hits

KRISTINE FJELLESTAD

Girlsnight

 • Publisert: 08.11.2015, 18:24
 • Kategori: Min hverdag
 • I går inviterte jeg Stine og Kelly på en jentekveld her hos meg og som vi koste oss! Camilla som er søsteren til Stine kom også innom en tur. Jeg serverte ett fat med både ost, kjeks, druer og spekemat og tror det falt i smak hos alle. Syntes det er så koselig å diske opp med noe annet enn bare godteri og chips.
  Det er så lenge siden vi tre har hatt litt kvalitetstid og slike kvelder som i går er virkelig balsam for sjela. Tenk at jeg faktisk har bodd med begge disse jentene (Hver for seg) og fortsatt den dag i dag er vennskapet sterkere enn noen gang.

  Og siden Kelly har flyttet ut av byen så sov hun over her i natt og vi hadde en god gammeldags sleepover med kjas i sengen til langt på natt. Jeg setter så pris på de dagene jeg får tilbringe med noen av de nærmeste venninnene mine fordi jeg sjeldent har overskudd til å treffe folk. Heldigvis har jeg noen fantastisk forståelsesfulle venninner som alle vet at vi ikke blir noe mindre gode venninner bare fordi vi treffes sjeldent.

   

  Tusen takk for en fantastisk kveld, jenter! Håper dere koste dere like mye som jeg gjorde :)

   

   

 • Publisert: 08.11.2015, 18:24
 • Kategori: Min hverdag
 • #comments">15 kommentarer
 • Mine tips til infeksjonsfri hud

 • Publisert: 04.11.2015, 15:15
 • Kategori: Hudfjering
 • Jeg vet at det er flere av dere som leser bloggen som skal ha hudfjernings operasjoner etterhvert eller kanskje du ønsker å fikse på noe, selv om du ikke skal fjerne hud? Uansett er tiden etter utrolig kritisk i forhold til infeksjon og de aller fleste får antydning til vesking i sårene eller begynnende infeksjon/betennelse. Kirurgene kan bare gjøre sitt også er det vårt eget ansvar å følge opp hjemme.

  Jeg ser veldig mange får tips om vaske med medisinsk grønnsåpe og lufte såret dersom det er antydning til infeksjon og dette syntes jeg blir feil. Grønnsåpen er ikke sterk nok og lufting gjør kun at såret lukker seg, dermed ender du opp med å stenge infeksjonen inne. Heldigvis leste jeg mye om sårstell og har også venninner som er sykepleiere og lærte derfor mye av dem. I dette innlegget tenkte jeg derfor å skrive litt om hva du burde handlet på apoteket før en operasjon og hvordan du steller såret best mulig.   

  Innkjøpsliste fra apotek:

  - Micropore tape
  - Antibac
  - Medisinsk grønnsåpe
  - Brulidine desinfiserende krem
  - Klorhexidin
  - Tuphere
  - Mepore plaster
  - Kompress

   

  Mulig jeg handlet inn litt for mye men jeg fikk faktisk bruk for alt! Jeg gjorde ingenting med sårene før første dusj. Da brukte jeg antibac på hendene før jeg var borti sårene og dusjet med grønnsåpen (Uten å røre plasterene). Dette gjorde jeg faktisk helt til alt var lukket. Dusjet kroppen i vanlig såpe også over arrene  med grønnsåpe.

  Ved begge mine operasjoner har jeg hatt småinfeksjoner, men pga raskt og riktig sårstell har dette hele veien vært under kontroll og jeg har aldri trengt antibiotika eller andre behandliger fra sykehus/lege. 

  Når jeg fikk antydning til infeksjon så fjernet jeg tape i akkurat dette område og fortsatte å dusje med grønnsåpe. Dusjet annenhver dag og byttet på sårene hver dag. Etterpå renset jeg med klorhexidin (De dagene jeg ikke dusjet) også på med brulidin krem og plaster over (Mepore er favoritten og finnes i all slags størrelser).

  Når det kommer til plastring så valgte jeg å bytte over til micropore som er veldig god for sensitiv hud. Med denne tapen så kommer også grønnsåpen igjennom til sårene. Når jeg derimot hadde en liten betennelse i snittet så tapet jeg alt bortsett fra akkurat der for å kunne følge med såret.  Så mine tips litt oppsummert..

  - Bruk antibac på hendene når du driver med sårstell
  - Vask sårene med grønnsåpe hver gang du dusjer og ikke bare hvis du har antydning til infeksjon
  - Bruk en desinfiserende krem hvis du har begynnende infeksjon/betennelse. Heller litt for tidlig enn litt for sent.
  - Luft gjør at sår lukker seg fortere men du blir IKKE kvitt infeksjon av luft. 
  - Bruk nye og rene handklær etter hver dusj 

   

  Ellers vil jeg bare si lykke til dere som skal opereres i nærmeste fremtid. På facebook finnes det også en gruppe for slankeopererte som skal/har fjernet hud som heter postbariatrisk kirurgi som jeg vil anbefale :)

 • Publisert: 04.11.2015, 15:15
 • Kategori: Hudfjering
 • #comments">0 kommentarer
 • Slankeoperasjon er enkelt

 • Publisert: 01.11.2015, 18:13
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg ønsker å ta opp ett tema som jeg vet engasjerer mange. Dette med at slankeoperasjon er en enkel utvei på ett vektproblem. Sannheten er jo den at de aller fleste går ned mange kilo når dem opererer seg, uavhengi av hvor mye jobb dem legger i det. Man kan ligge på sofaen og kiloene renner av uansett om man ikke endrer kostholdet sitt eller blir mer aktiv. Ja, det er enkelt.. Du legger deg under kniven, du våkner opp med mindre magesekk og det første året forsvinner kiloene av seg selv.

  Personlig hadde jeg det ufattlig tøft etter min operasjon med mye komplikasjoner og det er utentvil den verste måten jeg har vært borti å miste kiloene mine på. Det jeg derimot irriterer meg grønn over er dem som ikke innser at man ikke kan leve som før og forvente å miste all overvekten eller holde vekten. Når det første året har gått, vekten begynner å stabilisere seg men du fortsatt har kilo igjen som du ønsker å miste så er det kanskje på tide å innse at du må begynne å jobbe med vanene dine. Du kan ikke lengre spise sjokolade hver dag selv om du bare spiser en liten bit. Du kan ikke fortsette å spise halvfabrikata, junk food og drikke brus for så å unnskylde deg med at det er så små mengder at vekten går ned uansett. Tror du dette så lever du på en løgn..

  Det første året mitt var beintøft selv om vekten mer eller mindre forsvant av seg selv. Jeg gjorde såklart mye for å oppnå ønsket vekt og jeg var en av få som faktisk gikk ned 100% av overvekten min. Etter ett år hadde jeg begynt å utforske mer på maten. Jeg tålte mer og spiste større måltider. Plutselig hadde jeg lagt på meg ett par kilo og jeg innså at dersom jeg ikke gjorde noen endringer så kom vekten sakte meg sikkert til å øke mer.

  Heldigvis har jeg en ufattelig støttende kjæreste som også ønsker at vi skal ha en sunn hverdag. Dette med at vi kun skulle kose oss i helgene ble raskt innført men det var mye prøving og feiling. Jeg har jo vært sykelig overvektig hele livet mitt så hvordan vet man da hva som er "normalt" og ikke fanatisk? Jeg hadde perioder hvor jeg var hysterisk på maten. Jeg kunne ikke spise sauser eller lage noe som inneholdt sukker. Ferdig glass med pastasaus var feks bannlyst her hjemme. Samme var godteri selv om det var helg. Jeg prøvde også å ikke være så fanatisk men da skled kostholdet helt ut igjen så ja, det har vært mye prøving og feiling og jeg har fortsatt en lang vei igjen å gå.

  Nå trener jeg tung styrke tre dager i uken i tillegg til turer med Bentley. Jeg spiser ikke ferdig brød men lager proteinrundstykker. Til middag går det i sunn og næringsrik mat laget fra bunnen og jeg holder meg helt unna junk, godteri osv ca 90% av tiden.  Jeg kan ha dager jeg også hvor jeg spiser akkurat det jeg har lyst til men det er unntaket og ikke regelen. Det er nå jeg ser hvor mye jobb som egentlig kreves bare for å holde vekten. Det er ikke enkelt. Vektnedgangen var enkel for den kom av seg selv.

  Jeg kjenner mange slankeopererte som både har lagt på seg men også hvor vekten har stoppet opp selv om de har mange kilo igjen. Disse personene er folk som spiser som før og som ikke har gjort endringer i livet sitt og sannheten er da at vekten vil gå opp igjen..

  Kirurgene har kun gitt oss ett verktøy også er det opp til hver enkelt hvordan vi ønsker å bruke det. Vi har fått en unik sjanse til ett ny liv så hvorfor ikke gripe den?

   

   

 • Publisert: 01.11.2015, 18:13
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">7 kommentarer