hits

KRISTINE FJELLESTAD

Kategori: Spørsmål og svar

Q&A del 2

 • Publisert: 24.10.2015, 10:57
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Har du noe kontakt med Rebekka?
  - Rebecca er fortsatt min aller nærmeste venninne, så ja vi har masse kontakt.

  Hvordan føles det når det er så mye hud som er borte?(må være mye lettere)
  - Det er veldig mye lettere ja! Slipper hud som gnager, infeksjoner og at ting er ubahgelig ved aktivitet fordi det "disser".

  Vil du fortelle om hvordan du og din kjære møttes?
  -
  Vi møttes igjennom Rebecca og Hans faktisk. Hans og Paul er gode kompiser og en natt som jeg som hos Rebecca så ringte Paul til Rebecca og da jeg fikk høre at han var nordlending så fanget han interessen min. Etter dette avtalte vi en blinddate som du faktisk kan lese om HER.  Vet du hvor mye du har gått ned siden du startet reisen din til nå ?
  - Ca 80kg

  Hvordan føltes det da du fikk kreft beskjeden?
  -
  Helt uvirkelig. Det kan liksom ikke beskrives fordi det er ikke en beskjed man ser for seg å få.

  Når man får barn,så sier man at man ser hvem som er ekte venner og ikke,opplevde du noe slik da du fikk kreft?
  -
  Ja helt klart! Jeg har mistet mange venner på veien men de jeg sitter igjen med er helt klart venner som har vist hvordan ekte venner virkelig skal være og som jeg ønsker å ta vare på resten av mitt liv.

  Hva gjør du om dagen?
  -
  Ikke så veldig mye spennende. Dagene går til jobb, styrketrening, trening av hund, kos med kjæresten, venner og familie. Jeg har jo fortsatt fatiuge og dermed lite overskudd.  Hvordan går det med treningen?
  - Akkurat nå har en en ufrivillig pause pga brudd i en fot men ellers er jeg på treningssenteret tre dager i uken :)

  Føler du det er lettere matmessig nå enn det var før?
  -
  Det er nok lettere å holde motivasjonen nå men tankene er de samme som før og jeg har fortsatt ett anspent forhold til mat.

  Hvor gammel er hunden din?
  -
  Bentley er født 21 september 2014 så han er 13 måneder.  Hvor gammel er din kjære?
  -
  Han fylte akkurat 34.

  Beklager hvis dette er litt for personlig spørsmål,men tok det lang tid fra da du fikk cellegift første gang til du merket at håret startet å falle?
  -
  Det tok vel rundt en måned ca. Hadde to kurer før det begynte å dette av.

  Hvordan var det med bryn og øye vipper,forsvant dem også?
  -
  Ja, jeg mistet absolutt alt av hår og kroppshår.

  hva er ditt beste tips til en som mest sannsynligvis skal opereres (skal på siste vurdering neste uke) som ikke føler kjæreste eller de nærmeste støtter tanken på gastric sleeve operasjon?
  -
  Jeg ville visst hvorfor de ikke støtter deg. Kan det ligge noe i det? Ellers må du gjøre det som er riktig for deg og dersom du føler at operasjon er siste utvei og noe du virkelig vil så er det ingen andre som har noe med det.

  Er du tilbake på jobb?
  -
  Ja jeg jobber 50% og går 50% på aap penger.

  Hvilke fremtidsplaner har du?
  -
  Jeg ønsker å bli helt frisk en dag slik at jeg kan få meg en utdannelse, komme tilbake 100% i jobb og fungere optimalt. Ellers vil jeg oppleve verden og bli gammel sammen med min kjære.
  Husk at dere kan følge meg både på instagram (kristinefjellestad) og snapchat (kristinefjelle).
 • Publisert: 24.10.2015, 10:57
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">5 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Q&A del 1

 • Publisert: 11.05.2015, 18:00
 • Kategori: Spørsmål og svar
 •  Hvordan går det med deg nå for tiden?
  - Det går veldig bra. Jeg er jo fortsatt litt dårlig i formen etter bukplastikken og har fortsatt fatigue (utmattelsesyndrom) men livet smiler!

   Hvordan er planene for deg og din kjæreste? Tenker dere kanskje på giftemål osv?
  - Vi har vel igrunnen ikke noen konkret plan for fremtiden foreløpig, men vi har det utrolig bra sammen så jeg håper at jeg er så heldig å få leve med han resten av livet mitt :)

  Ønsker du å få barn i nærmeste framtid?
  - Ikke i nærmeste fremtid nei, men en gang håper jeg på å få barn.

  Hvilke planer har du for sommeren?
  - Eneste planene er å nyte sommeren, fridagene og ellers det man gjør på sommerstid. I juni skal vi en tur til Fredrikstad i 40års lag og i august blir det ny operasjon.

  Hva ønsker du å gjøre sånn med tanke på når du blir frisk, med tanke på utdanning og slikt noe?
  - Når jeg blir frisk så ønsker jeg å studere men helsen er desverre ikke bra nok til at det er noe jeg kan gjøre nå. Forhåpentligvis blir det da noe innen HR og ledelse.

  Hva gjør du en helt vanlig dag? Liksom står opp osv...
  - Akkurat nå etter operasjonen gjør jeg ikke veldig mye, men en normal dag ellers består da av jobb, tur med Bentley, trening og kvalitetstid med kjæresten.

  Kan du fortelle litt om din kjæreste? Føler ikke helt du har fortalt så mye om han, var litt sånn wupsann jeg har blitt sammen med noen. Skjønner det er privat, men kjekt for oss lesere å høre litt hvertfall :)
  - Det er rett og slett fordi han er en ganske privat person så jeg ønsker ikke å utlevere han her på bloggen. Men det jeg kan si er at han er en helt fantastisk person som er både min beste venn og det kjæreste jeg har. Kunne absolutt ikke bedt om noe bedre :)
  Føler du at du har blitt mindre religiøs i den tiden du var syk?
  - Jeg har aldri vært religiøs :)

   Vis du ville flyttet til et annet land, hvilket hadde det vært da?
  - Jeg har alltid hatt ett ønske om å bo i usa. Da aller helst sørstatene, men bortsett fra det så trives jeg veldig godt i Norge.

  Kan du lage sminkevideo? Pliis, du er såå flink til å sminke deg, var et bilde du la ut som du så ut som en dukke!
  - Takk for kompliment men jeg er nok ikke noe sminkeblogger. Det finnes garantert andre som er mye flinkere enn meg til å både sminke seg og videoblogge :)

  Hvor lenge måtte du vente på hudfjerning? Fra du var hos fastlegen og sendte henvisning og til du fikk time på sykehuset?
  - Jeg fikk innkalling i løpet av to uker og ventet ca 16 uker fra konsultasjon til operasjon men dette er individuelt fra sykehus til sykehus. Anbefaler å sjekke fritt sykehusvalg for oppdaterte lister over ventetid.

  Har det vært mye smerter/ubehag etter hudfjerningen?
  - Nei absolutt ikke! Eneste som har vært veldig vondt var da jeg våknet og når drenene skulle fjernes. Da hylte jeg av smerte og tårene sprutet. Ellers er jeg veldig positivt overrasket over hvor lite smerter det har vært!

  Kan smertene sammenlignes med slankeoperasjonen?
  - Nei absolutt ikke! Etter slankeoperasjonen hadde jeg ikke spesielt vondt da heller men jeg var konstant kvalm! I tillegg var jeg også mye svimmel, ubehag etter måltider osv. Hudfjerningen har ikke vært noenting i forhold til slankeoperasjonen.

  Hvordan er livet ditt nå kontra før slankeoperasjonen? Har det endret deg som person?
  - Jeg tror ikke det? På en eller annen merkelig måte så er jeg vel kanskje litt mer tilbaktrukken nå. Lurer på om det har noe med at når man er overvektig så må man være litt "mye" for å bli lagt merke til og bli likt. Nå ser folk meg som ett normalt menneske i stedet for bare "hun tjukke".   

  Del to kommer i løpet av uken, så dere kan fortsatt stille spørsmål hvis det er noe dere lurer på :)


 • Publisert: 11.05.2015, 18:00
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Hva lurer du på?

 • Publisert: 07.05.2015, 15:18
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hei dere!

  Beklager dårlig oppdatering den siste tiden men jeg klarte selvfølgelig å bli skikkelig syk i tillegg til å være nyoperert. Ikke gøy i det hele tatt men nå er jeg heldigvis på bedringens vei.

  Uansett.. Jeg tenkte jeg skulle kjøre i gang en spørsmålsrunde. Det var lite tilbakemeldinger på forrige innlegg så dersom det ikke blir særlig stor respons med spørsmål så kommer jeg bare til å svare under her. Dersom det kommer inn en del spørsmål så kommer svarene i eget innlegg.

  Hvis dere har noe dere lurer på så legg igjen spørsmålet ditt i kommentarfeltet. Det kan være alt i fra kreften og den tiden, slankeoperasjonen, hudfjerning, livet nå eller noe annet :)

  Kommer også med en oppdatering på operasjonen og veien videre om ikke så alt for lenge :)

   


 • Publisert: 07.05.2015, 15:18
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">9 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på spørsmålene

 • Publisert: 13.10.2013, 15:02
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Kan du forklare hvilken mat du spiser nå?
  -
  Jeg spiser "alt" men noen matvarer tåler jeg ikke. Pasta får jeg ofte magekramper av, for mye fett dumper jeg av og såklart godteri og andre søtsaker. Holder meg til en bit, så er jeg fornøyd :)

  Hva består maten din av iløpet av en dag? Og hvor mye?
  -
  Jeg er fryktelig dårlig til å variere men er kjempe nøye på kostholdet. Kun ren mat, brød er droppet, ingen brus og skal jeg "unne" meg noe så går det i en rute med 70% sjokolade. Frokost og lunch er somregel speltlompe og middag to ganger daglig. Da er det ingen halvfabrikata og jeg fokuserer på sunt fett og mye proteiner.

  Hvordan er det med alkohol etter operasjon?
  - Nå har jeg kun drukket en gang etter operasjonen og det gikk veldig greit. Hadde ca fire drinker, ble fort full og fort edru igjen. Man tåler såklart mindre men slik jeg har skjønt så varierer det ofte fra gang til gang.

  Hva er ditt mål i forhold til vektnedgang?
  - Jeg ønsker å bli slank men trent. Håper på å gå ned til 60kg for så å stabilisere meg på 65 med en god andel muskelmasse.

  Har du fått mye overflødig hud etter vektnedgang, skal du fjerne det ?
  -
  Etter ett vekttap på 75kg så er det såklart mye overflødig hud ja. Det kunne vært verre og har allerede begynt å trekke seg sammen. Likevel er jeg forberedt på å ta armer, pupper og mage. Lårene vil jeg ikke ta pga smerter og komplikasjoner. Håper på å få trent de til en grei form.

  Hvilke metoder for vektnedgang/slanking prøvde du før du bestemte deg for operasjon?
  -
  Jeg har prøvd "alt". Grete roede, lavkarbo, noka, herbalife, "sunt" kosthold osv.

  Og, og kanskje mest viktig, hvorfor tror du at de ikke fungerte?
  - Alle slankekurene funket og jeg gikk ned i vekt. Problemet var bare at når jeg skulle ned 90kg så mistet jeg fort motivasjonen og gikk tilbake til gamle vaner.

  Merker du at mennesker forholder seg annerledes til deg nå når du er normalvektig? F.eks familie, venner, kollegaer, butikkansatte, servitører osv.
  - Jeg tror faktisk det er mer meg selv som har forandret meg. Jeg er mer åpen, utadvendt og positiv. Ellers er det ikke noe jeg kan sette fingeren på og føler de fleste behandler meg som før.
  Mitt første spørsmål er vel, hvordan har du det egentlig? Det er lov å svare ærlig, og faktisk si ifra om livet er elendig for tiden! :)
  - Livet er faktisk heeeelt fantastisk og det er lenge siden jeg har hatt det så bra!! Men så koselig at du spør :)

  Også lurer jeg litt på hva planene dine er videre? Tenker du på noen utdanning eller har du kanskje en utdanning? :)
  -
  Jeg er jo fortsatt 100% sykemeldt og har blitt anbefalt av legene å ikke gå tilbake på jobb før over nyåret så en utdanning er siste prioritet akkurat nå. Likevel har jeg lyst på en utdannelse en dag og håper å kunne ta den samtidig som jeg jobber.

  De fleste, ettermin erfaring, må vente minst 2 år etter fedme operasjon og minst 1 år med stabil vekt før de får innvilget fjerning av hud. Slik du har pratet om det, så virker det som om du har fått innvilget operasjon med en gang du har nådd målet ditt, stemmer det?
  -
  Jeg har generelt pratet veldig lite om huden så skjønner ikke hvor du har fått det i fra? Huden trenger tid på å trekke seg sammen så jeg ser ikke for meg å begynne søkeprosessen før til sommeren. Da er det gått 1 1/2 år siden operasjonen også er det lang ventetid på de forskjellige sykehusene.

  Og hvordan påvirker gjenoppbygningen etter kreften eventuell fjerning av hud?
  -
  Det skal ikke ha noe å si bortsett fra at jeg må ha ett greit immunforsvar og være i grei form. Derfor hadde det heller ikke vært aktuelt å legge seg under kniven med det første, det er jeg alt for svak til.
  Jeg lurte på om du kunne hatt eget innlegg av overflødig hud og Bilder?
  -
  Jepp, det kommer :)
  Jeg lurer fryktelig på hvem dette mannebeinet ditt er jeg? :)
  -
  Hehe, jeg er nok ikke helt klar for å dele han på bloggen ennå :)
  Er du i et forhold nå ??
  - Jepp, det er jeg.

  Hva har du tenkt å studere videre eller gjøre med livet?
  - Det vet jeg ikke ennå men har jo fortsatt hele livet mitt på å finne ut av det.

  Har du noen gang tenkt å flytte til New York i en liten leilighet å se hvor livet tar deg hen??
  - Nei, kan ikke si jeg har noen planer om det. Har lyst å oppleve verden men man kan jo fint bo i Norge fordi om.


  Har du tenkt å gifte deg snart?
  -
  Ett steg av gangen kanskje? Jeg er jo bare 23 og syntes det er litt tidlig å gifte seg allerede.
  Hvilken kur gikk du på før operasjonen? (pulverkur, knekkebrødkur etc.. hvis førstnevnte, hva slags pulverkur?)
  - Jeg gikk på noka. To shaker til dagen, en bar og nudler/spaghettien dems til middag.

  Var du i tvil på forhånd?
  - Jeg var vel aldri i tvil men hadde mye nerver. Nå hadde jo jeg ventet i flere år på operasjonen og var hele tiden overbevist om at dette var riktig for meg.

  Har du noen gang angret? Hvis ja, hvorfor? Og angrer du fortsatt?
  - Ja, jeg angret når ting var på det verste med kreften. Cellegiften slo meg jo helt ut og pga operasjonen ble jeg jo ennå svakere. All maten jeg spiste reagerte jeg på så det var minimalt med næring jeg fikk i meg.

  Ville du gjort dette igjen hvis du hadde visst hva det innebar?
  - Helt klart! Jeg har fått livet i gave på nytt igjen :D

  Hvordan takler du kommentarer som "å, så fin du har blitt!"? Blir du glad eller lei deg liksom? Du er jo den samme Kristine som alltid!
  - Jeg blir bare glad! Jeg er den samme Kristine på innsiden men ikke utsiden. Jeg vet jo godt at jeg ser mye bedre ut nå enn hva jeg gjorde for mange kilo siden.  Får du mer oppmerksomhet av det motsatte kjønn nå enn før? Hvordan takler du det?
  - Hehe ja, nå blir jeg som regel alltid sjekket opp eller at noen flørter med meg og det syntes jeg bare er gøy. Er jo ikke vant til det og det er jo alltid gøy med oppmerksomhet!
  Hvordan ser du på det å leve resten av livet som vektoperert? Jeg vet så lite om det, derfor jeg spør. Utvider magesekken seg, eller må du spise så lite alltid?
  - Jeg har allerede vært vektoperert i nesten ett år så det har blitt så vanlig. Eneste som kan være litt pinlig er hvis jeg er ute å spiser men nesten ikke har rørt maten på tallerkenen og servitørene spør om det ikke smakte. Da smiler jeg somregel bare og sier at jeg har operert magen så jeg klarer ikke så mye.

  Har du et nært forhold til familien din?
  - Noen har jeg veldig nært forhold til og andre ikke.

  Hvilken trening kommer du til å satse på når du er helt klar for det?
  - Tung styrketrening! Build like a badass ;)

  Ser du veldig annerledes på livet etter kreftdiagnosen?
  -
  Jeg er nok mer takknemlig nå og setter mer pris på de små tingene i livet. Jeg føler at alt skjer for en grunn, uansett hvor tøft og tungt det er når ting står på som verst.
  Hva synes du er den beste måten vi rundt kan støtte og bidra for at den som tar operasjonen skal ha det bra og takle situasjonen best mulig?
  -
  Det beste tipset jeg kan komme med er å bare være der. Dra på besøk, ta henne med på lufteturer om hun orker og lytt til henne :)

  Har håret ditt vokst ut litt enda?
  -
  Jada, jeg har hår på hele hodet men det er helt kort. • Publisert: 13.10.2013, 15:02
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Hva lurer du på?

 • Publisert: 09.10.2013, 15:20
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hei skjønne!

  Fant ut at det var en stund siden forrige spørsmålsrunde så derfor tenkte jeg å kjøre i gang en ny en. Regner med dere har endel spørsmål til kreften, livet etter, operasjonen, vektnedgangen, hverdagen nå og personlige ting? Dere kan også spørre anonymt om dere ønsker det.

   

  Legg igjen en kommentar med spørsmålene dine så skal jeg prøve å få svart i løpet av helgen :))

   


 • Publisert: 09.10.2013, 15:20
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">17 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på spørsmålsrunden

 • Publisert: 22.06.2013, 15:26
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hei, Rebecca her!

  Nå har jeg skrevet, mens Kristine har svart på spørsmålsrunden. Svarene finner dere under. Håper dere blir fornøyd :)

  Ta gjerne en tur innom bloggen min også om ønskelig - www.rebeccamaylam.blogg.no 

   

  Hvor mye veier du den dag i dag? :D 

  - Sist jeg veide meg viste vekten 88,5kg, som er ca 1 uke siden. 

  Tror du det er realistisk at jeg får operasjonen innen 6 måneder?

  - Det kommer helt ann på hvor i landet du skal opereres. I Arendal er det nesten ikke ventelister, mens i Tønsberg er det 2-3 år med ventetid. Det er vanskelig å gi noe fasitsvar. 

  Hvor lang tid tok prosessen fra start til slutt med deg?

  - Jeg søkte om operasjon i februar 2010 og ble operert i desember 2012. 

  Vekten ligger på 123-5 og har gjort det de siste årene. Bmien min er rett under 42-3, ingen tilleggsykdommer. Det er ikkje det at jeg er usikker på om jeg vil opereres, for jeg har prøvd å gå ned siden jeg var rundt 10-12 år (70-80kg) men aldri fått det til. Resten av familien min er normalvektige og som ernæringsfysiologen sa, spiser jeg overraskende sunt. Hva tenker du om situasjonen/Evt. Valget eller muligheter?

  - Operasjon gir deg mulighet til å gå ned i vekt, men du må også være villig til komplikasjonene og alle baksidene ved en operasjon. Som for eksempel å dumpe av alt du spiser. 

  Jeg lurer på om du angrer på operasjonen?

  - Jeg har vell mer eller mindre en gang daglig hvor jeg spør meg selv hvorfor jeg har operert meg, da jeg sliter slik. Men samtidig vet jeg at jeg ikke hadde gått ned disse kiloene på egenhånd. Jeg vil påstå at det er baksiden av medaljen. Man må alltid ofre for å oppnå. 

  Dumper du fortsatt mye?

  - Jeg kan telle på en hånd de gangene jeg ikke dumper når jeg spiser. Jeg dumper av alt jeg spiser i større eller mindre grad. 

  Hvor mye har du gått ned siden din gbp?

  - På operasjonsdatoen veide jeg 131,7kg og i dag, 6 måneder seinere viser vekten 88,5kg.  

  Jeg lurte litt på ang operasjonen, eller tiden etterpå... hvordan er det med overflødig hud?

  - Det er selvfølgelig veldig individuelt, men jeg ser allerede at jeg må gjennom flere plastiske operasjoner for å fjerne overflødig hud. Blant annet mage, armer og pupper. 

  Hvordan spiser du nå? tenker på antall måltider om dagen, type mat? hva dumper du mest av?

  - På en god dag får jeg i meg 4 måltider, men på en dårlig dag får jeg i meg 0-1. Dette har selvfølgelig en forbindelse med cellegiften. Jeg sliter såpass med matlyst, så spiser det jeg har lyst på. Jeg prøver selvfølgelig å prioritere proteiner. Jeg dumper av alt, men det er veldig individuelt hvor ille det blir, det er ikke noe mønster på det. 

  Hva er fremtidsmålene dine? :)

  - Det er vanskelig å tenke på framtiden når man er i denne situasjonen man er da jeg ikke vet hvordan fremtiden blir. Men første prioritet er å komme seg ut i jobb igjen og få kjøpt seg leilighet.

  Når du skulle inn i selve operasjonsrommet, på operasjonsbordet, hvordan lå du da? (i forhold til klær osv). Lå du toppløs? Eller hadde du på deg den trøya?

  - Jeg hadde på meg trøya. Man er alltid tildekket. 

  Har du opplevd at brystene dine har blitt mye mindre etter operasjonen? Er livredd for at det skal skje..

  - Det er selvfølgelig mindre fyll i de, men de rommer ca det samme, men da at det er mest hud. 

  Trener du mye, slik at huden din strammes opp? 

  - Nå har jeg ikke overskudd til å gjøre dagligdagse ting pga. kreften og cellegiften, så det er uaktuelt å trene. Men jeg gleder meg veldig til å begynne igjen!

  Får vi se noen nye bilder snart?:D

  - Dette er nylig tatt:

  Hvordan går det egentlig med deg oppi alt dette her? :-) Veldig spent på å høre om fremgangen :D

  - Det går på ett vis. Det er selvfølgelig tungt å være kreftpasient og slankeoperert, men man går inn i en slags overlevelsesmodus vil jeg tro. 

  Har operasjonen stått til forventingene? Har livet etterpå blitt slik du håpet?

  - Nå er jo jeg i en litt spesiell posisjon, så livet har absolutt ikke blitt slik jeg hadde trodd. Men jeg håper det blir slik når jeg kommer meg etter cellegiften.

  Lurer egentlig mest på hvordan det går med humør, motivasjon og din innstilling til den tøffe kampen du er oppi. Slanking er vel hardt nok i seg selv, men med kreft oppå toppen høres det helt hinsides vanskelig ut. Stå på!

  - Det går veldig opp og ned. Første uken etter cellegift er motivasjon, humør og alt på bunn, men det kommer seg etterhvert. Nå klarer jeg heldigvis å se slutten og, jeg er ferdig om en måned til!

  Hva er din største drøm for fremtiden?

  - Min største drøm er å bli og holde meg hundre prosent kreftfri og komme seg hundre prosent av cellegiften og ikke få noen senskader av den. 

  Hvordan går det med hodet når kroppen går ned? (klarer du å se vektnedgangen selv?)

  - Nei, jeg føler meg fortsatt som jeg gjorde før jeg opererte meg. 

  Hvordan går det med gutter og kjæreste? Festing?

  - Det er så vidt jeg har overskudd til å møte de nærmeste, så festing og det å møte nye folk er forsåvidt uaktuelt forløpig. 

  Du skulle kjøpe deg stor bil, hvordan går det? :)

  - Nå er huskjøp førsteprioritet. Når jeg har fått kjøpt meg leilighet kan jeg begynne å tenke på billån for å kjøpe den bilen jeg har lyst på. 

  Skal du ta opp noen fag og studere? Ernæringsfysiolog kanskje?

  -  Jeg har fortsatt lyst å få meg en utdannelse, men det er langt bak på listen akkurat nå. 

  Jeg lurer på om din holdning til folk som ikke er syltynne har endret seg nå som du har gått ned?

  - Jeg vil ikke påstå at holdningen min til overvekt har endret seg, men jeg vil ikke gi meg før jeg er normalvektig. Jeg vil ikke være fornøyd dersom jeg har 10kg for mye, men jeg vil ikke påstå at jeg ser ned på overvektige fordi jeg har blitt mindre. 

  Og så lurer jeg litt på om synet ditt på livet er blitt noe annerledes etter at du fikk påvist kreft?

  - Ja absolutt. Jeg har innsett det at man må ikke ta livet og helsa som en selvfølge. Jeg er savner å ha en normal hverdag. 

  Jeg lurer på om du fikk kreft fordi du er overvektig?

  - Man kan aldri si en hundre prosent sikker grunn til lymfekreft, men mange forskere mener at hormonforstyrrelser kan være årsak til kreft, og at jeg da har hatt hormonforstyrrelser som har ført til kreften.

  Kan du fortelle om diverse episoder hvor familie/eller medelever har skjelt deg ut pga. overvekten din som barn. 

  - Jeg har aldri blitt skjelt ut pga. overvekt. 

  Hva ser du når du ser på gamle bilder, er du større eller mindre enn du følte deg?

  - Jeg syntes jeg så større ut da enn hva jeg følte meg. 

  Greier du å fokusere på mat/vekt eller går energien til kreftbehandlingen?

  - Jeg fokuserer på å få i meg nok mat. Det er der tankene mine ligger, fordi jeg vet at da blir hverdagen bedre. Men jeg tenker ikke på vektnedgang eller slanking da jeg har problemer med å få i meg nok næring. 

  Ville du ha latt deg operere dersom du hadde fått kreftdiagnosen tidligere?

  - Både ja og nei. På en måte er jeg glad for at jeg går gjennom alt sammen samtidig, fordi da har jeg 6 måneder hvor det er veldig tøft, men samtidig kommer jeg bedre ut av det da jeg er ferdig med cellegiften. Da er den verste tiden over. I tillegg har jeg en glede ved vektnedgangen opp igjennom det tunge med kreften. 

  Hvordan ser prognosene ut?

  - Prøvene viser at jeg er kreftfri. Nå tar jeg siste rest for å forhindre tilbakefall. 

  Når forstod du at operasjon var løsningen for deg?

  - Jeg bestemte meg hundre prosent da jeg var 18år, men skjønte ganske tidlig at operasjon kunne bli en mulighet seinere. 

  Får du tilbud om hjelp fra psykolog, er det noe de anbefaler/tilrettelegger for og lignende?

  - Du får tilbud om psykolog som kreftpasienten, men jeg sendte henvendelse til psykolog før jeg ble vektoperert da jeg visste det ville bli mye å bearbeide. 

  Du virker så omsorgsfull -er sykepleier noe du kunne tenke deg?

  - Har vært inne på tanken, men mye pga. turnus og drittarbeid så er ikke sykepleier noe som er aktuelt, selvom de gjør en beundringsverdig jobb!

  Bildet tatt i dag - nytt tøy fra Vero Moda :D

 • Publisert: 22.06.2013, 15:26
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">19 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Noe du lurer på?

 • Publisert: 19.06.2013, 20:38
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hei mine skjønne :)

  Siden jeg er fryktelig dårlig til å oppdatere så kjører jeg i gang en spørsmålsrunde i stedet. Jeg skal på sleepover hos Rebecca til helgen så da får jeg litt skrive hjelp. Kom på at jeg ikke har hatt noe spørsmålsrunde siden operasjonen så det er virkelig på tide!

  Så hvis det er noe du lurer på ang operasjonen, tiden etter, kreften, hverdagen min nå eller andre ting, så legg igjen spørsmålet i kommentarfeltet. Svarene kommer i løpet av helgen :)

 • Publisert: 19.06.2013, 20:38
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">23 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på spørsmål om GBP

 • Publisert: 28.01.2013, 16:12
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Jeg lurer på hvorfor du ikke har valgt å spise sunnere/mindre og å trene? Alle som er overvektige går ned i vekt av det?
  - Jeg har alltid vært sykelig overvektig og når man er så stor som jeg var så er det vanskelig/nesten umulig å gå ned all overvekten på egenhånd. Jeg har alltid klart å gå ned 15 - 20kg og skulle sikkert klart 30 - 40 men når jeg var 150kg på det største så vil det si at jeg måtte gått ned 80kg på egenhånd for å nå en normal vekt. Jeg skulle likt å hørt om en person som har gått ned 80kg på egenhånd. Jeg vet nemlig ikke om noen!

   

  Jeg leser flere som innrømmer at gastric bypass er en fysisk fix på et psykisk problem. Hvordan rettferdiggjør man som operert det problemet?
  -
  Jeg er tildels enig med deg. Forskjellen er jo at ved en gastric bypass så blir man "tvunget" til å ta riktige valg. Jeg har valgt å ta kontakt med psykolog for å jobbe med tankene mine rundt mat samtidig som kroppen setter begrensninger. Jeg tror at ved å "kun" operere seg så skyver man det egentlige problemet unna. Til nå føler jeg at det går veldig bra og jeg har gjort en total omveltning av livsstilen min men for en varig suksess så tror jeg det er viktig å søke psykologisk hjelp i tillegg.

   

  Jeg lurer på hva dumping er?
  - Jeg skal skrive ett eget innlegg om dumping, men kort fortalt så er det kroppen som reagerer dersom den får for mye fett/sukker i kroppen. Man kan også reagere på andre ting eller hvis man spiser for fort/for mye. Jeg hadde tidenes verste dumping av en atkinsbar for eksempel..

   

  Har du hatt noen plager med sårene, infeksjon, verking osv.?
  - Nei, jeg hadde lite plager med sårene. De på sykehuset sa at jeg var ett sjeldent unntak av fine sår men det tok veldig lang tid før de lukket seg. Jeg tok stiftene etter to uker men da var de fortsatt ikke lukket ordentlig så jeg måtte ha på tape i ett par uker ekstra. Det gjorde også lite vondt akkurat i sårene men det kunne lugge litt i stiftene så jeg var sjeleglad når jeg kunne fjerne de.  Kommer du noen gang til å kunne spise en skikkelig porsjon mat/middag, eller må du leve på små porsjoner?
  - Magesekken vil utvide seg og det har den allerede gjort. Nå spiser jeg ca 2dl middag og etter hva jeg har hørt så skal man ligge på 3dl når man skal stabilisere vekten. Det er mange jeg kjenner som spiser tilnærmet normale porsjoner men slik jeg ser det så er det ikke ønskelig. Jeg vil spise slik at kroppen får i seg næring men har ikke noe mål om å klare en normal porsjon i fremtiden.

   

  Du sier vekten står stille men er du i noe aktivitet? Eller er du for dårlig til det? Når skal du begynne å trene??
  - Jeg er i masse aktivitet men jeg har ikke begynt å trene ennå. Planen var å begynne etter seks uker men da var det jo ny operasjon så nå må jeg vente til det har grodd ordentlig før jeg kan begynne på treningssenter. Ellers fikk jeg høre at kroppen ikke klarer å minske i størrelse samtidig som den går ned i kilo så den perioden hvor jeg stod stille merket jeg at jeg minsket i omkrets. Nå er heldigvis vekten på vei ned igjen og i dag viste den 115,9kg :)


  Tatt forrige helg

   


  - Hva er drømmeantrekket? Nå som du VET du er på god vei nedover på vektskala og klesstørrelse, har du et drømmeantrekk som du tidligere har skydd unna fordi du er stor? Eller flere? Kan du vise litt bilder av stiler du dagdrømmer om å leke med til sommeren/høsten?
  - Jeg har igrunnen ikke noe drømme antrekk men jeg gleder meg til å kunne gå med shorts på sommeren og kjole når jeg skal på byen for eksempel. Det å kunne gå i høye hæler, lange støvletter eller trange jeans uten å tenke at jeg må ha en løs topp over for hvis ikke så henger magen utenfor. Jeg kommer nok til å legge ut bilder av antrekk etterhvert som jeg kjøper meg ny garderobe og det vil alltids være tips til frodige jenter på veien. Blir jo ikke noe sylfide over natten. Hehe :)


  - Hadde du problemer med flybelter før du ble operert? At de var for små?
  - Jeg husker jeg var veldig nervøs for dette når meg og Rebecca var i Thailand, men det eneste flyet jeg hadde problemer på var det fra Oslo til København. Det gikk greit, men det var litt trangt. På de andre flyene hadde jeg MYE å gå på :)


  - Har du prøvd Afipran (kvalmestillende) i de første ukene?
  - Ja, jeg brukte det de første dagene men syntes ikke det funket noe spesielt.  - Litt pinlig spm som jeg bekymrer meg veldig over: Klarer du å svelge paracet eller må du bruke stikkpiller? Jeg er skikkelig redd for sistnevnte fordi jeg da må anstrenge meg og krøke meg veldig - og jeg kan tro det er kjempevondt å krøke seg den veien med magen full av stifter!!!
  -
  Jeg har store problemer med å svelge piller fra før av. Jeg må ta de sammen med mat og det var litt av en utfordring de to første ukene på flytende kost. På sykehuset fikk jeg stikkpiller og da var sykepleierene veldig behjelpelig til å gjøre det for meg, nettopp pga smerter i magen. Det går nok fint skal du se :)

   

  Har du strekkmerker? Hvis ja, hvor og er de ille, og har du fått noen tips fra sykehus om noen måte og få de bort eller mindre synlige på?
  - Jeg har endel strekkmerker på magen og litt på puppene. Helt ærlig så er de det siste som bekymrer meg og jeg vil heller få bort den overflødige huden enn å bekymre meg over strekkmerker.  Har du fått permisjon fra jobben?
  - Jeg er sykemeldt.  Hvor store ble egenkostnadene?
  - Jeg betalte rundt 300kr nesten hver gang jeg var inne til undersøkelse men så har man jo frikort så man overstiger aldri den grensen. Når det kom til selve operasjonen så var det ikke noe kostnader bortsett fra alt av piller og sprøyter. Det kom vel på 700kr totalt.  hvor lang tid vil det ta før du kan ta deg en bytur i den nye kroppen?
  -
  Hvis du tenker på en luftetur som i en shoppingtur så har jeg vært det allerede. Jeg orker ca tre butikker før jeg er helt utslitt å må sette meg ned eller dra hjem, men det er godt å komme seg ut litt. Når det er snakk om bytur på kveldstid med alkohol så kan jeg drikke etter tre måneder men jeg er ikke spesielt glad i byen så det er ikke det første jeg kommer til å gjøre når det har gått tre måneder.

   

  Tror du at du kommer til å bli slank?
  - Dette er min siste sjanse så jeg skal bli slank.  Hvor høy er du?
  -
  166

   


  Bildet i fra 2010 og nærmere 150kg. Roadtrip med Bjørnar og Therese

   

  Hvis det fortsatt er noe dere lurer på så legg igjen en kommentar så skal jeg svare så godt jeg kan :)

 • Publisert: 28.01.2013, 16:12
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">22 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på kommentar om GBP

 • Publisert: 13.01.2013, 13:40
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Å følge bloggen din har vært en tankevekker. Er selv en utbrent yoyo slanker og overvektig, og grubler på GBP, men din postoperative periode virker veldig slitsom. Føler du selv at du er i en normal tilheling etter inngrepet??

   

  - Personlig så tenker jeg at jeg har vært heldig. Jeg har hatt lite plager og er nok i bedre form enn mange andre, til tross for kvalmen jeg sliter med. Det er viktig for meg å dele alle sidene av operasjonen slik at dere som vurderer operasjon eller skal opereres, er så godt forberedt som overhodet mulig.

  Jeg ventet på operasjon i fire år og trodde jeg var så forberedt som jeg kunne bli men det har vært en mye tyngre prosess enn jeg så for meg. Jeg tenkte stadig at "Det skjer ikke meg" og trodde tiden etter kom til å bli en dans på roser, men det har vært ufattelig tungt. Bare det at jeg nå, seks uker etter operasjon fortsatt blir kvalm av alt jeg spiser gjør ting utrolig mye tyngre. Jeg får ikke i meg halvparten av det jeg burde av mat og orker derfor ennå mindre.

  Foreløpig kan jeg heller ikke si at jeg angrer men nå har jeg stått stille på vekten i tre av seks uker og det er også utrolig slitsomt. Jeg er klar over at det er normalt og at kroppen trenger tid på å hente seg inn men når man føler at alt er forgjeves så er det veldig kjedelig.. Jeg er liksom i midten hvor jeg har plagene etter operesjonen men ikke gledene ved en nedgang.

  Det eneste jeg vil be alle dere som vurderer operasjon om er å tenke dere GODT om. Er dere villig til å gå resten av livet hvor dere må gi opp flere matvarer eller kanskje dumper av alle måltider? Er dere villig til å reopereres på grunn av komplikasjoner? Er dere villig til å aldri kunne drikke til måltider igjen eller kunne styrte ett glass med vann?

  Plagene er mange og jeg kan garanterere dere at nettopp DU vil få en av dem. Det er ikke noe dans på roser og legge seg under kniven, men det kan være livsviktig!

   
  Kjører samtidig i gang med en spørsmålsrunde. Er det noe du lurer på om operasjonen eller tiden min etter så legg igjen spørsmålene dine i kommentarfeltet :)

 • Publisert: 13.01.2013, 13:40
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">25 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Video - Svar på spørsmål

 • Publisert: 07.12.2012, 18:28
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Rebecca spør og jeg svarer. Dette er såklart før operasjonen men bedre sent enn aldri :)

   

 • Publisert: 07.12.2012, 18:28
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på kommentar

 • Publisert: 06.10.2012, 15:12
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Why? Koffor drikker du kosekaffe og baileys når du er så nærme drømmen din om operasjon? Eg mener...operasjonen er ikke sikker enda? Må du ikke fylle noen krav fra de?

  - Fra mandag har jeg gått ned fem kilo (Som såklart er mest vann, but still) og om jeg tar meg en kopp med baileys en fredagskveld så er ikke det verdens undergang. Egentlig skal ikke jeg på diett før 1.novemeber men ønsker å forberede meg så godt jeg kan og har derfor valgt en sunnere livsstil allerede. Nå skal jeg snart ut på en god powerwalk og da blir det fort til at jeg går i en time eller to og da har jeg fint klart å forbrenne den koppen med baileys og litt til.

  Jeg kommer ikke til å spise noe usunt til tross for at det er helg og de fleste anbefaler spisedag, men jeg kommer ikke til å være fanatisk før jeg faktisk trenger det. Når jeg skal på lavkalorikur så skal jeg kun ha 900kcal daglig og da kan jeg ikke ha noenting utenom så jeg tar den koppen med baileys med god samvittighet så lenge jeg trener såpass hardt som jeg gjør i tillegg.

  Operasjonen er også sikker, jeg har allerede fylt alle kravene jeg trenger. De har satt som neste og siste krav at jeg må gå ned til 128kg og jeg mangler nå seks av dem. Likevel har jeg aldri hørt om noen som ikke har fått operasjonen selv om de er ett par kilo unna men jeg tar ikke sjansen og det er mye av grunnen til at jeg har begynt på diett allerede nå.

   

  Vi  snakkes senere søtinger! Nå skal Michelle og familien i bursdag i mens jeg tar med meg hunden Bella på tur i sola :)

   


 • Publisert: 06.10.2012, 15:12
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">3 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Videoblogg: Svar del 2

 • Publisert: 27.08.2012, 20:50
 • Kategori: Spørsmål og svar
 •  

   

  Har dere andre ønsker om tema til videoblogger?

   


 • Publisert: 27.08.2012, 20:50
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar del 1

 • Publisert: 26.08.2012, 14:43
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hvor mye veier du nå?
  -134kg

  Hva er det minste du har veid siden du var 18år?
  - Jeg tror det må ha vært rundt 130kg.

  Hva er det meste du har veid?
  - Rett rundt 150kg. Veide meg ikke på dette tidspunktet men det høyeste jeg husker at vekten viste var 148, men jeg vet at jeg la på meg etter dette.


  Da jeg var på det største


  Hva er hovedmålet ditt å veie?
  - Jeg vil helst ned til 60kg men om jeg lander på 70 så kommer jeg til å være fornøyd med det også :)

  Hva syns du er vanskelig med å være overvektig?
  -
  Å føle at folk rundt deg kun ser kiloene dine og ikke den du egentlig er. Det å måtte være så mye mer fordi du veier mer.

  Røyker du fortsatt?
  - Jepp, det gjør jeg. Helt ærlig så har jeg ikke noe ønske om å slutte selv om jeg må det for å få operasjonen.

  Hvis jeg trener en dag og er superstøl dagen etterpå, kan jeg trene neste dag allerde eller burde jeg ta en dags pause?
  - Du kan helt fint trene. Kroppen trenger hvile av og til men du kan fint trene tre dager etterhverandre tiltross for at du er støl.

  Har overvekten noengang forhindret et potensielt forhold for deg?
  - Absolutt, men jeg tror problemet ligger mer hos meg. Det at jeg er så usikker på meg selv når det kommer til menn at jeg ikke ønsker å la dem bli ordentlig kjent med meg.

  Når du har tatt operasjonen, hvor fort går du ned i vekt?
  - Det er veldig individuelt men i gjennomsnitt skal man gå ned ca ti kilo i måneden de første tre månedene.

  Hva er din største svakhet av usunn mat? min er sørlandschips;p
  - KAKER!! Er ikke spesielt svak for godteri og chips men en gulrotkake eller brownies derimot.. NAM!
  Hvordan er du når du går i forsvarsmodus, feks. på en fest full av bare tynne jenter?
  - Jeg har aldri opplevd noe negativt i forhold til vekten på fest men det er kanskje fordi jeg er så trygg på meg selv som jeg er?

  Hvis jeg vil ned i vekt, burde jeg da spise proteinpannekaker ogsånn sånn som deg, eller bare kutte ned kalorier massivt?
  -
  For å gå ned i vekt så må man kutte ned på kalorier men kroppen vil da forbrenne musklene først. For å opprettholde muskelmassen og bli kvitt fettmasse så bør man trene hard styrketrening og spise nok proteiner. Det er proteinene som bygger/vedlikeholder musklene og man trenger muskler for forbrenningen.

  Hender det du får gnagsår mellom bena når du går lengre turer?
  - Ikke så lenge jeg har på meg ordentlig tøy. Hvis jeg går lengre turer så bruker jeg treningstøy som sitter bra og da slipper man det problemet.

  Får du hull i buksa der lårene gnisser?
  - Ja, men det tror jeg de fleste får? Med mindre man har mellomrom mellom bena da såklart.

  Hva spiser du før og etter trening?
  - Før trening blir det noe lett mat. For eksempel ett grovt rundstykke med banan, en skyr, nøtter eller en karbonade. Merker jeg yter bedre dersom jeg spiser litt karbo siden det gir umiddelbar energi. Etter trening burde jeg være flinkere til å ta meg en shake men i stedet drøyer jeg til jeg kommer hjem å spiser middag.

  Hva heter hårfargen din ? :) er kjempefin
  - Takk! Jeg bruker glansvask fra H&M som heter 3.0 coffee bean :)

  Hvordan takler du overvekten om sommeren der det kryr av tynne pene jenter overalt
  - Tidligere gikk jeg med bukse og genser og svettet meg i hjel. Nå prøver jeg å finne tøy som er lett og luftig men samtidig skjuler det jeg ikke ønsker å vise. Selv om jeg skulle ønske at jeg kunne gå rundt i en kort hotpants og singlett så går det greit så lenge jeg kan føle meg bra i annet tøy.

  Jeg lurer på hva som gjør at man kommer til det punktet til man er 130 kilo?
  - I mitt tilfelle er det nok det at jeg alltid har vært stor og derfor ikke "plutselig" innså at jeg hadde lagt på meg. I tillegg så er jeg fryktelig glad i god mat. Det hjelper jo ikke akkurat på vekten det heller. Hehe

  Har du fått noe psykologisk hjelp?
  -
  Nei, men heldigvis får man god oppfølging av sykehuset både før og etter operasjon.

  Jeg lurer på om du vet om hva man bør gjøre for å få et normalt mønster? For mitt funker ikke.
  -
  Begynn i det små. Gjøre små endringer i stedet for å gjøre om på hele kostholdet på en dag. Ett steg kan være med å kutte ut brus med vann eller å spise litt mindre porsjoner. Når man får det første under kontroll så kan man begynne på neste ting :)


 • Publisert: 26.08.2012, 14:43
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Noe du lurer på?

 • Publisert: 21.08.2012, 22:07
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Siden dagene mine går i ett fortiden og jeg derfor ikke har tid til å skrive de innleggene jeg hadde planer om, så kjører vi heller i gang med en spørsmålsrunde. Dere kan såklart spør anonymt dersom dere syntes det er tryggere. Om du lurer på noe i forhold til operasjon, vekten, fremtid eller privatlivet mitt.. Spør i kommentarfeltet :)

   


 • Publisert: 21.08.2012, 22:07
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Treneren svarer del 2

 • Publisert: 13.06.2012, 18:30
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Når burde man spise etter middels intens trening, og hva burde man spise/innta?

  - Man burde trene tungt intensivt etter en middelsintensiv trening for å se hvor effektivt man kan gjøre det. =) Hehe. =) Etter trening så er energi lagrene dine tomme og de må fylles opp før kroppen gjør stort annet. Dette gjøres ved å spise. Kroppen er i underskudd så den trenger næring fort å noe karbohydrater kan fort være på sin plass. Proteiner er med på å bygge celler så det er greit å få i seg. I korte trekke litt karbohydrater og proteiner er hva jeg pleier å si.

   

   

  Lurte på om du har noen treningstips for såkalt sideflesk??:-)

  - Ettersom det ikke er mulig med punkt-slanking så må du gå ned i fett%. Er noe drit at det er mage og rumpe som er de første stedene man pleier å legge på seg og de siste som går. Spise lurt og trene riktig er den rette måten å gå...

   

   

  Jeg lurer på hva som er best trening for å stramme opp? Jeg har gått ned 35 kilo, og veier nå 60 kilo. Eneste problemet er at jeg kunne ønske jeg var mye strammere.. Trener 4-5 ganger i uka, enten styrkeøkt på hele kroppen eller en snau times løping. Men føler ikke jeg får de resultatene jeg ønsker.. Har du noen tips? Hvordan kan jeg vite hva som bare er "hud" og hva som kan trenes? Er opperasjon eneste mulighet for å bli "normal"? Lår og rumpe er det verste..

  - Vanskelig å svare på når jeg ikke vet hvor lang tid du har brukt på å gå ned eller hvor stor andel av kroppen din som er muskler.
  Selv om du har gjort den utrolige bragden med og gått ned et halvt menneske så kan det enda være en høy prosent fett på kroppen din.
  Måten å stramme dette inn er å fortsette i samme dur som du har gjort til nå. =)
  Hvis det er utelukkende "dau" hud som er til overs etter et stort vekt tap så vet jeg at den vil trekke seg tilbake over tid. Hvor mye den trekker seg tilbake står og faller på mange faktorer(alder, diett, selve huden, osv).

  Mitt råd er å fortsett i samme dur. Hvis det er mulig å ta en krops-scan så gjør det for den gir deg en pekepinne på hvordan kroppen din er sammensatt. =)  Gir kristine virkelig alt på trening? Og hvordan var ditt syn på henne første dagen versus nå? Har hun forrandret seg på noe måte?
  - For meg så virker det som hun gir alt. Til tider kan det virke som hun er litt usikker og holder litt tilbake men det forsvinner så fort hun kommer godt i gang. Hun har blitt sterkere og mere utholden noe som er resultat av teknikk, mestrings følelse og trygghet på øvelsene.
  Mitt syn forblir det samme, hun har et mål å nå, om hun når det står og faller på henne. Jeg skal vise henne øvelser, teknikk og motivere henne så godt jeg kan. Hun har forstått det viktigste som er at det er hennes vilje som er nøkkelen til suksess, jeg kan ikke gjøre jobben for henne men, bare være med på veien.

   

  Er en jente som jobber på tråler, og er borte en måned i gangen. Lurer på om du har noen treningsmetoder jeg kan bruke mens jeg er på havet ? Vi har 3D mølle ombord som jeg har tatt ibruk, men ønsker noen enkle øvelser jeg også kan gjøre :)


  - Det er jo en utfordring men, absolutt ikke noe umulighet. Hvis det er plass til å bruke hoppetau så vil jeg anbefale deg å vurdere å kjøpe deg et greit tau (selv har jeg "buddy lee aero speed" tauet og er strålende fornøyd med det. =) Har dere ingen vekter?

  Hvis ikke så kan du bruke kroppen som motstand:

  Armhevinger
  Knebøy
  Sit-ups
  Hang-ups
  Planke
  Mountain climbers...


  En økt kan være:

  45sek hoppetau
  15sek pause
  45sek armhevinger
  15sek pause
  45sek sit-ups
  15sek pause
  45sek hoppende knebøy
  15sek pause

  Dette gjentar du så mange ganger du vil. 5 ganger blir 20 min så tenk litt på det også. Hold heller et høyt tempo når du gjør det isteden for å dasse ut tiden med noe halv hjertet noe. =) Søk opp "bodyweight exercise" på internett så får du en hel haug med forslag. =)

  http://www.bodyrock.tv/category/daily-workouts/all-workouts/
  her har du også en del øvelser og en side som dedikerer seg til en intensiv treningsform(ja, siden ble startet sammen med ei mykporno stjerne noe som henger litt igjen). Den "gymboss"(intervall) saken de bruker på denne siden er verd sin vekt i gull! Jeg bruker de hele tiden på trening og på meg selv skulle jeg ha glemt puls-klokken. =)

     Jeg har en ikke helt frisk kropp, gikt, fibro og kroniske senebetennelser som kommer fra feil i beina og jeg lurer på om du har noen tips til ting jeg kanskje kunne utføre hjemme? Jeg går på Vannaerobic 1 gang i uka, men kunne godt tenke meg noen ekstra ting som jeg kunne tatt hjemme i tilegg til at jeg går turer.

  Jeg kan blant annet ikke bøye knærne for typiske knebøy øvelser, og jeg kan ikke holde tunge ting i hendene. Noen ideer? :)

  - Med fare for å virke kjip så er jeg veldig reservert med å anbefale noe til personer med dine plager. Dette er av den enkle grunn, jeg har liten til ingen erfaring med denne typen begrensninger. Fant en link med litt info om trening og Fibro: http://board.crossfit.com/showthread.php?t=39300

  Utfordringen blir jo at du ikke bare har en ting å ta hensyn til, du har flere. Jeg vil anbefale deg å kontakte en spesialist innen denne typen lidelser og trening. Som sagt så ønsker jeg ikke å verken råde eller fra-råde deg noe som helst pga manglende kunnskap og erfaring.

  Jeg er sikker på at det er muligheter for deg å trene men, finn deg en person som også mener dette. Ikke godta alt helsepersonell sier, mye skyldes uvitenhet, slapphet og manglende forståelse for ønsker. Få sier at de ikke kan nok, mange prøver seg på en sikker hvit en for å redde ansikt.

   

  - Jens Petter Haugen

   

  (Er det noe spesielt dere ønsker innlegg på fra treneren? Crossfit, rumpeøvelser, fettforbrenning?)

 • Publisert: 13.06.2012, 18:30
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Treneren svarer

 • Publisert: 31.05.2012, 19:37
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hva anbefaler du å trene om du vil ned 8- 10 kilo på 14 uker? Og hvor ofte bør jeg trene ? :)

  - 8-10kg på 14 uker, dvs gode 3 mnd.Jeg har en formening om at intensitet er hva som gir deg ønsket resultater fortest. Få en intensiv trening som innebærer både høy puls, moderate vekter, funksjonelle bevegelser og aktivering av mye muskelmasse.

  Høy puls: Dette for å holde hastigheten ope og at det kardio-vaskulære systemet ditt jobber hardt.Hva en mange tror så er det andre måter å trene kondis en jogging, sykling og annen «monostructural» øvelser.

  Moderate vekter: Det er ikke masse styrke du skal trene men det er heller ikke utholdenhet eller smidighet. Alle de som sier at damer ikke skal løfte tungt og det innebærer også armer og skuldre kan ta seg ei bolle! Løft tungt men i ditt tilfelle vil jeg ikke løfte maks hver gang. Hol deg til ca70-80% av maks vekten.

  Funksjonelle bevegelser: Dette er bevegelser som er naturlig for kroppen å utføre. Bevegelser som ikke belaster eller sliter unødvendig på feks ledd. Dette er også ofte bevegelser som involverer mye muskelmasse.

  Mye muskelmasse: Jo mere muskelmasse man aktiverer jo mere brenner man. Enkel matte. Muskler krever mye energi, la de jobbe og jobbe tungt så eter de energi som gale. En annen fin ting med å aktivere mye masse er hvordan du stimulerer kroppen til å produsere hormoner som blant annet testosteron og vekts hormoner. Dette er hormoner som styrker kroppen deres, tillater reparasjon og «nye» muskler noe som igjen er veldig energi krevende. Hvor tror dere energien kommer fra.... Mat og lagret mykt-stoff. =) I korte trekk! Tren middels tungt, fort, lite pauser og ikke gi deg før du absolutt må. =) Ikke glem at hvis du terner 5timer i uken så er det ca 3% av hele uken din. Det er de resterende 97% som har størst innvirkning på resultatet ditt. DVS: Mat, mat og atter mat.
  Hvor mye koster det å trene med personlig trener?
  - Varierer fra plass til plass og ofte fra PT til PT. Hvis du trener et sted prat med de forskjellige Ptene og prøv å finn en du kan like. Det er viktig at dere kommer overens for du kommer til å bli pushet og du kommer til å føle ubehag hvis du virkelig skal oppnå noe. =)

   

   

  Er det lurt å ta en form for proteintilskudd hvis man trener styrke? Og i så fall hvor mye styrke må man trene for at det vil ha noen effekt? Jeg blir litt forvirret, fordi noen sier det gir et godt utfall, mens andre mener hvis man trener 3ganger i uka - så burde man få nok proteiner gjennom kosten slik at proteintilskudd blir overflødig.

  - Her er du inne på en årelang krangel. =) Jeg sier og har testet for min egen del at hvis du trener vanlig og spiser lurt så greier du å dekke inn protein inntaket via kosten. Skal du derimot trene veldig tungt og er på »diett» eller en annen litt streng spiserutine så kan suplementering og i noen tilfeller erstatte maten med protein tilskudd være en løsning. Husker jeg riktig så sier de ca2,5gram protein pr. ren kg av masse(ikke fett) for å dekke behovet ved bygging. Ikke glem at kroppen kan bruke fett og proteiner som energi så får du i deg store mengder protein så gjør det ikke stort.

   

   

  Må man trene hardt, altså gi alt og bli utslitt for å ha effekt av trening? Om en ikke kan gi alt men allikevel ønsker å trene, hva anbefales da?
  - Beklager men nå kommer litt av min hardhet frem. Hvis man ikke kan gi alt så bør man finne ut hvorfor ikke. Jeg har trent mennesker med allverdens utfordringer men de har alle til felles at de gir maks. Alle har sine begrensinger, det gjelder bare å jobbe rundt de. Intensitet er det som gir ønskede resultater fort, så «enkelt» er det bare. Som jeg sier til de som sliter med å gi den siste biten, å gi 100% krever 100 ganger mere en 90% men, du får 100 ganger mere tilbake. =) Et gammelt ordtak går:»It's never crowded along the last mile»   

  For at ikke innleggene skal bli så lange så blir de delt opp. Resten kommer derfor etterhvert :)

   


 • Publisert: 31.05.2012, 19:37
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Jens Petter svarer på spørsmål ang trening og diabetes 1

 • Publisert: 25.05.2012, 15:54
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • hei! Jeg er en jente på 16 år. Er ganske overvektig og har diabetes type 1. Jeg har vært overvektig hele livet, helt siden jeg kom ut av magan til morra mi. Dette har skapt ganske store konsekvenser for meg, blant annet: Mobbing, veldig stygge saker som både har blitt sagt å gjort. Dette førte til null selvtillit, angst, bekymringer og selvmordsforsøk + selvskading. da jeg fant ut at det ikke var så lett å dø, innså jeg at jeg måtte stå på for fullt med å prøve å gå ned i vekt.

  I begynnelsen var det kanskje mest for å få andre til å slutte å plage meg og rett å slett slutte å glo. Men jeg har erfart at jeg selv ønsker det å være "normal vektig" eller å ha en akseptabel vekt, veldig høyt. Om ikke jeg kan bli tynn, er ikke noe krise, men bare jeg kan gå ned til en vekt jeg kan være fornøyd med meg selv på, så må da det være greit. Dessuten har jeg alltid og da mener jeg ALLTID, latt vekten hindre meg i det jeg vil gjøre eller det jeg gjør. Og dette er noe som plager meg ekstremt mye. Selvfølgelig har jeg prøvd å si til meg selv flere ganger at jeg kan faktisk ikke la vekta styre meg, men det går lissom ikke ann å forandre på, Untatt om jeg hadde klart å gått ned til en akseptabel vekt. Men det å klare å gå ned i vekt på egenhånd er overhode ikke lett. Det kreves til de grader en ekstremt bra viljestyrke hvertfall!

  Men da jeg ble 14 år, ble jeg hennsvist til Tønsberg på en sånn avdeling for sykelig overvekt for barn og ungdom SSBU, eller noe i den dur'n.Det de sa der var at man skal bruke like lang tid på å gå ned i vekt som man brukte på å gå opp i vekt. Men det rimer jo ikke helt, syns jeg?Hvertfall ikke for meg som da i teorien må bruke 15/16 år på å gå ned. Jeg brukte litt under et år på å gå ned 15 kg, men jeg føler ikke selv at jeg har gått ned noe. Det er også veldig lenge siden sist jeg har gått ned noe særlig i vekt nå. Det går lissom bare opp og ned hele tida. Jeg trener regelmessig på treningsenter å går turer og spiser forsåvidt sunt. Men når jeg har diabetes, så blir det så veldig mye vanskeligere, ved lavt blodsukker så har jeg jo ikke noe annet valg enn å spise. Så det jeg lurer mest på er vell om det finnes noe alternativt eller noe jeg ikke vet om som kunne gjort det lettere å gå ned i vekt, i og med at jeg som sagt har diabetes. Selvfølgelig er jo det å spise regelmessig og sunt viktig, men er det noe annet? Også lurer jeg på om du har noen andre tips å dele, som eventuelt kunne gjort det litt lettere eller for den saks skyld morsommere å gå ned i vekt?

   

  Oi... dette ver et langt innlegg. =)

  Først og fremst så står det ENORM respekt for at du i en så ung alder står frem som så oppegående og så rett fra leveren ærlig og åpen. Tviler på at jeg hadde turt det. =) Skal prøve å svare så godt jeg kan.

  Et av problemene med diabetes 1 er blodsukker nivåene, hvis du trener intensivt så brenner du det du har i blodet og går inn i det som kalles «hypoglycemia» dvs, for lavt blodsukker noe som er vel så ille som for mye. Det som kan være en løsning er å løfte tungt og hvile mellom settene. På denne måten så øker du «etter» forbrenningen som ikke krever så mye av energien fra blodsukkeret. Du kan prøve å dra på med høy intensiv trening men, da MÅ du måle verdiene dine ofte. Dette for å forbli på den sikre siden. =) Ønsker ikke at du deiser i gulvet!

  Har lest litt på nettet om folk som har diabetes 1 og trener intensivt og de har et markant bedre liv nå sammen med trening og en «streng» diett. Jeg skal være ærlig å si at dette ikke er min sterke side men ut fra hva jeg kan lese og se så er det mulig å trene som alle andre og leve et helt vanlig liv helt uten problemer. Du må bare ta litt andre forbehold og passe på nivåene dine. Jeg vil anbefale deg å prøve sammen med en person du stoler på for å se hvordan du reagerer på det.

  Ha med deg det du trenger av hjelpemidler skulle du reagere dårlig på intensiv trening. Å finne en gøyere måte å gå ned i vekt på er vanskelig når jeg ikke vet hva du syntes er gøy men sett deg mål. Om det måtte være benkpress, antall knebøy uten vekter, svømme under vann, distanse sykling på 30min, hva en det måtte være så lenge du greier å presse på.

  Et par sider som muligens hjelper deg litt. Får du øvet deg på engelsk også.

  http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/factsheets/special_diets2/diabetes_and_sports_nutrition
  http://robbwolf.com/2009/08/05/type-1-diabetes-and-crossfit/
  http://www.livestrong.com/article/357145-type-1-diabetes-exercise-diet/

   

  - Jens Petter Haugen

 • Publisert: 25.05.2012, 15:54
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">3 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Ukens leserspørsmål; Evjeklinikken

 • Publisert: 29.03.2012, 12:57
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Har du noengang vurdert opphold på Evjeklinikken?

   

  Når man får henvising til overvektsklinikken i Tønsberg så er det ikke garantert at man får operasjon. Det står mellom Evje klinikken eller operasjon ut i fra vekt, BMI, ønske og legens anbefaling. De pleier automatisk å sende de med en BMI på under 40 til Evje klinikken. Dem som ligger rett over får som regel muligheten til å velge og jeg med en BMI på 51 fikk beskjed om at Evje klinikken ikke var noe alternativ en gang.

  Jeg har vært inne hos både Ernæringsfysiolig, sykepleier og to forskjellige leger på overvektsklinikken som er spesialisert innen ekstrem fedme. Alle jeg var hos anbefalte meg operasjon fremfor Evjeklinikken fordi det er for mye for meg å gå ned selv. Jeg kunne kanskje klart 30 - 40kg men det er ikke nok. Jeg ville fortsatt ikke nådd idealvekten min.

  Jeg må også presisere at overvektsklinikken i Tønsberg er offentlig så de tjener ingenting på å sende meg til operasjon fremfor Evje. Her går det rett og slett på hva jeg har størst mulighet til å lykkes innen og jeg er veldig enig. Operasjon er noe jeg har tenkt på i fem år så det er ikke noe jeg har tatt på sparket eller bestemt meg for over natten. Jeg er klar over konsekvensene men likevel er jeg 100% sikker på at dette er det riktige for meg.

    • Publisert: 29.03.2012, 12:57
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">17 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar fra spørsmålsrunden del 1

 • Publisert: 12.03.2012, 13:43
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Bedre sent enn aldri, sant? Jeg nøt fridagen litt for mye i går så bloggen fristet ikke så mye den heller men her kommer i det minste svarene.

   

  Føler du deg vel å gå i lite klær?
  -
  Det kommer helt ann på hvem som ser meg. Rebecca kan jeg feks gå naken forran mens andre vil jeg ikke skal se meg i bare armer en gang. I utganspunktet liker jeg ikke å gå med lite klær nei.


  Hater dette bildet, kun pga de bare armene.


  Jeg liker ikke være klissnaken forann kjæresten min. Hvordan er det med deg som veier 100 kg mer enn meg?
  -
  Nå har ikke jeg noe kjæreste men jeg liker ikke å være naken med noen egentlig. Tror det er få jenter som har nok selvtillit til å kunne sprade naken forran kjæresten sin og føle seg vel med det.

  Jeg lurer rett og lett på hvorfor du ikke vurderer operasjon i utlandet ? www.lasikreise.no har ett fantastisk tilbud! :)
  - Jeg har vurdert det opp til flere ganger faktisk men det er økonomien det står på. Det er ikke så lett å få lån når man ikke har noe man eier eller en kausjonist.

  Hvilken foundation bruker du?
  -
  Jeg bruker matte fra bare minerals. Beste mineralpudderet jeg har prøvd!
   
  Hvilken sminke bruker du?
  - Bare minerals pudder, solpudder fra h&m, brynpudder fra bare minerals og primer fra smashbox. Ellers bruker jeg litt randome merker.

  Skal du bli blond igjen? syns du kledde det så godt!
  -
  JA!! Jeg savner det blonde håret mitt veldig men så er det ett styr med ettervekst. Nå skal håret mitt bli sunt og friskt igjen før jeg begynner bleking igjen med striper og frisørbleking.
     Hvilken blondering brukte du?
  -
  Depend sin. Eneste som gjorde håret mitt blondt!


  Er du på slankeren nå?
  -
  Etter at jeg ble syk på lavkarboen så har jeg mistet litt motivasjonen og nå spiser jeg mer eller mindre det jeg vil. Foreløpig..

  Hva viser vekten?
   -
  140kg.

  MÅ du gå ned for å få operasjonen?
  -
  Ja, 15% av vekten min.

  Hvor kjøper du klærene dine?
  -
  Litt overalt. I hovedsak kappahl, h&m, lindex og zizzi. Kjøper også noe fra utenlandske nettbutikker.
   
   Kan du fortelle litt om hvordan forholdet ditt er mellom deg og foreldrene dine nå?
  - Det er helt ok. Mamma snakker jeg med kanskje en gang i uken og pappa snakker jeg med hver gang han føler for å svare meg på melding eller ta telefonen når jeg ringer han.
   
  Du har fortalt tidligere at det ikke gikk så bra, men har det bedret seg noe nå?
  - Tja.. Litt bedre ble det selvfølgelig etter at jeg flyttet ut. Eneste jeg kan si er at jeg prøver  så godt jeg kan.
   
  Var det koselig å feire med dem i julen?
  -
  Ja, det var det.
   
   Er vekt et tema, eller snakker dere kun om andre ting?
  - Har ikke noe problem å snakke om vekt men vi snakker såklart om andre ting også.
   
  Føler du at de er stolte over deg og støtter deg?
  - Om jeg føler at er stolte over meg? Overhodet ikke. Om det bare er fordi dem aldri sier at de er stolte over meg eller fordi at dem faktisk ikke er det, det vet jeg ikke.
   
  Maser de om skole, eller synes de det er greit at du jobber og ikke tar bachelor/master?
  - Pappa vil selvfølgelig at jeg tar en utdannelse men han støtter meg uansett hva jeg velger.
   
  Gråter du mye pga vekten din og drømmen om operasjon?
  -
  Jeg griner mer eller mindre aldri. Har aldri vært typen som fort tar til tårene men når jeg har fått utsettelser og diverse på operasjonen så har det kommet endel tårer ja.
   


  Hva er den verste opplevelsen du har hatt med andre i forhold til vekten din / kommentarer osv?
  -
  Jeg kan faktisk ikke komme på en spesiell opplevelse som har vært vond men blant annet dette hvis jeg er interessert i en fyr som ikke liker meg pga vekten så er det såklart vondt.
   
  Hvor hører du hjemme ideologisk? Det virker som om du ikke er særlig fornøyd med det offentlige så det er vel en sjanse du ikke hører til venstresiden?;)
  - Jeg har ikke satt meg nok inn i politikken til at jeg ønsker å utale meg særlig mye om det.

  Hva er den beste boken du har lest, den beste filmen du har sett, og den beste platen du har hørt?
  -
  Har ikke en spesiell favoritt men jeg har ett par filmer jeg kan se om og om igjen. Blant annet hestefilmen Flicka og Titanic. Blir liksom aldri lei!
   
   

   

  Jeg tar spørsmålene i to omganger så fortsett å spør dersom det er noe mer dere lurer på.


   

 • Publisert: 12.03.2012, 13:43
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">5 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Spørsmålsrunde

 • Publisert: 05.03.2012, 17:17
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Jeg har ikke så veldig mye fornuftig å dele med dere i dag så tenkte jeg kunne kjøre i gang en ny spørsmålsrunde. Tenkte også å prøve å svare på noen av spørsmålene på video hvis dere ønsker det?

  Så kom an fine lesere. Kjør løs med spørsmål dere har :)

    • Publisert: 05.03.2012, 17:17
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Ukens leserspørsmål

 • Publisert: 01.03.2012, 08:12
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Denne ukens leserspørsmål var vel heller en kommentar enn ett spørsmål men jeg velger likevel å svare på denne.

  Hvis du ikke var lat, så hadde du aldri hatt de ekstra 80 kiloene. Nå sier du bare at du ikke er lat fordi du faktisk ikke har noe annet valg enn å gjøre noe med det, med tanke på helsa og livet ditt. For all del, creds to you, det er nok tungt å gå rundt å bære på, men hadde du vært en sterk og aktiv person så hadde du jo gått ned.

   

  Slike kommentarer dukker daglig opp i kommentarfeltet. Jeg kan ikke annet enn å le av hvor naive noen mennesker faktisk er. Hvis det hadde vært så enkelt med kalorier inn/ut så hvorfor er det da slik at noen mennesker aldri legger på seg uansett hvor mye dem spiser? Man sier aldri noe til dem mens til oss "feite" så er vi automatisk blitt slik fordi vi bare sitter på rompa og ikke gjør noen ting.

  Jeg har vært overvektig hele livet mitt og jeg har faktisk vært like aktiv som andre på min alder. Fra jeg var 14 - 18år så hadde jeg min egen hest pluss at jeg jobbet i stallen og var aktiv fra morgen til kveld. Jeg holdt på med tungt arbeid og var i god fysisk form men likevel var jeg overvektig. Denne perioden levde jeg på 1600kcal siden jeg gikk på grete roede og etter at jeg tok av meg 15kg så sa det stopp. Jeg gjorde ikke noe annerledes men jeg gikk likevel ikke ned i vekt.

  Syv dager i uken var jeg i stallen. I helgene var jeg der fra morgen til kveld og i ukedagene dro jeg rett etter skolen og var der til 7 - 8 tiden. Jeg møkket flere bokser, bar vann, høy, hadde tunge rideøkter på banen i tillegg til at jeg tok kveldsforing flere dager i uken som da innebar og ta inn mer eller mindre 20 hester. Det skal litt til for å bli mer aktiv enn det jeg var og likevel var jeg feit. Derfor blir jeg så frustrert når naive mennesker som dette mener at det bare er til å bevege litt på flesket så går man automatisk ned. Det er ikke så forbanna rosenrødt! • Publisert: 01.03.2012, 08:12
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Ukens leserspørsmål

 • Publisert: 22.02.2012, 12:37
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Dette var ikke en kommentar men en mail så jeg håper det er ok at jeg publiserer den.

   

  hei du! Først vill jeg si at du er utrolig modig, som skal ta denne operasjonen! Og ikke minst er du en pen jente! Jeg vurderer også selv og ta gastric bypass...Jeg er 19 år og har vært overvektig så lenge jeg kan huske... Så skal jeg ikke fortelle hele historien her sånn så det. Men nå årker jeg ikke mer, og lurer på noen spørsmål kanskje du kan svare på !?
  Hvor høy BMI har du/hadde du?
  Hvor lang tid tok det før du fikk søkt om operasjonen?
  Og vet du om det er mange som får avslag?Hvor lang ventetid fikk du?

  Skal fortsette og følge bloggen din, og håper operasjonen din går vellykket! :)
  Klem fra Martina! :)


   
  Hei Martina og takk for gode ord!
   
  Dette med slankeoperasjon er jo ekstremt individuelt fra person til person i forhold til hvor lang tid ting tar men jeg kan i det minste svare fra mitt ståsted. Når jeg var hos legen første gangen for å be om henvisning så hadde jeg en BMI på 54 og "kravet" for å få operasjon er 40 i BMI. Noen kan også få den dersom de har 35 men da skal de ha alvorlige tilleggssykdommer og til og med da blir de satt langt bak i køen.
   
  Operasjonen søkte jeg på med en gang igjennom legen. Jeg bestilte en legetime hvor jeg ba om henvisning til operasjon og samme dagen tok vi endel prøver og diverse for å legge ved søknaden. Prosessen har tatt ekstremt lang tid og fra jeg var hos legen første gangen å ba om henvisning så har det allerede gått to år. I oktober ringte jeg til sykehuset i Tønsberg (Hvor jeg skal opereres) og fikk beskjed om at jeg var satt opp til operasjon i November 2013. Det er uaktuelt for meg å vente så lenge så jeg fikk legen til å sende inn en ny henvisning om at jeg måtte ha operasjonen innen ett år (Oktober 2012).
   
  Selv om jeg skulle ønske jeg ble operert i går så tar jeg ventetiden med ett smil. Jeg lærer stadig nye ting og jeg er mye mer forberedt enn dem som får operasjon innen en måned (Hvis dem tar den privat). Jeg har fått tid til å reflektere over hvordan jeg ønsker at tiden etter operasjonen skal bli og jeg tror jeg kommer til å sette enda mer pris på resultatet siden jeg har ventet såpass lenge på det!

   
  Slik jeg vet så er det sjeldent noen får avslag til operasjon dersom de har BMI'en som trengs og de er helt sikker på at det er det du ønsker. Likevel er det mye sjekker du må igjennom og MANGE samtaler med diverse leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer og kirurger som alle skal klarere deg og forberede deg på operasjonen på best mulig måte.
   
  Anbefaler dere også å lese i operasjons kategorien jeg har. Der står det punkt for punkt veien til nå og mine tanker rundt operasjonen. Dere finner kategorien HER.

  Her er noen bilder fra første besøket på sykehuset i Tønsberg.
   
      
  Er innlegget rotete hos dere forresten?? Har slitt med at bildene havner over teksten og at teksten mangler mellomrom.
   
   
   
   
 • Publisert: 22.02.2012, 12:37
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">5 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på kommentar

 • Publisert: 25.01.2012, 21:24
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Jeg fikk en kommentar i dag som jeg velger å svare på i ett eget innlegg da jeg vet at denne personen ikke er den eneste som har dette synspunktet..

   

  Tror ikke du hadde hatt helt vondt av å se den serien som går på mtv, "I used to be fat". Er nesten provoserende å se at flere og flere velger å operere seg bare fordi det er mer behagelig. Du skal ned i vekt, men det skal ikke gjøre vondt, og du skal ikke ofre noe. Guess what: det kommer ikke av seg selv å være tynn. Hva med oss helt normalvektige som sliter rævva av oss på treningssentre, spiser sunne og moderate måltider og litt sjokolade i helgen, så kommer dere feite og sier at vi ikke vet hva vi snakker om og at det ikke er bare bare å gå ned i vekt. Jo, det er bare, bare... løft på rævva og spis normale mengder sunn mat så går det av seg selv. At folk blir operert for fedme sier så sinnsykt mye om dagens samfunn, man skal bare ha og ha, men ikke villig til å ofre en dritt for det.... Selvdisiplin er cluet;)

   

  Jeg er neste litt målløs.. Skal ikke ofre noe? Skal ikke gjøre vondt? Denne kommentaren din viser jo bare hvor uviten du faktisk er. First off.. Jeg har sett "I used to be fat" og disse ungdommene har en personlig trener rundt seg 24/7 og de gjør ikke noe annet enn å trene hele døgnet. Gi meg en personlig trener som bor hos meg i tre måneder samtidig som jeg får fri fra jobb og ikke gjør noe annet enn å trene så skulle vel jeg også klart å gå ned 40kg i vekt!

  For 30kg siden (Da jeg veide 120kg) så var jeg aktiv fra morgen til kveld. Jeg var utplassert på travparken igjennom skolen en dag i uken i tillegg til at jeg var der i helgene. Jeg hadde min egen hest pluss at jeg hjalp til med to andre også. Eneste timene i døgnet hvor jeg satt stille var når jeg sov og seks timer på skolen, resten var jeg aktiv og trente HARDT. Jeg hadde aldri klart det nå med de ekstra kiloene og jeg skulle likt å se deg vært meg for en dag med mine kilo. Du hadde ikke klart å stått opp av sengen en gang!

  Og hva får deg til å si at jeg ikke trenger å ofre noe eller at ingenting skal gjøre vondt?? Det er en operasjon, selvfølgelig gjør det vondt! Og det er ikke slik at du opererer deg også kan du leve som før. Mange kan ikke spise "normale" matvarer lengre fordi dem dumper av det. Der har du både smerte OG ofring.

  Jeg blir helt sjokkert over hvordan noen av dere tenker og ikke minst kommenterer. Heldigvis ser jeg på det som ren uvitenhet.

   
 • Publisert: 25.01.2012, 21:24
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar del 2

 • Publisert: 21.01.2012, 13:30
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Hva er det verste med å være overvektig?
  - Det å ikke føle seg "normal". Å ikke kunne velge å vrake i tøy, at alt er tungt og ikke minst å bli dømt pga vekten.

  Hva slags kommentarer får du av gutter på vekten din?
  -
  Det varierer men det er lenge siden jeg har fått noen konkrete kommentarer på vekten.

  Har du møtt noen av dem som blir tiltrukket av "valker" osv.?
  - Jepp, har møtt ett par som liker bedre at jenta har fett på kroppen i stedet for å være slank.

  Synes du det er pent å være modelltynn uten former, eller synes du det er penere med kurver?
   - Jeg syntes det er fint med former men det peneste er ei tynn og veltrent jente.

  Liker du å lese bøker?
  -
  Jeg leste mye bøker før men har ikke tålmodighet til det lengre. Går så mye fortere å se en film!

  Har du en favorittbok/film?
  - Favorittboken er "Hvem kan selge en venn". En bok jeg faktisk fikk i Pennyklubben for mange år siden. Skikkelig rørende bok!

  Synes du det er vanskelig å være naken foran en gutt på grunn av vekta, eller tenker du ikke noe på det?
  - Det kommer ann på gutten! Jeg har ikke noe problemer med å ta en strandtur med gutter så lenge det er noen jeg vet liker meg for den jeg er. Er jeg usikker på gutten så er jeg usikker på meg selv.

  Jeg har lest noe tidligere om at ikke alle i familien din liker at du blogger om private ting/familien. Men har bloggen ført til at dere har snakket mer om vanskelige ting?
  - Nei, igrunnen ikke. Det er få i familien som har noen konkrete meninger om bloggen bortsett fra hvis jeg skriver noe negativt om dem. Hehe!

  Kunne du skrevet noe om ting du vil gjøre og oppleve før du dør..?
  - Kan prøve å få til ett innlegg om det :)

  Hva er det beste med å blogge?
  -
  Alle de positive tilbakemeldingene, støttende ordene og ikke minst å føle at jeg har en haug med venninner der ute som vil mitt beste.

  hvorfor ble du overvektig?
  - Jeg har alltid vært over gjennomsnittet pga dårlig kosthold men da jeg var 18år solgte jeg hesten og fikk meg en stillesittende jobb. Da la jeg på meg 20 - 30kg.

  hvordan forhold har du til foreldrene dine?
  - Har ikke noe spesielt godt forhold til noen av dem men har mer kontakt med mamma enn pappa.

  er de overvektige?
  - Mamma er.

  hva ser du mest fram til etter av du har mistet kiloene du har for mye?
  - Fått dette spørsmålet før og det er så mye! Men jeg gleder meg til folk kan se meg som bare Kristine og ikke ho tjukke.
  vil du veie 10kg for mye eller 10 kg for lite? hvis du måtte velge.
  - Ti kilo for lite, helt klart!

  er det noen klær du savner å gå med? som er vanskelig som overvektig?
  -
  Jeg skulle ønske det var behagelig å gå med dongeri som overvektig. Jeg har endel dongeritights og selv om det ikke er skikkelig uhbehagelig så sitter det ikke bra. Jeg må dra i dem hele tiden fordi dem sklir og da er det plutselig ikke behagelig lengre.

  hva syns du om di som hele tiden sier du ikke bør ta operasjonen?
  -
  Hvis dem hadde kjent meg og levd med meg så hadde dem ikke sagt det samme. Jeg velger å tro at det er uvitenhet som gjør at dem prøver å "overtale" meg til å ikke operere meg.

  følger du noen spesiell religion?
  - Nei.

  Er du hundre prosent etnisk norsk?
  - Nei, min morfar er indianer så mamma er ganske mørk. Det gjør vel meg kvart indianer? Hehe

  hvorfor er du så nydelig??
  - Jeg føler ikke det selv, men takk :)

  Hvordan tror du livet ditt blir som normalvektig?
  - Det tror jeg ikke det går ann å forestille seg før jeg er der, men det skal jeg selvfølgelig holde dere oppdatert på!

  Vis du kunne forandret en ting med deg selv, hva ville det vært?
  - Sånn bortsett fra vekten? Nå vet jo ikke jeg hvordan jeg ville sett ut som normalvektig så det er litt vanskelig å svare på. Det er jo ikke bare størrelsen som forrandrer seg når man går ned i vekt.

  Har du noen gang tenkt på hvordan livet ditt ville vært om du hadde vært normlvektig??
  - HELE tiden!!


  Fhm next! Hehe

  Hvorfor begynte du å blogge?
  - Fordi jeg ønsket  å dele en hverdan som overvektig med andre og vise dem prossesen mot en gastric bypass operasjon.

  Hvordan tør du å være så åpen om dette?
  - Vanskelig spørsmål.. Men overvekten er jo ett faktum så hva er poenget med å "skjule" det?

  Hva slags sjokolade liker du best?
  - Mørk sjokolade! Gjerne mørk kokesjokolade.

  Når du kjøper smågodt, hvilken type liker du best?:)
  - Sure ting.

  Liker du best sjokolade, chips, eller gelegodteri best?
  - Jeg er mest glad i is og kaker men hvis jeg må velge så er det sjokolader.

  Hva slags type bakst liker du best?
  - Tenker du da gjærbakst? Er egentlig ikke så veldig glad i det heller men må kanskje bli skillingsboller.

  Hva slags merkeklær liker du?
  -
  Har ikke ett spesielt merke jeg er veldig glad i, men kan ha plagg innenfor ett merke jeg liker. Slik som ugg'sene mine feks.
  Hva brenner du for?
  - Forståelse for dyr. Det er mange som klager over dyrene sine når faktum er at det er mennesket som ikke gjør seg forstått ovenfor dyret eller setter klare grenser. Jeg har opplevd å "fikse" dyr som andre hadde gitt opp og det er en fantastisk mestringsfølelse.

  Hva synes du om psykologi?
  - Syntes det er spennende men også komplisert. Det er så mye som vi ikke forstår.

  Hva liker du best å trene i? Tights eller joggebukse? T skjorte eller sportstopp?
  - Det kommer ann på hva jeg skal trene.

  Når du trener, pleier du å jogge eller drive med styrke?
  - Jeg jogger aldri pga ett vondt kne men jeg trener både styrke og kondisjon selv om jeg syntes styrketreningen er gøyest.

  Hva slags musikk liker du best?
  - Hører på det meste men er veldig glad i country.

  Hvilke valgfag hadde du på vgs?
  - Barn og ungdom. (Gikk helse og sosial)

  Skal du ta opp skolen igjen? Evt. hvilke fag?
  -
  Jeg skal tilbake igjen på skolebenken ja, men vet ikke hva jeg vil studerer enda.


  Strøk du i noen fag på skolen? Evt hvilke?
  - Jepp, matte!

  Hva er karaktersnittet ditt fra vgs?
  - Jeg var nesten ikke på skolen siste halvåret og skulle egentlig ikke stått men fikk legeerklæring på tiden jeg har vært borte så jeg bestod, men hadde ett vanvittig lavt snitt. Lå vel på 2,5.

  Hvilke fag på vgs likte du best og dårligst?
  - Husker ikke hva faget het men vi hadde veldig mye om kosthold og ernæring. Det var kjempe gøy! Lærte hvorfor vi trengte hvilke næringsstoffer og hva de forskjellige gjorde for kroppen.

  Kan du se for deg deg selv som lege, i så fall innen hvilket felt?
  - Nei, det er alt for lang skolegang i forhold til hva jeg ville klart men har alltid hatt ett ønske om å bli kirurg!

  Kunne du sett for deg deg selv som advokat? Innenfor hvilket felt?
  -
  Nei, advokat er faktisk noe jeg aldri kunne tenkt meg å bli. Bortsett fra lønnen da, hadde ikke gjort noe å hatt en advokatlønn! HEHE

   

  Jeg fikk endel spørmål som omhandlet politikk og Anders Behring Breivik men det velger jeg å ikke svare på. Håper dere ble fornøyd med svarene :)

 • Publisert: 21.01.2012, 13:30
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Spørsmål og svar

  Svar på spørsmålene deres del 1

 • Publisert: 18.01.2012, 17:32
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • Jeg har gått på Herbalife i 6 uker, jeg har tatt av meg mange kilo!!!!! En shake hver 3 time fra 6 på morgenen til 9 på kvelden, ca 1200 kcal om dagen. Spørsmålet mitt er , hvorfor ikke bare gjøre det så enkelt som dette?
  -
  Hvorfor leve på shakes når jeg kan spise masse god mat og likevel gå ned i vekt?

  hvor mye har du gått ned?
  - Jeg gikk ned 10 - 15kg (Usikker på nøyaktig tall da jeg ikke veide meg før jeg begynte) da jeg begynte ordentlig i fjor og nå på lavkarboen gikk jeg ned 4kg på en uke men da hadde jeg også omgangssyken. Da jeg veide meg i dag så hadde jeg gått ned 2kg fra jeg begynte men det var nå i kveld. Kommer med oppdatering på vekten hver mandag!

  hva veide du som 18åring?
  - 120kg ca. Det var her jeg begynte å legge på meg.

  hvor kjøper du alle di fine klærene dine hen?
  - I DENNE kategorien ligger det endel info på det samt klestips til de som har litt ekstra på kroppen.

  vil du bli blond igjen?
  - Jeg savner det blonde håret men ikke alt styret rundt det. Ettervekst og ødelagt hår! Men ja, jeg kommer nok til å bli blond igjen en gang.


  hvor mange kg er målet ditt å gå ned før operasjon?
  - Så mye som mulig men hvertfall 24kg. Da ligger jeg på 120ca og syntes det er en fin "startvekt" før operasjon.

  tror du at du finner drømmemannen etter operasjonen? evnt vil du fortelle han om den?
  - Jeg tror ikke at operasjonen generelt vil gjøre at jeg finner drømmemannen men jeg ser for meg at jeg endrer meg personlig og derfor har lettere for å binde meg eller ønske om å være i ett forhold. Og ja, jeg kommer helt klart til å være åpen mot han om operasjonen. Er ikke så lett å holde noe skjult når man blogger! Hehe

  hva tenker du om å miste så mange kg?
  -
  Jeg tror det kommer til å bli helt fantastisk men også en stor påkjenning psykisk uansett hvor rart det høres ut. Har planer om å gå til psykolog før operasjonsdato for å få hjelp til å forberede meg bedre.

  er du redd for å ikke kjenne deg selv igjen?
  - Nei, jeg har forrandret meg mye i personlighet den siste tiden og akkurat nå føler jeg meg fanget i en kropp som ikke passer personligheten min.

   

  Du har skrevet tidligere om å ville bo i USA.. Har du fått noen mer konkrete planer, eller er det fortsatt en drøm?
  - Det er fortsatt bare en drøm desverre. Først vil jeg gjøre meg ferdig med operasjon og slike ting men jeg skal bo i Usa en periode i livet mitt!

  Har du noen tatoveringer, hvis nei, kunne du tenke deg, eventuelt hva?
  -
  Jeg har ingen tatoveringer nei og kunne vel egentlig ikke tenkt meg det heller. Tidligere hadde jeg veldig lyst på en minnetatovering til det valget jeg tok for noen år siden som jeg skrev om HER men man blir jo faktisk merket for livet.
   
  Hvorfor ville du bli brunette igjen? Du kler det godt altså, bare lurer:)
  -
  Fordi det sliter så vanvittig på håret og bleke det hele tiden også er jo etterveksten ett mareritt!
  røyker du ennå?
  - Ja, desverre! Vurderer å prøve hypnose for å slutte da.
   
  når og hvor er operasjonen?
  - Dersom legen klarer å pushe det igjennom innen ett år så blir det i Tønsberg på overvektsklinikken der. Hvis jeg får beskjed om at jeg må forholde meg til den opprinnelige datoen som var i november 2013 så kommer jeg til å gjøre ALT jeg kan for å få lån og dermed ta den privat.

  har du strekkmerker? evnt hvor? er selv lett overvektig og full avmerker..
  - Har veldig mye på magen og litt på puppene.

  vil du ha barn?
  - Ja, jeg har veldig lyst på barn men ikke før jeg alt er på plass både mentalt og økonomisk. Ser for meg at slutten av tjue årene er en fin tid å få barn i.

  har du noen gode drinkoppskrifter?
  - DENNE er helt klart favoritten men når jeg drikker så går det som regel i sprit/burn.

  hva liker du best/minst med utseende ditt?
  -
  Minst er jo helt klart vekten. Jeg er heller ikke veldig glad i nesen min eller tennene mine. Best må  nok være puppene og håret mitt (Når jeg gidder å gjøre noe med det).
     Hva er dine mest positive egenskaper - både ifølge deg selv og andre?
  -
  Jeg tror det må være at jeg er en god venn. Jeg er flink til å lytte, gi råd som ikke nødvendigvis er det personen ønsker å høre også er jeg jo ganske awsome generelt da! Haha
   
  Hva er hovedinteressene dine?
  -
  Hest, hund og bil!
   
  Har du noen du ikke har nevnt noe særlig før?
  -
  Har ikke skrevet så mye om bilinteressen min. Er en liten rånebabe sånn innerst inne!
   
  Har du noen "sære" interesser som ikke er så vanlig?
  - Kommer ann på hva du mener med sære, men tror ikke det?

  Hvem er dine forbilder? Gjerne innen forskjellige ting:)
  -
  Silje Mariela er helt klart ett forbilde når det kommer til kropp, utseende og trening! Bortsett fra det så har jeg vel ikke noen forbilder men heller mennesker jeg ser opp til.


  Hun er RÅ!
   

 • Publisert: 18.01.2012, 17:32
 • Kategori: Spørsmål og svar
 • #comments">18 kommentarer