hits

KRISTINE FJELLESTAD

Kategori: Operasjon - Gastric bypass

Slankeoperasjon er enkelt

 • Publisert: 01.11.2015, 18:13
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg ønsker å ta opp ett tema som jeg vet engasjerer mange. Dette med at slankeoperasjon er en enkel utvei på ett vektproblem. Sannheten er jo den at de aller fleste går ned mange kilo når dem opererer seg, uavhengi av hvor mye jobb dem legger i det. Man kan ligge på sofaen og kiloene renner av uansett om man ikke endrer kostholdet sitt eller blir mer aktiv. Ja, det er enkelt.. Du legger deg under kniven, du våkner opp med mindre magesekk og det første året forsvinner kiloene av seg selv.

  Personlig hadde jeg det ufattlig tøft etter min operasjon med mye komplikasjoner og det er utentvil den verste måten jeg har vært borti å miste kiloene mine på. Det jeg derimot irriterer meg grønn over er dem som ikke innser at man ikke kan leve som før og forvente å miste all overvekten eller holde vekten. Når det første året har gått, vekten begynner å stabilisere seg men du fortsatt har kilo igjen som du ønsker å miste så er det kanskje på tide å innse at du må begynne å jobbe med vanene dine. Du kan ikke lengre spise sjokolade hver dag selv om du bare spiser en liten bit. Du kan ikke fortsette å spise halvfabrikata, junk food og drikke brus for så å unnskylde deg med at det er så små mengder at vekten går ned uansett. Tror du dette så lever du på en løgn..

  Det første året mitt var beintøft selv om vekten mer eller mindre forsvant av seg selv. Jeg gjorde såklart mye for å oppnå ønsket vekt og jeg var en av få som faktisk gikk ned 100% av overvekten min. Etter ett år hadde jeg begynt å utforske mer på maten. Jeg tålte mer og spiste større måltider. Plutselig hadde jeg lagt på meg ett par kilo og jeg innså at dersom jeg ikke gjorde noen endringer så kom vekten sakte meg sikkert til å øke mer.

  Heldigvis har jeg en ufattelig støttende kjæreste som også ønsker at vi skal ha en sunn hverdag. Dette med at vi kun skulle kose oss i helgene ble raskt innført men det var mye prøving og feiling. Jeg har jo vært sykelig overvektig hele livet mitt så hvordan vet man da hva som er "normalt" og ikke fanatisk? Jeg hadde perioder hvor jeg var hysterisk på maten. Jeg kunne ikke spise sauser eller lage noe som inneholdt sukker. Ferdig glass med pastasaus var feks bannlyst her hjemme. Samme var godteri selv om det var helg. Jeg prøvde også å ikke være så fanatisk men da skled kostholdet helt ut igjen så ja, det har vært mye prøving og feiling og jeg har fortsatt en lang vei igjen å gå.

  Nå trener jeg tung styrke tre dager i uken i tillegg til turer med Bentley. Jeg spiser ikke ferdig brød men lager proteinrundstykker. Til middag går det i sunn og næringsrik mat laget fra bunnen og jeg holder meg helt unna junk, godteri osv ca 90% av tiden.  Jeg kan ha dager jeg også hvor jeg spiser akkurat det jeg har lyst til men det er unntaket og ikke regelen. Det er nå jeg ser hvor mye jobb som egentlig kreves bare for å holde vekten. Det er ikke enkelt. Vektnedgangen var enkel for den kom av seg selv.

  Jeg kjenner mange slankeopererte som både har lagt på seg men også hvor vekten har stoppet opp selv om de har mange kilo igjen. Disse personene er folk som spiser som før og som ikke har gjort endringer i livet sitt og sannheten er da at vekten vil gå opp igjen..

  Kirurgene har kun gitt oss ett verktøy også er det opp til hver enkelt hvordan vi ønsker å bruke det. Vi har fått en unik sjanse til ett ny liv så hvorfor ikke gripe den?

   

   

 • Publisert: 01.11.2015, 18:13
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Du vet du er slankeoperert når

 • Publisert: 20.01.2014, 20:09
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag når jeg var på vei til jobb så blåste det noe helt forferdelig ute og det stedet jeg kjente det mest var mellom bena faktisk. Det var da jeg innså hvor små gledene i hverdagen ved en slankeoperasjon faktisk er og fikk ideen om å poste "Du vet du er slankeoperert når.." tråd på en av gruppene jeg er med i på facebook. Svarene var så morsomme og sanne at jeg er nødt til å publisere noen av dem her.

   

   

  - Du snur deg litt raskt, og du kjenner huden rundt livet ikke helt klarer å holde følge. ~flaff flaff~

  - Du må sove med pute mellom knærne fordi du plustelig er blitt ett beinrangel

  - Når man kan legge hodet på knærne igjen, for magen er ikke i veien

  - Når man setter seg ned i et fly sete første gangen og ikke er borti noen av kantene

  - Når det faktisk er hyggelig å bli kalt skinny-bitch

  - Når puppene er så slappe at de detter ut av pushup bh`n når du bøyer deg framover. True story!

  - Når man fiser mer enn bikkja av all slags mat

  - Når kjæresten/ samboeren / øvrige familiemedlemmer går opp i vekt fordi de alltid spiser restene av maten din.

  - Når du hopper opp å ned så hører man det klasker for man har løshud

  - Når dem titter dumt på deg når man bestiller en barnemeny

  - Når du ikkje kan tørke håret med handkle uten at mage, rumpe og pupper og etc flagrer vegg i mellom og lager flappflapp lyder.

  - Når du går i singlet ute påsommeren en vindfull sommerdag og skjønner at det som blafrer er Bingovingene i fri utfoldelse!

  Når man får mye bedre plass på tørkestativet fordi tøyet har "krympet"

   

   

  Jeg kjenner meg såå igjen og det er så morsomt å vite at jeg ikke er den eneste som legger merke til de små tingene. Det er jo ikke slik at andre slanke personer har disse tankene og setter pris på de små tingene slik vi som har gått fra å være tjukk til slank gjør.

   

  Hvilken av punktene ble dere mest overrasket over? Eller kanskje dere har noe annet å legge til listen? :)

   


 • Publisert: 20.01.2014, 20:09
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Årsdagen til min slankeoperasjon

 • Publisert: 04.12.2013, 17:12
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag er det nøyaktig ett år siden jeg la meg under kniven og tok den drastiske avgjørelsen om en slankeoperasjon. En avgjørelse som har gitt meg ett nytt liv både på godt og vondt. Det er så rart å tenke på at det allerede har gått ett år og på denne tiden i fjor så hadde jeg nettopp våknet opp etter narkosen og lurte på hva i alle dager jeg hadde gjort med meg selv. Jeg var ensom, redd og frustrert.. Frustrert over at jeg hadde latt vekten gå så langt at jeg måtte operere meg for å få orden på livet igjen.


  Dagen etter operasjonen

  Selv om det har bydd på mange utfordringer, tårer og frustrasjon så hadde jeg glatt gjort det om igjen. Jeg har virkelig fått ett nytt og bedre liv. Jeg kjenner for første gang at jeg faktisk lever og ikke bare eksisterer. Det høres rart ut at ett tall på vekten kan ha så mye å si, sant? Men når man veier 131kg som jeg gjorde på operasjonsdagen så er det faktisk snakk om liv eller død. Jeg hadde ikke noe grei hverdag og alt var fryktelig tungt både fysisk og psykisk.


  Jeg trente med personlig trener, Jens Petter tre dager i uken og alt jeg ville var å legge meg ned å dø.

  Tiden etter operasjonen har gitt meg så mange utfordringer jeg ikke så komme. Jeg visste ikke at jeg kom til å dumpe av alt jeg puttet i munnen eller at det eneste jeg kunne drikke av væske var vann. Ikke før nå, ett år etter, kan jeg drikke andre ting enn vann. Jeg opplever også såkalt føling som diabetikere får ved for lavt blodsukker. Det kan komme rett etter jeg har spist men også hvis ikke jeg får i meg næring på en stund. Det er helt forferdelig og jeg kjenner det prikker i hele kroppen, jeg svetter, svimler, føler jeg må kaste opp og vil generelt bare legge meg ned for å dø. Dette kan også høres ut som dumping men nå begynner jeg å lære meg forskjellen på de to tingene og helt ærlig vet jeg ikke hva som er verst.

  Det går også bedre med maten nå. Jeg vet sånn ca hva jeg tåler og hva jeg absolutt ikke bør spise. Når det kommer til mengdene er dette eksktremt individuelt. Av og til kan jeg spise kjempe masse og andre ganger får jeg bare i meg en gaffel eller to med mat. Jeg er også redd for å begynne å spise mye igjen så prøver å holde meg innenfor visse grenser. En halv kyllingfileet med en stor skje grønnsaker til feks og jeg er fornøyd.


  To sushi biter er fortsatt alt jeg spiser

  Jeg er også veldig glad for at jeg valgte gastric bypass fremfor gastric sleeve, nettopp fordi man dumper. Jeg kan fortsatt ikke spise mer enn en bit sjokolade, en teskje kake og en slurk brus feks. Ikke har jeg tenkt å utfordre skjebnen og presse i meg mer heller.. Jeg er livredd for at jeg en dag mister kontrollen å går opp i vekt igjen, eller ennå verre.. Lar slankingen gå til hodet på meg og går ned mer enn jeg bør. Jeg har gått ned nøyaktig 61kg siden operasjonen og 80kg totalt. Nå har jeg ti kilo igjen til mål også ser jeg meg fornøyd. Vekten ligger på 70kg nå og selv om jeg bruker medium/small og str 38 i tøy så vil jeg likevel litt mer ned. Jeg er jo tross alt ikke så høy av meg.

  I går fikk jeg også endelig Rebecca til å ta før/etter bilder av meg og jeg kjenner faktisk ikke igjen meg selv på de gamle bildene. Jeg prøvde også de gamle buksene mine som var pintrange før og nå? Vel.. Vi fikk plass begge to! Hehe..

   


  Det skiller nøyaktig ett år mellom bildene


  Egentlig hadde jeg ikke planer om å legge ut bildene i undertøy for jeg er absolutt ikke noe fornøyd med kroppen min slik den er nå. Stakkars min kjære som faktisk ikke har sett meg i undertøy før jeg viste han disse bildene i går. Hehe.. Likevel er jo dette slik jeg ser ut og det er jo ti ganger bedre enn før bildene! Selv om ting henger og slenger så bør jeg være fornøyd med meg selv som har gått ned så mye. Den overflødige huden er jo kun en "konsekvens" av vekttapet som jeg heller bør sette pris på enn å være flau over. Og for å være helt ærlig så kunne det vært så mye verre etter ett vekttap på 80kg.

  Nei dere.. Nå er jeg lei av å gjemme kroppen min og være flau over meg selv. Men likevel er det ikke til å legge skjul på at jeg gleder meg til å få fjernet det overflødige både for det kosmetiske men også det medisinske.
  Hihi, såå morsomt!

   

  Og til dere som stadig spør om meg om dere bør operere dere eller ikke; Dersom du er klar for enhver utfordring det byr på og forberedt på de verste komplikasjonene som kan oppstå så sier jeg go for it. Tenk deg nøye om, snakk med andre som er operert og les masse historier om operasjoner som har gått galt. Forbered deg på det verste og spør deg selv om utfallet kan bli verre enn det livet du har nå. Er svaret nei, så er valget enkelt :)

  Gjerne spør dersom dere lurer på noe, så skal jeg svare så godt jeg kan! Ellers kan dere finne alt av tidligere blogginnlegg rundt operasjonen HER.


 • Publisert: 04.12.2013, 17:12
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">40 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Tilbake hvor alt begynte

 • Publisert: 06.11.2013, 12:53
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Hei dere.

  Akkurat nå sitter jeg på sykehuset i Arendal med tidenes angstanfall. Jeg er kun med Michelle for en sjekk men har alt for mange vonde minner herfra.

  Når vi kjørte inn mot sykehuset kjent jeg tårene presse på og hyperventilerte skikkelig. Selv om operasjonen er noe av det bestreber som har skjedd meg så hadde jeg ikke noe god opplevelse her. På toppen av det hele var det jo her kreft helvete begynte så det er kanskje ikke så rart at jeg reagerer som jeg gjør?

  Michelle tilbød seg å kjøre meg til sentrum først men nå er det jo ikke lenge til jeg skal på ett års kontroll med operasjonen så tenkte det var like greit å ta seg en tur hit før det. Etterpå skal vi heldigvis en liten tur på shopping og kafé så da får vi litt kos resten av dagen :)

  Ellers storkoser jeg meg på Vegårshei og kan ikke huske sist jeg har sovet så godt og sammenhengende en hel natt. Føler meg som ett nytt og bedre menneske :))

  Michelle har også fått seg en ny hund som heter Ronny. Er han ikke bare verdens skjønneste?


 • Publisert: 06.11.2013, 12:53
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Spisevegring og vektoperasjon

 • Publisert: 04.10.2013, 16:36
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Som dere vet så stod jeg jo lenge stille på vekten og var kjempe frustrert over dette. Ernæringsfysiologen gikk igjennom alt jeg puttet i munnen og mente jeg gjorde alt riktig men at kroppen trengte tid på å hente seg inn. Jeg lå stabilt på 80kg i to og en halv måned. Plutselig mistet jeg helt matlysten igjen og fikk i meg maks to måltider til dagen og minimalt med mengder når jeg først spiste.

  Plutselig da begynte vekten å rase igjen og jeg gikk ned seks kilo på rett over to uker så nå viser vekten min 74kg. Jeg merker at det tuller veldig med hodet mitt og tanker som at hvis jeg bare lar være å spise så går vekten ned, dukker såklart opp. Jeg merker jo også forskjell på formen og føler meg "svakere" nå siden jeg får i meg mindre næring. Kroppen trenger jo all næringen den kan få etter så mange måneder med cellegift hvor kroppen er brutt totalt ned.

  I tillegg strider det jo mot alle mine prinsipper å ikke spise. Jeg er jo vant med tung styrketrening og man kan ikke bygge muskler uten mat. Likevel er det litt for gøy å se vekten rase nedover..

  Nå har jeg faktisk gått ned 58kg siden operasjonen min og det er bare ti måneder siden. Det er ganske uvirkelig! Nå har jeg bare 14kg igjen til mål også gleder jeg meg veldig til å kunne trene styrke igjen å bygge opp kroppen. Fikk en kommentar i går om at jeg var blitt så tynn og at man kjente bare ben på meg men det er jo såklart fordi jeg har null muskler. Hello bony ass!

  Det er ingen tvil om at det er lett å miste hodet litt på veien etter en vektoperasjon men da er det fryktelig godt å få ned tankene her på bloggen. Dere er så gode :)

   
 • Publisert: 04.10.2013, 16:36
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Det koster å slanke seg

 • Publisert: 11.09.2013, 16:02
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Den siste tiden har jeg brukt alt for mye penger. Jeg som var så flink til å spare! Vekttapet mitt er jo så stort at jeg må bytte ut hele garderoben. Heldigvis har jeg kjøpt mye brukt, så det har jeg jo spart endel penger på men likevel trenger jeg jo ting som undertøy, basisplagg, sko osv.

  Forrige fredag var jeg en liten tur innom en sportsbutikk hvor de hadde salg så da fikk jeg kjøpt meg en fleecejakke, t-shorte til å sove i og noen nye bula joggebukser. Til og med joggebuksene mine detter jo av meg! På mandag skulle jeg bare en rask tur innom senteret for å kikke på undertøy og singletter som jeg ofte bruker under andre gensere og da kom jeg jammen med hjem igjen med tre bh'er, fire singletter og en enkel baggy bukse.

  Siden den ene bh'en var for stor så tok jeg meg en ny tur i dag for å bytte den og da fant jeg jammen meg ennå en bh. Hurra for 25% på alt undertøy på cubus! I tillegg har jeg letet meg ihjel etter dongeribukse med strikk i livet i stedet for glidelås men det har vært umulig å finne så jeg ble overlykkelig da jeg fant en på kappahl. Jeg har arvet noen slike bukser men de er jo allerede for store. Jeg kan bruke de men de henger litt så jeg ville ha en som satt stramt.

  Dro også en tur innom vero moda hvor jeg fant en enkel genser som "rynket" seg litt slik at man ikke ser alle valkene. Hehe! Også trengte jeg såårt noe nye sko som var litt penere og var så heldig å finne noen kjempe fine på skopunkten til kun 250kr! Det er ett kupp for foret støvletter altså.

  Selv om jeg er kjempe fornøyd med kjøpene mine og har fått mye for pengene så er det nå shoppestopp. Jeg skal jo fortsatt ned 20kg til så da er det ikke vits å handle inn ennå mer for så å måtte kvitte meg med det igjen om en liten stund. Men herlighet så gøy det er å gå inn i hvilken som helst butikk å finne tøy som passer! Ikke like gøy for lommeboka, but still..

      

  Nå skal jeg slenge meg på sofaen en time før jeg drar til Hilde som disker opp med middag. Jeg tar med meg dessert, nemlig jordbær med sukrin og vaniljekesam. Nam!

   

   

 • Publisert: 11.09.2013, 16:02
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">19 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Innstramming

 • Publisert: 09.09.2013, 17:33
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Siden matlysten nå er tilbake for fult og kroppen min trenger all næringen den kan få så har jeg spist akkurat det jeg vil, når jeg vil. Det har likevel gått i sunn og "normal" kost men jeg merker at svakheten med godteri og søtsaker fortsatt er der. Nå klarer jeg jo ikke mer enn ett par bit men allerede klarer jeg mer enn jeg gjorde for bare ett par uker siden og det skremmer meg. Jeg skal ikke tilbake til der jeg var med godterispising daglig for for før jeg vet ordet av det så er jeg tilbake til de gamle mengdene også.

  Derfor er det nå innstramming. Ikke på maten men på godteri og andre søtsaker. Jeg kommer til å sette en begrensning på 15 - 20kr i uken som jeg kan bruke på godteri (Tilsvarende en liten sjokolade feks) og at jeg da velger om jeg vil spise hele sjokoladen på fredagen eller dele den opp over hele helgen/uken. Alt etter som.. Bortsett fra dette så kommer jeg til å lage alternativ snacks som bakte epler med sukrin, kanel og vaniljekesam, jordbær og vaniljekesam eller 70% sjokolade. Egentlig vil jeg ikke spise sjokolade i det hele tatt men siden jeg sliter å få i meg nok kcal og næring så syntes jeg det er greit å ta meg ett par ruter midt i uken, så lenge det er 70% og ikke vanlig.

  Når det kommer til det vanlige kostholdet så kommer jeg til å gjøre ett par endringer der også. Jeg har jo nå hatt så dilla på ostesmørbrød til både frokost, lunch og kvelds men det skal nå bli byttet ut med speltlomper, tunfiskrøre og egg/avocado. Jeg trenger å få i meg maks med proteiner og sunt fett så nå skal jeg fortsette med eksperimenteringen på kjøkkenet. Det er jo så gøy!

  Jeg bestilte meg også en pakke med energidrikk og proteindrikk i ferdig beger fra gymgrossisten, men siden jeg ikke visste om disse var gode så bestilte jeg meg bare en av hver. Det tok ikke lange tiden før jeg bestilte meg ett helt brett av hver. Haha! Proteindrikken smakte akkurat som Matilde sjokolademelken fra Danmark, inneholdt kun 3gr karbo i hele boksen (250ml) og hele 25gr protein! Kommer derfor å drikke en hel/halv før jeg legger meg slik at kroppen min har noe å jobbe med på natten, evt etter trening når jeg begynner å trene igjen.

  Ellers har jeg endelig operert ut vap'en og Rebecca var så heldig å få være med inn på operasjonsstuen og assistere. På lørdagen var vi også ute og gikk en liten tur. Det var nok rett rundt en km men det er hvertfall bedre enn ingenting og sier litt om at formen stadig kommer seg. I dag var jeg også en mini tur på shopping for å kjøpe meg noe nytt undertøy og basisplagg. Gleden var stor når jeg måtte ha small og medium! Ikke fult så gøy av bh størrelsen min er mer enn halvvert. Hei silikon!

   


  Lekre antrekk på oss? Haha!  // Energidrikk har blitt ett must for meg og bestemte meg for å teste ut celsius som mange prater så varmt om. Den var helt ok, men den fra gymgrossisten var bedre :)

   

   


 • Publisert: 09.09.2013, 17:33
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Matbudsjett og planlegging

 • Publisert: 18.08.2013, 20:02
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass


 • En av godene ved en slankeoperasjon er helt klart matbudsjettet, selv om dette ikke var en avgjørende faktor til om jeg skulle legge meg under kniven eller ikke. Nå begynner matlysten endelig å bli litt mer stabil og jeg orker å tilberede mer mat enn tidligere. Når jeg har regnet over budsjettet mitt så ligger jeg vel på maks 300kr i uka men da handler jeg smart og er flink til å planlegge. Planlegging er alfa og omega når man bor alene slik at jeg slipper å kaste så mye mat!

  Blant annet så kjøper jeg inn mat som kan fryses eller holder seg lenge i kjøleskapet. Som regel spiser jeg middag til alle måltidene mine siden jeg alltid får så mye mat ut av en enkel middag og da har jeg mat i ca tre dager. Dersom jeg vet at jeg lager ett måltid som jeg kan ha over flere dager, passer jeg på at jeg ikke har brød/pålegg som kan bli dårlig på disse dagene. Det jeg gjorde sist gang var at jeg kuttet opp brødet i butikken og fryste det ned når jeg kom hjem slik at jeg bare trenger å ta opp ett par skiver av gangen.

  Det er lett å bli litt "revet" med når matlysten kommer tilbake og jeg har så mange ideer til sunn og god mat jeg vil lage, men uten planleggingen så hadde mye av det gått i søppla. Før en butikk tur så planlegger jeg faktisk ned til hver eneste dag og hvert eneste måltid og handler for 1 - 2 uker av gangen. Da unngår jeg å kaste mat som blir dårlig og holder matbudsjettet nede.

  Før jeg opererte meg så brukte jeg sikkert 5 - 6000kr i måneden på mat (Kjøpte alltid lunch på jobb og spiste mye godis) så nå går heldigvis de resterende pengene inn på sparekonto i stedet. Det er ikke alltid like lett å skulle spise sunt og næringsrikt samtidig som man prøver å tenke over hvilken mat som holder seg lengst, men akkurat nå spiser jeg en "normalkost" og tenker heller på hva jeg har lyst på enn hva som er sunnest. Heldigvis er det som regel sunn mat som frister mest.

  Og hvis dere lurer på hvordan en typisk handleliste ser ut for meg så var dette handlelisten min for sist gang;

   

  - Laks
  - Brokkoli
  - Wok grønnsaker
  - Agurk
  - Skinke
  - Ost
  - Grovbrød
  - Sprøstekt løk
  - Søt sennep
  - Mager kesam
  - Creme fraiche
  - Karbonade deig
  - Mousakka
  - Melk
  - Leverpostei
  - Sylteagurk
  - En troika
  - Sweet and sour saus  En favoritt og nok til fire måltider for meg!

  Dette var meningen skulle holde en uke og meste parten har jeg fortsatt ikke rørt. Mousakka handlet jeg inn sånn at meg og Rebecca kunne ha det på mandagen, laksen har jeg planer om å lage to forskjellige middager ut av hvor jeg har mager kesam, sweet and sour saus og brokkoli til det ene måltidet og wok grønnsakene og creme fraichen til det andre. Sennepen og sprøstekt løk hadde jeg planer om å lage små snacks av sammen med roastbiff men de var utsolgt for roastbiff.

  Brødet tok jeg første skiven av på torsdag, samme med skinken. Leverpostei, sylteagurken og troikaen ligger fortsatt urørt og dette handlet jeg forrige lørdag. Det sier litt om hvor lite som faktisk blir spist og hvor lavt budsjett jeg har i løpet av en uke/måned. I tillegg hadde alt for mye av dette gått i søpla hvis ikke det var for nøye planlegging. :)

   

  Til dere andre som er slankeopererte.. Planlegger dere nøye, eller er det mye som går i søpla?

   


 • Publisert: 18.08.2013, 20:02
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Minus 50kg på syv måneder

 • Publisert: 01.08.2013, 21:14
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg vet mange av dere er spente på vektnedgangen og hvordan hele denne prosessen har vært oppi alt. De fleste av dere begynte vel å følge bloggen min nettopp pga dette så kanskje dere er mer nysgjerrige på det enn kreften?

  For å være helt ærlig så har operasjonen vært noe av det verste jeg har gjort i mitt liv. Helt fra jeg våknet opp etter narkosen så har jeg tenkt "Hva har jeg gjort??". Likevel har jo ikke jeg hatt en normal tid etter en gastric bypass så hva som skyldes operasjonen og hva som skyldes kreft/cellegift vet jeg desverre ikke. Jeg har jo også hatt store problemer med dumping og har faktisk ikke hatt en eneste dag etter operasjonen hvor jeg ikke har vært kvalm. Det finnes ikke noe mønster i dumpingen heller selv om jeg såklart dumper mer av visse matvarer.

  Heldigvis kan jeg telle på en hånd de gangene jeg har "spydd", ellers er jeg bare ekstremt kvalm. Og grunnen til at jeg skriver "spydd" er fordi de aller fleste vektopererte ikke kan kaste opp. Hos meg kommer det bare opp skum, men det er visst en feil dersom man klarer å kaste opp har jeg hørt.

  Og vektnedgangen? Da jeg veide meg i går viste vekten 79kg, noe som vil si at jeg har gått ned 50kg siden jeg la meg under kniven for syv (snart åtte) måneder siden. Dette er egentlig alt for mye og siste måneden gikk jeg ned 10kg. Sånn er det når man går en hel uke uten mat på grunn av store sår i munnen. Jeg har fortsatt 15 - 20kg igjen jeg vil ned før jeg er fornøyd også må jeg begynne å tenke på fjerning av hud. Jeg har jo tross alt gått ned 70kg totalt og det setter sine spor for å si det slik.

  Ellers spiser jeg akkurat det jeg har lyst på av mat (Ikke det at det er så mye), men jeg fokuserer på høyt kcal inntak av proteiner og fett. En av favorittene er fullkornspasta med kylling, pesto og pinjekjerner. Godteri, kaker og is går det nesten ingenting av. Kake har jeg kun spist i bursdager (2 - 3 ganger), krem is tåler jeg ikke og saftis kan jeg spise en halv av. Har hatt perioder hvor jeg har spist ett par sure godteting i løpet av en dag når jeg ikke har hatt matlyst men kan ikke spise mer enn en ting før jeg blir kvalm. Jeg ønsket jo at jeg dumpet av alt og selv om jeg av og til kunne ønske at jeg kunne kjøpe meg en softis på fiskebrygga så er det jo en bra ting at jeg ikke tåler det. Hvis ikke ville jeg jo mest sannsynlig spist det ganske ofte.

  Operasjonen har utentvil gitt meg flere utfordringer enn jeg hadde trodd og det har vært mye tøffere enn jeg så for meg, men jeg ville ikke vært foruten den. Nå er jeg plutselig ikke tjukk lengre og er nede i en størrelse 40 i tøy. Hodet henger ikke helt med men det er ganske normalt. Når bare håret, brynene og vippene kommer tilbake så kanskje jeg kan føle meg litt bedre også :)

   
  Og ett før bilde hvis dere har glemt hvor stor jeg har vært;

   


  Bildet er tatt for nøyaktig ett år siden.

   

   


 • Publisert: 01.08.2013, 21:14
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">21 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Størrelse 44

 • Publisert: 07.05.2013, 16:20
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Helt siden jeg opererte meg så har jeg vært så heldig å fått arvet tøy av en god venninne som har tatt samme operasjon som meg. De siste plaggene jeg fikk var i størrelse 44 og så for meg at det fortsatt var for lite. Etter at vekten gikk under 100kg så har den mer eller mindre stått stille. Bestemte meg likevel for å prøve noen av plaggene, blant annet en del shortser. For første gang siden barndommen fikk jeg på meg dongerishorts og jammen var den ikke i størrelse 44!

  Desverre har jeg ikke noe rumpe igjen så den er litt slakk bak, men hva gjør vel det? Jeg veide meg også samtidig og vekten viste 94,5kg som faktisk er 40kg ned siden operasjonen. 40kg på fem måneder, det er ganske vilt! Vekten viste også 4kg mindre enn for to uker siden så jeg vil tro at mitt økte kaloriinntak har noe med det å gjøre. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen og ikke minst til vekten er nede på 80 tallet. :)

  Laget ett par kollasjer til dere. Bildet til høyre er fra jeg var på mitt største, 150kg. Bildet til venstre er tatt for noen uker siden og da veide jeg 104kg.
  Bildet med shorts er tatt i dag og det andre er fra sommeren 2011. Vekten her fra rundt 140kg.

   

   

  Jeg ser fortsatt ikke vektnedgangen noen spesielt men det føles godt å vite at jeg har gått fra en størrelse 54 - 56 til 44 på under ett halvt år :)

   

   

 • Publisert: 07.05.2013, 16:20
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Vekten er to-sifret og 50kg mindre

 • Publisert: 05.04.2013, 15:40
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag var vekten endelig to-sifret, den viste nemlig 98,5kg! Jeg husker faktisk ikke sist jeg veide så lite og det er rart å tenke på at vekten har vist tre siffer helt siden barneskolen. Det har nok mye med at jeg ikke får i meg mat å gjøre og helt ærlig så kunne jeg godt veid litt mer så lenge jeg fikk i meg næringen jeg trengte. Denne uken har vært helt forferdelig og på onsdag var jeg på sykehuset for å ta CT og det er noe av det verste jeg har vært med på.

  Jeg måtte sitte å drikke kontrastveske i en og en halv time og kjente jeg ble dårligere og dårlige. Jeg satt å snakket med ei veldig hyggelig dame før jeg unnskyldte meg og løp til doen hvor jeg tilbringte den neste timen. Første gang jeg kaster opp etter min GBP og det var ingen hyggelig opplevelse. Magesekken er jo så liten at jeg fikk nesten ikke opp noen ting.

  Når jeg endelig kom inn til CT så ble jeg den nye nåleputa. Hver gang de stakk meg for å sette veneflon så sprakk blodårene mine så jeg var full av nålestikk på hele kroppen. Når jeg kom hjem var jeg svimmel og helt forferdelig i formen. Da jeg endelig var klar for å ta kvelden så begynte jeg på nytt å kaste opp. I dag våknet jeg til en flaske med smoothie som mamma hadde lagt utenfor leiligheten min så jeg har heldigvis fått i meg litt av den men merker det tar på kroppen å ikke få i seg næring.

  Etterpå skal jeg opp til mamma og dem for å spise reker og det ser jeg frem til. I morgen så skal meg og Tine på kino og jammen fikk vi ikke med oss Bjørnar også så da skal vi ha litt etterlengted triotid igjen. Det er ingen som får opp humøret mitt som verdens beste trio så det skal bli godt :)

  Det er også skikkelig rart å tenke på at jeg nå veier 50kg mindre enn jeg gjorde på mitt største. Jeg merker det ikke selv og helt ærlig så klarer jeg ikke nyte det fordi det finnes viktigere ting enn vektnedang. Hvordan kan jeg glede meg over noe så overfladisk som en vektnedgang når jeg faktisk kjemper for livet mitt?

  Uansett.. De neste dagene skal nytes til det fulleste før jeg drar til radiumhospitalet igjen på mandag. Skal på kontroll for å finne ut hvordan kroppen har reagert på cellegiften så det blir spennende :)

   


  Her er jeg faktisk 50kg større enn i dag og på mitt største.


  Tenk at jeg har sett slik ut!?

 • Publisert: 05.04.2013, 15:40
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">37 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Gode nyheter hos ernæringsfysiolog

 • Publisert: 08.02.2013, 13:29
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag var jeg oppe alt for tidlig siden jeg hadde møte med ernæringsfysiolog. Vi gikk igjennom kostholdet mitt og han sa at alt så veldig fint ut og at jeg prioriterte riktig. Jeg burde også klare å få inn 1 - 2 måltider ekstra per dag men maten jeg spiste hadde han ingenting å si på.

  Jeg var hos ernæringfysiolog i april 2010 også da jeg søkte om operasjon og da tok vi scanning av kroppen. Dette hadde jeg helt glemt så ernæringfyisologen ville ta ny scanning for å sammenlikne. Trenger vel ikke å si så mye annet enn at jeg gikk smilende ut derfra og fikk bedre nyheter enn forventet!

   

  April 2010

  Vekt - 143kg
  Bmi - 53
  Fettmasse - 73kg

   

  Februar 2013

  Vekt - 113kg
  Bmi - 42
  Fettmasse - 50kg

   

  Jeg spurte om jeg kunne få med meg resultatene hjem men han måtte sende de til meg så derfor husker jeg bare sånn ca på alt bortsett fra vekten. Jeg har altså gått ned 30kg og 23 av dem er rent fett!! Jeg har vært så redd for at det er mest muskler jeg har gått ned men mesteparten er heldigvis fett. Han sa også at det ikke nødvendigvis var slik at de resterende syv kiloene var muskler, da både leveren minsket ved vektnedgang, man trengte mindre blod (?) osv. Syntes dette var kjempe gode nyheter og det føles fantastisk å ha mistet 30kg siden April 2010. Ennå gøyere er det jo at jeg ikke var på mitt største her så jeg har faktisk en ennå større vektnedgang :-D

   

  Nå har jeg fått shinet hele leiligheten og skal til å lage en sunnere variant av pitapizza. Siden jeg reiser på mandag så er det godt å komme hjem igjen til en ren leilighet også kommer Trine snart på besøk så da tenkte jeg å diske opp med noe som er både sunt og fantastisk godt! Kanskje jeg skal få klart å legge ut oppskrift denne gangen?

   


  Jeg ville egentlig ikke dele disse, men shit au. Det er jo slik jeg ser ut. Bildet til venstre er dagen før operasjon og bildet til høyre er tatt for en måned siden og en måned etter operasjon. Det er på tide med nye etterbilder så jeg skal se om jeg kan få Trine til å ta noen i dag :)

   


 • Publisert: 08.02.2013, 13:29
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">17 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  To måneder post op og bursdag

 • Publisert: 04.02.2013, 20:58
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag er det 4. februar, noe som vil si at jeg både har bursdag og det er nøyaktig to måneder siden min gastric bypass. Jeg følte igrunnen ikke for å feire så mye og planen var egentlig å ut å spise men da jeg våknet opp med ferber og en crappy form så ble det til god mat hjemme i stedet med gaver og til og med litt kake. Jeg har hatt en veldig koselig dag i joggebuksen og sminkeløs. Faktisk kan jeg ikke huske sist jeg hadde på meg sminke..

  I tillegg er det jo to måneder siden operasjonen min i dag og vekten viste 114,6kg så den går stadig nedover. Jeg var også på "shopping" i klesskapet til mamma for en stund siden og tok med meg en ubrukt bula joggebukse som så fryktelig liten ut og jeg trodde ikke den kom til å passe på en stund. Prøvde den i dag og den satt jammen med perfekt! Tydelig at hodet ikke henger med på forrandringene som skjer på kroppen.

  Jeg fikk også spørsmål om plagene jeg har hatt etter operasjonen hadde med kreften å gjøre men det har det ikke, bortsett fra slappheten. Det er mange som er slapp og sliten etter gpb og når jeg da får det "beste" fra to verdener så er det jo ikke rart at jeg har vært utslitt. Kvalmen derimot har ingenting med kreften å gjøre. Jeg prøver nå å glede meg over operasjonen til tross for alt som skjer og jeg tror det kan være en liten trøst i hverdagen. Når jeg er kvitt kreften så vil jeg være ett nytt menneske på mange måter men også forhåpentligvis mange kilo lettere. Eneste jeg syntes er veldig frustrerende er at jeg ikke kan trene på en lang lang stund men jeg har jo mange år på å ta igjen tapt trening heldigvis.


  Tatt i dag • Publisert: 04.02.2013, 20:58
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">27 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Hva er dumping syndrom?

 • Publisert: 30.01.2013, 20:05
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Det er mange som har lurt på hva jeg snakker om når jeg skriver at jeg "dumper" så jeg tenkte å skrive ett eget innlegg om det.

   

  Ved dumping syndrom, kommer en stor mengde mageinnhold raskt ned i tarmen, mageinnholdet tar ikke den normale "pausen" i magesekken.  Mens magesekken er tøyelig og ganske tett, har ikke tynntarmen de samme egenskapene.

  Strekk i tarmen kan gi både kvalme, smerter og det kan forårsake økt tempo i passasjen gjennom tarmen - diaré. Dumping syndrom kan også føre til at vann forlater blodbanen for raskt. I likhet med nervesignalene (vagus-respons) kan dette gi blodtrykksfall med slapphet, uvelhetsfølelse, svimmelhet og reaksjonen kan bli så kraftig at man besvimer.

  I noen tilfeller kan dumping syndrom føre til en dårlig blodsukker-regulering noen timer etter et anfall. Dersom partiklene i mageinnholdet i stor grad er sukkermolekyl kan dette forårsake en rask blodsukkerstigning. Kroppen vil overkompensere med å frigjøre for mye insulin, og vi får et påfølgende blodsukkerfall som en reaksjon på dette. Sukkermolekyl er små, noe som gjør at de kan forårsake en stor partikkeltetthet i tarmhulen. Dette tiltrekker seg ekstra mye vann. Mat med mye sukker er derfor det som kan gi mest plager ved dumping syndrom.

  De fleste opplever problemene 30-60 minutter etter matinntak, dette omtales som tidlige symptomer på dumping syndrom. Søt mat som søtsaker, sjokolade, karameller, leskedrikker, is, fruktjuice, milkshake etc. passerer raskt ned til tynntarmen og er den vanligste utløsende årsaken til dumpingplager. Symptomene er:

  • Kvalme
  • Slapphet og uvellhet
  • Diaré
  • Søvnighet
  • Svetting
  • Økt hjertefrekvens
  • Svimmelhet

   

  Informasjon hentet HERFRA.

   

  Etter en GPB er det ikke alle som dumper mens noen dumper av "alt". Jeg har kun hatt en ekstrem dumping to ganger. Den ene gangen var rett etter operasjon pga en youghurt og den andre gangen var det en atkinsbar. Sist gang var jeg så dårlig at jeg trodde jeg skulle dø! Jeg ble litt småuggen og en halvtime etter jeg tok siste bit så kom dumpingen for alvor. Jeg måtte slå av lyden på tv'en, lukke øynene og i mens lå jeg å svimlet, skalv og løp frem og tilbake på do.

  Dette var som sagt en av de alvorlige og mest intense dumpingene men jeg blir ofte kvalm etter måltid og det er også en form for dumping, bare i en mildere form. Da må jeg også legge meg ned å vente til det går over.

  Jeg kjenner jeg er veldig redd for å dumpe når jeg er andre steder enn hjemme og spesielt når jeg begynner å jobbe igjen. Men det er jo faktisk ikke verre enn å holde seg til det jeg vet at jeg tåler og skulle uhellet skje, så får jeg ta det som det kommer.

   

  Spørsmål?

 • Publisert: 30.01.2013, 20:05
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  En livsstils endring

 • Publisert: 29.01.2013, 19:33
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå er det snart to måneder siden operasjonen og jeg ser at jeg har skrevet lite om hvordan det går den siste tiden. Jeg glemmer nå ofte at jeg er operert og eneste gangene jeg merker det er hvis jeg er ute å gjøre noe fordi jeg blir fort sliten. Rettere sagt utmattet.. Jeg spiser også såklart lite og matlysten er ikke på topp. Det går derfor mye i ryvita knekkebrød med mager salami. Da spiser jeg ett knekkebrød med to skiver salami til hvert måltid og det er mer enn nok. Til middag lager jeg mye laks med grønnsaker og kylling. Prioriterer mat med næring og spiser mer kjøtt enn ris, pasta og poteter.

  Når det kommer til de mer usunne tingene så går det over all forventning. Jeg har såklart lyst på noe godt til tider men jeg har gjort det til en grei uvane og ikke kjøpe noe usunt selv. Når jeg har vært i selskap eller på besøk hos folk for eksempel en lørdagskveld så kan jeg spise litt dersom det blir servert noe men da er det snakk om ett vaffel hjerte, en bit av en skillingsbolle, eller en godteting. Jeg syntes det er ekstremt viktig å finne den mellomtingen og jeg kan telle på en hånd de gangene jeg har spist noe usunt etter operasjonen. I hele julen og alle selskapene holdt jeg meg helt unna desserter og annet snacks.

  Brusen derimot har jeg store problemer med. Jeg har sååå lyst på brus men det smaker virkelig ikke like godt lengre. Jeg kan ta meg en slurk fordi jeg husker hvor godt det var men så bytter jeg det heller ut med vann fordi jeg syntes det smaker bedre. Hvis jeg er på farten og merker blodsukkeret er lavt så kan jeg kjøpe meg en kuli for eksempel men stortsett går det i vann og fra å gå å ikke drikke vann i det hele tatt så er det STOR forbedring.

  Jeg er riktig så stolt over meg selv og føler jeg er på god vei når det gjelder kostholdet. Skal lage en bildeblogg med alle måltidene mine i løpet av en dag slik at dere kan se hva jeg spiser. I morgen skal jeg også lage en sunn variant av pita pizza og da kommer det såklart oppskrift hvis dere ønsker det?

   


  Denne er en stor favoritt for tiden! Laks med grønnsaker og dressing av mager kesam og gresk kryddermiks. NAM!

 • Publisert: 29.01.2013, 19:33
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">9 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Normalisering av overvekt

 • Publisert: 15.01.2013, 15:46
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Det florerer av diskusjoner rundt overvekt fortiden og en sak jeg ser går igjen er at folk er redd for normalisering av overvekt. Etter jeg la ut innlegget om man kunne se bra ut med 130kg på kroppen så var dette ett stort tema på kvinneguiden. Jeg tror ikke det er noen overvektige som ønsker å stå frem for å si at overvekt er sunt men heller at man skal kunne føle seg bra uansett hva vekten viser.

  Dersom man ser på topplisten på blogg.no så er ca 90% av disse jentene en størrelse 34/36 og beveger man seg ut i kjendisverdenen så er dette plutselig stort. Sannheten er at i USA for eksempel så er gjennomsnittskvinnen en størrelse 44 og Norge følger etter i samme spor. Dette er overhode ikke bra eller sunt men betyr det at disse kvinnene ikke skal kunne føle seg bra med seg selv? At de må gjemme kroppen sin? Hvis man ser på bloggnorge i sin helhet så hvor mange av gjennomsnittskvinnene legger ut bikinibilder av seg selv? Og en størrelse 34/36 er ikke gjennomsnittet! Det inntrykket jeg sitter igjen med er at man ikke kan være stolt over kroppen sin hvis man har ett par kilo for mye på kroppen og hvilket signal sender dette ut til den yngre generasjonen? Bør vi ikke lære barna sunne verdier og at vekt eller klesstørrelse ikke har noen ting å si?  Det er ufattelig mange av de slanke som har ett kosthold verre enn mitt på 130kg. Selv om de har en lav vekt så betyr ikke dette at de er sunne og det er jo det som bør frem i lyset og ikke en stor diskusjon av hva som er vakkert og ikke. Personlig så kommer jeg til å være beinharde med mine barn når det kommer til kosthold og livsstil men samtidig så ønsker jeg at de skal vokse opp med en trygghet på seg selv uavhengi av hvilken klesstørrelse de bruker.

  Jeg har selv lagt ut bikini bilde av meg selv her på bloggen tidligere. Ikke for å normalisere overvekt men for å få andre overvektige til å innse at man kan være stolt av kroppen sin uavhengi av kroppsform, vekt eller klesstørrelse. Jeg bærer kiloene mine med stolthet og verdighet. Betyr det at jeg ønsker å være slik eller tror det er sunt? NEI. Jeg jobber for å gå ned i vekt og finne en sunnere livsstil men på veien så ønsker jeg å bli så trygg jeg kan på meg selv. Jeg ønsker å overføre dette til andre overvektige. Det finnes så mye annen ondskap i verden at vi bør elske og rose hverandre uavhengi av utseende. Om du er lav eller høy, tykk eller tynn. Uavhengi av hårlengde, hårfarge eller hudfarge.. Du er vakker uansett! Det finnes ikke noe fasitsvar på skjønnhet og hver og en er vakker på sin måte.

  Jeg er vakker på min måte.


 • Publisert: 15.01.2013, 15:46
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">19 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Hverdagens utfordringer

 • Publisert: 09.01.2013, 21:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå er det faktisk over fem uker siden jeg la meg under kniven og selv om jeg til tider glemmer at jeg er operert så er det vanvittig mye å tenke over. Jeg blir jo kjempe dårlig uansett hva jeg spiser, hvor lang tid jeg bruker på å spise det eller hvor lite jeg spiser. Jeg prøver derfor å alltid spise før jeg går hjemmefra siden jeg ikke kan kjøpe meg noe mat ute. Problemet er jo bare at jeg må spise ett par timer før jeg går slik at jeg kan ligge på sofaen til jeg er bedre og når jeg da først kommer meg ut så er det jo klart for neste måltid.

  Egentlig skal vi ha 6 - 7 små måltider daglig og jeg er heldig hvis jeg får i meg fire. I dag skulle jeg en liten tur på shopping med mamma og lillebroren min og siden dem skulle hente meg klokken fem så spiste jeg klokken tre. Jeg ble deretter liggende, kjempe dårlig på sofaen fram til vi skulle gå og da begynte jeg å bli bedre.

  Etter en times tid med kikking i butikkene så merket jeg blodsukkeret raste, jeg begynte å svimle og det var på tide med noe mat. Mamma og lillebroren min spiste middag men siden jeg ikke klarer halvparten en gang så kjøpte jeg meg heller ett grovt rundstykke med gulost. Jeg spiste ca halve også gikk det fem minutter og jeg akutt dårlig. Satt å gulpet og føte jeg måtte spy og slik var det i nesten en time før det gav seg. Jeg dumper liksom ikke men jeg blir bare ekstremt kvalm og uvell. Blir irritert hvis folk prater til meg når jeg er slik og må bare sitte stille helt til det går over.

  Er utrolig slitsomt når det er slik for jeg kan aldri bare spise noe i farten så jeg får heller ikke i meg alt jeg bør. Heldigvis blir jeg ikke dårlig av drikke så hvis jeg merker det er lenge siden jeg har spist så kjøper jeg meg en juice eller noe annet som kan få opp blodsukkeret litt.

  Også en god nyhet.. Når jeg var på shopping i dag så prøvde jeg tøy i størrelse 48 - 50 og det var nesten litt stort! Er nok ikke lenge til jeg er en størrelse 46, så selv om vekten står stille så går jeg hvertfall ned i omkrets :) Dødsgøy!  Øverste bildet er tatt i mars i fjor. Skiller over 20kg på disse bildene!

 • Publisert: 09.01.2013, 21:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">23 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Dramatisk gårsdag

 • Publisert: 08.01.2013, 15:34
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg møtte opp på sykehuset i Arendal klokken tolv og når jeg henvendte meg i luken så fikk jeg beskjed om å gå ned på legevakten i stedet. Fikk tilslutt mast meg til en samtale med kirurg som faktisk var grunnen til at jeg kjørte helt til Arendal. Jeg ble sittende å vente/halv sove i godt over en time før kirurgen kom og han tok meg med inn på ett undersøkelsesrom. Han kjente litt på meg og ville ta diverse blodprøver og CT av meg og samtidig legge meg inn.

  Jeg ble sendt ut på venterommet før jeg ble hentet av en sykepleier som tok på meg navnebånd, veide meg og tok blodtrykket før jeg ble sendt videre inn til en turnuslege som fikk meg skrevet inn og lyttet på lunger og hjertet.

  Videre herfra måtte jeg ned å ta blodprøver og når jeg var ferdig der så fikk jeg rom på pasienthotellet, denne gangen i femte etage. Fikk også beskjed om at jeg skulle ta CT fem på fire og i mellomtiden måtte jeg drikke to liter vann. Jeg lo bare og spurte hvordan i alle dager jeg skulle få ned to liter vann på under to timer med min minimage. Heldigvis var det ikke så nøye om jeg fikk ned alt, men skulle drikke så mye jeg klarte. Heldigvis er det tv på alle rommene på pasienthotellet så jeg fikk tiden til å gå ganske fort.

  Jeg møtte opp litt tidligere enn planlagt til CT'en og jeg som aldri har tatt CT visste ikke hva jeg møtte opp til. Heldigvis var det en superhyggelig mann der inne som fortalte meg hva som skulle skje. Først la jeg meg ned på en lang seng også skulle han sette veneflon i armen min for igjennom denne skulle kontrastvesken komme. Jeg var sååå glad for at jeg slapp å drikke den! Desverre traff han ikke første gangen så han måtte stikke igjen. Man blir liksom aldri vant til de stikkene..

  Når kontrastvesken ble satt så ble jeg helt varm innvendig. Det var en skikkelig merkelig følelse men det gikk heldigvis fort over. I mens jeg ble kjørt igjennom maskinen så måtte jeg ligge med hendene over hodet og jeg var sikker på at jeg kom til å bli sittende fast inni der. Skjønte virkelig ikke hvordan jeg skulle få plass, men det gikk nå heldigvis. Samtidig når jeg var der nede så skulle jeg ta røntgen av lungene også men da stod jeg oppe og det var heldigvis ikke like dramatisk.

  Når jeg kom opp igjen på pasienthotellet så skulle sykepleieren ringe legen å få han til å se på bildene med en gang. I mellomtiden fikk jeg ikke lov til å spise eller fjerne veneflonen og jeg var så sulten at jeg trodde jeg kom til å gå i bakken. Flere ganger gikk jeg å maste på sykepleieren som ringte å maste på legen og ca tre timer etter jeg hadde tatt prøvene så fikk jeg beskjed om at jeg kunne spise men legen ville selv forklare meg resultatet. Da visste jeg hvertfall at det ikke ble noe ny operasjon med det første men var fortsatt redd for hva prøvene viste og jeg fikk beskjed om at legen mest sannsynlig ikke kom før dagen etter.

  Jeg fikk hvertfall i meg litt mat og fjernet veneflonen. Hurra! Når klokken ble rundt ni så banket det på døren og legen kom. Han sa at bildene så fine ut og at smertene mest sannsynlig var muskulære. Syntes det hørtes litt merkelig ut men ut i fra hvor nøye de har sjekket meg så slo jeg meg fort til ro. De hadde derimot funnet lymeknuter når de tok CT'en så disse måtte jeg komme tilbake å sjekke om en dag eller to men akkurat nå kunne reise hjem. Heldigvis kunne de sjekke disse i Kristiansand så han skulle sende henvisning.

  Denne gangen syntes jeg det var litt trist å reise fra sykehuset for jeg ble kjent med flere andre på pasienthotellet og sykepleieren i femte etage var helt fantastisk og fikk oss virkelig til å føle oss som hjemme. Jeg har virkelig ikke ett eneste vondt ord å si om personellet i Arendal og hver eneste person jeg har vært borti har vært såå varme og fantastiske!

  Jeg er også veldig glad for at de tar meg seriøst og sjekker så grundig som de gjør selv om det nå bare var en bagatell. Det kunne vært noe alvorlig og magesmerter etter en GBP skal ALLTID sjekkes opp i!

  Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen på reisen min som slankeoperert :)


 • Publisert: 08.01.2013, 15:34
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">11 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Arendal sykehus neste

 • Publisert: 06.01.2013, 15:11
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Huff for ett styr det var på fredag.. Jeg kom på legekontoret og ble fortalt at ikke legen var der og ingen visste når han kom tilbake. De ville likevel ta crp'en min som viste seg å være 65, noe som er altfor høyt. Fikk deretter beskjed om å vente på legen og heldigvis var jeg første person inn. Desverre er det få personer i helsevesenet som har veldig peiling på gastric bypass så fastlegen ringte til sykehuset i Arendal hvor han fikk prate med en sykepleier som påstod at det var gallen. Jeg har smerter i venstre side, gallen ligger i høyre.

  Hun skjønte fort at legen burde prate med kirurg i stedet og jeg måtte ut på venterommet i mellomtiden. Legen hentet meg inn igjen og sa at jeg måtte møte på sykehuset i Arendal med en gang på mandag. Han ville ikke si så mye annet men kirurgen mente tydeligvis at det var alvorlig. Videre fikk jeg beskjed om å kontakte legevakten hvis det ble verre.. Jeg kjente jeg ble lettet for tidligere hadde det vært snakk om innleggelse.

  Helgen har vært så som så. I går morges hadde jeg så vondt at tårene presset på når jeg stod oppe og hadde planer om å hjem å ta en dusj før jeg dro på legevakten. Det bedret seg etterhvert og hjemmelagde komper med slekta fristet mer enn legevakta og i dag er det ikke fult så ille. Det gjør fortsatt vondt hvis jeg står eller trekker pusten dypt men det gjør heldigvis ikke så vondt når jeg sitter.

  Kjenner jeg er livredd for hva sykehuset finner i morgen. Jeg er så redd for ny innleggelse eller reoperasjon. Likevel er det jo noe som er galt og det er bedre å finne ut av det enn å leve i uvisshet. Også er jeg glad for at det er så kort vei til Arendal hvor de faktisk har peiling på dette i stedet for å bare bli innlagt her i Kristiansand hvor de vet lite om det.

  Nå skal jeg straks av gårde for å måte slekta igjen. Min onkel og fetter er nemlig på besøk fra Oslo så da samles hele gjengen på Gimlekollen. Etterpå skal jeg ha etterlengtet kvalitetstid med Hilde og sushi

  Oppdaterer dere så fort jeg har mulighet etter jeg har vært på sykehuset i morgen!
 • Publisert: 06.01.2013, 15:11
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">15 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Magesmerter og hastetime hos legen

 • Publisert: 04.01.2013, 11:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • De siste dagene har jeg hatt smerter på venstre side av magen, der hvor jeg er operert. Det har som regel gått over kort tid etterpå så jeg har ikke tenkt noe spesielt over det men i dag har det bare blitt verre. Jeg skulle ut og gjøre noen ærend tidligere i dag og uansett om jeg satt, gikk eller stod så var det skikkelig ubehagelig så jeg ringte legekontoret som ringte videre til sykehuset i Arendal før de sa at jeg måtte komme inn på en hastetime. De vil ta crp av meg og legen skal kjenne på magen.

  Håper for gudsskyld at ikke det er noe alvorlig men det er så skummelt når det er samme type smertene som jeg hadde rett etter operasjonen og magesmerter skal man alltid ta seriøst etter en slik operasjon. Kan jo være alt i fra infeksjoner, brokk og tarmslyng.

  Krysser fingrene for at det er en bagatell for i dag skal jeg nemlig ut å spise med hele familien. Min skjønne fetter, Erlend blir nemlig elleve år i dag og det må såklart feires. Det blir første gangen jeg spiser ute etter operasjonen og jeg har ingen ide på hva jeg skal bestille. Blir vel en forrett også får jeg heller ta med restene hjem :D

  Ønsk meg lykke til hos legen da, så snakkes vi senere :)

   


 • Publisert: 04.01.2013, 11:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Stifter fjernet og endelig mat

 • Publisert: 19.12.2012, 17:34
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I går var det to uker siden operasjon og dermed også på tide å fjerne stiftene. Heldigvis var det ikke så vondt som jeg hadde sett for meg, det lugget bare litt. Det var noen av sårene som ikke hadde lukket seg ordentlig så dermed ble de stripset, men de hadde heldigvis ikke vesket noe og så ellers fine ut.

  Jeg begynte også på most mat i går, noe som vil si at knekkebrød inngår i kostholdsplanen. Jeg valgte magert og proteinrikt pålegg i form av leverpostei og kalkunfilet med en agurkbit på toppen og det smakte himmelsk. Jeg får ikke i meg mer enn et halvt tynt knekkebrød men merker på formen at det hjalp godt å begynne å spise igjen. Til middag spiser jeg barnemat og krydrer/salter det litt og jeg tror aldri mat har smakt så godt før.

  I dag prøvde jeg meg på bare en jerntablett men merket raskt at det ble for lite. Har hatt null energi i hele dag og såvidt orket å reise meg fra sofaen. Bortsett fra lite energi er heldigvis formen fin, men merker det hadde vært greit med litt overskudd slik at jeg kunne fått gjort litt her hjemme. Likevel er det jo bare to uker siden operasjon så jeg krysser fingrene for at overskudd og energien kommer med tiden.

  Nå gleder jeg meg bare til å kunne spise normal og sunn kost igjen og det første jeg skal lage meg er laks med grønnsaker. Har cravet det siden operasjonen og det er jo sååå godt!! Jeg har også ett par julegaver igjen som jeg må få handlet så jeg krysser fingrene for litt mer energi i morgen slik at jeg kan få kommet meg ut og blitt ferdig. Ikke har jeg orket å pakke inn gavene jeg har kjøpt heller, så det er godt det fortsatt er noen dager igjen til jul :)

 • Publisert: 19.12.2012, 17:34
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">9 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Ett livstegn

 • Publisert: 17.12.2012, 16:45
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Hei søtinger!

   

  I hele helgen har jeg ligget rett ut og ikke gjort noe annet enn å sove. Kvalmen har vært på sitt verste og jeg har ikke hatt energi til noen ting. På fredagen så var jeg på en liten shoppingtur med Therese og etter en butikk var jeg helt utslitt. Stine T kom til meg på kvelden og hadde med seg en kjempe søt kurv med babymat og smoothie. Såå koselig

  I går tok jeg også jerntablettene for første gang. Har vært så redd for å ta de da mange blir kvalme av dem, men jeg var jo så kvalm fra før av at jeg hadde ikke noe å tape. Tok en morgen og en kveld og merket litt forskjell men var fortsatt kvalm. I dag tok jeg to på morgenen og det hjalp veldig! I dag har jeg vært lite kvalm og hatt mer overskudd enn jeg har hatt på lenge.

  På toppen av det hele så var det full oversvømmelse her i går da rørene var tett. Det kom kloakk opp av dusjen og hele badet var fult av vann. I dag kom det noen fra septikservice her og fikset det men jeg måtte jo likevel skure hele badet. Skulle gitt mye for vaskehjelp akkurat nå foråsidetsånn..

  I morgen skal jeg endelig ta stiftene og begynne på most mat. Det første jeg skal gjøre er å gå på butikken å handle knekkebrød og leverpostei. Lurer på om jeg kan ha agurk og tomater også?

  Ellers er jeg fryktelig dårlig til å få i meg det jeg skal av måltider men er heldigvis veldig flink til å drikke vann. Er konstant tørst så drikker av vannflaska mer eller mindre hele tiden. Desverre er lysten på mat like sterk så dette er nøyaktig som hvilken som helst annen slankekur. Forskjellen er jo at jeg ikke kan spise noe uansett hvor lyst hodet har på maten. For første gang i mitt liv så gruer jeg meg til julen siden pinnekjøtt er noe av det beste jeg får, men tør ikke prøve det. Har lite lyst å tilbringe julaften på doen liksom. Høhø..


  Søte kurven jeg fikk :)

 • Publisert: 17.12.2012, 16:45
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  - 10kg siden operasjon

 • Publisert: 14.12.2012, 11:39
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Yeah baby! Da jeg veide meg i dag så viste vekten ti kilo mindre enn hva den gjorde på operasjonsdagen. Den viste nemlig 121,7 så nå er det ikke lenge igjen før jeg er under 120kg og det skal bli fantastisk! Kan faktisk ikke huske sist jeg var under 120kg.

  På sykehuset fikk vi jo beskjed om at vi kom til å gå ned 1 - 2kg i uken den første tiden så når jeg gikk ned en kilo til dagen så regnet jeg med at det kun var for ett par dager. Nå har jeg faktisk gått ned 1kg til dagen siden jeg kom hjem fra sykehuset og det er helt amazing. Nå begynner jeg jo også å merke det på kroppen :)

  Jeg vet jo at det ikke kommer til å være slik for alltid og regner med at når jeg begynner å spise litt igjen fra tirsdag av så går det nok senere men det er helt ok. Jeg kommer nok også til å ha en liten stopp etter hvert men det er også heeeelt i orden så lenge jeg har gått ned så fort. Kroppen trenger jo litt tid på å hente seg inn igjen.

  Jeg føler også at mange tenker at disse kiloene kommer "gratis" og at jeg er heldig som går ned, men sannheten er jo at jeg har jobbet beinhardt for dem. Jeg har ikke slitt rompa av meg på ett treningssenter, men det å gå rundt med konstant kvalme, du brekker deg av alt bortsett fra vann og eplejuice. Tar du en dusj så er du så sliten at du rister. Jeg vil påstå at dette er noen av de hardeste kiloene jeg har kvittet meg med noen gang!

  Ellers ser jeg veldig sliten ut for tiden og har derfor ikke lyst å ta noe spesielt med bilder. Har bestemt meg for å ta før/etter bilder en gang i måneden slik at det faktisk vil være en god forskjell på dem. Hvis jeg tar dem for ofte så vil det ikke være noe spesielt men fremgang og det er jo bare kjedelig.

  Etterpå skal jeg ut en liten tur med Therese. Tviler på jeg orker så mye men det er godt å bare lufte hodet litt på en liten kjøretur :) Siden jeg ikke får tatt noen bilder akkurat nå, så kan jeg jo vise dere noen av før bildene som meg og Rebecca tok? De ble tatt i den mening at de skulle være forferdelige, så jeg hadde såklart ikke gått ut slik til vanlig. Hehe..

   


 • Publisert: 14.12.2012, 11:39
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">14 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Verre i formen

 • Publisert: 13.12.2012, 12:26
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • De siste dagene nå har vært helt supre og jeg har nesten glemt at jeg er operert. I går derimot slo kvalmen til for fult igjen og på kvelden fikk jeg plutselig vondt i venstre siden igjen. Jeg ringte sykehuset som sa at så lenge det ikke var så vondt at jeg måtte ta smertestillende og at jeg var fin i formen ellers så var det ikke noe å bekymre seg over. Fikk meg en god natts søvn og i dag er smertene borte så tydelig at det er luftsmertene som henger igjen.

  Var kvalm når jeg våknet i dag og kvalmen har fortsatt ikke gitt seg til tross for at jeg har drikket masse vann. Det er mange som er kvalm i denne flytende perioden så jeg satser på at jeg merker forbedringer når jeg begynner å spise igjen. Formen er jo i utgangspunktet fin og hodet mitt har lyst til å gjøre alt, men det er jo bare rett over en uke siden operasjon så det kanskje ikke så rart at jeg fortsatt har litt smerter og er kvalm. Jeg glemmer litt hvilken stor påkjenning jeg har vært igjennom også er jeg ekstra nervøs for komplikasjoner men når alt kommer til alt så har jeg faktisk vært en av de heldige.. Jeg har jo kommet meg raskt :)

  I dag skulle jeg egentlig innom jobb en tur også skulle meg og Hilde en liten tur til sentrum for å se på lysshowet de har på torvet, men der tok jeg meg litt vann over hodet så Hilde kommer på besøk til meg heller. Kjedelig, men viktig å lytte til kroppen. Tenkte å ta meg en god dusj også krysse fingrene for at jeg blir litt bedre :)

   


  Trøttesen

 • Publisert: 13.12.2012, 12:26
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">3 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Det er lys i tunellen

 • Publisert: 11.12.2012, 21:43
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Endelig begynner jeg å se litt lysere på ting og nå er det nesten sånn at jeg glemmer at jeg er operert. I dag våknet jeg av at jeg lå på magen og fikk helt panikk, men det beste av alt var at jeg kjente ingenting til det! Jeg prøvde meg også på en dl med eplejuice i dag og jeg tror aldri eplejuice har smakt så godt før. Selv om det er en del sukker i det så tar jeg små slurker og drikker det mest for energien og blodsukkerets del.

  I dag har jeg hatt lyst på mer eller mindre alt. Det er ikke det at jeg craver etter godteri og usunnheter men har så lyst på MAT. Satt å drømte om laks og grønnsaker i mange timer tidligere i dag liksom.. Huff, det skal bli fantastisk å kunne tygge mat igjen og suppe er noe som aldri skal inn i min munn igjen! Haha

  Ellers går jeg fortsatt ned en kilo til dagen og vekten i dag viste 124,2kg. Det er faktisk 20kg mindre enn jeg veide i fjor på denne tiden. Vinterjakken jeg hadde i fjor svømmer jeg pltuselig i, så jeg lurer på om jeg skal la noen andre få gleden av den. Er dere klare for noe nytt tøy til salgs? :) For en stund siden så fikk jeg også en jakke av Stine som jeg ikke fikk over armene en gang og nå fikk jeg til og med lukket den! Den er bittegrann trang men kan fint gå med den. Nå begynner jeg også å se vektnedgangen selv så det er knallgøy! På torsdag skal jeg ut av hus og lufte vettet så da skal jeg få tatt noen bilder til dere :)


  Her er jakken som desverre har blitt for stor til meg. Legges ut til salgs snart!

 • Publisert: 11.12.2012, 21:43
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">11 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Vekten raser

 • Publisert: 10.12.2012, 14:54
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag når jeg veide meg så viste vekten 125,1kg. Det vil si 6,6kg på en uke, noe som faktisk er helt insane! Jeg klarer ikke å være helt fornøyd med det fordi det samme hadde skjedd om jeg hadde ligget med omgangssyken for eksempel. Tror egentlig bare jeg syntes det er for godt til å være sant :)

  I dag våknet jeg også god og uthvilt og det er første dagen hvor jeg ikke har hatt behov for en powernap så det er tydelig at formen bare blir bedre og bedre. Merker likevel at det ikke er mye som skal til før jeg blir totalt utmattet, slik som i stad når jeg skulle ta første ordentlige dusjen etter at jeg kom hjem (Jeg har dusjet altså, men ikke hele meg samtidig pga sårene). På slutten var jeg så utslitt at jeg skalv og stupte ut og ned i sofaen. Det er skikkelig rart å orke så lite men følte meg så mye bedre når jeg fikk skiftet på sårene, tatt en liten hårkur og ikke minst få på meg noe ordentlig tøy. Etterpå tenkte jeg å ta turen ut for å hente posten, så det kan jo bli spennende.

  Selv om det går fremover så merker jeg at jeg føler meg veldig alene. De jeg hadde sett for meg kom til å bli den største støtten for meg i denne tiden, er ikke der i det hele tatt. De jeg derimot ikke har forventet noe fra , de har vært helt fantastiske. Det er også sårende og tenke på hvor lite de jeg så på som mine nærmeste faktisk bryr seg, når Rebecca faktisk kommer ned hit fra Oslo kun for å være med på operasjonen midt i eksamensstyret. Hun er også den eneste som har besøkt meg til nå, til tross for at hun bor i Oslo. Hva skjedde med å være gode venner når man faktisk trenger dem? Alle bryr seg liksom på avstand.

  Etterpå får jeg heldigvis besøk av min fantastiske tante som alltid har gode ord på lager. Regner med hun klarer å få opp humøret mitt og få tankene på rett kjør. I løpet av uka tenkte jeg meg også en tur innom jobb for å hilse på mine fantastiske kollegaer og i går kom mamma innom med blomst til meg ♥ Det varmer!

  Det er utentvil når man går igjennom vanskelige perioder man forstår hvem som fortjener å ha deg i livet sitt og ikke :)

   
  Litt bedre humør :)


 • Publisert: 10.12.2012, 14:54
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">23 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Dag fem med mini-mage

 • Publisert: 09.12.2012, 13:46
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag er det jammen med fem dager siden jeg la meg på operasjonsbordet og formen er mye bedre enn forventet. I dag våknet jeg uthvilt klokken ti, i stedet for å våkne pga kvalme eller smerter. Jeg kjenner lite til at jeg er operert når jeg sitter eller ligger men med en gang jeg reiser meg så river det i sårene og jeg har litt ubehag på venstre siden av magen (Hvor magesekken er) dersom jeg står oppe.

  Nå bruker jeg mye lengre tid på maten og da går det forholdsvis greit. Prøver å fokusere på å få i meg ting med næring i stedet for buljong eller tomatsuppe som faktisk ikke inneholder spesielt. Kjenner jeg allerede er matlei men nå er det bare rett over en uke igjen også kan jeg begynne på moset mat. Jeg gleder meg faktisk som en unge!

  Jeg er heller ikke spesielt kvalm lengre men avføringen er helt rennende. Har hørt at dette er normalt på flytende perioden så krysser fingrene for at det kommer seg når jeg får i meg mat igjen.

  Også må jeg også få lov til å forklare meg når det kom til mitt forrige innlegg.. Jeg skrive ikke om de kjipe tingene for å være negativ, men rett og slett for å sette lys over alle sider ved en vektoperasjon. Etterhvert så føler jeg at det positive overskygger det negative så da er det godt å kunne se tilbake på hvor tungt jeg faktisk hadde det. Syntes også det er greit å skrive slik at de som vurderer operasjon kan se alle sider av vektoperasjon.

  Og når det kommer til om jeg angrer så kan jeg ikke si det foreløpig. Jeg har lurt mye på hva jeg egentlig har gjort mot meg selv men så tenker jeg at dette var ikke noe jeg gjorde for å se bedre ut, det var faktisk en medisinsk grunn til det. Det var ett nødvendig tiltak og ett steg i riktig retning for å få tilbake kontrollen over livet mitt

  Simple as that..

   

   

 • Publisert: 09.12.2012, 13:46
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Tunge dager

 • Publisert: 08.12.2012, 20:25
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå er kvelden her igjen og det er den som er tyngst som regel.. Kvalmen kommer for fult, sprøyta må tas, pillen må knuses og svelges med syltetøy og smaker helt pyton. Jeg blir dårlig av nesten av som går inn i munnen men hodet har lyst på ALT. Jeg klarer ikke helt å slippe tanken om at dette er livsvarig. Mange sliter jo med plager resten av livet men jeg krysser fingrene for at jeg vil se litt lysere på det når ting blir litt normalt igjen.

  Vekten har gått ned fem kilo siden mandag men klarer ikke helt å nyte det ennå. Meg og Rebecca skulle ut med søpla i stad som er maks 50m og da måtte jeg stoppe opp for å få tilbake pusten. Helt utslitt! Etter at hun var gått så datt jeg sammen i sofaen med null energi.

  Også vil jeg bare si til alle dere som vurderer slankeoperasjon.. Jeg hadde ALDRI sett for meg at disse dagene kom til å bli så tunge og jeg har vært mye nedfor. Tenk dere godt om før dere velger operasjon!
 • Publisert: 08.12.2012, 20:25
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">31 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Fjerde dagen med mini-mage

 • Publisert: 08.12.2012, 11:15
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Først må jeg bare få lov til å si tusen takk til alle dere som klikker dere inn her for å se hvordan det går med meg og legger igjen koselig hilsninger. Det er så godt å vite at jeg har så mange rundt meg som bryr meg :)

  I dag er jo også dag nummer fire etter operasjonen og selv om det går sent fremover så er det i det minste fremgang. Kjenner at hodet mitt ikke samarbeider helt med kroppen for jeg er rastløs og har lyst til å ut men samtidig blir jeg kjempe sliten bare av å gå den lille turen ut på do. Jeg sover fortsatt på dagene men sover så fryktelig dårlig på natten. I dag fikk jeg heldigvis sove en time lengre. Sov nemlig helt til klokken syv (hihi) og våknet av kvalme igjen. Bruker vel ett par timer på å drikke vann og halvsove litt før jeg får i meg frokost.


  Denne er på 90gr men får kun i meg ett par slurker. Godt for blodsukkeret!

  Av måltider nå så går det i biola, youghurt, buljong, tomatsuppe og smoothies til babyer. Blir helt sjokkert over mengdene og bruker hvertfall 15 min på å få ned 1dl med biola feks. Tomatsuppen sliter jeg veldig med og er heldig om jeg klarer en halv dl. Merker det er tungt å ikke vite hva kroppen tåler og ikke. Burde prøvd å få i meg en proteinshake men er livredd for å bli dårlig. Til nå har jeg blitt dårlig av suppe og eplejuice og i går dumpet jeg til og med av en youghurt. Har spist denne tidligere men den gikk litt for fort ned i går og da sier kroppen stopp.

  Har også problemer med å få i meg nok veske og huske på å ikke drikke ti minutt før måltid og tredve minutt etter måtid. Prøver å nippe til vannflaske mer eller mindre hele dagen når jeg ikke spiser. Har hørt at det er mange som bli uvell pga dehydrering og det vil jeg helst slippe.

  Ellers kjenner jeg at stingene begynner å klø og det er jo ett godt tegn. Det betyr jo bare at det gror! Gleder meg som en unge til den 18 desember nå for da skal stingene tas, jeg kan begynne på most mat og jeg har sluttet med sprøyter. Skal bli fantastisk!


  Mitt inntak av piller, sprøyter, vann og mat. Youghurten klarer jeg å spise hele av (Den er 50gr) men bruker laaaaang tid. Sprøytene er blodfortynnende og de tar jeg hver kveld i tillegg til somacen som er syrenøytraliserende. Det er virkelig en dagsjobb å huske på alt og få i seg alt!

   


 • Publisert: 08.12.2012, 11:15
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">11 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Første natten hjemme

 • Publisert: 07.12.2012, 12:01
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Dagen i går gikk bedre enn forventet men da kvelden kom så begynte smertene og kvalmen. Sovnet vel ikke før rundt tolv og bråvåknet igjen klokken seks pga en intens kvalme. Fikk sove en time igjen før kvalmen kom på nytt og da stod jeg like godt opp. Drakk litt biola og vann før jeg sovnet på sofaen.

  Nå har jeg fått freshet meg opp litt og tatt en god dusj. Merket det var vanskelig å dusje med sårene og bandasjen så det ble litt knotete men det går seg vel til.. Ellers er formen bedre enn forventet og selv om jeg stadig tenker "Hva har jeg gjort mot meg selv" så tror jeg at det er mange som har/hatt det verre enn meg. Har heldigvis ikke så mye smerter lengre men er mye sliten og rar i formen.

  Kjenner også at jeg må slutte å være så forbanna sterk hele tiden. Jeg skal jo klare alt selv men av og til må jeg tillate meg selv og få hjelp. I går tok jeg oppvasken og i dag har jeg vasket tøy. Det går greit men kjenner at det hadde vært godt å ha noen rundt meg å lene meg til. De rundt meg er heldigvis veldig støttende og både faceook og telefonen piper i ett sett fra folk som bryr seg og ønsker meg lykke til. Setter SÅ stor pris på det!!

  Var også på vekten i stad og den viste 127,7 så her raser det nedover! Gleder meg til resultatene blir synlige og jeg klarer å leve litt "normalt" igjen. I morgen får jeg besøk av Rebecca så det blir godt med litt sjas igjen.

  Jeg syntes fryktelig synd på meg for tiden men det er vel litt lov når man har gått igjennom noe så drastisk? Jeg kommer sterkere tilbake :)

   


  Ett av mange fæle før bilder av meg. Herfra går det bare en vei og det er fremover :D • Publisert: 07.12.2012, 12:01
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">15 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Min operasjonshistorie

 • Publisert: 06.12.2012, 14:33
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå har jeg endelig kommet hjem etter to lange døgn på sykehuset. Først må jeg bare si tusen tak for alle gode ord og lykke ønskninger. Det varmer veldig! Skal prøve å lage ett utfyllende innlegg men dersom det er noe dere lurer på så spør i kommentarfeltet så skal jeg svare etterhvert som formen blir bedre.

   

  Tirsdag: Meg og Rebecca var oppe så tidlig som 04.30 siden vi skulle være på sykehuset klokken syv. Først måtte vi hente min fantastiske PT som kjørte oss til sykehuset klokken seks om morgen, snakk en PT som yter det lille (STORE) ekstra!! Såå snilt. Med en gang vi kom inn døren på sykehuset så ble jeg kjempe dårlig og hang over doskåla og bare skalv. Jeg var første personen som skulle opereres og tror det var nervene som gjorde meg dårlig.

  Jeg ble raskt trillet ned til hvor operasjonen skulle skje men siden jeg bare skalv og brakk meg så ville de utsette operasjonen. Fikk derfor veneflon inn i håndleddet og kvalmestillende + saltvannsoppløsning før de trillet meg tilbake til pasienthotellet. Denne gangen gikk det bedre og jeg fikk også pratet med Rebecca. Når de prøvde å kjøre meg ned til operasjonen igjen rundt 10.00 så var formen bedre og jeg var mye roligere enn forventet da jeg selv gikk inn på operasjonsstuen. Her inne begynte de å gjøre meg klar og jeg ble plutselig veldig trøtt og svimmel da de gav meg noe inn i veneflonen. Pustet i en maske i ett par minutt også var jeg borte.

  Etter operasjonen våknet jeg av at de maste på at jeg måtte flytte meg over i sengen selv. Husker ikke så mye av dette og alt var generelt surrete resten av dagen. Kom hvertfall rett inn på oppvåkningen hvor jeg lå med masse ledninger, blodtrykksaparat og diverse andre ting. Med en gang jeg kom inn her så fikk jeg smertestillende og kvalmestillende så det hjalp veldig!

  Etter bare en times tid så måtte jeg opp å sitte i en stol og rett etter kom Tonje inn på samme rom. Desverre gikk det ikke fult så lett for henne som drev å brakk seg og var skikkelig dårlig. Etter at jeg hadde sittet i en stol i en times tid så ble jeg kjørt i sengen inn til doen slik at jeg skulle tisse selv. Da dette gikk greit så ble jeg kjørt opp på pasienthotellet på ett rom sammen med en annen person som var operert rett før meg. Her fikk jeg vi heller ikke lov til å ligge så jeg sovnet stående flere ganger. Var sååå trøtt.
  Rundt klokken 22 så kom jeg inn på mitt eget rom og det var godt å få være litt i fred. Desverre ble jeg vekket jeg hver andre time for å ta puls, blodtrykk og blodprøver. Fikk også smertestillende og fragmin sprøyte (Blodfortynnende).

  Onsdag: Nå begynte formen min å bli bedre men hadde fortsatt store smerter. Det var så få som hadde advart meg mot denne tiden så jeg tok det veldig tungt. Heldigvis var meg og Tonje ute å gikk litt og fikk lov til å drikke buljong, biola, funlight og ikke bare vann. Denne dagen fikk vi heller ikke lov til å ligge noe spesielt og ble mast på om å opp å gå hele tiden. Siden dagen før gikk så i ett så fikk jeg ikke tatt noen bilder og brukte derfor litt av dagen i går på å knipse litt.

   

  Torsdag: I dag ble blodprøvene tatt igjen klokken syv og rett etter dette kom kirurgen for å fortelle meg at jeg kunne hjem. Jeg kjente jeg ble litt engstelig siden jeg bor helt alene så er det skummelt å være alene så kort tid etter en operasjon. Heldigvis hadde alle prøvene mine vært mer eller mindre perfekte hele veien og det betrygget meg en god del.

  Nå har jeg jo også kommet meg hjem og det var fantastisk. Føler meg mye friskere med en gang jeg kommer ut fra sykehuset! Smertene er der ennå og siden jeg ikke klarer å svelge piller så har jeg kun fått paracet stikkpille men lurer på om jeg må be om noe sterkere. Har en følelse av at smertene ikke gir seg med det første. Jeg har hatt mye vondt og det er flere ganger tårene har trillet og jeg har lurt på hva i alle dager jeg har gjort mot meg selv. Tanken om å bare forbli feit har vært der også men håper at når jeg ser tilbake på alt så kommer det til å være verdt det :)

  Og når det kommer ti mat.. Hvem sa at man ikke hadde matlyst? Jeg har lyst på sånn ca alt selv om jeg såvidt orker en dl med melk. Tenk så deilig om de hadde operert oss i hodet i stedet :)


  To av sårene

   

  Skal oppdatere dere og svare så godt jeg kan fremover men det har vært en stor påkjenning på kroppen så er veldig sliten..

   

   

 • Publisert: 06.12.2012, 14:33
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Siste innlegg som gamle Kristine

 • Publisert: 03.12.2012, 20:35
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I morgen er den store dagen. Dagen jeg har ventet på i snart fire år og som vil forrandre livet mitt betraktelig. Jeg skal få mini-mage og forhåpentligvis gå ned til en normalvekt. En vekt som jeg faktisk aldri har hatt før. Så lenge jeg kan huske så har jeg vært over hundre kilo og nå skal det endelig skje.. Jeg skal under dette!

  I morgen må vi møte på sykehuset klokken syv og vi er tre personer som skal opereres samme dag. Jeg håper jeg kommer inn først fordi Rebecca må reise allerede klokken elleve i morgen.

  Jeg får hele tiden spørsmål om jeg er nervøs eller om jeg gleder meg men for å være helt ærlig så syntes jeg er litt urealistisk at det endelig skjer. Jeg har så mange nederlag bak meg at jeg er så redd for å få samme beskjeden igjen i morgen. Likevel kommer jeg nok til å kjenne godt på nervene når jeg er på vei inn til operasjonsbordet. Det er ikke så mye det at jeg er redd for å dø men heller det at jeg ikke vet utfallet. Det er jo en ganske stor forrandring og det kan gå begge veier. Håper såklart på det beste men er forberedt på det verste..

  Er som jeg har sagt tidligere.. Jeg vil heller dø på operasjonsbordet å vite at jeg har gjort mitt ytterste for å lykkes, enn å dø som overvektig. • Publisert: 03.12.2012, 20:35
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">39 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Forberedelser

 • Publisert: 30.11.2012, 13:19
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag er det bare fire dager til operasjonen og det er endel jeg må få gjort innen den tid. Tenkte å dele det med dere slik at andre som skal opereres kan få hjelp, eller at dere kan minne meg på ting jeg kanskje har glemt :)

   

  To do's


  - Shine leiligheten fra topp til tå
  - Tømme skittentøyskurven
  - Hente alle reseptene
  - PAKKE
  - Fortsette å gå ned i vekt (Høhø)
  - Lade kamera
  - Ta før bilder i ett spesifikt antrekk slik at jeg kan fortsette å ta bilder i dette hele veien.
  - Fjerne neglelakk

   
  Da har jeg vel husket det meste? Neste på listen er jo hva jeg skal pakke med meg.

   

  Pakkeliste

   

  - Pysj
  - Tøfler
  - Morgenkåpe
  - Joggebukser
  - Behagelige gensere
  - Ladere til kamera, data og mobil
  - Toalettsaker
  - Resepter
  - Speilrefleksen
  - Data
  - Undertøy

   

  Gjerne si fra hvis dere kommer på noe annet jeg burde ha med meg! Skal oppdatere listen etterhvert som jeg kommer på mer :)

   
  Nå er det nyeste episode av vampire diaries på meg! Fredagslykke

 • Publisert: 30.11.2012, 13:19
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  En uke til begynnelsen på mitt nye liv

 • Publisert: 27.11.2012, 21:51
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag er det tirsdag, noe som vil si at det er nøyaktig en uke igjen til operasjonsdag. For å være helt ærlig så syntes jeg det er ganske uvirkelig og jeg klarer ikke helt å se for meg at det faktisk skal skje. Av og til får jeg små glimt av hva jeg faktisk skal igjennom og får litt lettere panikk anfall. Jeg vet at veldig mange får tanker om det faktisk er nødvendig med operasjon og at de kunne klart dette på egenhånd. For min del er det snakk om ta operasjonen eller bare leve som en overvektig person resten av livet.

  Jeg vet at dette er min siste mulighet til å få ett nytt liv. Det er min siste mulighet til å få en fullverdig livsglede. Det er nødvendig men samtidig er prossessen så stor og jeg har absolutt ingen ide om hva jeg begir meg ut på. Ingen kan vite utfallet av denne operasjonen men likevel er det noe jeg føler jeg må gjøre.

  På lørdag kommer min bedre halvdel til meg og jeg kjenner det skal bli ufattelig godt å få luftet litt tanker og ikke minst få den støtten og oppmuntringen som bare Rebecca kan gi ♥ Vi skal heldigvis få kost oss også masse mens hun er her og jeg kjenner jeg er veldig glad for at hun skal være med meg hele veien inn til operasjonsstuen. Ingen andre jeg heller ville hatt med meg!

  Men jeg tenkte at siden det er såpass kort tid igjen til operasjon så har dere sikkert noen spørsmål? Tenkte derfor å sette i gang en spørsmålsrunde som jeg kan svare på, på film. Legg igjen kommentar under med hva du lurer på! Dersom dere har spørsmål til Rebecca så bare skriv "Til Rebecca" øverst så kan vi svare sammen på film :)

     Jeg har fortsatt min nydelige trenchcoat tilsalgs. Selger den for 300kr/bud.

 • Publisert: 27.11.2012, 21:51
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Forberedelsesdag på sykehuset

 • Publisert: 22.11.2012, 18:39
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • What a day!! Jeg var på sykehuset allerede halv ti i dag morges og det gikk slag i slag helt frem til klokken var fire i dag. Heldigvis hadde jeg Tonje der som selskap og siden vi nå skal opereres på samme dag så får vi forhåpentligvis også rom sammen.

  Dagen begynte hos en sykepleier som tok EKG, blodtrykk og veide meg. Blodtrykket var perfekt og vekten viste 131,9 så mangler nesten fire kilo til innen operasjonsdato men tror det skal gå greit. Videre herfra måtte vi ned en etage for å ta blodprøver også videre for å sjekke lungekapasitet. Alt var heldigvis perfekt, selv om jeg hadde litt feber. Måtte gå hjem fra jobb i går fordi jeg var så kvalm og dårlig så det er tydelig at kroppen ikke er helt i form for tiden.

  Etter vi var ferdige med alle prøvene så var vi inne hos turnuslege for en sjekk før vi skulle prate med anestesilegen. Vi fikk beskjed om at vi hadde en halv time på oss før vi måtte møte i fjerde etage igjen. Vel.. Vi måtte vente i to timer før det skjedde noe fordi alle andre kom inn før oss. Hadde så vondt i hodet på slutten at jeg var helt i ørska. Utentvil en lang og tung dag men nå er jeg vel offesielt klargjort for operasjon?

  Meg og Tonje fikk også kjeft av en på sykehuset i dag fordi hun hadde lest bloggene våre. Jeg hadde lagt ut ett bilde av ett lokale vi hadde vært i hvor du ser ett par prikker som ikke kan kalles mennesker en gang. Det går ikke ann å gjennkjenne disse menneskene men likevel mente hun at bilde måtte slettes. Tonje hadde skrevet på bloggen sin hva navnet på den ene kirurgen var og det fikk hun heller ikke lov til.

  Jeg kommer såklart ikke å legge ut bilder eller tekst som gjennkjenner folk men de bør bli vant til at jeg skriver og tar bilder inne på sykehuset. Slik er det når en offentlig person skal opereres. ;)

   
 • Publisert: 22.11.2012, 18:39
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Blir det operasjon?

 • Publisert: 15.11.2012, 17:58
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Veien min mot operasjon har ikke vært lett og det har vært haugevis av hinder i veien. I går fikk jeg telefon fra sykehuset at operasjonen ble utsatt av "praktiske årsaker". Praktiske for hvem liksom? Not for me.. Jeg ble fysisk dårlig og merket hvor stor psykisk belastning det var. Operasjonsdatoen jeg fikk var 4. desember i stedet og det er faktisk bare fire dager etter, men alt ble så mye vanskeligere.

  Rebecca skulle være med med hun har eksamen den 6. desember og kunne derfor ikke komme ned til den nye datoen. Jeg har absolutt ikke lyst til å gå igjennom dette uten henne. I tillegg var jo alt planlagt med jobb og slikt også.. Plutselig skulle jeg ikke på sykehuset i går, men neste torsdag i stedet. Jeg har jo også vært så forberedt på den datoen og psyket meg opp til dette. Når jeg da får beskjed om at den er flyttet så er det vanvitig tungt.

  Syntes det har vært så mye nå at den dagen jeg våkner opp igjen fra narkosen så skal jeg være overlykkelig. Jeg har også 4,5kg igjen som jeg må ned innen operasjonsdato men har heldigvis gått ned like mye allerede.

  Heldigvis så fikk meg og Rebecca også ordnet det på en annen måte slik at hun hvertfall kan være med meg på sykehuset på morgenen. Hun kommer nemlig dagen før og reiser hjem operasjonsdagen sammen med Kelly og Joachim som skal til Oslo. Heldigvis order alt seg for snille jenter :)

  I dag blir det en tidlig kveld sammen med en sovepille. Sover så sinnsykt dårlig for tiden, om jeg i det hele tatt sovner. Prøver derfor å gjøre mest mulig på dagen så i går var jeg på shopping med Tine før vi gikk ut å spiste. Kjempe kos! I morgen skal bilen på verksted slik at den forhåpentligvis blir trygg å kjøre med igjen. Thank god for kompiser som fikser greie priser, ellers hadde dette blitt dyrt.
 • Publisert: 15.11.2012, 17:58
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Verste dietten i mitt liv

 • Publisert: 09.11.2012, 20:14
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg har gått på mye dietter opp igjennom men kan med hånden på hjerte si at dette er noe av det verste jeg har vært med på. Dagen i dag gikk greit men så kommer jeg hjem og ser fult av statuser på facebook med folk som koser seg med ett glass vin eller skal ut å spise. Jeg har så cravings etter sjokoladekake at jeg holder på å dø. Var ikke langt i fra at jeg kjørte på butikken i pysjen kun for å handle sjokoladekake og jeg hadde nok en gang en lang diskusjon med meg selv.

  Tenker som så at siden jeg uansett ikke ligger på mer enn 1000kcal daglig så er jeg i ett underskudd hvor det vil være greit å unne seg litt. Tanken om å slite rumpa av seg på trening for så å gå hjem å spise er der også men så lavt kan jeg virkelig ikke synke. Jeg har bestemt meg for at neste helg så skal jeg unne meg ett freemeal og en dessert dersom jeg holder dietten frem til da. På torsdag skal jeg tross alt på førkontroll og har nesten tre kilo jeg må ned før den tid.

  Fikk også tips i fra en annen slankeoperert at jeg måtte sprekke mens jeg fortsatt kunne, men da er jo faren for å ikke få operasjonen i det hele tatt der. Jeg skal ikke sprekke og jeg kommer til å gi mitt alt men fytti så hardt dette er. Jeg er også skikkelig grumpy hele tiden så stakkars menneskene rundt meg. Jeg er jo som regel alltid i godt humør og nå gjør jeg ikke annet enn å deppe enn å klage. Thank god for at dette bare er en fase og ikke minst at alle rundt meg holder ut med meg :)  Gi meg maaaaaat

 • Publisert: 09.11.2012, 20:14
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">26 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Gi meg styrke

 • Publisert: 05.11.2012, 19:35
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Dagen i dag har vært helt forferdelig. Sulten ble ikke akkurat bedre utover dagen og selv om jeg alltids kan endre på ting så vet jeg at den planen jeg har satt opp nå er den som gir best resultater.

  Tidligere i dag fikk jeg beskjed om at jeg kanskje ikke fikk operasjon pga den forbanna tanna som jeg har betennelse i. Hadde etterpå en lang samtale med kirurgen som sa at det ikke var noe problem med å fjerne den så lenge det ikke kom betennelse i den i ettertid og det skulle visst være veldig lite sannsynlig. Videre fortalte han meg at jeg måtte gå ned seks kilo innen neste torsdag!! Jeg kjente jeg døde litt der og da. Greit nok at dietten er effektiv og at jeg gir alt, men det er nesten en kilo til dagen. GI MEG STYRKE:

  Klarer ikke å slappe helt av med at operasjonen er så nære for med min flaks så er det alltid noe som skjærer seg. Når jeg våkner opp fra narkosen, DA skal jeg puste lettet ut :)

  Ellers er livet litt rart for tiden.. Får meldinger tilsendt av mannfolk som har lest bloggen og mail fra folk som sier at mannen min er heldig som har meg. Eh, ok? Hvilken mann liksom? For all del, det er hyggelig med mail fra mannfolk som syntes jeg er pen men å få meldinger på telefonen blir litt sært.


  Dagens underholdning!

   


 • Publisert: 05.11.2012, 19:35
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Klar for diettstart

 • Publisert: 04.11.2012, 18:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå har jeg vært å hentet pakken med noka produkter på postkontoret og hele kjøkkenet mitt er bokstavligtalt overfylt nå. Jeg fikk nok mat for hele måneden og litt til tror jeg. Planen min er å drikke shake til frokost og lunch, en bar til mellom måltid og nudler eller pasta bolognese til middag. Jeg har jo prøvd noka produktene før så denne gangen visste jeg hva jeg ville ha og hva jeg likte best. Kjempe greit!

  Selv om jeg i utgangspunktet er glad i å drikke shaker så kjenner jeg at jeg gruer meg til sultfølelsen jeg kommer til å ha hele dagen. Siden dette kommer til å bli hardt nok i seg selv så har jeg bestemt meg for å utsette røykeslutten noen dager. Har fått lånt meg boken "endelig ikke-røyker" og har lest noen kapitler allerede. Krysser fingrene for at Allen Carr kan hjelpe meg å bli røykfri!

  Jeg har også sett at det er mange som lager noka iskaffe og fant en oppskrift på bloggen til søte Lotte. Regner med denne kommer til å bli en favoritt på morgenen her hos meg.

  Nå er jeg klar for diettstart i morgen men først skal jeg kose meg med taco, julebrus og sjokoladekake ♥ Nå er det jammen ikke lenge igjen til operasjon, dere!
 • Publisert: 04.11.2012, 18:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  En måned igjen

 • Publisert: 30.10.2012, 19:31
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg lever fortsatt og nei, jeg har ikke sluttet og blogge. Jeg gjør ikke noe annet enn å jobbe, sove og spise fortiden bokstavligtalt så jeg har rett og slett ikke noe interessant og dele med dere. Det stikker likevel langt inni hjerterota av dårlig samvittighet men jeg er jo trossalt bare menneskelig jeg også :)

  I dag er det 30. november, noe som vil si at det er nøyaktig en måned igjen til operasjonsdato. I forbindelse med denne datoen er det ikke bare operasjonen jeg gleder meg til men har også ett super spennende prosjekt på gang som gjør at jeg blir som ett lite barn når jeg tenker på det. Supergøy!!

  Jeg har fortsatt ikke begynt på lavkalorikuren min da jeg fortsatt venter på pakken min i fra noka. På mandag er det helt siste frist for å begynne så jeg håper inderlig at den har kommet til da. Nå har jeg i det minste fått el-røyken min som jeg håper kan gjøre røykeslutten lettere for meg. Skal skrive litt mer om denne senere.

  November kommer helt klart til å bli bli en helvettes-måned. Uten både røyk og mat.. Kan ikke si at jeg gleder men heldigvis er jo belønningen verdt så mye mer enn en måned med mat og røyk. I hope.. Rebecca kommer også ned dagen før operasjonen og hun skal bli med som min personlige assistent-blogger-fotograf så det kommer ikke til å bli mangel på oppdateringer eller bilder foråsidetsånn..

   

  Kanskje jeg skulle kjørt i gang en spørsmålsrunde nå som operasjonen nærmer seg? Er det noe dere lurer på? :)

   


  Bestie

   

 • Publisert: 30.10.2012, 19:31
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Operasjons forberedelser

 • Publisert: 29.09.2012, 20:58
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I morgen er det nøyaktig to måneder til operasjondato og jeg syntes nesten det er litt uvirkelig at datoen endelig er her. Datoen jeg har ventet på og drømt om i flere år. Datoen som kommer til å gi meg ett nytt og forhåpentligvis bedre liv. Det er mange forberedelser i forbindelse med denne datoen og tenkte jeg skulle dele dem med dere her. Jeg har sagt lenge at jeg ønsker å ha Rebecca med meg da hun kjenner meg ut og inn. Hun er virkelig min bedre halvdel og jeg tror ikke jeg kunne gjennomført det uten henne så heldigvis har hun fått ordnet det slik at hun kan komme ned hit da.

  Jeg må jo også på lavkalorikur fire uker før operasjonsdato men siden jeg må ned syv kilo så har jeg valgt å begynne allerede på mandag. Da tar jeg en måned med sunn mat og hard trening på samme måte som når jeg gikk ned ti kilo på to måneder og trente med Jens Petter. Når det er fire uker igjen så begynner jeg på lavkalorikur og da har jeg bestemt meg for milkshake kur i stedet for knekkebrød kuren. Føler det er enklere å holde seg på riktig spor med milkshaker fordi da vet jeg nøyaktig hva jeg skal spise for å holde meg under 900kcal. Trening kommer også til å være en viktig prioritet i denne periode og heldigvis har jeg støttende venner som gjerne trener med meg eller blir med å gå en tur.

  Siden det ikke helt har gått opp for meg at operasjonen er så nærme så blir jeg veldig takknemlig om dere minner meg på hvorfor det er så viktig at jeg går ned disse kiloene. Jeg får jo tross alt ikke operasjonen dersom jeg ikke går ned til 128kg så gjerne minn meg på dette hver dag. Hehe.. Meg og Rebecca skal også oppdatere hverandre hver dag om hvordan det går så der får jeg jo også en enorm støtte.

  På mandag er jeg all in og klar for mitt nye liv men akkurat denne helgen skal jeg spise nøyaktig hva jeg vil. Litt for å markere at denne livsstilen er den gamle meg og den skal jeg legge bak meg!

   
 • Publisert: 29.09.2012, 20:58
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">19 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  30. november

 • Publisert: 13.09.2012, 13:10
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Publisert: 13.09.2012, 13:10
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">28 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Timen med kirurgen

 • Publisert: 12.09.2012, 21:17
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Gjett hvem som klarte å forsove seg i dag? Joda, det var meg. Fikk aldri sove i går så jeg har sovet igjennom flere klokker og våknet ikke før mamma hamret på døren. Kjørte ungene på skolen og mamma på sykehuset før jeg hentet Tine i byen. På vei til Arendal satt vi på love songs på full guffe og koste oss skikkelig.

  På sykehuset så kom jeg først inn til en sykepleier som tok mål og høyde. Vekten viste 135,3 og høyden var 165,5. Hun skulle også måle meg og ba meg om å løfte opp magen. Jeg trodde jo såklart at hun mente genseren men neida, hun svarer "Du må løfte opp selve magen. Du har jo litt heng!" Jo, takk for den liksom!

  Inne hos kirurgen så ble han litt paff over at jeg ikke hadde fått noe dato for operasjon. Timen hos kiurgen pleier nemlig å være en forberedelse til operasjon hvor man prater om forberedelsene og når man skal begynne på lavkalori kur. Han satt opp at jeg må gå ned 7kg innen operasjonsdato og det skal i utganspunktet være på fire uker. Nå har jo jeg heldigvis litt bedre tid på meg så de syv kiloene skal jeg klare! Han fortalte også at røykeslutt ikke var noe de satt som krav så jeg får operasjon uavhengi om jeg slutter eller ikke. Kommer jo såklart til å gjøre mitt beste siden det reduserer risikoen med 50%. Hildegunn var så snill å tilby seg å slutte sammen med meg så det gjør det jo med en gang lettere. Sykepleieren sa også at jeg skulle få dato for operasjon i morgen så nå må dere krysse fingrene for meg!!


  Etter sykehuset så dro vi innom harebakken senter for litt shopping. Forrige uke når jeg var på shopping med Therese så falt jeg helt for noen sko men lot være å kjøre dem når jeg så prisen på 899. Har angret siden og i dag fant jeg dem på 70% i Arendal! Kan tro jeg var overlykkelig da. Jeg kjøpte meg også ett par kjempe fine øredobber og en ugle ring med strikk. Kanskje jeg må vise dere alle ringene mine? Begynner nemlig å bli endel.   

  I morgen skal jeg forresten se på bil. Sa at jeg ville ha den men er er jo aldri godt å vite om jeg får den eller ikke. Dere får krysse fingrene for meg :)

   

 • Publisert: 12.09.2012, 21:17
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">19 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Kirurgen i morgen

 • Publisert: 11.09.2012, 18:20
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I morgen tidlig tar jeg med meg Tine og setter nesa mot Arendal. Siste obligatoriske samtale før operasjonen, nemlig med kirurg. Er veldig spent på hva han sier og om jeg i det hele tatt får dato for operasjon i morgen. Sist jeg pratet med de så hadde de ikke ledig før i desember men så er det jo opp til kirurg hvor fort jeg bør opereres. Krysser fingrene for at han setter meg opp å fort som mulig.

  Jeg sitter også og oppdaterer finn hvert femte minutt for tiden. Skal kikke på en bil i Arendal i morgen som ser veldig grei ut. Eneste negative er at den er super dau med liten motor så får se hvor galt det er når jeg kommer bort. Dere får krysse fingrene for at jeg snart finner meg noe bruktbart til en billig penge. Foreløpig skal jeg ha en eldre, billig bil også tar jeg heller opp lån om ett år eller to for å kjøpe meg en nyere bil som kan dra hest.

  Nå skal jeg snart opp til Hildegunn sammen med Hilde for å se film. Vi tenkte å se thrilleren Taken selv om jeg har sett den før. Den er jo så fantastisk bra!! Rebecca har forresten fått laget seg blogg nå og den kan dere finne her http://rebeccamaylam.blogg.no/.

  Siden min personlige fotograf/assistent blir med meg i morgen så skal jeg få henne til å knipse masse bilder underveis. Kanskje jeg får kirurgen til å stille opp på ett bilde? Hihi
 • Publisert: 11.09.2012, 18:20
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Historien til vektopererte Ida

 • Publisert: 09.09.2012, 20:26
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
  • Bakgrunn - Hvorfor du ble overvektig og var vanskelig med det?

  - Jeg har alltid vært overvektig. Eller, begynte vell å legge mye på meg fra 4 klasse av, da jeg ble utsatt for en del mobbing av medelever. (byttet skole i 4. klasse, og "byn" jente passer ikke helt inn på "landet". Det som var vanskelig med å være overvektig, var vell alle blikkene, kommentarene og respektløse folk. At barn i alder av 9-10 år går rundt å mobber folk som er større enn seg selv, er bare forkastelig. Her har noe sviktet i hjemmet for å si det mildt! Ting ble ikke akkurat bedre når jeg begynte på videregående. Husker svært godt en hendelse, det var en medelev i klassen min, som var veldig frekk og direkte mot alle. Men spesielt meg, som var overvektig. Det gikk ett program på TV, norsk program - som handlet om overvektige mennesker. Husker jeg hver dag, fikk slengt i trynet at jeg skulle vært med på det programmet. Det gjorde ikke trøstespingen enklere, og jeg trøstespiste mer, skulket skole og holdt meg gjerne hjemme for jeg orket ikke skole. Det resulterte i dårlige karakterer, og mer fett på kroppen. Lærerene gjorde ikke så mye, snakket litt med de det gjaldt - men ingenting ble gjort. Foreldrene ble ikke kontaktet eller noe. Når jeg sitter her idag, og tenker tilbake syntes jeg det er trist at jeg lot andre hakke på meg, og ødelegge skolegangen for meg.
  Det var vanskelig med det på mange måter, jeg kunne ikke være den jeg ville, eller den jeg egentlig var. Jeg ble bare Ida, hun tjukke på bakerste rad i klasserommet.

  • Toppvekt
  - 126 kg.

  • Når du innså at det var nok
  - Innså at det var nok for 3 år siden, og begynte å snakke med lege om muligheter. Etter uttalige diettprogrammer fant jeg ut at det måtte noe mer "drastisk" til for at dette skulle gå. Jeg hadde gått på Grete Roede kurs, slankepiller, diett med personlig trener, alle mulige dietter rett og slett. Snakket med legen min å forhørte meg litt om jeg kunne søke meg inn på Hauglandssenteret oppe med Førde. Jeg ble kalt inn til samtale, men søknaden ble avslått for jeg var ikke "stor" nok. Da snakket legen min om slankeoperasjonen Gastric sleeve eller Bypass. Vi sendte søknad til Voss sykehus, og jeg hadde ingen forhåpninger - jeg var sikker på at jeg skulle dø overvektig! Men den gang ei, endelig ble jeg hørt :) og fikk tilbudt slankeoperasjonen Gastric Sleeve.

  • Hvorfor du valgte operasjon
  - Jeg valgte operasjon for jeg var lei av å ikke kunne ta vare på meg lengre. Valget var egentlig enkel, ettersom at jeg hadde hørt mye bra om den operasjonen. Jeg valgte ikke operasjon for det var lettest, men valgte operasjon for det sto på liv og død igrunn.

  • Offentlig/privat operasjon?
  - Offentlig.

  • Hva du syntes har vært vanskelig i ettertid
  - Ingenting. Har vært utrolig heldig. Hvis det skulle være noe er det at jeg syntes det er irriterende at jeg ikke kan spise opp det jeg blir servert. og må ta mye hensyn til hva jeg putter i munnen. Som igrunn er positivt :-) men det er jo ikke enkelt, det er en kamp hver eneste dag. Men, alt er verdt det! :-)

  • Ønsket vektnedgang/Oppnådd vektnedgang
  - 60 kg. gått ned 52 kg på 7-8 mnd :-)

   

  - Ida Kristine Eikenes
  http://www.gastricsleeveoperasjon.blogg.no/

   
   
   
   
 • Publisert: 09.09.2012, 20:26
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Send meg din historie

 • Publisert: 05.09.2012, 15:00
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Har du tatt en vektoperasjon? Send meg da DIN historie på kristinefjellestad@yahoo.no. Du kan såklart være anonym hvis du ønsker det og hvis du har blogg så legger jeg ved link til bloggen din dersom du ønsker det.

  Det jeg ønsker at du får med i historien.

   

  • Bakgrunn - Hvorfor du ble overvektig og hva som var vanskelig med det
  • Toppvekt
  • Når du innså at det var nok
  • Hvorfor du valgte operasjon
  • Offentlig/privat operasjon?
  • Hva du syntes har vært vanskelig i ettertid
  • Ønsket vektnedgang/Oppnådd vektnedgang
  • Før/etterbilder dersom du ikke har behov for å være anonym.

   

  Både jeg og flere av de som leser bloggen syntes det er gøy å lese om tidligere vektopererte. Om du ikke er operert men vurderer operasjon så gjerne send meg en mail med din historie da også!

      

  Nå har jeg endelig fått skrevet innlegget om bedre selvtillit så det kommer garantert i kveld!!

   

   

 • Publisert: 05.09.2012, 15:00
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Operasjonsskole, check

 • Publisert: 03.09.2012, 18:54
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå er jeg endelig ferdig med ferdig med operasjonsskole og er klar for samtale med kirurg neste onsdag. Etter det er det bare å vente på dato for operasjon! Kjenner jeg er veldig glad for at jeg tar operasjonen offentlig, til tross for den lange ventetiden. Det er en helt annen oppfølging og den obligatoriske operasjonsskolen er utrolig lærerik. Jeg visste såklart mye av det fra før av men det er jo SÅ mye detaljer man ikke tenker over og syntes derfor at alle som vurderer operasjon burde fått tilbud om operasjonsskole.

  Vi begynte dagen med en av kirurgene som gikk igjennom endel praktiske ting om operasjonen før det kom en ernæringsfysiolog og snakket om kostholdet etter operasjon. Blant annet hva du skal spise når du kun skal ha flytende, moset mat og hva du skal holde deg unna hvor lenge. Blant annet fikk jeg vite at man ikke skulle spise brokkoli den første tiden med mindre det ble laget pure av den.

  Etter ernæringsfysologen var der så kom anestesi overlegen for å snakke om praktiske ting rundt narkosen og på slutten fikk vi mer info av sykepleier og avdelingsleder for pasienthotellet. En absolutt lærerik dag selv om jeg stusset litt på det kirurgen sa.. Han mente nemlig at vi ikke kom til å gå ned til en normalvekt, kun enn viss prosent av overvekten. Spurte han da om ikke det kom ann på oss selv og hvor hardt vi gikk inn for det, men nei. Inndirekte sa jo han altså vi ikke har mulighet til å gå ned i vekt uten operasjon. Jeg vet hvertfall at jeg kommer til å gjøre mitt beste for å nå målet mitt!


  Jeg var også superheldig med at søte Tonje skulle på operasjonsskole samtidig som meg, så hadde jeg noen å kjase med. På vei hjem igjen så dro vi innom Ikea for lunch og såklart litt shopping. Tonje skulle ha med seg ett skap hjem og var litt av ett syn der hun prøvde å få dette over på trallen alene. Jeg lo nemlig så hardt at jeg klarte ikke hjelpe. Hihi.. Når vi først kom oss til bilen så var det såvidt vi fikk det inn så pasasjersetet måtte stilles helt frem. Vil tro vi var litt av ett syn! HEHE.. Jenter altså.


  Godt jeg ikke har så lange ben! Hehe

   

  Nå skal jeg kokkelere litt på kjøkkenet. Tenkte nemlig å lage den fantastiske tacogryten igjen i dag. Nomnom


 • Publisert: 03.09.2012, 18:54
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">9 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Inkallelse til kirurg

 • Publisert: 02.09.2012, 23:31
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg er så glad for at det endelig begynner å skje ting. I morgen skal jeg på operasjonsskole og den 12. september skal jeg inn til samtale med kirurg. Krysser fingrene for at det ikke tar så lang tid før jeg er operert men i utgangspunktet hadde de ikke ledig tid før i desember. Kommer til å skrive meg opp på hasteliste siden det alltid er noen som blir avlyst men uansett så er det jo ikke lenge til desember.

  Må også få kommet meg til legen en tur for jeg har hatt noe som kan minne om skorper etter sår i bakhodet men nå har det også kommet så smått i fjeset. Heldigvis er det ingenting man kan se men det klør og føles tørt så da er det like greit å få sjekket det.

  Men nå er jeg helt skutt så jeg tar en tidlig kveld å lader opp til i morgen. Husk at dere kan følge meg på instragram under kristinefjellestad, så skal jeg være flink til å oppdatere der i morgen :)

   
 • Publisert: 02.09.2012, 23:31
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Operasjonskole 3.september

 • Publisert: 20.08.2012, 10:06
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg har heeelt glemt å fortelle dere at jeg skal på operasjonskole 3.september som er ett forberedelseskurs til operasjonen. Etter det så mangler jeg bare samtale med kirurg og det skulle hun sette opp så fort det var ledig time. Dem jeg har pratet med tidligere har fått operasjonen en måned etter operasjonskole ca men fikk beskjed om at Arendal ikke hadde ledig for operasjon før i desember.

  Likevel kan jeg være så heldig at kirurgen prioriterer meg eller at det er avlysninger som det ofte er. Jeg er jo da så heldig at jeg kan stille opp på kort varsel men uansett så er det ikke lenge til desember. Det er tross alt ett år tidligere enn jeg egentlig skulle fått operasjonen så jeg klager ikke :) Nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig operert!

  Noen som gleder seg til å følge meg etter operasjon?   

   

  Husk også å følg meg på instagram; Kristinefjellestad.


 • Publisert: 20.08.2012, 10:06
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Late vektopererte

 • Publisert: 12.08.2012, 21:25
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Hvorfor er det slik at overvektige hører om mirakel slankekuren av en operasjon og i neste øyeblikk bestemmer seg for å hoppe på første flyet til utlandet for så å leve som man gjorde før? En slankeoperasjon er en siste utvei og om man da ikke gir alt for å endre de dårlige vanene sine så vil vekten stoppe opp/gå opp igjen etter en stund. Det virker på meg som at de som betaler for sin egen operasjon er de lateste. Atlså de som unnskylder godterispisingen med "Men jeg legger jo ikke på meg"  eller de som ser på vektoperasjon som en hvilepute hvor man kan leve som før og fortsatt gå ned i vekt.

  Sannheten er jo at man går ned i vekt uavhengi av hva man putter i munnen den første tiden men når man først har fått en slik unik sjanse til å få ett nytt liv, så bør man jo gjøre alt som står i sin makt for å holde seg sunn og slank. Ikke tenke på at man spiser så lite mengder at da kan man veie opp for det med godteri eller "drikke" kaloriene bort slik at det ikke blir tatt opp i tarmen.

  Jeg er veldig for å finne en sunn balanse gang hvor man kan unne seg en flis av ett kakestykke eller sjokolade til ti kroner en gang i uken men når man trøkker innpå med usunn mat flere ganger i uken og kort tid etter operasjonen spiser de samme mengdene som man gjorde før man ble operert så vil jeg påstå at man har feilet. Da har du hatt feil innstilling til operasjonen og du opererte deg av gale grunner.

  "Heldigvis" har jeg ventet så lenge på operasjon nå at jeg har sett og lært av andres feil. Jeg er veldig klar på hvorfor jeg opererer meg og hva jeg ønsker å oppnå. Jeg er også såpass trygg på venninnene mine at jeg har sagt klart i fra om at de må ta meg i nakkeskinnet dersom jeg skeier for ofte ut eller blir som mange andre late vektopererte. Jeg ser dette på min sjanse til å få ett fullverdig og sunt liv. Ikke bare for å få kroppen og vekten jeg alltid har ønsket meg. Det er kanskje lett for meg å si her jeg sitter som 130kg tung og fortsatt ikke er operert men jeg skal gjøre alt som står i min makt for å endre livsstilen min og ikke bare vekten.

  Og til dere som er vektopererte.. Hva er det som gjør at dere spiser godteri, hiver innpå med usunn drikke og annen mat? Er det virkelig bare fordi dere kan?

      

   

 • Publisert: 12.08.2012, 21:25
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">23 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Manglende selvrespekt ved vektoperasjon?

 • Publisert: 08.07.2012, 23:11
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Du jo kunne klare 60 kg på ett år, hadde det ikke vært deilig å gå ned de kiloene med hardt arbeid? Når en har jobbet hardt for noe så er vel mestringsfølelsen og respekten for arbeidet en har lagt ned større en hva en får utav en operasjon? "Kampen mot overvekten, jeg tok av 10 kg, legene tok av 60 kg, så det var ikke jeg som vant, det var legene, jeg bare tok noe av det selv, og lot andre ta resten av jobben for meg"

   

  Bloggen gjør meg sliten for tiden og jeg begynner å bli mektig lei av å forsvare meg selv. Jeg føler jeg ikke gjør noe annet enn å forklare meg til mennesker som overhode ikke kjenner meg men sannheten er vel at det er slik det er å være overvektig. Forskjellen er at jeg jeg er åpen om det på en blogg så da er det lettere å angripe meg enn hva det hadde vært dersom personene hadde møtt meg i virkeligheten.

  Hver situasjon er indiviuell og selv om du klarer å gå ned på egenhånd så betyr ikke det at det er riktig for meg. Selv om du har gått ned dine 30 - 40kg så kan du likevel ikke sette deg inn i min situasjon hvor jeg faktisk skal gå ned 80kg tilsammen. Det å si til meg at "Nå har du jo gått ned ti kilo så da er det bare å fortsette" blir som å si til anorektiker at "Du har jo spist i dag så da klarer du det samme de neste dagene." Det er faktisk ikke slik det fungerer.

  Jeg gikk ned ti kilo og holdt meg der i nesten to år. Jeg har nå gått ned ti kilo til og kroppen kjemper virkelig i mot meg. Det er ikke det at jeg er så svak for usunnheter at det er vanskelig men det er ikke "normalt" for kroppen å gå ned i vekt så den vil hele tiden kjempe i mot meg. Den vil gi meg ett sinnsykt godtesug for å gjøre opp for det lave inntaket av kalorier som gjør at jeg går ned i vekt. Jeg sier ikke at det er umulig å gå ned i vekt på egenhånd men jeg sier at det er vanskelig. Jeg kunne nok fint klart å gå ned 30 - 40kg på egenhånd men hva da med de resterende 40 kiloene? Hva med å holde vekten?

  Ved en slankeoperasjon så fjerner de det hormonet som kjemper i mot deg ved en vektnedgang. Du må gjøre jobben selv men operasjonen gir deg ett dytt i riktig retning. Dersom du ikke endrer på kostholdet ditt så vil du går opp i vekt igjen. Slankeoperasjon er ingen vidunderkur hvor du får alt gratis og jeg kommer til å ha stor selvrespekt for meg selv for å i det hele tatt ha lagt meg under kniven for å få orden på livet mitt. Det at flere av dere sitter bak skjermen og peker fingeren på meg og påstår at jeg ikke har rett til å ha respekt for meg selv fordi jeg velger operasjon, er helt på trynet. Spesielt når flere av dere er overvektige selv.

  Også over til en litt hyggeligere nyhet. Jeg fikk brev fra sykehuset i Tønsberg hvor de skrev at de nå ville tilby meg behandling i Arendal i løpet av kort tid. I Arendal er det ikke ventelister pluss at jeg har tatt mesteparten av det obligatoriske i Tønsberg allerede så nå håper jeg virkelig at de får fart på sakene. Hvis jeg er heldig så blir jeg forhåpentligvis operert i løpet av 2012!

      

  Nå skal jeg kose meg med en hjemmelaget oreofrappe. Noen som vil ha oppskrift?
  -
  Husk også at dere kan følge meg på instagram; Kristinefjellestad.

   


 • Publisert: 08.07.2012, 23:11
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">37 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Jeg forventer ikke at dere skal forstå

 • Publisert: 28.05.2012, 19:37
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Se for deg at du mer eller mindre er født overvektig. Du har vært ut og inn på sykehus og hos ernæringsfysiologer da du alltid har vært over gjennomsnittet. Siste året på barneskolen så bikket vekten 100kg og siden har du kjempet mot vekten. Du har tatt av deg 10 - 15kg for så å gå opp igjen. Hver dag er en kamp mot maten, mot tankene og mot livet. Når du da endelig får beskjed om at det er noe som kan redde deg. Noe som endelig kan hjelpe deg å bli kvitt overvekten for godt, ville du da ikke takket ja?

  De fleste som velger operasjon har vært jojo slankere, inkludert meg. Jeg vet at dersom jeg ikke får "tatt" hele overvekten nå så kommer jeg til å gi opp. Det er også så langt frem at det er godt gjort å gå ned over 70kg på egenhånd. Jeg skulle ønske dere kunne innse at jeg skal slanke bort mer enn en voksen person og det er noe jeg trenger hjelp til.

  Ja, jeg har gått ned 6kg på en måned og er strålende fornøyd med det. Men har dere egentlig peiling på hvor hardt det har vært? Jeg kan ikke gå på lavkarbo for da blir jeg dårlig men spiser jeg karbo så går jeg ikke ned i vekt pga insulinresistensen. Derfor har jeg funnet en mellomting med litt karbo og minimalt med fett. Jeg ligger på maks 1200kcal daglig og med tanke på hvor hardt jeg trener så er det for lite men om jeg spiser mer så vil ikke vekten gå nedover. Jeg har ikke unnet meg noenting, ikke hatt noen spisedager og gått rundt å vært sliten konstant fordi kroppen går på underskudd.

  Jeg klager ikke fordi jeg vet at det er slik det er å gå ned i vekt og det er helt greit. Jeg vet også at det vil bli mer eller mindre likt når jeg har operert meg men da vil ting likevel gå litt av seg selv i begynnelsen og man går på en måte ned uansett hva man gjør. MEN.. Jeg har tenkt å fortsette slik jeg gjør nå til jeg når målet. Forskjellen er bare at jeg trenger hjelp.

  Jeg forventer ikke at dere skal forstå men jeg forventer at dere skal respektere mitt valg. Det er en løsning som jeg har kommet til enighet med etter flere titalls legers meninger. Det er ikke noe jeg gjør for en "enkel utvei" eller fordi jeg er for lat til å trene. Det er fordi dette er min sjanse til å få bli kvitt overvekten for godt og til å virkelig få endret livsstilen min.

  Jeg er 100% sikker på at dette er det riktige for meg!!
 • Publisert: 28.05.2012, 19:37
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">20 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Det blir ikke operasjon i Arendal

 • Publisert: 16.04.2012, 21:16
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dag åpnet det en ny avdeling for vektopersjon i Arendal. Jeg har sett for meg at jeg blir sendt over dit siden det er nærmere og derfor også håpet på tidligere behandlingsfrist/operasjon. Jeg tok meg en telefon til Tønsberg i dag for å høre om jeg blir automatisk oversendt eller om jeg må gjøre noe selv. Fikk beskjed om at de kun skal operere mennesker med en BMI under 50 så jeg er for "syk" til å operers i Arendal.

  Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Jeg er for syk til å opereres i Arendal men for frisk til å opereres i Tønsberg? Hvor er logikken?

   

  Her har dere ett utdrag fra en mail som jeg skrev i dag. Hvor den ble sendt til og hva det handler om får dere vite senere.

   

  "Det gjør meg så utrolig frustrert hele opplegget og ikke minst det at jeg ikke blir tatt seriøst. Jeg blir satt bak i køen fordi jeg er ung og ikke har noen tilleggssykdommer slik som de eldre har. Første personen som ble operert på sykehuset i Arendal i dag er 58år gammel. SELVFØLGELIG har hun tilleggsykdommer. Er det ikke viktigere at jeg som har hele livet mitt forran meg får operasjonen raskt enn henne som (Beklager at jeg sier det) har levd livet sitt allerede?
   
  Hadde jeg hatt mulighet så hadde jeg reist til utlandet for å operere meg, uavhengi av risikoene. Jeg vet at det er mange som tenker slik og det sier jo litt om hvor viktig det er for oss/dem at vi blir operert? Hvor mye vi er villig til å ofre for å få en "normal" og lettere hverdag.
   
  Det er slik som dette jeg mener bør ut i lyset. Dette er en slik sak man ikke snakker høyt om og det er masse fokus på at vi blir tjukkere noe som forsåvidt er bra, men hva med oss som er sykelig overvektige og ikke får den hjelpen vi har krav på? Det er på tide at vi får opp øynene for hvor alvorlig dette faktisk er og jeg er ikke redd for å stå i front for å fortelle de mørke sidene av det offentlige som ingen tør å åpne øynene for."

  Dette er en sak jeg kommer til å kjempe til noen tar affære. I mitt tilfelle er det ganske ekstremt i forhold til andre, men dette er noe jeg kommer til å kjempe for også etter at jeg har fått min egen operasjon. Syntes det er hårreisende at vi i ett av norges rikeste land ikke klarer å gi folk den hjelper de trenger og fortjener. Det eneste jeg kan håpe på nå er at jeg får operasjonen raskere fordi det er endel av pasientene som blir operert i Arendal.

  En dag er det min tur
 • Publisert: 16.04.2012, 21:16
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">27 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Fit for nok en fight

 • Publisert: 03.04.2012, 21:11
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg hadde en lang og god samtale med Lena i stad og det fikk meg virkelig til å få nytt pågangsmot og kjempe hardere enn noen sinne for å få denne operasjonen. Om jeg så må fake ett sammenbrudd så er det ikke tvil om at jeg gjør det. Jeg har tross alt blitt klarert for operasjon så nå er det på tide at de setter i gang å gjøre noe!

  Lena sa at jeg bare måtte spille masse psyken og da så jo jeg for meg å måtte "lyve" men sannheten er jo at det sliter på psyken også. Det går ut over livskvaliteten min og jeg har det jo faktisk ikke bra nå. Eller.. Jeg har det vel så bra man kan ha det med 140kg drassende rundt over alt.

  Jeg har allerede bestilt ny legetime og er klar for enda en fight med det offentlige systemet. Selv om jeg må til legen flere ganger i måneden, ringe sykehuset i Tønsberg daglig eller møte opp på kontoret til sjefen så gjør jeg det! Jeg har krav på denne operasjonen og har fått løfter som har blitt brutt. Nok er nok og jeg er fit for fight!

   


 • Publisert: 03.04.2012, 21:11
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Jeg ønsker å leve

 • Publisert: 01.04.2012, 23:01
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • I dette øyeblikk sitter jeg å leser på http://www.vektoperasjon.no/. Det ser ut til at jeg har vært skikkelig uheldig for de fleste har fått operasjonen 2 - 2.5 år etter at de har sendt henvisningen. Jeg derimot må vente nærmere fire år.

  Det er så utrolig tungt psykisk at jeg har ikke ord. Det er vanskelig å forklare og garantert enda vanskeligere å forstå, men det å forberede seg til en slik operasjon og ikke minst annerledes fremtid tar tid. Jeg har forberedt meg på det verste og håper på det beste. Jeg har sett for meg en lettere fremtid og jeg ønsker å kunne leve tjueårene mine til det fulleste, noe jeg ikke kan nå. Jeg får operasjon rett før jeg er tjuefire og har da forhåpentligvis idealvekten min når jeg er sjueseks. I tillegg er det jo haugevis av operasjoner når vekten har stabilisert seg hvor jeg skal fjerne hud så jeg ser for meg at jeg får kroppen jeg ønsker og at jeg er "ferdig" når jeg nærmer meg tredve.

  Jeg trenger denne operasjonen for helsa sin del, helt klart. Likevel er det ett helt vanvittig stort fokus på kropp om dagen så det er ikke tvil om at jeg vil ned for å se/føle meg bedre også.

  Etter jeg fikk beskjeden fra lasik om at ikke de kunne bruke meg til prosjektet sitt så har jeg ikke tenkt på operasjonen. Med en gang noen nevner den så får jeg tårer i øynene og klump i halsen. For første gang ønsker jeg ikke å snakke om operasjonen.. Det er vondt når så mange vet og så mange som lurer på hvorfor, hva og ikke minst når.

  Selv om jeg ikke kjemper mot vekten akkurat for øyeblikket så er kampen for operasjon tung nok i seg selv. Jeg er lei av å kjempe og jeg er lei av at ingenting går min vei. Jeg er lei av humørsvingningene, jeg er lei av å mislike meg selv. Jeg er lei av å føle at jeg bare er tilstede. Jeg ønsker å leve.

   

   

 • Publisert: 01.04.2012, 23:01
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Nok en dårlig nyhet

 • Publisert: 27.03.2012, 17:19
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg fikk en dårlig nyhet på fredag, rett før jeg reiste faktisk. Lasik kunne ikke bruke meg til prosjektet sitt likevel så nå er jeg tilbake på start. - Igjen! Jeg turte ikke å håpe på for mye, nettopp pga alle de dårlige nyhetene jeg har fått. Likevel følte jeg at dette var mitt siste håp. Det var nå det skulle ordne seg for meg.

  Jeg ble så satt ut, lei meg og ikke minst utrolig frustrert. Jeg har fortsatt ikke orket å fortalt det til noen fordi jeg ønsker ikke sympati. Den eneste grunnen til at jeg alltid har klart å holde meg sterk igjennom alt som har skjedd i livet mitt er fordi det er så få som vet så jeg slipper medlidenheten og sympatien. Jeg skal ikke skryte på meg at det er lett. Det er utrolig vondt å få slike beskjeder gang på gang. Hver gang jeg får opp håpet om en lettere hverdag så blir jeg brutt ned igjen. Ikke bare er det vondt fysisk og vente på operasjon men det er også utrolig slitsom psykisk.

  Selv om jeg fortiden ikke kjemper bokstavlig med vekten så kjemper jeg mot det offentlige og operasjon. Bare det er en kamp i seg selv og det gjør meg vanvittig sliten. Dere skulle bare visst hvor mye legebesøk, telefoner, mails, penger og ikke minst tid som har gått med til å kjempe for operasjon.

  Til tross for dette så gir jeg ikke opp. Jeg skal opereres og jeg vet at når min dag endelig kommer så kan jeg være takknemlig og få fult utbytte av muligheten jeg har fått. Jeg kommer ikke til å gi meg før målet er nådd og jeg kommer virkelig til å gi alt!

  Nå er det på an igjen med ny runde legebesøk og telefoner..

   


  Sick and tired of always being sick and tired.

   

  Nå har jeg ti minutter igjen av arbeidsdagen og da skal jeg ut å kjøre cabriolet hjem, før jeg drar ut i stallen for å ta noen salgsbilder av hesten Super. Noen som er interessert i en sprang hest med mye potensiale?

   

   


 • Publisert: 27.03.2012, 17:19
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Vektopererte bloggere

 • Publisert: 27.03.2012, 10:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut link til vektopererte bloggere. Desverre finnes det ikke så mange av de men kan tipse dere om de jeg har kommet over hvertfall.

   

  http://lenahansen89.blogg.no/ - Lena er en venninne av meg som har operert seg for ett par år siden og resultatene er fantastiske! Hun blogger desverre ikke nå lengre men det er mye nyttig stoff her og ikke minst masse før/etterbilder. Lena har også gjesteblogget her og skrevet om sin historie. Dere kan lese innlegget HER.

   

  http://jegkanleve.blogg.no/ - Bloggen til denne jenta kom jeg nettopp over. Ida Kristine er ei nydelig jente på 22år som tok operasjonen for snart to år siden. Hun ser virkelig helt fantastisk ut og det er gøy å lese om hennes erfaringer med gastric bypass.

   

   http://eldbjorgandrine.blogspot.com/ - Bloggen til denne dama kom jeg over da hun begynte å lese bloggen min. Hun har alltid vært flink til å kommentere og mange av dere kjenner kanskje igjen navnet hennes fra kommentarfeltet? Desverre er det ikke bilder av henne men dere kan i det minste leste om hennes erfaringer rundt slanking og vektoperasjon.

   

   Desverre er det få vektopererte bloggere eller slankeblogger som legger ut mye bilder eller oppdaterer jevnelig. Veldig kjedelig! Dersom dere kommer over en slik blogg, så gjerne tips meg om den i kommentarfeltet :)


  Hva skjer med at jeg ser skjev ut?

 • Publisert: 27.03.2012, 10:59
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">11 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Operasjon i juni!

 • Publisert: 20.03.2012, 19:41
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Husker dere jeg fortalte dere om ett tilbud jeg hadde fått hvor jeg kunne få operasjonen til en betydelig mindre sum enn hva den egentlig koster? Vel.. Nå har jeg nettopp hatt en samtale med Sinsenklinikken som ønsket at det ble operasjon i Juni. Dette pga Thailandturen og ikke minst ting som må ordnes rundt dette.

  Det eneste gjenstår nå er en samtale med direktøren i lasikreise for å finne ut detaljer, pris og litt andre ting. Det er fortsatt ikke 100% i boks enda men jeg krysser fingrene og dette ser virkelig lovende ut!!!

  Holder dere oppdatert :)

   
 • Publisert: 20.03.2012, 19:41
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Blir det operasjon?

 • Publisert: 12.03.2012, 17:48
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Nå har jeg nettopp vært i en samtale som kan være avgjørende for operasjonen og når jeg får den. Jeg fikk tilbud om å være med i ett prosjekt hvor jeg får operasjon i utlandet til en betydelig mindre sum enn det koster normalt! Kan desverre ikke skrive så mye mer om det og det er ingenting som er i boks enda men jeg krysser fingrene for ett positivt svar!

  Det har vært så mye nedturer rundt dette med operasjon at jeg tør liksom ikke helt å få håpet opp enda men hvis dette går i boks så blir jeg operert i løpet av kort tid og det hadde vært helt fantastisk! Det eneste er at ikke de opererer personer med BMI over 50 men så lenge jeg er på  vei ned og ikke opp så burde ikke dette være noe problem.

  Holder dere oppdatert med en gang jeg vet noe mer eller får lov å si mer :) • Publisert: 12.03.2012, 17:48
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">21 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Overveldet

 • Publisert: 08.03.2012, 13:42
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Helt siden artikkelen ble publisert på nettavisen så har det ramlet inn med kommentarer, mail, meldinger og venneforespørsler på facebook. Det har tatt helt av med snille mennesker som ønsker å hjelpe. Jeg har blant annet blitt tilbudt å trene med personlig trener tre dager i uken, gratis og en ny type behandling/diett hos ei i Bergen.

  Jeg setter kjempe stor pris på alle som ønsker å hjelpe og som kommer med gode ord. Mer enn dere aner faktisk og når fremmede eller bekjente kommer bort til meg for å si at de har lest artikkelen så blir jeg ekstremt flau men herlighet så koselig ♥

  Desverre så har det ikke gitt meg noe i form av raskere operasjon men jeg har nå tatt ett steg lengre og krysser fingrene for mitt siste håp. Jeg har vel allerede bevist at dersom det er noe jeg virkelig ønsker, så får jeg det til. Tør ikke håpe for mye men jeg hadde hoppet i taket dersom dette gikk i boks. Anna Lena har vært søt å hjulpet meg så nå gleder jeg meg til svar! Holder dere oppdatert.

      

   

 • Publisert: 08.03.2012, 13:42
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">9 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Det er ikke meningen at jeg skal gå ned i vekt

 • Publisert: 22.02.2012, 20:17
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg føler at alt jobber i mot meg når jeg prøver å miste alle de overflødige kiloene mine. Jeg bestemte meg jo for å prøve lavkarbo og la hele sjela mi inn for å klare det. Jeg sluttet til og med å drikke sukkerholdig drikke, noe jeg ikke har gjort på MANGE år. Jeg slet men følte at det var verdt det og mistet fire kilo. Etterhvert begynte jeg jo å bli dårlig og tenkte ikke over at det kunne ha noe med lavkarboen og gjøre men jo. Nå som jeg har begynt å spise karbo igjen så er jeg helt fin. Jeg kan jo ikke ha karbo pga insulinresistensen min og så derfor på lavkarbo som min eneste utvei bortsett fra operasjon.

  I dag kontaktet jeg sykehuset i Tønsberg ang en purring fastlegen min sendte i November som jeg ikke har fått noe svar på. Det viste seg at de hadde sendt denne direkte til fastlegen som påstod at de ikke hadde fått den. Spurte litt om hva det stod i brevet og det lille jeg fikk vite så var det fordi jeg var såpass ung og frisk at de ikke ville gi meg operasjon før november 2013. På toppen av det hele så måtte jeg gå ned 10% av vekten min, noe jeg har gjort og som har gjort meg såkalt frisk i dems øyne.

  Jeg har bestilt ny time hos legen slik at vi kan komme frem til en lurere løsning. Jeg kan ikke og SKAL ikke vente i nesten to år til, det er uaktuelt. Det vil si at jeg må vente i fire år til sammen og med en kroppsvekt på 140kg og en BMI på 51 i tillegg til haugevis av plager så er det umulig.. Jeg vurderer fortsatt privat operasjon men der er det pengene det står på uten at jeg skal gå for mye inn på det.

  Jeg blir så lei meg og så frustrert. ALT jobber i mot meg for at jeg skal klare å nå idealvekten min men jeg gir ikke opp. En dag så skal jeg nå målet mitt..

   
 • Publisert: 22.02.2012, 20:17
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">17 kommentarer
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass

  Neste steg mot gastric bypass

 • Publisert: 27.01.2012, 19:40
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • Jeg blir helt matt av noen av dere til tider og det er derfor jeg lar være å svare på kommentarer eller tar meg en dag med bloggfri. Jeg er så lei av dere skal mene så mye og tro at dere vet best når dere ikke kjenner meg. Ikke litt en gang! Vennene mine er alt for ærlige og de hadde ikke tenkt seg om to ganger for å advare meg mot operasjonen eller si i fra hvis de mente jeg gjorde noe feil eller var uenig. Jeg regner med det er slik uansett om man blogger eller ikke men det ligger noe i "Love your haters, they're your biggest fans" :)

  Men over til poenget.. Listen med ting du skal igjennom før du blir godkjent for operasjon og på mandag fikk jeg innkalling til sykehuset her i Kristiansand. Jeg skulle nemlig sjekkes for søvnapne (= Slutter å puste i løpet av natten). På onsdag var jeg innom sykehuset og hentet apparatet jeg skulle sove med og fikk en rask innføring i hvordan det virket. Den kunne nemlig måle snorking, puls, hvilken side jeg sov på og hvor mye jeg snudde meg i løpet av en natt. Utrolig fancy! Jeg var også så heldig at jeg fikk det eneste aparatet de hadde som var enkelt. De andre må du ha på deg masse ledninger over bryst/mage osv.  Dette var den lille saken jeg sov med. Uheldigvis var den super irriterende siden jeg hadde den store tingen på armleddet, den blå på ringfingeren, en ledning med tape på pekefingeren, en måler i halsgropa og en stor kloss på brystet. Jeg sov ingenting og pga det så fikk de ikke nøyaktige målinger men det hun så, så visst nok bra ut. Jeg hadde håpet at det skulle være noe "galt" slik at jeg forhåpentligvis fikk operasjonen tidligere men nei.

  Jeg kom på jobb i går og var HELT i koma. Jeg kan fungere på 4 - 5 timers søvn men ikke på en halv time som var det meste jeg hadde. Kom derfor hjem, tvang meg selv til å holde meg våken til halv ti og da sovnet jeg som en stein. NO MORE!! Glad for at jeg slapp å sove med dette apparatet flere ganger.

  Den sa god natt til meg da så litt søt var den jo. Og gjett hva jeg skal i morgen? På julebord! Jepp, i januar. Julebordet vårt ble jo avlyst pga stormen og vi skulle til Danmark med båten. Tror uansett det kan bli gøy i morgen, jeg har jo så mange fantastiske kollegaer ♥ Neste helg kommer noen av favorittjentene mine til meg for å feire min 22års dag!

   


 • Publisert: 27.01.2012, 19:40
 • Kategori: Operasjon - Gastric bypass
 • #comments">8 kommentarer