hits

KRISTINE FJELLESTAD

Forvrengt syn på vektnedgang

 • Publisert: 30.08.2013, 18:16
 • Kategori: Overvekt
 • Det er ingen hemmelighet at vektnedgang er komplisert. Selv om det er mye som skjer med kroppen så er det sjelden hodet henger med og de fleste føler seg ikke mindre tiltross for at de har mistet mange kilo. Jeg har mistet 50kg siden operasjonen og føler meg fortsatt som 130kg gamle Kristine.

  I mens jeg gikk på cellegift så raste jeg ned 50kg på syv måneder og fikk såvidt i meg mat. Det lille jeg spiste ble jeg superkvalm av og det eneste jeg ville var å kunne få i meg litt mer mat og slippe å bli så dårlig. Nå er matlysten på topp og jeg blir ikke lengre like dårlig. Problemet er bare at vekten har stått stille i over en måned og det gjør meg kjempe stresset. I dag når jeg veide meg så hadde til og med vekten gått opp 2,5kg. Jeg veier nå 82,5 og jeg er livredd for å ikke gå ned mer eller at vekten skal gå videre opp.

  Jeg spiser helt normal mat og ikke store mengder (Prøver jeg hvertfall å si til meg selv). Jeg klarer såvidt en hel brødskive og her om dagen når jeg spiste laks så klarte jeg såvidt en hel laksefileet men da hadde jeg ikke noe tilbehør til bortsett fra litt mager kesam som dressing. Jeg føler jeg spiser riktig men samtidig kommer tankene om hva jeg må gjøre annerledes for å gå videre ned. Jeg klarer ikke helt å legge fra meg fitness livsstilen og tanken om at det er eneste mulighet for at jeg skal nå målene mine.

  Likevel  vet jeg jo at kroppen min har mye og jobbe med. Ett ekstremt vekttap på kort tid og det å komme seg etter cellegift er ikke bare bare. I utgangspunktet trenger jeg all næringen jeg kan få slik at jeg kan bygge opp kroppen min til det normale igjen for så å fokusere mer på å bygge den kroppen jeg vil ha. Styrketrening er uaktuelt på en god stund ennå og jeg kan ikke gå mer i kcal underskudd enn hva jeg allerede er. Jeg lurer også på om vektnedgangen har stoppet opp fordi jeg rett og slett spiser for lite.

  Heldigvis vet jeg hva jeg skal gjøre for å få større resultater men som folk prøver å si til meg.. Jeg er ikke klar for å inn i den livsstilen så kort tid etter cellegift, men guud så frustrerende det er når vektnedgangen når platåer. Heldigvis er jeg jo bare ni måneder post op og det er få som stabiliserer vekten sin allerede da med mindre de ikke har vært særlig store i utgangspunktet.

  Også har jeg forresten kjøpt meg ny bil. Den er sååå fin og skal hente den på mandag. Can't wait!!

   


  Gleder meg til å trene med denne kjekkasen igjen! En som kan sakene sine hvertfall ;)

 • Publisert: 30.08.2013, 18:16
 • Kategori: Overvekt
 • #comments">4 kommentarer
 • Hjemmelaget og sunn tikka masala

 • Publisert: 29.08.2013, 14:55
 • Kategori: Trening og mat
 • I dag fikk jeg endelig eksperimentert litt på kjøkkenet igjen og denne gangen ville jeg prøve å få til en sunn og hjemmelaget tikka masala. Indisk er noe av det beste jeg får men de ferdig glassene er mer lørdagsmat enn hverdagsmat så hva er vel da bedre enn å lage noe man kan spise daglig uten dårlig samvittighet? Var litt skeptisk på om jeg fikk til krydderet med de riktige smakene men denne var mye bedre enn forventet og jeg kommer aldri til å kjøpe ett ferdig glass i mitt liv!

      

  Til to personer trenger du:


  - Ris (Jeg bruker bare en pose med boil in bag)
  - To kyllingfileeter
  - En sjalottløk
  - To hvitløksfedd
  - Champingjong etter ønsket mengde
  - En halv boks hermetiske og hakkede tomater
  - En halv boks creme fraiche
  - En spiseskje sukkerfri ketchup/tomatpure
  - Tandoori masala krydder
  - Paprikakrydder
  - En teskje kanel
  - Litt olje til steking

   

  Du begynner med å kutte opp champingjong og sjalottløken og steker dette. Når det er ferdig legger du det til sides i mens du steker kyllingen (i biter) sammen med olje, tandoori masala krydder og paprika krydder. Tar ca halvparten av paprika krydderet i forhold til masala krydder. På slutten av steketiden tar du oppi kanelen.

  Når dette er ferdig har du løk og sopp tilbake i panna sammen med tomat, ketchup, hvitløk og creme fraiche. Rør godt og la det stå å putre på lav varme i noen minutter. Gjerne smak til med krydderet men tandoori masala krydderet skal ikke dominere smaken.

  Enklere blir det ikke! Selv om retten kanskje ikke ser så delikat ut så er det noe av det beste jeg har spist. Perfekt sammensetning av krydder og perfekt konsistens på sausen. Gleder meg allerede til neste måltid så LOV meg at dere tester denne ut :)

   


 • Publisert: 29.08.2013, 14:55
 • Kategori: Trening og mat
 • #comments">19 kommentarer
 • Babysteps og triggerpunkt behandling

 • Publisert: 26.08.2013, 19:22
 • Kategori: Min hverdag
 • Nå er det lenge siden jeg har oppdatert dere men dagene går i ett. Eller.. For min del er det akkurat som om døgnet har færre timer siden jeg blir helt utkjørt veldig fort. Da er det rett hjem til sofaen og sove litt og neste dag er jeg klar for nye utfordringer.

  Formen blir også sakte men sikkert bedre og jeg tester stadig nye grenser. Matvarehandling er ikke lengre en like stor utfordring med mindre jeg skal handle mye. Jeg har vært på kino for første gang på mange måneder og jeg har til og med tatt moppen raskt over gulvene her hjemme. Matlagingen har jeg også begynt så smått med igjen så nå er det ikke lengre ferdig mat og jeg NYTER det! Sakte men sikkert får jeg tilbake livet mitt igjen og jeg er ikke like avhengi av å ligge på en sofa for å være sosial og jeg digger det.

  I morgen skal jeg tilbake til kreftlegen min for en sjekk og sende søknad til rehabiliteringssenter. Jeg har lest meg opp på de forskjellige og foreløpig syntes jeg Cato senteret virker mest aktuelt. Er det noen av dere som har kjennskap til noen av senterene? På fredag skal jeg også i møte med jobb for å snakke om veien videre og jeg gleder meg såå til å komme tilbake igjen selv om legene har vært klare på at det mest sannsynlig ikke vil skje før på nyåret.

  I dag har jeg også vært hos akupunktør for første gang i mitt liv. Jeg har nemlig en nakke jeg har slitt med i flere år og nå fant jeg ut at det var på tide å få gjort noe med det og akupunktør hjelper jo mot alt. Hun drev med triggerpunkt behandling slik at når hun traff en knute så hoppet muskelen og etterpå drev hun med kopping massasje. Skikkelig uvant men absolutt ikke så vondt som jeg så for meg! Hun kan også stikke mot trøtthet og bivirkninger etter cellegift/kreft så jeg har planer om å gå fast en periode. Stort pluss at hun holder til 500 meter unna meg også! :))

   

  Jeg mangler forresten litt inspirasjon til innlegg så er det noe spesielt dere vil jeg skal skrive om? Har planer om å skrive litt om kosttilskudd etter en slankeoperasjon og ett innlegg om overflødig hud vil også komme etterhvert :)

   
 • Publisert: 26.08.2013, 19:22
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">8 kommentarer
 • Xlash vippeserum

 • Publisert: 19.08.2013, 20:14
 • Kategori: Blogg


 • Nå som jeg er ferdig med cellegift så kan jeg ikke få vippene mine tilbake igjen fort nok. Jeg har vurdert å sette på vippe extension men det vil både ødelegge for mine naturlige vipper også er det jo så dyrt! Hva er vel da bedre enn å få egne lange, dådyrvipper uten å blakke seg helt?

  Jeg har derfor bestemt meg for å prøve ut xlash vippeserum som garanterer lengre, fyldigere og mørkere vipper. Etter litt lesing på siden dems så er visst dette perfekt til kreftpasienter da vippene skal komme raskere tilbake igjen. Det beste av alt? De har 100% fornøyd garanti, så dersom du ikke er fornøyd så får du pengene igjen! Det er også gratis frakt, produktet er naturlig og kommer av planteekstrakter og de tester heller ikke på dyr.  Det finnes mye vippeserumer på markedet og for å være helt ærlig så er jeg litt skeptisk, men xlash er det mest solgte serumet og det sier litt om hvor trygg de er på seg selv og hvor bra det funker når du får pengene igjen dersom du ikke er fornøyd.

  Nå tar det nok litt lengre tid for min del før jeg får resultater siden jeg ikke har noe vipper overhode, men jeg gleder meg til å teste det ut. Kommer også til å skrive en produktomtale når jeg har testet det ut en stund.

  Xlash koster 499kr men da har du serumet i 3 -5 måneder, avhengi av om du bruker den bare oppe eller nede også. Det er altså mye billigere enn vippeforlengelse! Du bruker den en gang daglig (Helst på kvelden) til du har oppnådd ønsket resultat og deretter går du over til å kun bruke den 2 - 3 ganger i uken for vedlikehold.

  Xlash kan dere få kjøpt HER.

   
 • Publisert: 19.08.2013, 20:14
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer
 • Matbudsjett og planlegging

 • Publisert: 18.08.2013, 20:02
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass


 • En av godene ved en slankeoperasjon er helt klart matbudsjettet, selv om dette ikke var en avgjørende faktor til om jeg skulle legge meg under kniven eller ikke. Nå begynner matlysten endelig å bli litt mer stabil og jeg orker å tilberede mer mat enn tidligere. Når jeg har regnet over budsjettet mitt så ligger jeg vel på maks 300kr i uka men da handler jeg smart og er flink til å planlegge. Planlegging er alfa og omega når man bor alene slik at jeg slipper å kaste så mye mat!

  Blant annet så kjøper jeg inn mat som kan fryses eller holder seg lenge i kjøleskapet. Som regel spiser jeg middag til alle måltidene mine siden jeg alltid får så mye mat ut av en enkel middag og da har jeg mat i ca tre dager. Dersom jeg vet at jeg lager ett måltid som jeg kan ha over flere dager, passer jeg på at jeg ikke har brød/pålegg som kan bli dårlig på disse dagene. Det jeg gjorde sist gang var at jeg kuttet opp brødet i butikken og fryste det ned når jeg kom hjem slik at jeg bare trenger å ta opp ett par skiver av gangen.

  Det er lett å bli litt "revet" med når matlysten kommer tilbake og jeg har så mange ideer til sunn og god mat jeg vil lage, men uten planleggingen så hadde mye av det gått i søppla. Før en butikk tur så planlegger jeg faktisk ned til hver eneste dag og hvert eneste måltid og handler for 1 - 2 uker av gangen. Da unngår jeg å kaste mat som blir dårlig og holder matbudsjettet nede.

  Før jeg opererte meg så brukte jeg sikkert 5 - 6000kr i måneden på mat (Kjøpte alltid lunch på jobb og spiste mye godis) så nå går heldigvis de resterende pengene inn på sparekonto i stedet. Det er ikke alltid like lett å skulle spise sunt og næringsrikt samtidig som man prøver å tenke over hvilken mat som holder seg lengst, men akkurat nå spiser jeg en "normalkost" og tenker heller på hva jeg har lyst på enn hva som er sunnest. Heldigvis er det som regel sunn mat som frister mest.

  Og hvis dere lurer på hvordan en typisk handleliste ser ut for meg så var dette handlelisten min for sist gang;

   

  - Laks
  - Brokkoli
  - Wok grønnsaker
  - Agurk
  - Skinke
  - Ost
  - Grovbrød
  - Sprøstekt løk
  - Søt sennep
  - Mager kesam
  - Creme fraiche
  - Karbonade deig
  - Mousakka
  - Melk
  - Leverpostei
  - Sylteagurk
  - En troika
  - Sweet and sour saus  En favoritt og nok til fire måltider for meg!

  Dette var meningen skulle holde en uke og meste parten har jeg fortsatt ikke rørt. Mousakka handlet jeg inn sånn at meg og Rebecca kunne ha det på mandagen, laksen har jeg planer om å lage to forskjellige middager ut av hvor jeg har mager kesam, sweet and sour saus og brokkoli til det ene måltidet og wok grønnsakene og creme fraichen til det andre. Sennepen og sprøstekt løk hadde jeg planer om å lage små snacks av sammen med roastbiff men de var utsolgt for roastbiff.

  Brødet tok jeg første skiven av på torsdag, samme med skinken. Leverpostei, sylteagurken og troikaen ligger fortsatt urørt og dette handlet jeg forrige lørdag. Det sier litt om hvor lite som faktisk blir spist og hvor lavt budsjett jeg har i løpet av en uke/måned. I tillegg hadde alt for mye av dette gått i søpla hvis ikke det var for nøye planlegging. :)

   

  Til dere andre som er slankeopererte.. Planlegger dere nøye, eller er det mye som går i søpla?

   


 • Publisert: 18.08.2013, 20:02
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Tøy tilsalgs størrelse 44 - 48

 • Publisert: 14.08.2013, 14:49
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • Alt tøyet er nå solgt

   

  Her kommer resten av tøyet. Til dere som allerede har sendt mail og er interessert i noe av det andre, så kan mye av dette også passe dere :)

   


  Varm og vanntett vinterbukse i str 48 (Selene er klippet av). 100kr  //  Tøff piratbukse fra zizzi i str 48. 50kr

   


  Dongeribukse str 46 (Har to av disse). 100kr for en eller 150 for begge.  //  Enkel sommekjole str XL 30kr.

   


  To dongeri shortser i str 44. 150kr for begge.

   


  Shorts i str 44 (Med stretch), den ene mangler en knapp bak. 150kr for begge.

   


  Jeans str 44 (Aldri brukt) 50kr  //  Cardigan str XL 50kr

   

   
  Høytlivsbukse i merket pieces str L/XL men er stor i størrelsen så tilsvarer nok en 44. 100kr

   

   
  Enkel genser fra merket gant i str L. 50kr  //  Fuske pelsvest fra VILA 100kr.

   

   
  To søte tunikaer 80kr for begge

   

   

  Send meg en mail på kristinefjellestad@yahoo.no dersom det er noe du er interessert i. Prisen kan diskuteres :)

   


 • Publisert: 14.08.2013, 14:49
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • #comments">3 kommentarer
 • Tøy tilsalgs i størrelse 50 - 54

 • Publisert: 13.08.2013, 15:18
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • I går fikk jeg besøk av Rebecca som skulle hjelpe meg å gå igjennom å sortere alt tøyet mitt. Jeg hadde nemlig tøy igjen i skuffene som jeg brukte før jeg ble operert så nå var det virkelig på tide å bli kvitt det! Fire søppelsekker med tøy ble det jammen meg, så nå er det ikke mye igjen i garderoben min. Heldigvis skal jeg jo på "brukttøyshopping" på torsdag :-D Siden det ble så mye tøy så deler jeg opp innleggene i størrelse. Her er første del og de andre størrelsene kommer i morgen.

  Jeg fikk masse mail og tilbakemeldinger på forrige innlegget hvor jeg skrev at jeg hadde tøy tilsalgs, men i stedet for å sende bilder av hvert enkelt plagg til alle så legger jeg det heller ut her. Siden masse av tøyet er i typisk L og XL så har jeg valgt å kategorisere det slik at dere vet hva som passer og ikke. Den kategorien det er mest av er i str 50 - 54 men alt dette er tøy jeg brukte før jeg ble operert så ligger du mellom disse størrelsene så skal alt passe.

  Send meg en mail på Kristinefjellestad@yahoo.no dersom det er noe du er interessert i men de som ønsker alt eller store deler vil bli prioritert. Desto mer du kjøper, desto mer avslag i pris får du også. Kjøper betaler porto.


   Plaggene blir fjernet etterhvert som de blir solgt. Dersom noen av dere bor i nærheten og ønsker å se på plaggene/prøve dem så er dere velkommen til det.  Bluse 50kr   //  Treningstopp i deilig stoff 50kr


  Kjempe god vinterjakke. Hel og pen. 250kr

   


  Tre topper med blonder i beige, lyserosa og hvit. 100kr for alle tre.

   

   
  Kjole/topp 50kr  //  Kjempe fin overdel, kun brukt en gang 100kr

   


  Kjempe deilig å luftig topp 100kr

   


  Deilig og varm cardigan fra Gina Tricot 80kr  //  Enkel genser 50kr

   


   Jeanstights 80kr  //  Deilig fleece genser (Stor og god) 100kr

   


  Enkel genser med detaljer på skuldrene 50kr  //  Bluse 50kr

   

   
  Fluffy og deilig morgenkåpe fra Zizzi som er mer enn stor nok. 100kr  //  Deilig fleece genser 100kr

   

   
  Kjempe fin overdel som kan brukes på mange måter. 80kr

   

   
  Bluse 80kr

   


  Belter fra Zizzi. 50kr stykket. (Det svarte brede og det svartet flettet er solgt)

   


  Ballerina kjøpt på helsebutikk i Danmark med gelesåle slik at man ikke får vondt i rygg/knær. Str 41. 100kr

   

 • Publisert: 13.08.2013, 15:18
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • #comments">3 kommentarer
 • Nesten som julaften

 • Publisert: 09.08.2013, 18:30
 • Kategori: Min hverdag
 • I går følte jeg nesten at det var julaften. For en fantastisk dag! Jeg var invitert på middag til Tante og Simon hvor jeg fikk helstekt makrell med agurksalat og rømmesaus. Noe av det beste jeg får! Jeg har ikke spist dette på sikkert ti år så gleden var stor når Tante var ute å fisket med pappa i båten dagen før og fikk hele fem makreller. Ikke nok med at jeg spiste meg god og mett i går men jeg fikk med meg rester så denne jenta hadde faktisk makrell til frokost i dag :-D Og det beste av alt? Jeg hadde ikke antydning til dumping. Hurra!

  Etter middag dro jeg for å plukke opp søte Silje på jobb. Jeg hadde nemlig kjøpt en del tøy av henne som jeg fortsatt ikke hadde fått hentet og siden vi bor på samme sted så kunne hun like godt sitte på med meg hjem. Tøyet var knall fint og passet perfekt! Det var blant annet en trenchcoat, vinterjakke, to bluser, en pelsvest og to bukser. Trengte sårt noe ordentlig tøy og ikke bare joggebukser som jeg går rundt i konstant.

  Når jeg sjekket posten så hadde jeg jammen meg fått flere pakker også. En ny parykk som var nyyydelig, ett armbånd, en ring, tannbleking og bursdagsgave til lillebror. Er kanskje ikke rart at jeg følte det var julaften i går? Hehe..

  Nå gleder jeg meg bare til å dolle meg opp i nytt tøy og nytt hår. Kan ikke huske sist jeg stelte meg litt!

   


 • Publisert: 09.08.2013, 18:30
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">7 kommentarer
 • Gjenbruk av tøy

 • Publisert: 08.08.2013, 14:48
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • Siden jeg nå har rast ned i vekt og må bytte ut hele garderoben min så har jeg blitt veldig glad i å kjøpe brukt. Jeg har kjøpt veldig få helt nye plagg og spart mye penger på det. Jeg har jo fortsatt 20kg igjen til mål men regner med at vektnedgangen kommer til å gå senere nedover nå, så det vil jo si at jeg trenger tøy underveis men likevel må tøyet byttes ut senere igjen. Neste uke skal jeg faktisk på besøk til ei som har tre søppelposer med tøy hun skal kvitte seg med så da håper jeg å komme hjem med det meste jeg trenger.

  For å få plass til det nye tøyet mitt så må jeg rydde bort det gamle, jeg har jo ikke ryddet bort noe spesielt siden jeg opererte meg. Jeg vet at det er mange som venter på operasjon som leser bloggen så jeg hadde rett og slett håpet og selge alt samlet som en klespakke til noen som skal operere seg slik at jeg slipper å sende avgårde ett og ett plagg. Eller i det minste selge store deler til en person. De som bor i området og kan hente blir også prioritert.

  Når det kommer til hva jeg har av tøy så er det alt i fra størrelse 54 - 44/42 og bluser, kjoler, tunikaer, topper, pysjer, bikini, treningsbukse (rønish), ytterklær (Inkl boblebukse), store og gode hettegensere/bukser, belter og ringer med strikk. Egentlig alt dere kan tenke dere.. Har også noen vesker og sko jeg skal selge. Dere som er interessert kan sende meg en mail på kristinefjellestad@yahoo.no med hva dere er interessert i, så skal jeg gå igjennom alt og evt sende dere bilder. Pris blir vi enige om men dersom noen av dere ønsker alt så skal dere selvfølgelig få en god pris :)

  Her er noe av tøyet jeg skal kvitte meg med;

   


  Hettegenser//Røhnish treningsbukse og genser


  Kjole og veske

   


  Bluse, belte og ring//Overdel og belte

   


  Bikini

   


  Bluse og veske//Shorts

   


  Ytterjakke//Fleecegenser
  Dette er bare ett lite utvalg og noe av det jeg hadde bilder av fra før av! Som sagt skal jeg gå igjennom alt og kan sende bilder til dere som er interessert, men de som ønsker alt eller feks en klespakke i den størrelsen jeg var før operasjonen så kan det også ordnes :) Send meg en mail med hva du er ute etter og størrelse (Evt som du er på vei nedover i vekt eller skal opereres).

   

   


 • Publisert: 08.08.2013, 14:48
 • Kategori: Klær - Hvor jeg handler fra, innkjøp og tips
 • #comments">6 kommentarer
 • Kreftfri men ikke frisk

 • Publisert: 06.08.2013, 20:20
 • Kategori: Lymfekreft
 • I går var en veldig spesiell dag for meg. Det var nemlig første mandagen hvor jeg skulle hatt cellegift men siden jeg nå er ferdig så slapp jeg. Jeg var likevel en tur på sykehuset for CT og når jeg kom hjem så følte jeg meg nesten som jeg pleier etter cellegift. Dette var bare psykisk men en veldig spesiell følelse.

  Jeg merker også på dem rundt meg at de er glade for at jeg er ferdig fordi det betyr at jeg endelig blir meg selv igjen og at de får meg "tilbake", men selv om jeg er ferdig med cellegift så har jeg en lang vei igjen å gå. Jeg er langt i fra frisk og det finnes også en liten sjanse for at jeg må ha to kurer (Fire behandlinger) til med cellegift, dette får jeg svar på når jeg skal inn på radiumen neste uke, men jeg krysser alt som kan krysses for at jeg slipper dette.

  Det er også en lang vei igjen før jeg kan ha en normal hverdag. Jeg kjenner at jeg gleder meg så til de hverdagslige tingene at jeg planlegger dem allerede men sannheten er jo at kroppen min er så ødelagt etter seks måneder med gift og ennå lengre tid med minimalt med mat at alt er en utfordring. Bare etter besøk hos folk hvor jeg ligger på sofaen så er jeg utslitt etterpå så det å være sosial på andre måter kan jeg se langt etter foreløpig. Egentlig hadde jeg lyst å fylle opp uken min med sosiale eventer allerede nå og kjenner jeg har fryktelig dårlig samvittighet ovenfor meg selv fordi jeg bare ligger på sofaen og ser den ene serien etter den andre men jeg kjenner at det er det jeg trenger nå. Matlysten begynner å komme seg så da vil jeg heller fokusere på å få i meg næring, slappe av og nyte dagene hvor jeg ikke er kjempe dårlig på grunn av cellegift.

  Jeg syntes også det er fryktelig vanskelig å finne den gyldne middelvei. Siden jeg har fatiuge (Kronisk utmattelse) så er det viktig å komme seg ut å være aktiv men det må ikke bli for mye for da kan det bare bli verre. Heldigvis er jo dette noe jeg skal få hjelp til etterhvert og selv om det er en sjanse for å ikke bli kvitt fatiguen så skal ikke jeg være innen for den gruppen. Jeg skal bli helt frisk!

  I mellomtiden håper jeg bare mine nære og kjære forstår at selv om jeg er kreftfri så er jeg ikke frisk og jeg har fortsatt en lang vei igjen. Jeg håper at innen en måneds tid så vil jeg klare å være litt sosial som å gå ut å spise, dra på kino eller andre sosiale ting men det finnes jo ingen garantier. Jeg har aldri vært i denne situasjonen før så jeg har ingen ide om hva som er vanlig eller hvordan min kropp vil reagere.

  Heldigvis er jeg sta som ett esel og fokuset nå blir å ta en dag av gangen med næringsrik og riktig mat, nok hvile og kjenne på kroppen hva den klarer. :)

   
 • Publisert: 06.08.2013, 20:20
 • Kategori: Lymfekreft
 • #comments">3 kommentarer
 • Kinamat og oreokake

 • Publisert: 03.08.2013, 14:14
 • Kategori: Min hverdag
 • I går fikk jeg besøk av min aller beste Tine som hadde med seg kinamat, oreokake og cakepops. Hun ville nemlig feire at jeg var ferdig med cellegift og med Tine og kake så er livet mitt komplett. Hehe! Jeg klarte desverre bare en skje med kake så cakepopsene ble fryst ned og jeg har kost meg med rester av kaken i dag. Eller.. Jeg kommer nok til å ha de restene i flere dager.

  Ikke nok med at hun oppvarter meg med mat men hun begynte også å vaske leiligheten min. Kjøkkenet og badet hadde ikke vært så fint på lenge! Vi fikk til og med tatt bilen innvendig og det trengtes. FYSJ! Jeg har virkelig verdens beste venner og det er i tunge stunder du skjønner hvem som er der for deg å ikke. Jeg føler jeg har kommet ennå nærmere alle mine nærmeste og jeg setter så uendelig pris på hver å en av dem.

   


  Jeg tåler egentlig ikke nudlene spesielt bra, men det er sååå verdt det en sjelden gang.


  Fantastiske oreokaka som smakte akkurat som hjemmelaget!  I love you with all my butt. I would say heart but my butt is bigger <3

   

  Senere i dag skal jeg på sleepover hos Rebecca og kjenner jeg kommer til å streve med å holde meg våken. Det har vært ett himla tordenvær her i natt og jeg som syntes slik er kjempe koselig har ikke sovet noen ting. Det buldret bokstavligtalt rett over hodet på meg så jeg hoppet i sengen. Ikke blir det mye søvn på sleepover hos bestis heller siden vi ligger å kjaser hele natten, men sove kan man når man blir gammel, sant? :D

   

   

 • Publisert: 03.08.2013, 14:14
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">2 kommentarer
 • Minus 50kg på syv måneder

 • Publisert: 01.08.2013, 21:14
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg vet mange av dere er spente på vektnedgangen og hvordan hele denne prosessen har vært oppi alt. De fleste av dere begynte vel å følge bloggen min nettopp pga dette så kanskje dere er mer nysgjerrige på det enn kreften?

  For å være helt ærlig så har operasjonen vært noe av det verste jeg har gjort i mitt liv. Helt fra jeg våknet opp etter narkosen så har jeg tenkt "Hva har jeg gjort??". Likevel har jo ikke jeg hatt en normal tid etter en gastric bypass så hva som skyldes operasjonen og hva som skyldes kreft/cellegift vet jeg desverre ikke. Jeg har jo også hatt store problemer med dumping og har faktisk ikke hatt en eneste dag etter operasjonen hvor jeg ikke har vært kvalm. Det finnes ikke noe mønster i dumpingen heller selv om jeg såklart dumper mer av visse matvarer.

  Heldigvis kan jeg telle på en hånd de gangene jeg har "spydd", ellers er jeg bare ekstremt kvalm. Og grunnen til at jeg skriver "spydd" er fordi de aller fleste vektopererte ikke kan kaste opp. Hos meg kommer det bare opp skum, men det er visst en feil dersom man klarer å kaste opp har jeg hørt.

  Og vektnedgangen? Da jeg veide meg i går viste vekten 79kg, noe som vil si at jeg har gått ned 50kg siden jeg la meg under kniven for syv (snart åtte) måneder siden. Dette er egentlig alt for mye og siste måneden gikk jeg ned 10kg. Sånn er det når man går en hel uke uten mat på grunn av store sår i munnen. Jeg har fortsatt 15 - 20kg igjen jeg vil ned før jeg er fornøyd også må jeg begynne å tenke på fjerning av hud. Jeg har jo tross alt gått ned 70kg totalt og det setter sine spor for å si det slik.

  Ellers spiser jeg akkurat det jeg har lyst på av mat (Ikke det at det er så mye), men jeg fokuserer på høyt kcal inntak av proteiner og fett. En av favorittene er fullkornspasta med kylling, pesto og pinjekjerner. Godteri, kaker og is går det nesten ingenting av. Kake har jeg kun spist i bursdager (2 - 3 ganger), krem is tåler jeg ikke og saftis kan jeg spise en halv av. Har hatt perioder hvor jeg har spist ett par sure godteting i løpet av en dag når jeg ikke har hatt matlyst men kan ikke spise mer enn en ting før jeg blir kvalm. Jeg ønsket jo at jeg dumpet av alt og selv om jeg av og til kunne ønske at jeg kunne kjøpe meg en softis på fiskebrygga så er det jo en bra ting at jeg ikke tåler det. Hvis ikke ville jeg jo mest sannsynlig spist det ganske ofte.

  Operasjonen har utentvil gitt meg flere utfordringer enn jeg hadde trodd og det har vært mye tøffere enn jeg så for meg, men jeg ville ikke vært foruten den. Nå er jeg plutselig ikke tjukk lengre og er nede i en størrelse 40 i tøy. Hodet henger ikke helt med men det er ganske normalt. Når bare håret, brynene og vippene kommer tilbake så kanskje jeg kan føle meg litt bedre også :)

   
  Og ett før bilde hvis dere har glemt hvor stor jeg har vært;

   


  Bildet er tatt for nøyaktig ett år siden.

   

   


 • Publisert: 01.08.2013, 21:14
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">21 kommentarer