for kropp og sjel å gå i skogen.

 

Egentrening


I dag var første dagen hvor jeg skulle trene helt alene. Heldigvis fikk jeg melding av Jens Petter om hva jeg skulle gjøre. Det var lite folk der i dag så jeg tok likegodt å okkuperte hele den ene salen med min musikk på full guffe. Fantastisk! Det var også godt å vite at jeg klarte å presse meg selv like bra uten noen til stedet. Eller.. Nesten like bra. Hehe

 

Dagens trening så slik ut;


20min og ti reps

12kg skulderpress
12kg benkpress (6 i hver arm)
8kg kettlebell "swing" (Samme som onsdag)
Knebøy uten kasse

I tillegg tok jeg også 10x3 reps av rygghev med 12kg og kjente det godt på baksiden av lårene. Ble også 12minutter på romaskinen så fikk kjørt meg godt på ukas siste økt. I morgen skal jeg ut å gå i lysløypa og er veldig spent på veiedag! Har en følelse av at jeg har spist litt for lite og litt for mye karbs denne uka, men time will show.

 

Nå er det heeeeeelg!!

 


 

Pakke fra gymgrossisten


Jeg ble overlykkelig når jeg endelig fikk pakken fra gymgrossisten. Jeg hadde nemlig bestilt meg både treningstøy og proteinpulver/pannekaker. Proteinpulveret har jeg planer om å bruke i smoothie slik at jeg får en god proteinsmoothie i stedet for bare en smoothie med frukt. Skal legge ut oppskrift etterhvert, må bare få kjøpt meg en blender. Hehe!

Jeg bestilte meg også en bukse fra better bodies og den var om mulig, enda bedre enn røhnisch. Bittegranne liten men det er fult mulig å bruke den, pluss at det garantert ikke er lenge til den sitter som ett skudd!

 Det geniale med gymgrossisten er at desto mer du handler for, desto mer får du med på kjøpet. Her fikk jeg med shakeren og proteinbaren!


Proteinpannekaker. Det jeg likte med disse er at man kun tilsetter vann! I mange andre må man ha både egg og olje.


Proteinpulveret.


Better bodies cherry hill jazzpant.

 

 

Nå gleder jeg meg til å trene i nytt treningstøy!

 


Min feiring i bilder


Dagen i dag har gått utrolig fort, men gud som jeg har kost meg. Var først å så på toget her i bygda som lillebrødrene mine gikk i, før vi tok turen til byen og spiste kinesisk til lunch. Etter det surret vi rundt litt før vi så borgertoget også var det klart for grilling. Nå skal bena slenges på bordet og jeg skal lade opp til jobb og trening i morgen. Har også fått en pakke i posten i dag som jeg skal vise dere innholdet av senere!
Tenkte såklart på kosten i dag også så jeg droppet risen likegodt


 

Har dere hatt en fin feiring? :)

 


Døgnet skulle hatt flere timer


Timene strekker rett og slett ikke til. Jeg jobbet til åtte i dag og dro rett på trening for så å komme inn døren her hjeme for en halv time siden. Nå er jeg nydusjet, maten står på komfyren og oppvasken er tatt. Phuu, hva man får til på kort tid når man må altså! Desverre blir bloggen litt nedprioritert, men jeg håper dere har forståelse for at treningen er viktigere enn bloggen akkurat nå. Til gjengjeld har jeg masse gode innlegg på lager som jeg tror dere kommer til å like.

Dagens trening:

8kg kettlebell "swing" i hver arm
5kg ball som jeg skulle sprette i gulvet (Den skulle komme opp igjen til meg)
Nedtrekk med strikk til siden
Knebøy uten kasse


Kettlebell og nedtrekk gjorde jeg ti reps av, knebøy fem og ballen 15. Kettlebellen her er ikke den samme som jeg har gjort tidligere, men i følge Jens Petter er det ikke noe navn på den. Det går rett og slett ut på å ha en kettlebell i hver arm som du svinger opp for så å trekke de til brystet, skyve de ut og svinge de ned igjen. Vanvittig tung øvelse!

I dag tok jeg også knebøy uten kasse, noe som jeg har gledet meg til lenge! Nå kjente jeg det nemlig i rompa baksiden av lårene. Jeg gjorde det også alene i dag med Jens Petter trenende ved siden så nå måtte jeg holde fokus og pushe meg selv, noe som gikk veldig bra. Jeg skulle ta 20min og var helt utslitt, likevel valgte jeg å fullføre runden så jeg endte på 21.41 minutter. Gøygøy!!

Nåå skal jeg hive i meg noe mat også rett og slett legge meg. Kommer til å bli en lang dag i morgen så da er det viktig å være uthvilt. Kamera blir såklart med så jeg skal ta masse bilder til dere! Mange av dere som leste bloggen min på denne tiden i fjor? Slik så jeg hvertfall ut på 17.mai 2011;Antrekket blir nok ikke så mye annerledes og jeg gleder meg til å gå med min nydelige trenchcoat igjen!

What a day


Nå har jeg akkurat kommet hjem etter å ha vært på farten siden klokken syv i dag morges. Først var jeg på jobb til klokken fire, før jeg dro rett på trening hvor journalisten Tina ventet på meg. Hun hadde tatt fly fra Oslo for å være med meg på trening, se hvordan jeg trente og snakke med Jens Petter.

Dagens trening så forresten slik ut;

20min med 10 repetisjoner på hver

12kg kettelbellswing
Nedtrekk med strikk
Knebøy på kasse
Tornado(Something:P) på 5kg, men denne slet på ryggen så vi byttet den ut med en annen øvelse som jeg ikke husker hva het

Og til slutt 11 min på mølla.

Som dere ser så går det fremover. Vi har økt både på minutter og kg så det er knallgøy! Fantastisk å kjenne at kroppen blir sterkere.

 

Etter økten dro meg og journalisten på Egon for å prate videre å spise litt. Jeg hadde absolutt ingen ide om hva jeg skulle velge men endte opp med en kyllingkebab uten dressing. Det eneste som var oppi var masse grønnsaker, krydret kylling og såklart brødet. Ikke det verste alternativet heldigvis! Vi satt faktisk å kjaset i ett par timer og jeg skal innrømme at jeg syntes det er fantastisk gøy. Sitte å prate om seg selv i flere timer, hvem har vel noe i mot det? Haha! Hun var utrolig hyggelig også, så det var som å sitte å prate med ei venninne faktisk.

Det blir visst nok en stor artikkel men den kommer kun i papirutgave så jeg skal se om jeg kan få lagt den inn på bloggen på noe måte. Den kommer forresten ut neste fredag. Nå skal jeg ta en god og lang dusj før jeg ser siste episode av gossip girl og rett og slett tar kvelden. Jeg er utslitt!


Endelig over kneika


Åhh, jeg er så glad!! Vekten i dag viste 137,3kg, noe som vil si at jeg har gått ned 4,4kg på to uker og ikke minst så er jeg over kneika som var på 140kg. Uansett hva jeg har gjort så har jeg ikke kommet meg under det tallet men nå.. Endelig!

Det beste av alt er jo at jeg vet at det fettet som forsvinner nå, ikke muskler eller vann. Dersom jeg hadde spist meg ned i vekt, eller kun trent kondisjon så hadde det vært musklene som hadde forsvunnet først men nå trener jeg ganske hard styrketrening og bygger muskler i stedet. Ingenting er vel bedre enn det?

Nå er det ikke mange kiloene igjen før jeg skal inn på veiing til Tønsberg og sende henvisning til Arendal i stedet. Alt jeg kan gjøre nå er å krysse fingrene for tidligere opersjon, for ja.. Jeg skal fortsatt operere meg. Jeg er kjempe redd for at vekten plutselig skal stoppe opp, selv om jeg ikke kan forvente like bra resultater hver uke. Hva er vel mer demotiverende enn en vekt som står stille? Tenkte jeg skulle begynne å måle meg i tillegg da, for man kan jo ofte gå ned i cm selv om man ikke ser resultater på vekten.

Jeg er også veldig spent på denne uka som ikke blir helt "normal". Jeg skal få til tre treningsøkter men det er jo 17. mai og jeg vet ikke om jeg klarer å gå hele dagen uten å sprekke. Likevel så tenker jeg at så lenge jeg begrenser meg så går det greit. Altså i form av å kun spise en is i stedet for flere. Til nå så har det funket best å ikke spise noen ting usunt men kan jo ikke leve slik resten av livet heller. Til helga skal jeg også til min fine Silje for kjas, kos og baileys så jeg får ta meg en ny to timers tur i lysløypa.

Fire kilo er liksom så "lite" og jeg gleder meg til de høye tallene begynner å komme. Planen nå er jo å fortsette helt til jeg får operasjon og det opprinnelige målet var jo å nå 120kg innen operasjonsdato noe som er fult mulig! 17,3kg igjen og det er ganske oppnåelig. Jeg har også fått ordnet meg slik at jeg kan få trent litt i Thailand. Funker dårlig å gå nesten tre uker uten en eneste treningsøkt.

Jeg vet jeg sa jeg skulle ha treningsfri i går men jeg tok jammen med noen øvelser her hjemme på bena og kjørte meg selv ganske hardt. Faktisk såpass hardt at jeg har gangsperre i dag. Haha! Hjelper å ha stemmen til treneren i hodet altså som pusher meg.


Man angrer ikke på de treningsøktene man har tatt, kun de man har droppet ;)

Klar for ny uke


I dag har jeg gjort det samme vanlige jeg alltid gjør på søndager. Maraton med fruene i wisteria lane og en liten powernap. Planen var egentlig å gå en tur i lysløypa med Michelle men hun måtte avlyse og jeg var så vanvittig sliten at jeg lot være. På søndagene er jeg helt skutt og jeg har allerede hatt tre treningsøkter denne uken, så jeg tok meg en velfortjent dag på sofaen.

Heldigvis så har jeg gjort noe produktivt i dag da. Jeg var nemlig med Hildegunn på en roadtrip for å levere to hester og hente en annen, så nå er det en ny hest her på gården. Kjempe søt dressur hest! Super er ute på prøve og Cassio skal lånes bort, ut juni.

Jeg veide meg også i dag forresten, selv om min offesielle veiedag ikke er før i morgen. Vil ikke si resultatet enda, men kan si det slik at jeg ble storfornøyd. Resten av kvelden skal jeg bare kose meg i sofakroken med restene av middagen fra i går. NAM.

Sunday is fundayGårsdagens middag; Svin i pita


I går lagde jeg noe som var helt fantastisk godt. Nemlig marinert svin i grovt pitabrød med hjemmelaget guacamole. Dette var super enkelt og ikke minst en sunn og god middag. Guacamolen lagde jeg av to avocadoer, en halv boks mager kesam, to store hvitløksfedd og salt + pepper. Perfekt, kalorifattig dressing!Jeg brukte ett fullkorns pitabrød, en fileet av svin og masse salat til. 

Nyt!! Dette bør virkelig prøves. Heldigvis lagde jeg litt ekstra i går så jeg har nok til i dag også :D

 

 

Ukas siste økt er over


Og jeg kjenner det er fryktelig deilig.

I dag hadde jeg generelt en bedre dag enn i går med mer overskudd og det gjør automatisk økten gøyere når man klarer å gi det lille ekstra. Jeg prøvde meg også på benkpress i dag, noe som gikk veldig greit. Problemet var jo bare å komme seg opp igjen fra benken og det var jo ett syn i seg selv der jeg lå og rulla som en strandet hval. Haha!

MinfineTrine var med i dag for å knipse noen bilder. 156 for å være nøyaktig, i tillegg til at hun fikk filmet. Skal redigere filmen og forhåpentligvis legge ut i morgen.

 

Dagens trening:

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 repetisjoner
Benk 6kg manualer på hver arm.
Kettlebell swing 8kg
Strikk belastet ned trekk

9 + 2 minutter på tredemøllen

Hadde også to runder med fem forskjellige apparater med lufttrykk slik at jeg desto fortere jeg gjorde det, jo tyngre ble det. Gjorde dette i 40sek på hvert apparat. Ble en god og lang treningsøkt i dag med andre ord!

 


Ikke helt stødig. Hehe
Hahaha, TYPISK Trine! (Dette er forresten Jens Petter og ikke en random fyr :P)
Har ikke ord for mye jeg hater mølla. Meeeen, vi tar det med ett smil! :D
Les mer i arkivet » Oktober 2015 » Mai 2015 » April 2015


Hei! Mitt navn er Kristine Fjellestad og helt siden jeg var liten så har jeg kjempet mot overvekten. Den 04.12.12 tok jeg en gastric bypass operasjon og har totalt gått ned 80kg. Jeg kommer til å skrive om veien videre som slankeoperert og alle utfordringene det byr på. Akkurat nå er lidenskapen min sunn mat og trening så det er nok noe som kommer til å gå igjen her :)

For kontakt:
kristinefjellestad@yahoo.nohits