hits

KRISTINE FJELLESTAD

Ned ti kilo på under to måneder

 • Publisert: 25.06.2012, 22:00
 • Kategori: Overvekt
 • Da jeg veide meg i dag så viste vekten 131,6 og det vil da si at jeg har gått ned ti kilo på under to måneder! Nå begynner jeg endelig å kunne se det selv og ikke minst merke det på tøyet. Jeg fikk også ringt til sykehuset i dag så det mulig jeg må inn på siste samtale hos Tønsberg før de sender meg videre til Arendal men nå er hvertfall sjansene større for at operasjonen skjer fortere. Jeg fikk nemlig beskjed om at de ikke har ventetid i Arendal akkurat nå og jeg har jo heldigvis vært igjennom endel allerede i Tønsberg så det eneste jeg mangler er samtale med kirurg og operasjonsskole så er jeg ready to go!

  Ellers jeg vanvittig blogglei for tiden og absolutt ikke noe i form. Jeg har ikke blitt særlig mye bedre etter at jeg ble dårlig i Thailand så jeg har mer eller mindre sovet tre dager i strekk. Jeg hadde også første dagen tilbake på jobb etter ferien og det var ett mareritt siden jeg var så dårlig. Koselig å treffe verdens fineste kollegaer igjen da

      

  Ser dere noe forskjell?


 • Publisert: 25.06.2012, 22:00
 • Kategori: Overvekt
 • #comments">35 kommentarer
 • Better bodies VS røhnisch treningsbukser

 • Publisert: 24.06.2012, 21:42
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • Tidligere da jeg trente så brydde jeg aldri om hva jeg trente i. Som regel var det en stor joggebukse og en t-shirt men nå når jeg begynte igjen så fant jeg så utrolig mye jeg hadde lyst på. Selv om treningsbukser koster litt så er det hvert hver eneste krone. Jeg kommer aldri til å gå med en joggebukse på trening igjen!

  Både better bodies og røhnisch anti shake er i vinden som aldri før blant bloggere. Er det bare meg som har lagt merke til at fitnessbloggerene sverger til better bodies og "alle andre" til rønisch? Vel.. Jeg har prøvd begge deler og har en soleklar favoritt.

   

  Røhnisch: Første treningsbuksen jeg kjøpte og den satt som ett skudd. Den er superbehagelig på, slankende og generelt god å trene i. Den lover at den skal holde seg på plass under hele treningsøkten og det gjør den desverre ikke. Den er likevel verdt pengene og jeg har allerede gått til innkjøp av flere av dem!
  Better bodies: Jeg gikk til innkjøp av cherry hill jazzpant og fikk sjokk da jeg pakket den opp. Den så ut som en størrelse 36 til tross for at det var large jeg bestilte. Likevel passet buksen perfekt og jeg ble forelsket i den med en gang. Det er en god strikk i livet så den holder seg der den skal uten å skli slik røhnisch buksen gjør. Når jeg trener så er det viktig at ting holder seg på plass og det gjør denne. As we speak (Eller når innlegget ble skrevet) ligger jeg faktisk i sengen i denne buksen og har absolutt ikke noe behov for å ta den av. Jeg elsker den og av better bodies og røhnisch så er better bodies favoritten!

      

  Hva er din favoritt?

 • Publisert: 24.06.2012, 21:42
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • #comments">8 kommentarer
 • Endelig hjemme igjen

 • Publisert: 21.06.2012, 11:44
 • Kategori: Thailand 2012
 • Jeg har allerede vært i Norge i ett par døgn men har vært helt i koma så bloggingen ble utsatt. Vi hadde den værste flyturen ever som tok tilsammen 27 timer!! Det verste var at vi ikke hadde en lang tur og derfor fikk minimalt med søvn. Da vi kom til Abu Dhabi og måtte vente i tre timer på flyet til Berlin så var vi begge så slitne at vi ikke visste hvor vi skulle gjøre av oss og lo av mer eller mindre alt. I tillegg var vi sikker på at vi kom til å dø når vi satt oss på flyet fra Phuket. Flyet begynte nemlig å lage dunkelyder og det hørtes ut som vi skulle miste hjulene. Verste opplevelsen jeg har vært med på og gleden var stor da vi satt bena på arabisk jord!

  Da vi kom til Berlin så gikk det ett fly en og en halv time etter som skulle til Oslo som ikke vi fikk ta fordi dem mente at de ikke rakk det med bagasjen. Likevel var det flere på forrige fly som skulle til Oslo med første fly. I stedet måtte vi vente i TI timer på flyplassen i Berlin hvor folk var lite hjelpsomme og hvor det heller ikke hva sitteplasser eller noe spennende å se på. Vi endte derfor opp på en restaurant og sovnet sittende i hvert vårt hjørne av sofaen.

  Etter tonnevis av kaffe fra Starbucks ble humøret bedre men siden vi hadde vært på reise i 27 timer uten mye søvn så blir også humoren så som så. Da vi ventet på boardingen til Oslo så hadde vi en ganske interresant diskusjon hvor det satt en mann ved siden av oss og trodde garantert vi hadde tatt noe. Denne stakkars mannen havnet foran oss på flyet også og det endte opp med at han snudde seg og spurte hva vi hadde spist til frokost. Haha, huff!

  Den ene samtalen gikk slik.

  Meg: Jeg er ikke lei av deg enda.
  Rebecca: Jeg er faktisk ikke lei av deg heller.
  Meg: Men vi er jo som to dråper vann og jeg er jo ganske glad i meg selv. Blir ikke lei av meg selv liksom!

     Da vi kom hjem til Rebecca så var jeg så sliten av jeg skalv. Vi lagde noe middag, tok en dusj og la oss faktisk. I går lå vi bare å sløvet på sofaen frem til jeg tok toget til Kristiansand. Og TYPISK min flaks så var toget fult av shit-kids som hylte og løp rundt på toget. Heldigvis var jeg hjemme i en litt normalt tid og da dro jeg opp til Hildegunn med baileys flaska for kjas og oppdatering.

  Nå har jeg akkurat inntatt en nydelig proteinpannekake og skal i gang med å pakke ut, vaske tøy, vaske leilighet og senere ta meg en to timers powerwalk i lysløypa. Har også mange innlegg jeg skal skrive til dere og flere bilder fra Thailand som dere skal få se. Nettet var nemlig så tregt der nede at jeg orket ikke laste opp alt. Snakkes senere :)

   

   

 • Publisert: 21.06.2012, 11:44
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">3 kommentarer
 • Perfekt avsluttning på ferien

 • Publisert: 18.06.2012, 10:00
 • Kategori: Thailand 2012
 • I går var virkelig en helt amazing kveld her i Patong. Meg og Rebecca dollet oss opp med kjole å hele pakka og dro til ett litt mer eksklusivt spisested på en takterrasse og fikk himmelsk mat. Videre herfra dro vi ned på stranda for å knipse noen bilder også opp på utestedet banana som var ett litt finere sted enn de andre vi har vært på. Her var det knallbra musikk, masse liv og ett stort dansegulv.

  Vi hadde tidligere på kvelden bestemt oss for å dra tilbake til baren New York som vi likte oss så godt i sist gang og denne kvelden var ingen unntak. Jeg fikk massevis av gratis shotter og såklart verdens beste sex on the beach. Denne gangen hadde vi det også fryktelig morsomt med bandet som spilte og endet opp med mikrofonen i hånda og shaket rompen av oss. De var virkelig en helt fantastisk gjeng og det var kjempe trist at vi reiser allerede i dag, hvis ikke hadde vi definitivt reist tilbake dit i dag.

  Planen var jo også å stå opp tidlig for å dra på stranden men siden vi var hjemme så sent som halv fire i natt så droppet vi det. I stedet ble det nakenbading etter en fuktig bytur og jammen stod ikke naboen og kikket på oss.

  Nå er vi også pakket og klare til å reise om en liten time. Denne gangen går reisen fra Phuket - Abu Dhabi - Berlin - Oslo. Blir sliten bare av å tenke på det! Snakkes når jeg er fremme 

 • Publisert: 18.06.2012, 10:00
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">7 kommentarer
 • Siste kveld i paradis

 • Publisert: 17.06.2012, 14:42
 • Kategori: Thailand 2012
 • I går våknet både jeg og Rebecca opp med kvalme og magekramper men likevel bestemte vi oss for å gå i dyreparken. Rebecca fikk også klappet og tatt bilde med tiger og var kjempe fornøyd. Da vi kom tilbake la vi oss til å sove noen timer før det var klart for middag. Vi var på en thai barbeque sammen med familien og maten var awsome! Vi plukket det vi selv ville ha og stekte det i en grill på midten av bordet. Jeg fikk lettere panikk da de ikke hadde annet enn spise pinner men jammen lærte jeg meg ikke å spise med det!
  Pillelageret.


  Etter middagen gikk vi på vårt faste spa sted og jeg fikk lagt negler til 300kr. Storfornøyd!

  

  Siden det er siste dagen her i Patong hvor vi har tid til å gjøre litt så stod vi opp tidlig å dro på shopping. Jeg fikk handlet siste rest og fikk også med meg ett par gaver hjem til mine nære og kjære. Vi dro nok en gang på spa hvor det var Rebecca sin tur til å legge negler og jeg tok fot refleksologi. Jeg har blitt knekt opp så mye mens jeg har vært her at nå er jeg virkelig som gele og fit for fight på trening. Selv om det ikke er veiedage før i morgen så var vekten i dag 133,1 så mens jeg har vært på ferie så har jeg faktisk gått ned 2,4kg. Skal virkelig ikke klage på det!  Nå er Rebecca i dusjen og vi skal gjøre oss klare for siste kveld på Bangla road men først skal vi ut å spise på en restaurant som ligger ved havet hvor de visst nok har veldig god biff og den slags mat. Etterpå drar vi til den samme baren vi var på sist med livemusikk og jeg skal helle innpå med verdens beste sex on the beach ♥ I morgen så går flyet vårt 20.30 men vi må være der to timer før og skal ut å spise med familien før vi reiser så vi har ikke så altfor god tid. Likevel tenkte vi oss en tur på stranden for å få litt mer tæææn. Tenk at vi bare har vært på stranden en dag mens vi har vært her!

   

  Skal prøve å oppdatere dere når vi kommer hjem i kveld, hvis ikke snakkes vi når jeg er tilbake i Norge :)

  

 • Publisert: 17.06.2012, 14:42
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">1 kommentarer
 • Bangla road

 • Publisert: 15.06.2012, 19:22
 • Kategori: Thailand 2012


 • Etter haugevis av både kulltabletter, sovepiller og masse søvn så begynner heldigvis formen å bli bedre. Jeg regner med at det er solen som har gjort meg så dårlig for hver gang jeg var i bassenget og kjølet meg ned eller lå på ett iskaldt rom så var jeg med en gang bedre i formen. Likevel tilbringte jeg dagen i dag også hjemme ved å kun sløve og bade. Michelle reiste hjem i dag så nå er det bare meg og Rebecca igjen.

  Vi fant begge ut at vi hadde lyst å ta en tur ut i dag så vi dro til den samme italienske restauranten vi var på forrige gang før vi satt nesa inn mot Bangla road. For dem som ikke vet hva det er så er det en stor gate med bare utesteder. Vi gikk opp å ned gata ett par ganger før jeg plutselig la merke til en liten koselig pub med livemusikk av typen country. Vi trengte ikke tenke oss om to ganger før vi gikk inn der og vi virkelig storkoste oss. Jeg fikk den beste sex on the beach'en jeg noen gang har smakt pluss tre gratis shotter. De som sang var fillipinske og helt sinnsykt flinke! Mannfolka var heller ikke noe å klage på og mer eller mindre det eneste stedet hvor det var flere menn enn damer. Jeg trenger vel ikke si at jeg storkoste meg?

  Vi tok en tidlig kveld siden vi skal opp tidlig i morgen. Rebecca var dårlig i formen når meg og Michelle var i dyreparken så derfor skal jeg bli med henne der i morgen før vi tar en ny shoppingrunde. Kan jo aldri få nok shopping ;)
  Også tok vi selvfølgelig party tuk tuk hjem igjen. Rebecca fistpumper! Hehe

 • Publisert: 15.06.2012, 19:22
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">0 kommentarer
 • Vakre Phi Phi

 • Publisert: 14.06.2012, 09:17
 • Kategori: Thailand 2012
 • God morgen skjønninger :) Jeg var helt kaputt i går så jeg tok en tidlig kveld i stedet for å oppdatere dere men det er jo lov av og til? Jeg var nemlig oppe kjempe tidlig i går for å dra til Phi Phi øyene og fikk minimalt med søvn fordi jeg er så solbrent.

  Da vi kom frem til kaia hvor vi skulle ta speedbåten over til  Phi Phi ble jeg akutt kvalm og kjempe dårlig. Var egentlig på nippet til å dra hjem men hev innpå en sjøsyke tabelett og drakk masse vann. Med en gang båten begynte å kjøre så kom vi ut i noen sinnsyke bølge og jeg hylte av fryd fordi det kilte så i magen. Herlighet så gøy det var! Desverre var jeg kvalm resten av dagen men fant ut at det var pga varmen og siden jeg har brent meg så. Var nemlig helt fin så lenge jeg fikk kjølt meg ned.

  Første øya vi kom til var der hvor The beach var spilt inn og den var nydelig. Desverre har de lagt til masse effekter i filmen så du kunne igrunnen ikke se at det var den stranden. Likevel er det ganske awsome å ha stått på samme stranden som Leonardo DiCaprio!

  Når vi kjørte herfra og skulle opp i båten klarte jeg såklart å skli i sanden og lå som en strandet hval mellom to båter. Not funny for å si det slik, men sikkert litt av ett syn. Haha!

   

  Tilslutt så havnet vi på en nydelig liten øy hvor det var kritthvit strand og krystallklart vann. Vi badet masseog koste oss under parasollen, likevel var det så varmt at det rant svette av oss. Var ikke så lett å få til fine bilder av øya så lenge det var så mye turister men hele turen var virkelig godt for både kropp og sjel ♥  Når vi kom hjem så hev vi oss i bassenget som heldigvis var kaldere enn sjøen slik at vi ble litt avkjølt. Avsluttet det hele med en iskald dusj, aloevera og air conditon og da begynte jeg endelig å bli litt bedre i formen. Meg og Rebecca hadde lyst å ta oss en tur til Patong sentrum så vi hev på oss noe lett tøy før vi gikk på en indisk restaurant hvor de hadde helt himmelsk mat. De eneste som spiste der var indere så det sier jo litt om kvaliteten på maten.

  Vi tok oss også en liten shoppingrunde ved stranden og jeg fikk kjøpt meg både sko og noen øredobber. Da vi skulle hjem så hadde vi så lyst å ta en party tuk tuk, altså de tuk tukene med skikkelig annlegg. Vi fant oss en og kom frem til en grei pris før personen peker oss over i en annen bil. Når du tar taxi i Thailand så er det litt mer eksklusivt enn en tuk tuk og da vi sa at vi heller ville ha tuk tuken så holdt alle de andre sjåførene på å le seg i hjel. Hvem velger tuk tuk over en vanlig bil liksom? Det var forresten helt fantastisk og lenge siden jeg har hørt ett så bra annlegg i en bil.

  Nå har Rebecca og Michelle tatt seg en tur til byen for å kikke og handle litt. Meg derimot er enda verre enn i går så jeg har hevet innpå med kull tabeletter og skal legge meg i senga på ett iskaldt rom. Håper jeg blir bedre til senere slik at vi kan gå ut å spise eller gjøre noe annet gøy. Kjedelig å bli dårlig nå som ferien går mot slutten. Tenk at på mandag så reiser vi hjem allerede..

 • Publisert: 14.06.2012, 09:17
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">3 kommentarer
 • Treneren svarer del 2

 • Publisert: 13.06.2012, 18:30
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Når burde man spise etter middels intens trening, og hva burde man spise/innta?

  - Man burde trene tungt intensivt etter en middelsintensiv trening for å se hvor effektivt man kan gjøre det. =) Hehe. =) Etter trening så er energi lagrene dine tomme og de må fylles opp før kroppen gjør stort annet. Dette gjøres ved å spise. Kroppen er i underskudd så den trenger næring fort å noe karbohydrater kan fort være på sin plass. Proteiner er med på å bygge celler så det er greit å få i seg. I korte trekke litt karbohydrater og proteiner er hva jeg pleier å si.

   

   

  Lurte på om du har noen treningstips for såkalt sideflesk??:-)

  - Ettersom det ikke er mulig med punkt-slanking så må du gå ned i fett%. Er noe drit at det er mage og rumpe som er de første stedene man pleier å legge på seg og de siste som går. Spise lurt og trene riktig er den rette måten å gå...

   

   

  Jeg lurer på hva som er best trening for å stramme opp? Jeg har gått ned 35 kilo, og veier nå 60 kilo. Eneste problemet er at jeg kunne ønske jeg var mye strammere.. Trener 4-5 ganger i uka, enten styrkeøkt på hele kroppen eller en snau times løping. Men føler ikke jeg får de resultatene jeg ønsker.. Har du noen tips? Hvordan kan jeg vite hva som bare er "hud" og hva som kan trenes? Er opperasjon eneste mulighet for å bli "normal"? Lår og rumpe er det verste..

  - Vanskelig å svare på når jeg ikke vet hvor lang tid du har brukt på å gå ned eller hvor stor andel av kroppen din som er muskler.
  Selv om du har gjort den utrolige bragden med og gått ned et halvt menneske så kan det enda være en høy prosent fett på kroppen din.
  Måten å stramme dette inn er å fortsette i samme dur som du har gjort til nå. =)
  Hvis det er utelukkende "dau" hud som er til overs etter et stort vekt tap så vet jeg at den vil trekke seg tilbake over tid. Hvor mye den trekker seg tilbake står og faller på mange faktorer(alder, diett, selve huden, osv).

  Mitt råd er å fortsett i samme dur. Hvis det er mulig å ta en krops-scan så gjør det for den gir deg en pekepinne på hvordan kroppen din er sammensatt. =)  Gir kristine virkelig alt på trening? Og hvordan var ditt syn på henne første dagen versus nå? Har hun forrandret seg på noe måte?
  - For meg så virker det som hun gir alt. Til tider kan det virke som hun er litt usikker og holder litt tilbake men det forsvinner så fort hun kommer godt i gang. Hun har blitt sterkere og mere utholden noe som er resultat av teknikk, mestrings følelse og trygghet på øvelsene.
  Mitt syn forblir det samme, hun har et mål å nå, om hun når det står og faller på henne. Jeg skal vise henne øvelser, teknikk og motivere henne så godt jeg kan. Hun har forstått det viktigste som er at det er hennes vilje som er nøkkelen til suksess, jeg kan ikke gjøre jobben for henne men, bare være med på veien.

   

  Er en jente som jobber på tråler, og er borte en måned i gangen. Lurer på om du har noen treningsmetoder jeg kan bruke mens jeg er på havet ? Vi har 3D mølle ombord som jeg har tatt ibruk, men ønsker noen enkle øvelser jeg også kan gjøre :)


  - Det er jo en utfordring men, absolutt ikke noe umulighet. Hvis det er plass til å bruke hoppetau så vil jeg anbefale deg å vurdere å kjøpe deg et greit tau (selv har jeg "buddy lee aero speed" tauet og er strålende fornøyd med det. =) Har dere ingen vekter?

  Hvis ikke så kan du bruke kroppen som motstand:

  Armhevinger
  Knebøy
  Sit-ups
  Hang-ups
  Planke
  Mountain climbers...


  En økt kan være:

  45sek hoppetau
  15sek pause
  45sek armhevinger
  15sek pause
  45sek sit-ups
  15sek pause
  45sek hoppende knebøy
  15sek pause

  Dette gjentar du så mange ganger du vil. 5 ganger blir 20 min så tenk litt på det også. Hold heller et høyt tempo når du gjør det isteden for å dasse ut tiden med noe halv hjertet noe. =) Søk opp "bodyweight exercise" på internett så får du en hel haug med forslag. =)

  http://www.bodyrock.tv/category/daily-workouts/all-workouts/
  her har du også en del øvelser og en side som dedikerer seg til en intensiv treningsform(ja, siden ble startet sammen med ei mykporno stjerne noe som henger litt igjen). Den "gymboss"(intervall) saken de bruker på denne siden er verd sin vekt i gull! Jeg bruker de hele tiden på trening og på meg selv skulle jeg ha glemt puls-klokken. =)

     Jeg har en ikke helt frisk kropp, gikt, fibro og kroniske senebetennelser som kommer fra feil i beina og jeg lurer på om du har noen tips til ting jeg kanskje kunne utføre hjemme? Jeg går på Vannaerobic 1 gang i uka, men kunne godt tenke meg noen ekstra ting som jeg kunne tatt hjemme i tilegg til at jeg går turer.

  Jeg kan blant annet ikke bøye knærne for typiske knebøy øvelser, og jeg kan ikke holde tunge ting i hendene. Noen ideer? :)

  - Med fare for å virke kjip så er jeg veldig reservert med å anbefale noe til personer med dine plager. Dette er av den enkle grunn, jeg har liten til ingen erfaring med denne typen begrensninger. Fant en link med litt info om trening og Fibro: http://board.crossfit.com/showthread.php?t=39300

  Utfordringen blir jo at du ikke bare har en ting å ta hensyn til, du har flere. Jeg vil anbefale deg å kontakte en spesialist innen denne typen lidelser og trening. Som sagt så ønsker jeg ikke å verken råde eller fra-råde deg noe som helst pga manglende kunnskap og erfaring.

  Jeg er sikker på at det er muligheter for deg å trene men, finn deg en person som også mener dette. Ikke godta alt helsepersonell sier, mye skyldes uvitenhet, slapphet og manglende forståelse for ønsker. Få sier at de ikke kan nok, mange prøver seg på en sikker hvit en for å redde ansikt.

   

  - Jens Petter Haugen

   

  (Er det noe spesielt dere ønsker innlegg på fra treneren? Crossfit, rumpeøvelser, fettforbrenning?)

 • Publisert: 13.06.2012, 18:30
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">2 kommentarer
 • Strandkanten og fantasea

 • Publisert: 12.06.2012, 19:15
 • Kategori: Thailand 2012
 • I dag stod vi opp kjempe tidlig for å komme oss på stranden. Vi fikk hver vår solseng og virkelig nøt livet, problemet var bare at det var så sinnsykt varmt så vi var mer i vann enn på land. Meg som aldri har badet ett "slikt sted" og har vannskrekk så var det veldig skummelt med alle bølgene da jeg følte jeg ble dradd med, men det gikk bra og jeg syntes faktisk det var morsomt til slutt :)

  Etter mange timer på stranden dro vi hjem og slang oss i senga og smørte oss godt inn med aloe vera. Til tross for at vi lå i solen i går og brukte høy faktor i dag så er vi likevel helt svidd. Vi begynte også å dolle oss opp til Fantasea som var helt amazing. Maten var ok, området var helt ok og showet var knallbra. Eneste som var teit var at vi måtte levere fra oss både telefon og kamera så det var helt kaos når showet var ferdig.  Etter få timers søvn i natt og en veldig aktiv dag så skal jeg nå ta kvelden. Klokken er tross alt 00.15 her i Thailand og vi skal opp tidlig i morgen. Vi skal nemlig til Phi Phi øyene og jeg gleder meg masse :)

   

   

 • Publisert: 12.06.2012, 19:15
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">22 kommentarer
 • En dag ved bassengkanten

 • Publisert: 11.06.2012, 20:09
 • Kategori: Thailand 2012
 • I dag har det vært strålende vær her i Thailand så vi tilbringte hele dagen ved bassengkanten. Til tross for at det er vinter her nede så er det sinnsykt varmt og jeg kjenner jeg er veldig glad for at jeg ikke reiste ned når det er sommertid. Jeg klarte ikke å ligge i solen lenge av gangen før jeg måtte uti bassenget og kjøle meg ned men til gjengeld så fikk jeg svømt endel runder og trimmet flesket litt.

  Etter mange timer i solen tok jeg en lang og god dusj før vi tok turen ned på ett lite spisested og butikken rett nedi her for å kjøpe noe lunch. Desverre kan de lite engelsk her så det ble mye tegnspråk men vi fikk i det minste det vi skulle ha. Utover kvelden dro vi inn til byen for å se på livet og for å spise. Jeg betalte 100 norske kroner og da fikk jeg middag, en flaske vann, drink OG dessert. Helt sinnsykt hvor billig alt sammen er her.


  Selv om jeg har gjort mye på få dager så kjenner jeg at jeg er veldig glad for at vi har flere dager igjen. I morgen skal vi tidlig opp for å dra på stranden og sikkert shoppe litt og på kvelden så skal vi på fantasea. Og når det kommer til forrige innlegg så svarer jeg heller her enn å svare i en enkelt kommentar;

  Hvor mange av dere har vært i Phuket zoo og sett at dyrene har det fælt? Hvor mange av dere har katt/hund eller andre dyr hjemme? Tror dere de har vokst opp "naturlig" i ett hus? Og hva med hestene.. Hvor normalt er det for dem at vi rir på dem? Phuket zoo var MYE bedre enn forventet, klart noen av dyrene hadde det fælt men de fleste hadde det veldig bra og du så at de storkoste seg med det de gjorde. Tigeren lå å sov hele dagen slik de gjør normalt. Forskjellen på nå og hvis den hadde vært i det fri hadde vært at han måtte jobbe for maten, nå får han den servert.

  Det er også mange dyr som går løs på gaten som har det enda verre enn dyrene i dyreparken men betyr det at vi skal la være å reise til Thailand fordi dyr på gaten har det fælt? Desto flere folk som reiser til dyreparkene og turister som kommer, desto BEDRE får dyrene det. Elefantene ble brukt lite og stod på store gress områder og beiter resten av dagen. Jeg syntes det er kjempe interessant å se hvordan dyr i andre land har det fordi alle har det faktisk ikke så fælt som vi tror. Og dyreparken i Norge.. Er det liksom ok bare fordi det er Norge? NEI.

  Jeg sier ikke at det er ok men det kommer til å være slik uansett hva vi gjør med det. Derfor ønsker jeg heller å åpne øynene enn å lukke dem.


   

 • Publisert: 11.06.2012, 20:09
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">19 kommentarer
 • En dag i paradis

 • Publisert: 10.06.2012, 20:18
 • Kategori: Thailand 2012
 • I dag har utentvil vært en av de beste dagene her i Thailand og jeg har storkost meg. Vi begynte dagen tidlig og dro til Phuket zoo hvor vi fikk med oss apeshow, krokodilleshow og elefantshow. Parken var ikke spesielt stor men vi var der i mange timer. De fleste dyrene kunne man ta bilde med og jammen fikk jeg ikke kost med en tiger! Utentvil en drøm som gikk i oppfyllelse :)

  Dersom dere noen gang skal til Thailand så reis til Phuket zoo. Det er noe helt annet enn dyreparkene hjemme og showene var helt fantastiske. Elefantene malte bilder som man kunne få kjøpt, danset til danza kuduro, rokket med ring og stod på hendene. Amazing!  Apemannen ville også bli tatt bilde av. Vi kalte han bare for Kåre.

  Etter mange timer i dyreparken dro vi til ett gigantisk marked midt i Phuket hvor de hadde absolutt alt. Det er ikke ett typisk sted for turister så prisene er bedre her enn feks midt i Patong. Jeg brukte ca 500kr og da fikk jeg kjøpt meg to vesker, en lommebok, flere hårbøyler, to solbriller med kjempe fint etui, kokosnøtt olje hårkur og vi fikk også fotmassasje midt i shoppingen. LUKSUS! Jeg kan ikke beskrive hvor stort det var eller hvor mye forskjellig de hadde men jeg tror vi trasket rundt der i mer eller mindre fire timer og likevel rakk vi ikke igjennom alt.

  Jeg fikk med meg SÅ mye fint hjem og i tillegg så var det matboder over alt hvor man kunne kjøpe eksotisk thailandsk mat. Her også er det ett must å reise til dersom man er i nærheten av Phuket.  Nå er det natta her i det vakre paradis og morgendagen skal ikke gå til annet enn massasje og total avslapping. Skal forresten ikke se bort i fra at vi tar en girlsnight out med vors i bassenget og party tuk tuk til bangla street. Ahh.. Thailand ♥

   

  

 • Publisert: 10.06.2012, 20:18
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">15 kommentarer
 • Flygende kakkerlakk

 • Publisert: 10.06.2012, 17:39
 • Kategori: Thailand 2012
 • Jeg sitter stille og fredelig på kontoret og jobber mens jeg hører Michelle lettere skremt fra stuen..

  "Kristiiiiiineeee!! Det er ett dyr her. Stort dyr! Jeg tror det er en flygende kakkerlakk."

  Litt nervøs går jeg ut og ser dette ekle dyret som ikke likner på noe jeg har sett før og svarer "Er ikke det en gressklipper da?" . Michelle står vettskremt i andre enden av rommet da jeg finner ut at dette dyret ikke forsvinner av seg selv og Michelle har ikke tenkt å gjøre noe med det så jeg tar tak i en elektrisk fluesmekker og en lang linjal. Jeg skal nemlig på gresshoppe jakt.  Når vi endelig hadde fått ut dette dyret så ante vi fred og ingen fare å satt oss ved verandadøren for å ta en røyk. I det Michelle løfter på krakken så hyler jeg fordi jeg ser nok ett dyr. Denne gangen var det en kakkerlakk og på an igjen med fluesmekker og linjal. Heldigvis løp den ut av seg selv og vi lukket både dører og vinduer og satt på aircondition i stedet. Vi har ikke sett ett eneste sånn dyr på de dagene vi har vært her men akkurat nå vi er alene DA kommer de.

   

 • Publisert: 10.06.2012, 17:39
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">1 kommentarer
 • The beach

 • Publisert: 09.06.2012, 19:45
 • Kategori: Thailand 2012
 • I dag hadde vi i utgangspunktet planene klare fra morgen til kveld men når det er mange å ta hensyn til så er det ikke alltid ting blir som man har tenkt. Begynte dagen med en bok i sola, for ja.. Endelig tittet solen frem og den skal heldigvis være her hele uken. Vi slappet egentlig bare av ved bassenget i noen timer og det var helt fantastisk. Kjenner jeg er kjempe glad for at det er basseng rett utenfor døren.


  Haha, selvutløser  Utover dagen så skulle Michelle ri på hest ett lite stykke unna og jeg bestemte meg for å være med selv om jeg ikke ville ri. Fikk heldigvis vært med som fotograf og ikke minst opplevd litt av kulturen i de fattige strøkene i Thailand.

  Jeg ble veldig positivt overrasket over hesteholdet på denne gården. Du merket at de brydde seg om hestene og de fleste av dem hadde nok av både fett og muskler på ryggen. Noen av dem så ut som skikkelige dressurhester også. Da vi gikk inn i stallen for å kikke så kom den vonde følelsen og jeg angret med en gang på at jeg gikk inn. De fleste hadde store hovne sår på bena og det så nesten ut som byller.

  Det er forsåvidt ikke rart at de hadde endel sår da det lå knust glass og forskjellig langs stranden og jeg tviler på at Thai folk vet hvordan de skal rense ett sår.

   

  Jeg fikk også veid meg i dag og har gått ned en kilo siden mandag. Det vil altså si at jeg nå veide 134,5 og har gått ned 7,2kg totalt. Fikk meg også en god treningsøkt i dag og har ingen planer om å gi meg selv om jeg er på ferie :)

  

 • Publisert: 09.06.2012, 19:45
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">11 kommentarer
 • Elefantridning

 • Publisert: 08.06.2012, 18:09
 • Kategori: Thailand 2012
 • I dag tok vi turen til ett annet sted i Phuket og kjørte opp noen himla bratte bakker før vi kom til ett sted hvor de hadde elefanter. Jeg hadde egentlig bare lyst å ta på en elefant men fant ut at jeg ikke kunne vært i Thailand uten å ri på en. Jeg var livredd men likevel veldig glad for at jeg red på en. Han som styrte elefanten syntes det var kjempe gøy at jeg var så redd og hadde det gøy på min bekostning. Jeg derimot trodde jeg skulle dø!

  Når vi kom tilbake etter en fin tur i jungelen så fikk vi mate elefantene med bananer og det virket som de var veldig fornøyd med det. Jeg fikk også kjøpt meg en souvenir som var ett smykke med tannen fra elefanten som jeg tenkte jeg skulle gi til brødrene mine. De syntes sikkert sånn er kjempe stas så lenge de ikke er mer enn seks og syv år.  Jeg var så redd når jeg satt oppå at jeg turte ikke å finne kameraet i vesken en gang så det ble desverre ingen bilder fra ryggen. Det var likevel utrolig gøy og man kan virkelig ikke ha reist til Thailand uten å ha ridd på elefant!

  Her er forresten doen jeg måtte gå på hos elefantene

   
  Skikkelig kvalmt. Heldigvis var det i det minste en do der og ikke bare ett hull i bakken.

  Når vi var ferdige hos elefantene kjørte vi videre til toppen av fjellet hvor The big buddah var. Det er slike ting jeg syntes er kjempe gøy å få med meg når jeg først er i Thailand og spesielt siden det ikke er sol her foreløpig.  På vei ned igjen så stoppet vi med noen boder langs veien og fikk kjøpt oss noe mat og fikk en god thai massasje til kun 40 kroner. Nesten sånn at det er verdt å ta massasje hver dag! Jeg møtte også på ei lita jente som var helt nydelig. Faktisk så nydelig at jeg måtte knipse noen bilder av henne.  I kveld slapper vi bare av hjemme med litt mat og noe godt i glasset. Deilig å ikke gå ut hver kveld, pluss at vi faktisk har ganske mange dager igjen her. Det er jo tross alt ferie og da er det godt å få slappet av litt også. I morgen er planen å dra til stranda for å ri på hest før jeg forhåpentligvis kommer meg en tur på treningssenteret her. Merker at kroppen trenger å pumpe litt jern igjen. På søndag skal vi i dyreparken og på en butikk som visst nok kun thai folk reiser til så det er helt sinnsykt billig. Ahh, alle fordelene ved å bo hos kjentsfolk :)  

 • Publisert: 08.06.2012, 18:09
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">9 kommentarer
 • Thailand dag 2

 • Publisert: 07.06.2012, 21:33
 • Kategori: Thailand 2012
 • I dag har vært nok en fantastisk dag i Thailand og selv om det pøsregner og er skikkelig storm så storkoser jeg meg virkelig. I dag har vi vært en tur på shopping helt til byen ble stengt pga oversvømmelse av alle ting. For de som måtte lure så bor vi hos faren til Rebecca i Patong som er selve feriestedet her i Phuket. Storesøsteren til Rebecca, Michelle er her også så vi koser oss masse.
  Her bor vi

  Etter shopping og litt avslapping dro vi ut på en kjempe koselig italiensk restaurant bare oss jentene. Vi fikk kjempe god mat og avsluttet med en frisk sorbet. Videre tok vi turen ned gaten ved siden av bungla road (Som er feste gaten) og kikket på masse vesker, lommebøker og andre ting. Fikk faktisk prutet ned en veske fra 2500baht til 1000 som er ca 200kr. DA var jeg fornøyd og vesken var knallfin!

  Når vi hadde vært rundt å kikket litt så dro vi til Bungla road som det var helt sinnsykt med folk, både turister og asiatere. Tilslutt havnet vi på ett utested hvor det stod jenter (gutter) og danset. Utrolig vittig med alle mannfolka som ikke visste at dette var opererte gutter og derfor ble helt oppi skyene da de gav dem oppmerksomhet. Og det er virkelig ingenting å si på mannfolka her! Svære muskelbunter med masse tattoveringer. I love the tourists ♥ 


  Tuk tuk


  Bungla road


  Michelle fikk holde en søt apekatt  På bungla road med en blå (??) sex on the beach
  Sjekk raringen i bak. And then..


  Haha, dødsvittig!

  

  Etter en svett bytur tok vi rett og slett å hev oss i bassenget uten for. Det var utrolig deilig å bli litt nedkjølt og ikke minst sliten. Vi hadde nemlig noen runder med svømming før det begynte å regne igjen. Nå er klokken aaalt for mye her så det er på tide å komme seg i seng. Snakkes i morgen søtinger :)

 • Publisert: 07.06.2012, 21:33
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">3 kommentarer
 • Jeg har dødd og kommet til himmelen

 • Publisert: 06.06.2012, 18:59
 • Kategori: Thailand 2012
 • Nå har vi endelig ankommet Thailand etter en altfor lang reise. Da vi kom på gardermoen i går så fant vi ut at vi hadde fått ny reiserute, nemlig Oslo - Køben - Bangkok - Phuket. Køben - Bangkok var såklart verst men heldigvis så sov vi mer eller mindre hele turen. Flyplassen i Bangkok var ett eneste kaos og jeg tuller ikke når jeg sier jeg hadde lyst å begynne å grine da jeg ikke fikk beskjed om at jeg ikke kunne røyke etter sikkerhetskontrollen. Jeg hadde nemlig holdt meg helt fra vi ankom gardermoen og meg uten nikotin er veldig lite gøy for de rundt meg. Takk gud for nikotinplaster!


  Gårsdagens lunch på en koselig kafe som het Cofi (Tror jeg?)


  Overlykkelig over starbucks på gardermoen! (Som de forøvrig har her også.)  Nå har klokket blitt nesten tolv på kvelden her nede og jeg merker jeg er klar for å ta en tidlig kveld. Med en gang vi kom fra flyplassen i dag så dro vi hjem for å skifte før vi dro ut for en times massasje. Jeg var i himmelen selv om massøren nærmet seg plasser hvor jeg ikke er vant til at ukjente mennesker beveger seg. Hehe! Etter massasjen dro vi til ett kjempe koselig sted for å spise. Himla greit at vi er med noen som er kjent her nede slik at vi slipper unna alt av turister og dyre steder. Massasjen betalte vi 60kr for og middagen var rundt 20kr. Helt insane!

  Kjenner jeg virkelig trenger denne ferien og er overlykkelig over at vi skal være her i to hele uker. Faren til Rebecca trener også daglig så det er null problem for meg å bli med han på trening. Vi har også svømmebasseng i hagen så i verste fall utnytter jeg det til det fulleste ;)  

 • Publisert: 06.06.2012, 18:59
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">16 kommentarer
 • En sprekk

 • Publisert: 05.06.2012, 13:29
 • Kategori: Overvekt
 • Jeg har helt glemt å fortelle dere men jeg hadde en liten sprekk på fredag. Eller.. Kan vel kanskje kalle det en stor sprekk. Jeg har prøvd å tenke på hva det var som utløste det slik at jeg kan forhindre at det skjer igjen men faktumet var det hadde ingenting med følelser og gjøre. Altså det var ikke noe trøstespising eller noe slikt, det var kun fordi jeg hadde så forbanna lyst på sjokolade. Hva kan jeg si, I'm only human :)

  Etterhvert som jeg begynte å tenke over det og den dårlige samvittigheten satt inn så fant jeg ut at jeg trengte den sprekken. Jeg trengte å innse at det er ikke verdens undergang med en sprekk og jeg tror det er veldig normalt. Det viktigste er jo at man kan legge det bak seg, se fremover og fortsette i de gode vanene man har prøvd å opparbeide seg. Når man har levd med ett dårlig kosthold i 22år så blir det desverre ikke fikset på ett par dager. Det tar tid og legge om på kostholdet for det er jo faktisk det jeg vil.. Få til en real kostholdsendring. 

  Nå prøver jeg ikke å bagatallisere en dag hvor jeg hev innpå med sjokolade men jeg følte at den sprekken var riktig for meg om det gir noe mening? Det å innse at selv om man har en sprekk så definerer ikke det resten av uken, måneden eller livet ditt. Selv om man har den ene sprekken så betyr ikke det at man har feilet. Det tror jeg er veldig viktig å huske på. 

  På toppen av det hele var jeg jo på fest med jobb på lørdagen hvor jeg klarte meg forholdsvis greit med maten men det ble jo endel alkohol, noe som gav utslag på vekten. Vekten viste 135,5kg noe som vil si at jeg kun har gått ned 100gram på en uke. Heldigvis går den fortsatt riktig vei og noe mer enn det kan jeg vel ikke be om?

  Nå er det fult kjør selv om jeg er på ferie. Treningstøyet skal på og proteinene skal innta kroppen. Likevel kommer jeg ikke til å være helt hysterisk og dersom jeg har lyst på en is så spiser jeg en is. Jeg kommer heller ikke til å telle hverken kalorier eller karbo men rett og slett bare bruke sunn fornuft. Skal også såklart oppdatere om vekten mens jeg er i Thailand :)

   


  Heldigvis finnes det masse sunn OG god mat! :)

 • Publisert: 05.06.2012, 13:29
 • Kategori: Overvekt
 • #comments">9 kommentarer
 • Første dag i Oslo

 • Publisert: 04.06.2012, 21:57
 • Kategori: Thailand 2012
 • Ah for en herlig dag! Vi har allerede rukket å vært en liten tur på shopping, spist middag og vært på jobben til Rebecca. På EKT gikk både ponniene, sauene, grisene og diverse fugler rundt løse både ute på område og rundt inne i stallen. Jeg som ikke er spesielt glad i andre dyr enn hester, syntes det var litt skummelt men likevel utrolig koselig å plutselig se en ponni eller gris midt på stallgangen.

   


  Fikk kjøpt meg en ny ring med strikk fra Glitter!


  Dagens middag


  Rebecca og grisen Emma
  Skumle dyret


  Påfuglen Anton


  Søte Lukas. Denne forelskeet jeg meg helt i!  Nå holder Rebecca på å lage gulrotkake. Hun tvinger meg nemlig til å spise det og siden vi reiser i morgen så fant vi ut at vi må jo spise opp kaken. Heldigvis fant vi at det er jo ikke verre enn å spy den opp igjen, så no pro liksom. Og nei, jeg var ikke seriøs nå. Dooh..

  I morgen skal vi ut å spise lunch på en restuarant rett nedi her før flyet går klokken syv på kvelden. Tror vi har litt reisefeber alle sammen her, nå er det nemlig ikke lenge igjen!! 

   

 • Publisert: 04.06.2012, 21:57
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">5 kommentarer
 • Oslo baby

 • Publisert: 04.06.2012, 15:10
 • Kategori: Thailand 2012
 • Nå er jeg endelig fremme i Oslo etter en altfor lang togtur. Hans kom å heldigvis å hentet meg på togstasjonen, ellers hadde jeg aldri funnet frem. Jeg er allerede lei av å drasse rundt på koffert og reisen har ikke begynt ordentlig en gang. Dette kommer til å bli gøy. Hehe! 

  Rebecca er på jobb akkurat nå og jeg sitter i leiligheten dems og slapper litt av før hun henter meg og vi tar turen opp til jobben hennes igjen. Hun jobber nemlig på EKT og for dem som ikke er kjent så er det husdyrpark/rideskole. Tar med meg kamera slik at jeg får knipset litt bilder til dere. Foreløpig har jeg ikke orket å dra frem kameraet men det har jo ikke vært så mye å ta bilder av heller. 

  Jeg har også forhåndsskrevet ett par innlegg og skal prøve å låne pc så ofte jeg kan for å oppdatere. Takk gud for nyere teknologi slik at alle (nesten) har både data og internett :) Jeg har jo også internett på mobilen så kommentarene deres blir lest og svart på oftere enn jeg klarer å oppdatere. 

  Ellers har jeg skikkelig reisefeber og om rett over ett døgn så ligger jeg med paraplydrinken i hånda og koser meg på stranda. Lykke 

   
 • Publisert: 04.06.2012, 15:10
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">13 kommentarer
 • Pakkepakke

 • Publisert: 03.06.2012, 21:30
 • Kategori: Thailand 2012
 • Jeg er ikke en person som stresser med noe som helst og tar derfor livet med strålende ro. Litt verre var det når jeg våknet klokken ett i dag og ikke hadde begynt på pakkingen eller vasking av tøy. Krise! Spesielt siden jeg ikke har tørketrommel heller men nå har jeg pakket kofferten halvfull og resten henger på tørkestativet. Krysser fingrene for at det er tørt til i morgen!

  Er også så redd for å glemme noe men nå har jeg husket kamera/mobillader, pass og kamera. Det er vel det viktigste? Jeg har en gigantisk koffert med meg så jeg satser på å komme hjem igjen med masse fint. Hurra for feriepenger som snart kommer inn på konto.

  Når det kommer til bloggingen så vet jeg ikke hvor ofte jeg får oppdatert dere. Har nemlig ikke fått kjøpt meg ny data og den jeg har nå må støttes opp etter veggen siden skjermen er knekt og det orker jeg virkelig ikke ha med meg på ferie. Skal såklart oppdatere dere men kan ikke love at det blir like ofte som hvis jeg hadde hatt med egen pc. Skal også forhåndsskrive noen av svarene fra Jens Petter så de kommer i løpet av ferien min hvertfall.

  Og tilslutt.. HVA har jeg glemt å pakke ned??

   


 • Publisert: 03.06.2012, 21:30
 • Kategori: Thailand 2012
 • #comments">12 kommentarer
 • Tidenes sommerfest

 • Publisert: 03.06.2012, 14:38
 • Kategori: Min hverdag
 • I går var virkelig helt fantastisk og jeg storkoste meg! Vi begynte allerede klokken tre på ettermiddagen hvor vi ble kjørt ut i båt til en øy. Her ventet det god mat, drikke, quiz og live musikk. Stemningen var på topp og alle sang og koste seg. Når klokken nærmet seg 23 så ble vi hentet av båten igjen og fikk jammen med plass til alle 200 på en og samme båt. Videre gikk turen opp på utestedet Kick og festen fortsatte der.

  Jeg møtte også på Stephanie som ditchet festen men heldigvis møtte oss på utestedet. Også var det en søt bloggleser, Mari, som kom bort til meg i går og kom med masse fine oppmuntrende ord. Slik er så koselig og jeg digger når dere kommer bort å hilser. Og til dere andre; TAKK for alle fine ord i går! Jeg ble jo helt rørt. Jeg har virkelig verdens beste blogglesere og kollegaer

  Alt i alt hadde jeg en helt fantastisk kveld hvor jeg danset rompa av meg, sang, møtte kjentsfolk og ble bedre kjent med kollegaer jeg ikke kjente så godt. Siden helgen har bestått av litt for mye av det gode (Mat/drikke) så skal jeg ut å svette litt i lysløypa etterpå med Kelly og Joachim. Motivasjonen er ikke helt på topp når man er litt redusert så det er godt jeg hadde avtalt med Kelly for flere dager siden. HEHE!

   


 • Publisert: 03.06.2012, 14:38
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">3 kommentarer
 • Klar for sommerfest

 • Publisert: 02.06.2012, 13:06
 • Kategori: Min hverdag
 • Slik ser jeg ut i dag

   

   

   

  Hva syntes dere?

   


 • Publisert: 02.06.2012, 13:06
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">33 kommentarer
 • Avisartikkelen

 • Publisert: 01.06.2012, 21:17
 • Kategori: Blogg
 • 22-årige Kristine Fjellestad veg nesten 140 kilo. Det skuldar ho seg sjølv for. 

  - Ja, eg gjer det. Fordi dette er noko eg skulle teke tak i for lenge sia. Men grunnlaget blei lagt då eg var lita. Og overvekt hjå barn er foreldra sitt ansvar, ikkje ungen sitt. Det synest eg er viktig å få fram.

  Vi sit i kjellaren på Egon i Kristiansand og snakkar om å vere tjukk. Om å ha ein BMI på 50, og prøve å kvitte seg med han. Kristine et langsamt kyllingkebaben ho har bestilt frå smårettmenyen, drikk små slurkar av den sukkerfrie Cola Zeroen. Enno er ho raud i kinna etter økta på tredemølla. På seg har ho treningsklede; kvite joggesko, ei tynn, lukka jakke. Den svarte tightsen har ho shoppa på internett. Der får ho enklast tak i storleik 54. Det er ein god dag. Då ho vog seg i går, gjorde hjartet eit lite hopp. 137,5 kilo! Treninga og det nye kosthaldet som ho sette i gang med for berre to veker sidan, har gitt raske resultat.

  - Eg kan ikkje hugse sist eg var under 140 kilo. Det har vore ei kneik. Men eg har vore overvektig lenge nok. Det er på tide å gjere noko med det. Ho smiler. Den vesle skåla med feitglinsande hvitløksdressing som kom på bordet saman med kebaben, røyrer ho ikkje.  Kristine er i ferd med å leggje om livet sitt. Halve kroppen skal ho slanke vekk. Ho er førebudd på at det blir ei tung oppgåve.

  Kristiansand, sommaren 2002: Kristine er 12 år. Ho stirer ned på vekta som klistrar seg til fotsålene. Vil ikkje sjå, kan ikkje la vere. For fyrste ? men ikkje siste - gong er talet tresifra. Så lenge ho kan hugse har ho vore større enn dei andre ungane. Minnet av at ho som fireåring vitjar ein ernæringsfysiolog som seier at frå no av skal ho berre ete to brødskivar til frukost og aldri meir enn to potetar til middag, sit fast i henne som ein klump i magen. Den dietten held ikkje lenge. På kjøkenet duftar det dagleg av Tororettar, Grandiosa og pommes frites. Nesten til einkvar tid finnast det snop tilgjengeleg på stovebordet, og i kjøleskapet kald Cola. Sukker, sukker. Det er ikkje så lett å vere lita og stå imot.

  Ho har aldri passa inn i kleda som er på mote i skulegarden. Den eine gongen jo pressar seg inn i Miss Sixty- buksa, grev buksa raude, smertefulle merke i huda. Dei seks fyrste åra på skulen blir ho mobba. Gymlæraren skrik til henne når ho ikkje klarer å kome over bommen når dei har høgdehopp i gymmen. Å gå turar med klassen, å springe 60-meter - alt som har med fysisk aktivitet å gjere er eit mareritt. Mobbinga tek slutt når Kristine bytter skule, men vektnåla dirrar vidare mot høgre.

  - Då eg såg det, at vekta bikka 100, tenkte eg ?nei, no er det nok. Eg kan ikkje meir. Eg må ned i vekt.? Ho er 12 år, og startar å svelte seg sjølv. Det vil seie ? ho kuttar ut frukosten, et berre ein liten porsjon middag, heilt til ho kjenner blodsukkeret synke og svolten gjer henne svimmel ? og kompenserer med sjokolade. Kvar dag frå no av tenkjer Kristine at ho vil bli tynnare. Men ho blir ikkje det. Ho et seg gjennom ungdomstida. Slankar seg litt iblant, legg på seg igjen. Livet er vanskeleg, det handlar ikkje berre om vekta.  Eit lyspunkt i kvardagen er hestane. Det er særlegein ho rir mykje, yndlingshesten, men så får ho beskjed om at ho ikkje kan kome igjen. - Du er for tung for han, seier eigaren. Når ho flyttar heimafrå som nittenåring tek etevanene heilt av. Ho har ikkje jobb, er deprimert, drikk Solo og Mozell til frukost,fråtsar i frityrsteikte middagar, rundar av med brownies og oreokake til kvelds. Det smakar så godt! Nettene er søvnlause ? då har ho sukkerkick. Toppvekta når ho i 2010. 150 kilo. Ryggen og knea verker. Ho får påvist insulinresistens. - Eg skamma meg enormt, seier ho. - Eg skammar meg framleis. Sjølv i går, då eg skreiv på bloggen at eg har gått ned 4,5 kilo på nokre veker, og folk gratulerte meg, ?så flink du er, du må vere stolt?, så blei eg berre deprimert. Her kjem dei og seier eg er flink, men eg føler meg ikkje flink når eg går ned i vekt. Eg burde jo aldri behøvd det.


  På mitt tyngste

  Kristine har like fullt fått nok av stille skam. Nesten kvar dag bloggar ho om overvekta si og den vanskelege vegen mot ein normalvektig kropp. Bokstaveleg tala ei motvekt til den plettfrie motebloggarsfæra og Fotballfrues fitness- verd. - Det er så mykje hysj- hysj. Dei fleste som skriv om eiga overvekt er anonyme, vågar ikkje snakke høgt om at dei er tjukk. Det blir feil, meiner Kristine. På bloggen legg ho ut bilete av seg sjølv. Skriv personleg om kvardag, trening og vonde tankar. Tipsar om kvar ein kan finne klede når ein ikkje får plass i måla til Gina Tricot, og sko som er store nok over vrista. Responsen frå dei 600 lesarane er stor. Mange kommentarar er hatefulle, anonyme og sjikanerande. Men ho får også mykje positiv respons, frå folk som heier på henne. Unge jenter skriv og ber om råd, takkar for at ho er så open.

  - Ein gong fekk eg til og med epost frå ei som skreiv at ho hadde tenkt å ta livet sitt, men så hadde ho tenkt på meg. Det var ganske sterkt. Å leve eit normalt liv. Det er det ho vil, insisterer på. - Folk skriv ofte ?Eg skjønner ikkje at du at du tør å gå ut?. Ikkje trugande, altså, slikt kjem gjerne frå andre overvektige som ikkje forstår at eg klarer å leve som eit normalt menneskje.

  - Er det noko du føler deg ekskludert frå? - Nei. Ikkje eigentleg. Men det er ikkje alltid lett. Det eg synest er verst er å gå i bikini om sommaren. Eg gjer det, sjølv om eg er stor, skal eg ikkje berre liggje heime. Sjølvsagt stiller eg i bikini på stranda. Men eg føler meg ikkje bra fordet. Kristine smiler gjennom store delar av intervjuet. Det er det ein seier om overvektige, at dei vanlegvis er blide, ekstra snille. For å kompensere. - Utvendig er eg veldig tøff. Folk, også normalvektige, seier gjerne ?du har betre sjølvtillit enn meg?, men innerst inne har eg ikkje det. Men det er mykje greiare å late som, enn å vise at ein har det dårleg, seier ho.

  Ho fortel at ho føler ho må gjere ein større innsats enn normalvektige for å bli likt. - Eg må vere morosammare og hyggelegare enn venninna mi på 50 kilo. Det er lettare å hate meg for mindre ting fordi eg er stor. Det er utruleg slitsamt av og til. Iblant vil eg berre vere meg sjølv.  Maten har ho aldri brukt som trøyst, seier ho. Ho har fråtsa fordi det er godt. Ho liker ikkje å ete i offentligheita.

  - Ikkje nødvendigvis fordi eg er stor, eg er berre ikkje glad i prate med mat i munnen, sånne ting. Viss eg har lyst på ein sjokolade når eg er i byen, så et eg han ikkje på gata. - Fordi folk stirer? - Ja, det er sant, du merker jo at folk ser liksom. Eg veit ikkje. Det er vanskeleg å vete. Folk forhandsdømmar meg nok mindre enn eg trur. Men kva framande seier har eg slutta å bry meg om. Det er verre å få drit frå folk eg har nær meg. Når folk i familien plutseleg seier ?nei, no har du lagt på deg?, ?sjå på deg, det er ikkje rart du ikkje har kjærast?.

  Eller når såkalla venninner skriv drit til meg under falskt namn på bloggen. Slikt gjer vondt.  Kristine kjenner godt til fordommen om at alle feite er late. Ho er heilt einig. - Jo, dei, eller vi, er late. Det synest eg faktisk. Men det er ikkje så rart heller. Tenk berre på det, kor mykje tyngre det er for meg enn for deg å reise meg opp av sofaen. Å gå til jobb. Å gå opp trapper. Eg kjenner mange store overvektige, no snakkar eg om folk som veg 50-60 kilo for mykje, og ingen av dei er kjempespreke, for å seie det sånn. I boka ?Feit - mitt liv som tjukkas? skriv den no supertynne Kristian Fjellanger om korleis han slanka seg vekk frå fedmefengselet. Noko av det mest slåande er forakta han kjenner ovanfor andre overvektige. Kristine innrømmer at ho kan kjenne på liknande kjensler. - Ja, av og til. Eg blir lei av at visse klagar over at dei føler seg store, stygge og tjukke. Og så skriv dei på Facebook om kakene dei har bakte. Eller eg møter dei når dei et på McDonalds. Då får eg lyst til å be dei halde kjeft. Kva forventar du, liksom?

  Ho er oppteken av å sjå bra ut, sminke seg, ha velstelt hår. Og no også av å ete riktig. Etter at ho nådde toppvekta begynte ho å redusere inntaket av søppelmat, men det er berre to veker sidan ho fekk lagt om livsstilen. No held ho seg i så stor grad som mogleg til lågkarbo- mat, og ho har kutta ut snop. Dei daglege ti- femten koppane med kakao ho vanlegvis forsyner seg av på automaten på jobb, reduserte ho fyrst til ein dagleg, denne veka har ho ikkje drikke kakao i det heile. Tre gongar i veka dreg ho til treningssenteret. Der ventar personleg trenar Jens Petter Haugen med styrketreningsprogram som er utvikla spesielt for å omdanne feitt til musklar ? utan at ho belastar knea for mykje.

  - Eg har aldri før visst kva det vil seie å bli ordentleg sliten. Når eg held på, er det heilt grusomt. Men det er heilt fantastisk etterpå, seier Kristine med glød i blikket. 20 kilo skal vekk. Det er fyrste mål. Så skal ho leggjast på operasjonsbordet hausten 2013. Gastric bypass er den vanlegaste operasjonen av sjukeleg overvektige, men inngrepet er stort. 90% av magesekken skal koblast ut, ein tredjedel av tynntarmen kappast av. Operasjonen er ikkje risikofri. - Eg vil heller døy på operasjonsbordet enn å døy som overvektig, seier Kristine. - Men eg er livredd for å gje opp, ikkje å klare det. Det er det som har vore problemet mitt før. Eg har aldri nådd måla eg har sett meg. Etter operasjonen må store mengder laus hud fjernast med kosmetisk kirurgi. Og kvar dag resten av livet må ho ete vitamintilskot. 70 kilo lett. Det er målet.
 • Publisert: 01.06.2012, 21:17
 • Kategori: Blogg
 • #comments">7 kommentarer
 • Siste innkjøp før avreise

 • Publisert: 01.06.2012, 17:22
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • I dag hadde jeg fri fra jobb og fikk derfor handlet inn siste rest før avreise til Thailand. Fikk blant annet kjøpt en ny kort tights, en shorts, genser, topp, blazer, hårfarge, tørrshampoo, idoform (haha, jeg har ingen planer om å bli matforgiftet!) og jeg fikk også hentet allergimedisinene mine. VIKTIG å ha med seg altså!

  Jeg tok bilde av hvert enkelt plagg også men syns ikke tøyet ser noe bra ut når det henger på en kleshenger. Dere skal derfor få se det en annen dag i stedet! I morgen skal jeg på sommerfest med jobb og antrekket er klart. Det blir classy og casual sammen med blazeren jeg kjøpte i dag. Skal prøve å få tatt noen bilder til dere :)

   

   

 • Publisert: 01.06.2012, 17:22
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • #comments">8 kommentarer