hits

KRISTINE FJELLESTAD

Svar på spørsmålsrunden

 • Publisert: 22.06.2013, 15:26
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hei, Rebecca her!

  Nå har jeg skrevet, mens Kristine har svart på spørsmålsrunden. Svarene finner dere under. Håper dere blir fornøyd :)

  Ta gjerne en tur innom bloggen min også om ønskelig - www.rebeccamaylam.blogg.no 

   

  Hvor mye veier du den dag i dag? :D 

  - Sist jeg veide meg viste vekten 88,5kg, som er ca 1 uke siden. 

  Tror du det er realistisk at jeg får operasjonen innen 6 måneder?

  - Det kommer helt ann på hvor i landet du skal opereres. I Arendal er det nesten ikke ventelister, mens i Tønsberg er det 2-3 år med ventetid. Det er vanskelig å gi noe fasitsvar. 

  Hvor lang tid tok prosessen fra start til slutt med deg?

  - Jeg søkte om operasjon i februar 2010 og ble operert i desember 2012. 

  Vekten ligger på 123-5 og har gjort det de siste årene. Bmien min er rett under 42-3, ingen tilleggsykdommer. Det er ikkje det at jeg er usikker på om jeg vil opereres, for jeg har prøvd å gå ned siden jeg var rundt 10-12 år (70-80kg) men aldri fått det til. Resten av familien min er normalvektige og som ernæringsfysiologen sa, spiser jeg overraskende sunt. Hva tenker du om situasjonen/Evt. Valget eller muligheter?

  - Operasjon gir deg mulighet til å gå ned i vekt, men du må også være villig til komplikasjonene og alle baksidene ved en operasjon. Som for eksempel å dumpe av alt du spiser. 

  Jeg lurer på om du angrer på operasjonen?

  - Jeg har vell mer eller mindre en gang daglig hvor jeg spør meg selv hvorfor jeg har operert meg, da jeg sliter slik. Men samtidig vet jeg at jeg ikke hadde gått ned disse kiloene på egenhånd. Jeg vil påstå at det er baksiden av medaljen. Man må alltid ofre for å oppnå. 

  Dumper du fortsatt mye?

  - Jeg kan telle på en hånd de gangene jeg ikke dumper når jeg spiser. Jeg dumper av alt jeg spiser i større eller mindre grad. 

  Hvor mye har du gått ned siden din gbp?

  - På operasjonsdatoen veide jeg 131,7kg og i dag, 6 måneder seinere viser vekten 88,5kg.  

  Jeg lurte litt på ang operasjonen, eller tiden etterpå... hvordan er det med overflødig hud?

  - Det er selvfølgelig veldig individuelt, men jeg ser allerede at jeg må gjennom flere plastiske operasjoner for å fjerne overflødig hud. Blant annet mage, armer og pupper. 

  Hvordan spiser du nå? tenker på antall måltider om dagen, type mat? hva dumper du mest av?

  - På en god dag får jeg i meg 4 måltider, men på en dårlig dag får jeg i meg 0-1. Dette har selvfølgelig en forbindelse med cellegiften. Jeg sliter såpass med matlyst, så spiser det jeg har lyst på. Jeg prøver selvfølgelig å prioritere proteiner. Jeg dumper av alt, men det er veldig individuelt hvor ille det blir, det er ikke noe mønster på det. 

  Hva er fremtidsmålene dine? :)

  - Det er vanskelig å tenke på framtiden når man er i denne situasjonen man er da jeg ikke vet hvordan fremtiden blir. Men første prioritet er å komme seg ut i jobb igjen og få kjøpt seg leilighet.

  Når du skulle inn i selve operasjonsrommet, på operasjonsbordet, hvordan lå du da? (i forhold til klær osv). Lå du toppløs? Eller hadde du på deg den trøya?

  - Jeg hadde på meg trøya. Man er alltid tildekket. 

  Har du opplevd at brystene dine har blitt mye mindre etter operasjonen? Er livredd for at det skal skje..

  - Det er selvfølgelig mindre fyll i de, men de rommer ca det samme, men da at det er mest hud. 

  Trener du mye, slik at huden din strammes opp? 

  - Nå har jeg ikke overskudd til å gjøre dagligdagse ting pga. kreften og cellegiften, så det er uaktuelt å trene. Men jeg gleder meg veldig til å begynne igjen!

  Får vi se noen nye bilder snart?:D

  - Dette er nylig tatt:

  Hvordan går det egentlig med deg oppi alt dette her? :-) Veldig spent på å høre om fremgangen :D

  - Det går på ett vis. Det er selvfølgelig tungt å være kreftpasient og slankeoperert, men man går inn i en slags overlevelsesmodus vil jeg tro. 

  Har operasjonen stått til forventingene? Har livet etterpå blitt slik du håpet?

  - Nå er jo jeg i en litt spesiell posisjon, så livet har absolutt ikke blitt slik jeg hadde trodd. Men jeg håper det blir slik når jeg kommer meg etter cellegiften.

  Lurer egentlig mest på hvordan det går med humør, motivasjon og din innstilling til den tøffe kampen du er oppi. Slanking er vel hardt nok i seg selv, men med kreft oppå toppen høres det helt hinsides vanskelig ut. Stå på!

  - Det går veldig opp og ned. Første uken etter cellegift er motivasjon, humør og alt på bunn, men det kommer seg etterhvert. Nå klarer jeg heldigvis å se slutten og, jeg er ferdig om en måned til!

  Hva er din største drøm for fremtiden?

  - Min største drøm er å bli og holde meg hundre prosent kreftfri og komme seg hundre prosent av cellegiften og ikke få noen senskader av den. 

  Hvordan går det med hodet når kroppen går ned? (klarer du å se vektnedgangen selv?)

  - Nei, jeg føler meg fortsatt som jeg gjorde før jeg opererte meg. 

  Hvordan går det med gutter og kjæreste? Festing?

  - Det er så vidt jeg har overskudd til å møte de nærmeste, så festing og det å møte nye folk er forsåvidt uaktuelt forløpig. 

  Du skulle kjøpe deg stor bil, hvordan går det? :)

  - Nå er huskjøp førsteprioritet. Når jeg har fått kjøpt meg leilighet kan jeg begynne å tenke på billån for å kjøpe den bilen jeg har lyst på. 

  Skal du ta opp noen fag og studere? Ernæringsfysiolog kanskje?

  -  Jeg har fortsatt lyst å få meg en utdannelse, men det er langt bak på listen akkurat nå. 

  Jeg lurer på om din holdning til folk som ikke er syltynne har endret seg nå som du har gått ned?

  - Jeg vil ikke påstå at holdningen min til overvekt har endret seg, men jeg vil ikke gi meg før jeg er normalvektig. Jeg vil ikke være fornøyd dersom jeg har 10kg for mye, men jeg vil ikke påstå at jeg ser ned på overvektige fordi jeg har blitt mindre. 

  Og så lurer jeg litt på om synet ditt på livet er blitt noe annerledes etter at du fikk påvist kreft?

  - Ja absolutt. Jeg har innsett det at man må ikke ta livet og helsa som en selvfølge. Jeg er savner å ha en normal hverdag. 

  Jeg lurer på om du fikk kreft fordi du er overvektig?

  - Man kan aldri si en hundre prosent sikker grunn til lymfekreft, men mange forskere mener at hormonforstyrrelser kan være årsak til kreft, og at jeg da har hatt hormonforstyrrelser som har ført til kreften.

  Kan du fortelle om diverse episoder hvor familie/eller medelever har skjelt deg ut pga. overvekten din som barn. 

  - Jeg har aldri blitt skjelt ut pga. overvekt. 

  Hva ser du når du ser på gamle bilder, er du større eller mindre enn du følte deg?

  - Jeg syntes jeg så større ut da enn hva jeg følte meg. 

  Greier du å fokusere på mat/vekt eller går energien til kreftbehandlingen?

  - Jeg fokuserer på å få i meg nok mat. Det er der tankene mine ligger, fordi jeg vet at da blir hverdagen bedre. Men jeg tenker ikke på vektnedgang eller slanking da jeg har problemer med å få i meg nok næring. 

  Ville du ha latt deg operere dersom du hadde fått kreftdiagnosen tidligere?

  - Både ja og nei. På en måte er jeg glad for at jeg går gjennom alt sammen samtidig, fordi da har jeg 6 måneder hvor det er veldig tøft, men samtidig kommer jeg bedre ut av det da jeg er ferdig med cellegiften. Da er den verste tiden over. I tillegg har jeg en glede ved vektnedgangen opp igjennom det tunge med kreften. 

  Hvordan ser prognosene ut?

  - Prøvene viser at jeg er kreftfri. Nå tar jeg siste rest for å forhindre tilbakefall. 

  Når forstod du at operasjon var løsningen for deg?

  - Jeg bestemte meg hundre prosent da jeg var 18år, men skjønte ganske tidlig at operasjon kunne bli en mulighet seinere. 

  Får du tilbud om hjelp fra psykolog, er det noe de anbefaler/tilrettelegger for og lignende?

  - Du får tilbud om psykolog som kreftpasienten, men jeg sendte henvendelse til psykolog før jeg ble vektoperert da jeg visste det ville bli mye å bearbeide. 

  Du virker så omsorgsfull -er sykepleier noe du kunne tenke deg?

  - Har vært inne på tanken, men mye pga. turnus og drittarbeid så er ikke sykepleier noe som er aktuelt, selvom de gjør en beundringsverdig jobb!

  Bildet tatt i dag - nytt tøy fra Vero Moda :D

 • Publisert: 22.06.2013, 15:26
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">19 kommentarer
 • Noe du lurer på?

 • Publisert: 19.06.2013, 20:38
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hei mine skjønne :)

  Siden jeg er fryktelig dårlig til å oppdatere så kjører jeg i gang en spørsmålsrunde i stedet. Jeg skal på sleepover hos Rebecca til helgen så da får jeg litt skrive hjelp. Kom på at jeg ikke har hatt noe spørsmålsrunde siden operasjonen så det er virkelig på tide!

  Så hvis det er noe du lurer på ang operasjonen, tiden etter, kreften, hverdagen min nå eller andre ting, så legg igjen spørsmålet i kommentarfeltet. Svarene kommer i løpet av helgen :)

 • Publisert: 19.06.2013, 20:38
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">23 kommentarer
 • Fantastisk uke

 • Publisert: 09.06.2013, 22:30
 • Kategori: Lymfekreft
 • I morgen er det klart for den niende cellegift behandlingen og jeg gruer meg skikkelig. Denne uken har vært så fin at jeg kjenner det blir ett langt og hardt fall til bunnen i morgen.

  Rebecca og Hans flyttet hjem forrige lørdag så på mandag var jeg hos dem og grillet, tirsdag var jeg på CT også grillet hos mamma og dem, torsdag var jeg hos Tine for en lotus date, fredag var jeg først hos hudpleien som nesten er naboen min for en times massasje og ansiktsbehandling før jeg dro på sleepover hos Rebecca med sushi og baileys (som jeg tålte! Hurra). I går kom Maud og pomeranien Stella på besøk mens jeg var hos Rebecca og vi hadde noen kjempe koselige timer på terrassen. I dag har jeg også grillet og hatt litt familiekos.

  Føler nå at første uken etter cellegift er helt forferdelig mens andre uken er ganske fin. Første dagen jeg er ute er alltid tung men så går det bare oppover. Med andre ord så har jeg hatt en veldig fin og sosial uke i ett kanon sommervær. Fryktelig kjedelig at jeg ikke kan være i solen når vi først har en fin sommer, men jeg nyter dagene likevel :)

  Dette bildet fant jeg i albumet til Rebecca fra da hun var ett år i USA som 17åring. Syntes det er så fint <3

 • Publisert: 09.06.2013, 22:30
 • Kategori: Lymfekreft
 • #comments">10 kommentarer