Proteinrik mokkamousse


Finnes det egentlig noe bedre enn sjokolade med kaffesmak? Jeg tror ikke det og det er helt klart en av mine favoritter! Denne gangen har jeg prøvd meg på en sukkerfri og proteinrik mokkamousse og den var heelt nydelig. Ikke nok med at den inneholder lite kcal men den er også helt uten sukker og proppet med protein. Perfekt etter trening eller om du ønsker noe godt å kose deg med på kvelden.

 


Bildet ble tatt før jeg gjorde endringer på røren, derfor ingrediensene ikke passer helt overrens.

 

Du trenger:

- 200gr mager kesam
- 2 eggehvitter
- 20gr sjokoladeprotein
- 10 - 20gr kakao
- 50gr sukrinmelis
- 2 gelatin plater
- 0,5dl sterk kaffe (Jeg bruker to skjeer som løses opp i vann)



Fremgangsmåte:

- Bland sammen kesam og alt det tørre før du legger gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

- Stivpisk eggehvittene helt til du kan snu bollen på hodet uten at noe detter ut.

- Smelt så gelatinplatene med kaffe før du heller dette oppi med kesam miksen og rører godt sammen.

- Tilslutt vender du inn eggehvittene, gjerne med en slikkepott.

- Ha blandingen oppi skål, glass eller noe annet du ønsker å servere fra og sett i kjøleskap i noen timer. Kan gjerne lages dagen før.

 

Denne er super enkel å lage og får mettet både søtbehovet og gitt påfyll av viktige næringsstoffer til kroppen din!

 





 

Sukkerfri sjokoladekake med kokoskrem




Åh denne kaken, dere.. Herlighet så god den er! Det er egentlig en muffins oppskrift som jeg fant på en annen blogg og som jeg har gjort litt endring på og det er en storfavoritt hos meg. Den er såklart helt uten sukker/tilsatt fett og proppet med proteiner.

Jeg er ikke så glad i å drikke proteinshake og da syntes jeg det er mye bedre å kunne lage meg en god dessert som dekker proteinbehovet mitt i stedet.

 

Kakerøren:

- 2 egg
- 50gr sukrin gold
- 50gr sukrinmelis
- 30gr kakao
- En liten ts bakepulver
- 20gr havremel (Evt havregryn som man kjører i blender)
- 20gr kokosmel
- 10gr bakepro
- 120gr mager kesam

Du kan bruke valgfri tørrvare tilsvarende 50gr, men jeg syntes det er best å blande disse meltypene og tilsette bakepro for ekstra protein. Samme gjelder med søtning, bruk det du ønsker men ikke bare vanlig sukrin.

 

Så er det egentlig så enkelt som å bare blande alt i en bolle. Jeg steker kaken min i to små hjerteformer men du kan egentlig bruke det du måtte ønske. Desto større form, desto lavere blir kaken. Kaken skal stå i ovnen på 180gr i ca 20 minutt. Kommer selvfølgelig ann på størrelsen.

 



 

Kokoskrem:

- En boks vanlig kokosmelk (Avkjølt)
- 20gr sjokoladeprotein
- 10gr kakao
- 10gr sukrinmelis

 

Her begynner du med å ta ut kun den stive delen av kokoskremen. Det som er "vannete" skal ikke brukes og dermed er det lurt å la den stå i kjøleskap noen timer først slik at man lettere får ut den harde delen. Når det kommer til kakao og sukrinmelis er det bare til å smake seg frem til en kombinasjon av hva du liker best men her er ca mål jeg har brukt.

 



Når kaken er helt avkjølt så deler du den i to, smører på ett god lag kokoskrem i midten, legger på toppen og smører med kokoskrem på og rundt hele kaken.

Kaken holder seg også fint i kjøleskap i noen dager men jeg anbefaler å la den stå i romtemperatur en stund før den skal spises.

 

Denne MÅ dere prøve!

 



Baconsurret torsk med rotmosstappe


 Jeg er en person som syntes torsk er ekstremt kjedelig og skjønner ikke hvorfor man skal gidde å spise torsk når man kan spise så mye annen fisk med litt mer smak i. Likevel er torsk en veldig grei proteinkilde og nå har vi faktisk funnet noen smaks sammensetninger som gjør at dette har blitt en favoritt hos meg!

 

Du trenger:

- 1pk bacon
- 1 stor søtpotet
- 1 liten kolrabi
- 4 torskefileeter
- 1 ss smør
+ krydder etter ønske

 


Jeg tåler bacon dårlig siden det er mye fett i det så vi prøvde oss på spekeskinke i stedet men det var ikke halvparten så godt. Denne derimot er det mindre fett i men likevel veldig god smak!



Begynn med å surre bacon rundt torsken og kok opp søtpotet og kolrabi.



Stek torsken til den er gjennomstekt og når grønnsakene er ferdig kokt så moser man det med stavmikser, gaffel eller det man har for hånden. Tilsett en ss med smør og det krydderet du måtte ønske. Enklere blir det faktisk ikke og det smaker såå godt sammen!




Oppskrift: Sjokoladekrem med sukkerfri nonstop


Tidligere har jeg lagt denne ut både på facebook og instagram men her kommer en litt bedre forklaring med bilder. Denne er en gjenganger her hjemme hvis jeg er fysen på noe godt men også for å få i meg ekstra proteiner. Normalt pleier jeg å droppe nonstop'ene men av og til er det godt med litt ekstra søtt på. Eneste den inneholder er banan og proteinpulver så det er en perfekt måte å få i seg proteiner på i stedet for å drikke pulveret som en shake. Og det smaker sååå godt!

 



Du trenger:

- En hel frossen banan i skiver
- Proteinpulver (Jeg bruker 1 1/2 scoop)
- Atkins sukkerfri nonstop

 



Jeg pleier å ta opp bananen ca 30min før jeg skal bruke den, ellers får du ikke konsistensen du ønsker. Kjør bananen og proteinpulver i en blender og ha nonstop over. Enklere blir det faktisk ikke!

 




Oppskrift: Pasta prima Paul


Dette er i utgangspunktet en oppskrift vi fant på rema1000 sin middagsplanlegger men som vi gjorde litt endringer på. Dette er en favoritt hos meg! Den er super enkel å lage, proppet med proteiner, sunne fettkilder og smaker fantastisk!

 



Du trenger:

- 2/3 eggenudler (12gr protein pr 100gr)
- 3 kyllingfileeter
- En lime
- To avokado
- En charlottløk
- To hvitløksfedd
- Sopp etter ønske
- Spinat

 

Begynn med å kok opp eggenudlene og stek soppen. Når soppen er stekt, tilsetter du charlottløken og hvitløken.



I mens lager du guacamole av to avocado og saften av en hel lime. Kjør med en stavmikser, blender eller bare en gaffel. Når nudlene er ferdig kokt så heller du av vannet før du tilsetter den ferdigstekte sopp og løkblandingen og samme med kyllingen etter av den er stekt. Når dette er blandet med nudlene så har du oppi ønsket mengde med spinat og også guacamolen før du blander. godt.

 





Deretter er det bare til å legge det på en tallerken og nyte! Du får en skikkelig god og kremet smak av denne uten å bruke fete sauser. Her er det virkelig sunn og næringsrik mat som er langt i fra kjedelig! Lov meg at dere prøver denne :D

 

 

Oppskrift: Hjemmelaget burger med søtpotet fries og guacamole


 Denne middagen hadde vi som etter treningsmåltid og smakte helt fantastisk! Ennå bedre er det at man får i seg masse protein og riktig kilde til både karbo og fett. Kjempe enkelt og lage, så denne MÅ dere prøve :)

 




Du trenger:

- 1pk karbonadedeig
- 1 chili
- 2 hvitløksfedd
- 2 egg
- 1 charlottløk
- 1 avocado
- 1/2 lime
- 2 søtpoteter

+ Olje til steking og krydder etter ønske

 

Begynn med å kutt opp søtpoteten som pommes frites, ha litt olje over og ønsket krydder. Stekes i ovnen på 200 grader til dem er gjennomstekt og crispy.




Bland karbonadedeig, hvitløk, chili og egg, pluss ønsket krydder. Vi brukte basilikum, salt og pepper. Bland godt sammen og del deretter opp i 4 klumper som du former som burger.




Stek sopp og løk til det er gyllent, samtidig som du steker burgerene.




Lag guacamole av en hel avocado og saften fra en halv lime. Moses med gaffel eller i en foodprosessor.

 



 

Resultatet, en sunn og næringsrik middag!

 

 

Oppskrift: Proteinrundstykker


Dette er både min faste frokost og lunch for tiden. De er så fantastiske gode både ferske og etter de har vært fryst. De er stappfulle av proteiner, magre og kan spises med GOD samvittighet!

 

 

Du trenger:

- 400gr havregryn
- En stor boks cottage cheese
- 4 egg
- 2 ts bakepulver



Først blander du egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle. Kjør med en stavmikser helt til klumpene er borte. Jeg pleier også å tilsette litt krydder for ekstra smak. Basilikum, salt og cayenne pepper feks.





Deretter har du oppi havregryn og blander hele røra med stavmikser. Form til passe størrelse på rundstykkene. Jeg pleier normalt å få 10 - 11 stykker.

Stekes i ovnen på 200gr (varmluft) i ca 20 minutter.





NYT!

 


Les mer i arkivet » Januar 2016 » November 2015 » Oktober 2015


Hei! Mitt navn er Kristine Fjellestad og helt siden jeg var liten så har jeg kjempet mot overvekten. Den 04.12.12 tok jeg en gastric bypass operasjon og har totalt gått ned 80kg. Jeg kommer til å skrive om veien videre som slankeoperert og alle utfordringene det byr på. Akkurat nå er lidenskapen min sunn mat og trening så det er nok noe som kommer til å gå igjen her :)

For kontakt:
kristinefjellestad@yahoo.no







hits